Blogovi

Vernici u celom svetu govore o ANTIHRISTU... Da malo pojasnim pošto moj prijatelj Goran Lazarević to nije uradio do sada,a očekivao sam...možda se plaši da ga veliki vernici ne stave na stub srama,možda crkve... Pošto se ja ne plašim nikoga i ničega u celom Univerzumu...ja ću da vam pojasnim... Da rasčlanimo tu reč,koja je za mnoge simbol zla,a za one koji vide nije... ANT I HRIST ANT - označava Slovene ili tačnije Srbe - SRBIN I - znači JE HRIST - znači MESIJA... PROČITAJTE SADA PAŽLJIVO,ŠTA ZNAČI! ZNAJU ONI DA JE SRBIN MESIJA.
Dragi moji prijatelji, od srca vam se zahvaljujem,ali vas molim da se više ne borite za moja prava,za moju slobodu,za moju veru, za moga Boga! Eonima ste se organizovali i udruživali,da me zaštitite,da me vodite,da me oslobodite. Eonima ste činili zločine u moje ime. Eonima ste drugima nanosili zlodela u moje ime. Eonima ste organizovali države u moje ime. I sada pri kraju vremena i prostora organizovali ste mnoge NVO,države,stranke, škole, Zakone,Vere i religije,a sve u moje ime. Za sve to vam se zahvaljujem,ali nemojte više. Od tih vaših zakona samo kriminalci i oni poput vas imaju koristi. Od vašeg sistema obrazovanja narod je sve gluplji i gluplji. Vaše stranke i vere i religije podeliše narode,a sve radi vaše dobiti. Samo vaši i...
Ovo je priča istinita i namenjena je svima,i vernicima i nevernicima... Uoči drugog rata protiv Srbije,narod je slavio i pridržavao se običaja predaka,kao i danas. Nosio je slavski kolač u cekvu i plaćao popovima da se kolač preseče. Crkvenjaci su vodili beleške o tome ko je platio i koliko,a ko nije... Elem,pošalje otac svoga sina da odnese kolač u crkvu,da pop obavi seču kolača,i da mu novac da to plati... Dečak ode do crkve i videći šta pop radi odluči da on sam preseče kolač i zalije ga vinom,a da novac iskoristi za kupovinu knjiga i pribora za školu. Tako i uradi,i odnese kolač kući...Slava bi i prođe... Posle nekoliko dana pop je sa crkvenjakom obilazio parohijane i tako navrati i do kuće Petrovića... Nazvavši Boga,upita...
Исак Њутн - религиозни геније
Њутна су нарочито занимала библијска пророчанства, и проучавао је све с тим повезане материјале до којих је могао доћи - били они писани на грчком, арамејском, латинском или хебрејском језику. Направио је дуг списак могућих тумачења. Нарочито га је занимао однос између библијских пророчанстава и историје, и пре своје смрти припремио је рукопис о тумачењу историјских датума. Тај рукопис је објављен после његове смрти под насловом " Исправљене хронологије древних краљевстава " . Нарочито су му биле занимљиве две првенствено пророчке књиге Библије, наиме Књига пророка Данила и Откривење. Проучавајући их, користио је исти аналитички приступ као и у проучавању природе. Сачинио је и серију од петнаест “ Правила за тумачење речи и језика...
Вечни закон
У свету форми све се вечно и универзално мења; у свету суштинских узрока све остаје вечно и универзално непромењено. Од када је живот изашао из хаоса, он тежи да се одржи међу неживим стварима које га окружују стварајући бића способна да очувају његову првобитну снагу. Које је начело бића која носе живот? "Онај ко је снажан се уздиже; онај ко не верује сесмањује; онај ко се препушта одмору пропада". То су три појма закона бића, вечног закона живота који је и божански закон јер у исто време представља и сам закон непрепознатљиве природе ствари. Биће траје онолико колико је способно да обезбеди вечност живота. Свако биће које не изврши тај задатак враћа се у хаос. Због тога врста која жели да живи тражи да оствари највећу снагу, највећи...
Шопенхауер - песимистичка куга
Шопенхауер је пресадио индијски песимизам у Европу. Он је постао на тај начин убица многих душа, нарочито младих. Он је одбацио из учења Будиног само метапсихозу, сеобу душа после смрти, остало је све задржао у главним тачкама. Ево тог учења: Воља је суштина света и воља је коб света. Сва бића постоје као објективација једне универзалне воље, и сва бића трпе зато што су воља. Цео живот је „ewiges Werden, endloser Fluss", вечито постајање, бескрајан ток: цео живот је испуњен једном трком од жеље до задовољења, и од задовољења опет до жеље. Жеља је страдање због немања нечега, задовољење је страдање, јер свако задовољење је разочарење. Треба побећи из вртлога жеља на острво, које се зове сазнање. У сазнању, да је цео свет воља, и да је у...
Грчка република - олигархија
У пределима данашње Грчке, пре око две и по хиљаде година скоро сваки град је био самостална република. Ако се дода, да су ови градови по броју становника били не много већи од нашег обичног имућног села, постаје очигледно да је народ у њима лако могао сам собом да управља, сакупљајући се на градском тргу. Републикански народи Грчке веома су држали до овог свог права и чували су га, изгонећи из граница републике све оне грађане, од којих се могла очекивати могућност покушаја преузимања државне власти. Неретко су то били истакнути по својим даровима људи, поштени, пристојни, који су доносили корист народу. Нису чинили ништа лоше, никакве грешке нису правили. Али њихов ум, способности и знања сувише су их издизали из реда осталих...
Невиност и верност, како год то старомодно звучало, гарант су вашег здравља душе и тела. Потписник ових редова имао је прилике да разговара са једном београдском мајком која не зна шта да ради са својом 18-годишњом кћерком. "Пуштала сам је да са друштвом иде у провод од 13. године. Остајала је докле хоће, имала пуно момака... Сад - ништа... Све јој се згадило - и изласци, и момци. Седи код куће и ћути. Шта да радим?" Ни ја нисам знао шта да се ради, мада сам стање девојчине душе могао да наслутим. Душа јој је уморна од блуда - лутања, од страсти за које је мислила да су љубав. У својој 18. години ова девојка је, изгубивши чистоту, прерано окусивши тајну, постала сгарица. Како ће она сутра да буде супруга и мати? Млади траже љубав...
Ovo je moj prvi blog, juce sam se registrovao i evo sad malo eksperimentisem po forumu i blogu. Mnogo mi se Krstarica svidja za sad, samo mnogo se nesto ceka na objavljivanje poruka. Elem, da predjem na stvar. Blog cu pisati na temu: Bog i covek, ko je ciji plod maste!!! Vera, bilo koja, je upravo to - vera. dokaz za postojanje ili nepostojanje Boga ne postoji niti ce postojati. Covek moze i treba da se odluci dal ce da veruje ili ne, ali niposto ne treba da ubedjuje druge u ispravnost svoje odluke, jer budimo realni, ni on - ma za koju opciju se odlucio ne moze znati pouzdano istinu. Kako to znam. Pa vrlo lako. Ja sam ljudsko bice i ja ne znam dal Bog postoji. Mogu da verujem i ne moram, ali poenta je da ne znam!!! Prvo, postojanje...
Ка препороду словенске културе
Непревазиђеном спознајом и дефиницијом човека као »мешавине« животињског и божанског елемента (zeon пое tikon), Платон нам је пружио посредно објашњење успеха нихилизма. Својства те »мешавине« св. Августин описује речима меланхоличног искуства: »душица, лабилна, поводљива, ташта.« Та »мешавина« је обично неупоредиво подложнија инфериорним и негативним утицајима него супериорним и позитивним. Према Платоновој доктрини, гашење светлосног формативног и информативног принципа ума уклања све препреке пред навалом сила из инфериорне сфере човека те изазива прво психичку, потом егзистенцијалну и коначно друштвену анархију. Ми управо живимо у добу планетарног размаха те анархије, која је крајњи учинак вековног процеса нихилизма демоније...
U engleskom jeziku u imenima dana u nedelji zadrzala su se imena starih bogova i nebeskih tela. Tako je nedelja, Sunday tj. Sun's day, zapravo dan posvecen Suncu. Ponedeljak, Monday, je zapravo Moon's day tj. dan posvecen Mesecu. Utorak, Tuesday, je zapravo Tyr's day tj. dan posvecen Tiru, germanskom bogu pobede, herojstva i dvoboja. Sreda, Wednesday, je u stvari Woden's day tj. dan posvecen Vodenu, ili Odinu, vrhovnom bozanstvu germanskog panteona. Cetvrtak, Thursay, je u stvari Thor's day tj. dan posvecen Toru, germanskom bogu rata i sinu boga Odina. Petak, Friday, je u stvari Freya's day tj. dan posvecen Freji, germanskoj boginji, zeni Odina i majci Tora. I subota, Saturday je zapravo Saturn's day tj. dan posvecen Saturnu, rimskom...
Nazivi meseci kalendara koji koristimo zasniva se na nazivima rimskih bogova. Prvih sest meseci pripada rimskim bogovima: Januar, posvecen je rimskom bogu Janusu. Februar, posvecen je rimskom bogu Februsu. Mart, posvecen je Marsu, rimskom bogu rata. April, posvecen je rimskoj boginji Aprili. Maj, posvecen rimskoj boginji Maji. Jun, posvecen rimskoj boginji Junoni. Ostali meseci su dobili nazive po brojevima: Septembar, od septa, znaci sedmi. Oktobar, od okta, znaci osmi. Novembar, od novem, znaci deveti. Decembar, od deka, znaci deseti. Problem su napravila dva cezara koji su sebe proglasili za bogove i smatrakli da, uz ostale rimske bogove, i oni zasluzuju da imaju po jedan mesec koji bi nosio njihovo ime. Tako je Gaj Julije...
Месец
Ноћ, Бесана... Мисли се роје... На тебе мислим... Да ли сад' на мене мислиш Ил' за другим сневаш? Ноћ пролази Али одговора нема. Само тишина Ове ноћи... И месец, горе, Који одговор не даје...
Ваше се плиме плаши свет, Словени.
Сањан целог једног живота... Пружио се један широк, широк океан, код кога постоји само плима, без осеке. То је словенска земља. Ваше се плиме плаши свет, Словени. Да ли је се ви плашите? Океан има плиму, да се рашири, и осеку, да се удуби. А ви имате само плиму. Ваша ширина не одговара дубини. Да ли се ви плашите своје плиме, свога изливања и разливања, без удубљивања? Плашите ли се, да се ваш океан толико не излије у ширину, те да се претвори у бару? Ваша је душа, велите, широка. Да; широка је и све се више шири. Ваша душа још чезне за обалама, које не може да сагледа. Но кад ће душа ваша почети да чезне за дубином? Једна зелена степа, на којој пасе бело стадо, привлачна је због своје ширине. Један хладан бунар у пустињи, око...
ZLATAN DAN
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna lime) ZLATAN DAN Evo, udjoh u kancelariju i odmah sedam da pišem. Moram da zapišem ovaj osećaj. Dakle......noćas sam jako malo spavala. Zaspala jesam, oko 1 ali sam se pre 3 ujutru probudila potpuno naspavana i odmorna. Odležah još malkice u krevetu, ali kako san nije hteo na oči sidjoh u prizemlje. Noć......tišina......vrućina......pospanci moji ustadoše zbunjeno kada su me videli. Pomazim svaku krznenu glavu i kažem „spavanje“. Poslušno se odgegavaju na svoja mesta. Palim računar......znam da nema nikog, ali ipak.......neki osećaj imam. Ja na odeljence a tamo naša forumska noćna ptičica. Lepo se izdivanismo nas dve, baš je prijalo.....ona je nešto čitala a ja sam za to vreme...
Пред суштинским истинама наше биће реагује пажњом ма колико било затрпано баналностима овога света. Пред уметничким делима, ма колико сви ми били заплетени у мрежу Мајину, на кратко добијамо своја крила, замахнемо њима и чак полетимо у правцу светлости, да би одједном ипак схватили да смо у пауковој мрежи. Чак је и Тантал у Хаду прекинуо са својим узалудним покушајима да дохвати храну и воду, када је чуо музику Орфеја. Данаиде су престале на тренутак да сипају воду у буре без дна. Иксионов точак је стао. Исто тако, на тренутке се и ми одвајамо из ове сфере постојања да бисмо опет незадрживо били повучени натраг. То се дешава приликом естетске контемплације али исто тако и пред суштинским филозофским истинама које додирну нашу душу...
ŠARENA LICA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) ŠARENA LICA Pogledah eto, Znatiželja me vuče U lica ljudi oko mene Ne onako, ovlaš Pogledom što luta, Već zagledah se u lica. Šarena, crvena…k’o jato raj ptica. Negde vidim čoveka il’ ženu Osobu pravu, od krvi I mesa Osmeh I suzu, pesničku muzu. Crvenu suknju I belu bluzu. Umorno lice besparice I brige I život na šarenoj slici To je živ čovek, po svoj prilici. Ponegde vidim samo sliku u boji Što sama eto ipak stoji I misli svoje samotno broji Ta tužna, tužna slika u boji I reči bacaju sve slike skupa Vesele, setne, gnevne I vredne S muzikom I slikom padaju s neba Rečima ovde lupa se zvonko Kao kiša zvone kroz oluke bloga I svako ima nekog boga svoga Nekome...
lepota je u oku posmatraca
Sinoć, kad se vratih iz topla hamama, Prođoh pokraj bašte staroga imama; Kad tamo, u bašti, u hladu jasmina, S ibrikom u ruci stajaše Emina. Ja kakva je, pusta! Tako mi imana, Stid je ne bi bilo da je kod sultana! Pa još kad se šeće i plećima kreće... - Ni hodžin mi zapis više pomoć neće!... Ja joj nazvah selam. Al' moga mi dina, Ne šće ni da čuje lijepa Emina, No u srebren ibrik zahitila vode Pa po bašti đule zalivati ode; S grana vjetar duhnu pa niz pleći puste Rasplete joj one pletenice guste, Zamirisa kosa ko zumbuli plavi, A meni se krenu bururet u glavi! Malo ne posrnuh, mojega mi dina, No meni ne dođe lijepa Emina. Samo me je jednom pogledala mrko, Niti haje, alčak, što za njome crko'!... A.Santic , Emina :roll:
Desilo se pre neki dan. Dzek se izvukao nekako i poshao zamnom kada sam poshao da vezbam sa motkom. Bilo je sve u redu, chak smo se i igrali. Krenuvshi kuc'i medjutim naletimo na par i sa njihovim psom u zzurbi. Dzek bez kaisha ne poslusha me i pojuri ka tom psu. Bash je bio dosadan i zapeo da njushka i prilazi. Ljudi i njihove pseto se bash iznervirali. Pocheli su da biju Dzeka, da se deru na mene! :eek: Ja se nisam raspravljao, dva puta im se samo razdao ko budala: "FUCKO OFF!" (onako sas motku pri ruci). Oni pretilili da c'e da me tuzze i kritikovali kao dete. Ja im samo obrusio. He is a puppy, an Australian Cattle Dog and not your Pomy crap your draging along - he doesn't need a leash. Shto znachi, da je samo shtene, nikog...
"Gledao sam nepomično za njom, dok je pravo stazom od- lazila iz parka, kao Džozef Kotn u Trećem čoveku Kad je njena prilika nestala među senkama drveća, gledao sam u golubove. Hod golubova se od jednog do drugog za nijansu razlikovao. Posle nekog vremena došla je jedna udešena žena s malenom devojčicom i počela da baca kokice, a svi golubovi oko mene odletelei su na tu stranu. Devojčica je imala tri ili četiri godine, i kao i sve de- vojčice tog uzrasta, širila je ruke idući im u susret. Naravno, nijednog nije uspela da uhvati. Golubovi imaju svoj skromni golublji način života. Udešena mama je jednom bacila pogled u mom pravcu, ali se posle toga više uopšte nije obazirala na mene. Čovek koji se izležava na travi ponedeljkom ujutro s...
Ispod mog prozora nalaze se dve kafane, a u jednoj od njih (za) peva neka kreštaljka i atakuje na moj nervni sistem i za inat njoj ja sad otvaram virtuelnu kafanu i ime sam joj dao " Kod Debelog Neše ". Pošto i ja ponekad uz čašicu znam da po svadbama pravim lumperaj ovde ću postovati nekoliko mojih omiljenih narodnjaka, a vi se osećajte slobodnim da dodate neki vaš omiljen narodnjak da kafana moja ima muziku i perspektivu i da mi se gosti ne razbeže. nema boljeg snimka E sad ako ne volite narodnjake nemojte da slušate, ali nisu svi loši. Od mene toliko, a vi dodajite nešto dobro. Laku noć.:bye::bye::bye::bye:
Одговоре нам дају Ава Јустин и руски философ Иван Иљин: " Шта је свет, шта - човек? какав је смисао света, а какав - човека? Поставиш ли себи та питања, већ си философ; решиш ли их растковски, онда си - прави философ. " Јустин Поповић " Философ уопште није обавезан измишљати и проповедати некакав ''систем''. У философији, као и у свим областима знања, дејствује закон истраживања: оно најлакше, најнеделатније и што оставља најјачи утисак на мноштво философа и следбеника јесте дедукција (извођење система из општег логичког схватања или закона); најтеже, најскромније и стваралачки најзначније што чини човека истинским истраживачем је свепрожимна индукција (експериментално описивање предмета у његовим јединичним својствима). Философ је...
Mи данашњи Срби нисмо ни бледа сенка наших славних предака
Mи данашњи Срби, услед континуираног и свеобухватног народног посртања из протеклог века, нисмо ни бледа сенка наших славних предака. О тој болној чињеници сликовито говори чувени српски духовник отац Симеон, игуман манастира Рукумија: "Наши оци, наши дедови, погледајте старе слике, старе фотографије, погледајте, то су људи били као калуђери. Нису били буцмасти и дебели и никакви, него су били људи чврсти, као запете пушке. Били су ратници и сељаци, мученици, и знали су зашто живе, зашто се боре и били су непобедиви. Како је Србија могла да победи Аустроугаре, Немце... Читајте оца Калиста па видите каква је мука србска била, колико је он рана имао као комита и као ратник, и као монах после... и видите шта је Србија, шта је свети...
Руска мисао - Духовни смисао бајке
"Она ни на шта не обавезује, никоме ништа не намеће, ништа не захтева. "Ако ти се не свиди - не слушај"... Она је као цветић, али не вртни, не намерно израстао и вештачки, већ као пољски цветак који се сам сеје, сам укорењује, сам листиће истерује и чашке отвара, Божијим сунашцем се греје, Божијом кишицом измива, Божијом птичицом је опеван, Божијој пчелици мед свој предаје. И мед је рај - чудесан, миомирисан - не даје се гордоме умнику, једном од "школованих", већ га пчела подари само једноставном и мудром пчелару. Стотине година се скупља тај миомирис у неприметним и непознатим душама људским, у руским душама које непримећене цветају и незнано прецветавају на пољима наше отаџбине. Стотине је и хиљаде година томе недрењу националног...

Jutros kad sam ugledao snežni iznenad, Uspostavih međ' doručkom i vremenom sklad. Pekarici ja pohitah u zagrljaj top'o U kojoj mi se artikal stanoviti dop'o. Lepši no kad žensko mazi osuše me žmarci Kad ugledah u vitrini pogačice s čvarci. "Nisu čistili putari", brica mi je pričao Posle, dok se ja ogledah I on dok me šišao. On putuje iz daleka — Muka kolosalna — A meni na umu druga Stvar paradoksalna! Smejasmo se mi tom čudu, Ja i brica, timski: Sad mi je frizura letnja A doručak — zimski! Najbolja je zimska hrana, To znaju i 'tice, Punjene s mleveni čvarci Tople pogačice. I 'tice su k'o i ljudi, Vole jesti dobro, Te i čvorak čvarke ljubi Moj zemljače, pobro!
Šta je ljubav?
Definicija ljubavi Ljubav je emocija, ali i motiv (strast, potreba, težnja), čija je glavna odlika snažna naklonost subjekta prema nekom privlačnom predmetu, pojavi ili biću. Ljubav prema drugoj osobi uključuje osećanje nežne privrženosti, zaokupljenost njenom ličnošću, zainteresovanost za njene potrebe, želje i misli, nesebičnu brigu za njenu sreću i strasnu želju da odnosi budu što prisniji. Udaljenost ili privremena razdvojenost od voljenog objekta može da rasplamsa osećanje ljubavi. Postoje, u zavisnosti od objekta, brojne vrste ljubavi: roditeljska, partnerska, sinovljeva, religiozna, narcistička, bratska itd. Potreba za ljubavlju može biti neurotička, sadistička, mazohistička. U psihoanalizi označava libidinalnu strast...
Uželeh se dušo Tebe ovih dana Duša te je gladna Ne treba joj hrana I da nisi danas Došetala meni Kad je vidik crven I oblaci sneni Da ti nisam dao Moj dodirak topo Il bi jako plako Il načisto propo
Veceras naleteh na pesmu ''Miljacka'',pustih je i pozeleh da negde u kafani sedim sa prijateljima,ispijam vino,igram i pevam...Kasno je,radni je dan,mnogi vec spavaju,tako da ce realizacija ove zelje ostati za neko drugo vece...Ali zato mogu ''pevati i piti'' i ovde sa vama...Ako ste raspolozeni za druzenje pridruzite se.... P.S.Zxy hvala ti sto si mi ponudio svoje drustvo uz virtuelno vino..Nadam se da cemo jednog dana zaista i popiti,ti ,ja i jos neko....;)
Možeš poljubiti porodicu i prijatelje na rastanku i otići daleko od njih , ali istovremeno ih nosiš sa sobom u srcu , mislima i stomaku , jer ne živiš samo ti usvetu , nego i svet živi u tebi.
Laž je laž. Samo zato što su to napisali i nazvali istorijom ne znači i da je istina. Živimo u svetu gde videti ne znači i verovati , gde samo nekolicina zna šta se stvarno i dogodilo. Živimo u svetu gde je sve što znamo pogrešno.
Back