Blogovi

Vec dugo neuspesno pokusavas da obrlatis studentkinju knjizevnosti od nekih dvadeset leta? Niko u drustvu ne postuje tvoje misljenje? Ljudi pocinju da ti se smeju i pre nego sto progovoris? Ignorisu te? Glup si? Jedini nacin da prevazidjes ovaj maaaalkice neprijatni problem je da taksativno pratis narednih pet tacaka koje ce ti pomoci da pred drustvom potpuno prikrijes svoje neograniceno i monumentalno neznanje. Samo udri!... 1. "Pametnom coveku jedna rec dovoljno, budali ni stotinu." (Prekodrinski amandman: "Lakse bi mu ucerao metar u gujscu nego cenat uglavu.") Dakle, da bi ispao pametan, pametniji, najpametniji, Dobrica Cosic... ti ne progovaraj. Nijednu ne zbori. Cutanje je tvoj saveznik i najjace oruzje, mudro ga koristi. Dok...
Hiljade knjiga i clanaka napisano je po raznim magazinima na temu "KAKO SE DOPASTI LJUDIMA" i kako biti neko koga svi vole; istina je da onaj koga svi vole u stvari nema niti jednog pravog prijatelja. K'o da je tesko ici okolo sa potpunim odsustvom spinalnog dela i slagati se sa svima, te se provuci kroz zivot prostim deljenjem svacijeg misljenja. Ides nizvodno, i uopste nije zabavno. Zato se ja kao pobornik pajtonovske opcije "and now for something completely different" trudim da svakog JHVH dana nekog barem posteno iznerviram. Zasto? Jer je to jedan od postulata zabavnog zivota; poznato je da danasnje bitisanje u trendu zahteva ulaganje vremena i truda u opciju prosirivanja liste ljudi koje si spreman da pretvoris u lonac pod...
Čuvar snova Večeras… večeras biću čuvar snova tvojih, da ih ne izgubiš, da ih ne povrediš, da ih ne zaboraviš. Brinuću se o njima čuvati ih od zla, kao da su moji, kao da su deca nestašna i čista. Kad sutra otvoriš oči, ustaneš I skuvaš prvu kafu, pogledaj u nebo. U oblačiću nad tvojom glavom sam sakrio tvoj san od tebe da bih ti ga vratio kada ponovo zaspiš. :bye:
Posvećeno onima koji su voleli i ostali zaboravljeni. Sudija Šalji me kod sudije. Na robiju da me baci il’ neka me ubije, samo nemoj ti meni suditi jer sudićeš srcem još surovije jer si volela. Proklećeš me na zaborav, na izgnanstvo večito na nepomen … Samo nemoj ti … Meni suditi. :heart:
Де си сунашце тражим те свуда зашто тражи ова права луда зашто си тако топло и мило где си сунашце себе сакрило сунашце лепо топло и меко кога греје ко је тај неко питам се стално да ли се смејеш кад топло и фино нас мале грејеш кад би сунашце мени само сијали никада хладно, срцу би прјало ајде сунашце оствари ми сан сијај само мени бар један дан
ко је она, како се носи,да ли јој се познаје сунце у коси ко је она, знам како пише, када бих чуо само како дише ко је она, где ли је сада, њена лепота фина и млада ко је она, када бих знао, звезду бих јој са неба украо. да те видим макар једном хоћу, да могу да је сањам ноћу да те видим ,поглед један само, да се макар знамо да те видим, не знам што бих хтео, сунашца малог део да те видим, и да чујем глас, ..... сунашце право баш да Те видим сунашце мало, дал би ми срце стало дилема се сада створила дал би ....одговорила ко је сунашце зашто ме вуче, па нисам баш од јуче ко је сунашце фино и мило, знам да би такво било де си сунашце дал си далеко, да ли се тобом греје неко
Песници су изгребали крљушт моје самоће али ме нису исцелили, већ је отворили и отишли, сваки за својим Духом или демоном, пуштајући ме да лежим насукана између Пакла и Неба, глува за зов сирена и анђела. Сузе научих да бришем нежно, ко стаклене перле трагања, бројаницу својих куцања, ресицу успињања до престола Славе. У плавим очима небеса видех Праведника да шири руке у молитви Оцу, с голубицом нежном на рамену, па се побојах да не види голотињу моју. Он ме покри сенком својом и уми душу Духом, да не лежим више насукана између Пакла и Неба, већ ка Њему усправљена и у Њега заљубљена.
...sam u kuci sa sjecanjem da sam postojao niko vise nece prici blizu vuku nista ne pristoji osim zrtva ja vuk vecu da budem a jedino sto bih morao to je njegovim putem oko mene tisina i ostale rijeci oca kako da ih nadjem i ne slusam nego poslusam sad je ljeto i nemam nista oko sebe osim u sebi neispoljivi urlik orla udarenog o stijenu ...neprilagodjeno slijetanje...
INDIGO DJECA
Ovaj tekst posvecujem mom dobrom prijatelju,koji je jedno pravo indigo dijete Fascinira me svojim stavovima,idejama....ostroumnoscu Da,pravi mi je prijatelj, iako je znatna razlika u godinama izmedu nas...ali tu razliku ni ne primjecujem,jer on odskace od svojih vrsnjaka Iako ima samo 15 godina,od njega mozete svasta zanimljivo cuti i nauciti Kazu da danas ima puno indigo djece,ali ja bih rekla da se malo pretjeruje i izlazi iz okvira "indigo"...talentovana su to djeca,ali nisu svi indigo.. Indigo djeca su fenomen sve zastupljeniji u medijima.Prva indigo djeca pocela su da se radjaju 1977 godine.a,najvise su se radjali od 94 do 96 generacije... Indigo djecu karakterise duh ratnika, budući je njihova kolektivna svrha uništiti...
Zaspali Bog i Kupidon
Елан Витал је животна сила коју непосредно можемо доживети као напрегнутост сопствене воље која покушава да се пробије кроз отпор који представља сопствена инертност - материја. Ове речи могу постати јасне уз једну малу "вежбу" . Ако подигнемо руку паралелно испред себе. После пар минута изгубићемо снагу и рука ће против наше воље почети да пада. Управо је то ситуација коју тражимо. У том тренутку спуштања руке у њој ће и даље бити делић наше воље која је руку подигла. Међутим, тај делић воље сада није више у стању да спуштање руке спречи али га може барем успорити. Ово је јасна аналогија саме суштине овога света. Ако општу инертност, општу ентропију у универзуму узмемо за отпуштеност воље, а живот и сваку слободну акцију узмемо за...
Prvi macak kojeg sam u svom zivotu videla bio je Gagi najveci :cool: medju svim mackama koje sam imala.Prvo sam ga se plasila a zatim mi je tata rekao: ,,Pomazi ga" i stavio mi ruku na Gagijevu glavu.To je bio prvi susret sa mackama i od tada ne mogu da se razdvojim od tih krznenih mjaukalaca.Mnogo sam ih volela i sad ih volim:heart:Cim vidim neku macku ja odmah pocnem da joj tepam i zelim da je pomazim.Sve je lepo trajalo dok nisam pocela da kijam i kasljem u susretu sa malim krznenim prijateljima.Otisla sam kod doktora i ona mi je predlozila da uradim alergotest.Rezultati su bili :.Ispostavilo se da sam alergicna na grinje i dlaku kucnih ljubimacaAli to me nije sprecilo da nastavim sa obozavanjem macaka.Od tada mazim macku sa...
Ako ste se ponadali da je ovo nekakva šala ili nerazumna teza grdno ste se prevarili naime naš cenjeni predsednik ništa ne radi tek tako, slučajno, pa ni predlaganje sudija za Ustavni sud. Nije važno da li su to ljudi od autoriteta koji će tu časnu funkciju prihvatiti zato što se osećaju kompetentnima i sposobnima za takvo nešto ili su obični anonimusi koji se hvale time što su bili sekretari u opštinama, važno je da ih je predložio Tadić i ako on ne sumnja u njihovu kompetentnost zašto bi mi sumnjali i ko smo uopšte mi da sumnjamo u ono što nam kaže ili predloži gosn Tadić- Mojoj paranoji dakako nema kraja pa sam se upitala, a kako to da naš predsednik za sudije preloži samo dvoje ljudi i to gle slučaja, dva muslimana Sabahudina...
Изгубих све што магија ми дала; Остала ми само моја снага мала (...) (...) Моја једра нека ваш нежни дах води, Ил' пропада план што желех да вам годи. Духова више да ми служе немам, Нити вештине да магије спремам; Мој крај ће бити у мом очајању, Ако ми молитва не помогне стању; А она је тако продорна да стиже До мислости саме и грех са нас диже. И к'о што желите да с вас греси оду, Тако и ви мени дарујте слободу. Šekspir Hteo bi malo da se osvrnemm na pojam "моја снага мала" kad prođe čarolija ostaje upravo moja snaga mala. Naspram čarolije izgleda ništavna, al ima tu prednost da nam je dobro znana od davnina i da sa "njenom malenkosti " nekako lakše krojimo dnevnu rutinu.Da li u čoveku ostaju recidivi čarolije? Da li čarolija...
Mlin Šator i kruška a mašta dunje broji da zaspi. Znam da su mi tvoje tu uspavao bi se ko novorodjenče. Tebi ne smeta moja ruka niti šapat želja nemoćnih. Trebaju ti samo što rado dajem zagrljaj i boje kojem nas nebo šara. Postojimo, ne priznaješ to volimo se, kukaš li zbog toga?
Izgleda kao savet baba Vinke s kraja prošlog veka, zar ne? Ma, jok, samo želim da pomognem radnom narodu koji mora da ide na tu moru od posla. Dakle, prvo i osnovno: gledati jutarnji program medijskog javnog servisa. Šarmante voditeljke i voditelj će obavestiti zaposlenu naciju koliko da se obuče, tj. svuče, da li su potrebne rukavice ili papuče, šta da ponese u školu, u fabriku, koji je danas dan, (ako je neko noć proveo u kafani ), koji je praznik... Domaćinu će poželeti srećnu slavu i nazdraviti pride. S njima slavimo Nove godine, Božiće, Uskrse... Ma, milina. I uopšte, kome još treba veća sreća kad ti ni rod ni pomozibog sve ovo uradi za dž?! Uz gledanje, možete dobiti i tursku kafu sa cukrom ili bez, sa cigaretom ili bez, sa...
Počinjem da pišem blog. Mislim, znam, upoznata sam šta to znači, kako bi to trebalo da funkcioniše, ali nekako sve što je moderno i ovovremensko uvek mi je bilo strano. Valjda je to tako kad te vaspitava trula buržoazija. Kad već počinjem, daj da pišem valjano. Sve knjige o stilu koje sam pročitala mi se motaju po glavi: Aristotelovo ,, Peri poitiki'', pa još Kurcijus, Velek i Vorin, Dragiša Živković... Ne vredi. Džabe sam učila škole.Ovo je vraški težak posao! Kako da počnem? Kako da završim? Hej, ja još ni počela nisam, a već bih da završim... Uvek mi padne na pamet Jare iz ‚‚ Kamiondžija" i onaj čuvena epizoda kada on treba da napiše sastav na temu ‚‚Najsrećniji dan u životu" i dobija inspiraciju pet minuta pred kraj. I taman što se...
Od malena sam volela jutro. Kao najčarobniji deo dana. Kao rađanje sunca. Kao delo savršenog kreatora. I dok su moji školski drugovi i drugarice odlazili kućama, vraćajući se iz noćnog provoda i propuštajući ono najdragocenije, ja sam ostajala budna, udišući njegov miris sve više i više šireći nozdrve, ne bih li i poslednji njegov dah uhvatila. Kao petogodišnjakinja, bojala sam se čudnih stvari: aviona, leptira,komšinice, meseca... I kad bi on svojim velikim očima i širokim ustima zurio u mene nepomičnu, ja sam se zbijala uz baku pitajući se zašto me to okruglo stvorenje toliko mrzi i keseri mi se u lice pokazujući mi krnjatke od zuba. Jednom sam krenula preko brda da ga udarim. Nisam mogla. Kad god bih se približila tom šeretu...
Окренула сам пешчаник својих жудњи и пустила жеље да теку као зрна, као стаклене сузе неиспуњених хтења, до последње капи мојих надања и телесног мудровања, само да убелим жар-птицу својих веровања у грудима, голубицом да је начиним, припитомим, укротим, смирим, своју земљу са Небом да измирим.
Da, bio sam do lekara, više da dobijem neki sirup jer me je bolelo grlo kada gutam (možda je to i zato što čovek u ovom životu svašta mora da proguta). I ja rekao na šta se žalim a doktorka meni da sednem pa uzela slušalice da mi sluša pluća. Pa ovo pa ono i još mi dala uput za laboratoriju i za plumologa:dontunderstand: (ko mi dešifruje šta radi plumolog ima piće) i neke antibiotike i svašta nešto. Kada sam izašao iz ordinacije već krenuo da razmišljam pošto parcela... Jer ja došao po sirup a ispade da ću još i na operaciju. Opa bato!:hahaha: I tako sada se spremam da odem do tog plumologa, nadam se samo da ne treba ništa da se guta na tom pregledu, rekoh grlo me zeza a i ne mogu više baš sve da progutam... Da, žena mi otvori i...
Najnovija pesma . Žene ( akrostih ) Svaka žena svoju varku U dnu duše svoje ima, Misliš da ti nešto daje, A u stvari sve uzima. Sve što daje duplo uzme, Uzme čak i preko toga, Malo zna da iznervira, Al’ je voliš kao Boga, Redom praštaš njene grehe, Ublaži ih smehom milim. Mnogo platiš te osmehe. Šta na kraju reći, znati I kakav sad savet dati. Pazite se svake žene, Al’ čuvajte uvek svoju Kad ne mož’te naći bolju. Samo da napomenem da je pesma šaljivog karaktera zbog bukvologa.:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
NE VALJA NA SABAJLE...
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisan ko zna čime) NE VALJA NA SABAJLE... Rano sinoć legoh.....umor me neki stigao. Tako rano i ustadoh jutros u 5. Nahranim pse, skuvam kafu i sednem da pišem da pribeležim neke drage mi dogadjaje i osećanja. Polazim na autobus. Ćera hoće da me vozi ali mi je žao da je budim tako rano. Volim da dodjem dosta ranije u kancelariju, da budem malo sama sa sobom. Kasno je meni da stignem u osam. Sva sam kao luda celog dana. Što su ti navike moćna stvar. Zato polazim autobusom a njoj sam rekla da dolazi tek oko devet.....ostaje dete i posle radnog vremena, sve same kući obavljamo....neka je. Njoj san koji joj je potreban a meni moja jutarnja samoća i mir. I tako, gledam gde da zgazim idući do...
Ovo je novi fenomen, ali zapravo jako stari. Naime, kad neko izvrši malu nuždu a ne opere ruke, a onda se rukuje sa nekim čovekom – on kyrčinja njegove ruke. I sa kim god da se pozdravi – on iskyrčinja njegove ruke i sve delove tela koje on dodirne kyrčinjavim rukama. E, sad, mogu misliti kako stvari stoje kad neki muškarac nekoj ženi iskyrčinja usta. Onda imamo kyrčinjava usta. Još ako se radi o nekim šiparicama iz Medicinske škole ili studentkinjama Medicinskog fakulteta – mogu misliti kako one kyrčinjaju obraze drugarica i drugova i usta svojih momaka. Šta mislite? A ® & © vam je ovde:
Kako Kako znati kome srce svoje dati, da ne pati, zbog odluke. da nikada ne pronađe nešto što se tuga zove i izvor je svake muke. Kako znati koga zvati izvorištem sreće svoje neizmerne. Kako znati zadržati sreću svoju u životnom ljutom boju koga prate oči neverne. :hvala:
Za najbolji posao u 2010. godini proglašen je posao aktuara. Aktuari godišnje prosečno zarađuju oko 85.000 dolara. Smatra se najpogodinijim zato što nije stresan i podrazumeva rad u pozitivnom okruženju. Aktuar je stručnjak koji se bavi problemima finansijske neizvesnosti i rizika koristeći matematičke metode teorije verovatnoće, statistike i finansijske matematike. Posao aktuara uključuje analizu podataka iz prošlosti, procenu postojećih rizika i razvoj modela za projekciju budućih događaja. Najviše aktuara zaposleno je u osiguranju i penzijskom osiguranju. Spisak Najbolji poslovi * Aktuari * Softverski inženjeri * Analitičari kompjuterskih sistema * Biolozi * Istoričari *...
Back