Blogovi

http://www.imdb.com/title/tt0213319 Chini mi se radnja ovog pozorishnog komada je negde oko NS. Snimano je jako dobro i gluma odlichna za TV. Nije naravno za svakog ili on koji se lako nerviraju. :D
priča : Stablo i cvet
U zoru je podno stabla iznikao malen Cvet. I tek što je otvorio oči, ugledao je Stablo. - Ti si, sigurno, veliki Cvet - reče mu. - Ne, ja nisam Cvet. Ja sam Stablo - odgovori Stablo. - Kakva je razlika izmedju Stabla i Cveta? - upita Cvet.- Cvet živi nekoliko dana, a Stablo mnogo godina - reče Stablo. - I to je sve ? - Ne - odgovori Stablo. - Mi Stabla izdržimo i najjače vetrove, a vi, Cvetovi, prehladite se i od najblažeg lahora. - To je sve? - ponovno upita Cvet. - Vas mogu ubrati i darovati. Vas se može staviti u vazu i negovati. Vas ljudi vole, a i vi volite ljude. A s nama Stablima je drukčije. Nas ne mogu ubrati i pokloniti. I ne mogu nas staviti u vazu i negovati. Mi uvek ostajemo po strani. - Zar smo mi Cvetovi na putu? - Ne...
Informacija. Moc..ili Prokletstvo. Kolega mi danas kaze- ista si moja majka...sve znas! Iako nekad ne zelim (vrlo rijetko) sve informacije, na ovaj ili onaj nacin, zavrse kod mene. Sekretarica je na odmoru..prvi dan..i telefonska centrala je vec u kvaru..trazim manual tamo gdje mi je ona rekla..iii nailazim na njenu novu aplikaciju za posao..u kojoj se predstavlja kao PR nase male firme...Kako da ne...za vise od dobar dan i dovidjenja nije...zaboravlja da prenese poruke, mijesa vremena sastanaka...i niko koga zove joj se ne javlja na telefon. Kad ja nazovem- ili cudom ili Marfijevim zakonom...meni se ljudi automatski javljaju. Drago bi mi bilo da dobije taj posao. Ja bih joj dala divnu preporuku. Samo neka ide. Sto dalje. Informacija...
Danas dok sam shetao dzukca pronadjem tarot karte. Gance nove i neotpakovani mirishljavi shtapic'i sandwood i josh jedno ali skoro potrosheno od vanile esenca. Pono sam kuc'i pa da chitam. Ove od vanile preostale zapalih i veoma su prijatnog mirisa. Pochec'u da chitam kada imam vremena jer uz karte je bila knizzica koja uchi kako se to otvara i chita to. A sada, shto bi neko bacio to pored klupe u parku. Da li je video(la) buduc'nost pa mu se nikako ni je svidelo. Da li ja sada tu neshto petljam i da chitam i uverim se sam u sve to, ili da bacim sve u kantu za djubre? Karte su velike i prekrasno uradjene. Stvarno mi nishta nije jasno. :)

63

cekaj samo u ovom ludom svetu nema mesta za kajanje ako si nekad pogresilo samo nastavi dalje vreme je polazno i vecno reka koja nemirno tece nema mesta za kajanje nema mesta za popravke vremena losa, vremena stara samo se igraci menjaju u ovoj igri bez kraja lete godine od starosti ponesene dok igra ostaje ista ako se sutra ne porbudim ? pa zar tada, ce svet da zablista
Ako mozes da sacuvas prisebnu glavu kada svi oko Tebe gube svoju i okrivljuju te zato; Ako mozes da verujes sebi kada svi u Tebe sumnjaju i sam pridodajes njihovim sumnjama; Ako mozes da cekas a da Ti ne dosadi cekanje; Ili ako si prevaren da sam ne varas, ili ako si omrznut da sam ne mrzis, a da pri tom ne izgledas predobar ni premudar; Ako mozes da sanjaris a da snovi ne ovladaju Tobom, ako mozes da mastas a da Ti mastanje ne bude cilj; Ako mozes da se suocis sa uspehom i neuspehom i smatras te dve varke da su potpuno iste, ako mozes da podneses da istinu koju si rekao izvrnu nitkovi kako bi od nje napravili zamku za budale; Ili da posmatras propast onoga cemu si posvetio zivot i da pogrbljen s` dotrajalim alatom opet mnogo stvaras...
Neda mi se ovih dana ni slovca napisati rijeci su se otanjile samo sjena od njih osta ko da dusa gola posta.. I praznina neka pusta uselila u me kao da je vrijeme stalo kazaljke se uspavale ne cuje se zvona zvuk samo vlada tihi muk....
OSEĆAJ
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) OSEĆAJ Uvlačim se u krevet usnula ruka leže mi na bok kako znaš....kako osećaš Iza ledja čujem disanje tvoje I ruka ti postaje teška Neka je......prija ta težina Plavi me opet neka milina. I samo ležim, udišem noć Glava mi prazna....osećam samo Usnuli porod snom mladim spava Dvorište miriše mirisom tamnim Duša mi tiha i slušam sreću Ne, ja ne želim ni jednu veću. Ovo je raj. Ja vernik nisam Al’ nije mi teško Da kažem srcem Bože, hvala ti na ovom raju. PS legoh noćas…..pa ustah da zapišem osećaj. Dao Bog svima :heart:...a sad...na spavkanje
Od pocetka na ovamo sve se menja neprestano zato mnogo snage treba da se krene sve do neba Kad ti dusa spusti jedra kad pegazu klonu bedra eto meni crne ptice crne ptice zloslutnice Soba prepuna knjiga kutija mala sto svira gledam kitnjasti ram na slici prasnjavi lik Misli lete sve dalje blistave nestvarnih boja gledam prastari sloj u oku olovni san Carobnim dvorcima zurim orgulje cujem u tami pastir u frulu svira opet novi se radja dan Zove me nestalo vreme muzika opojnog vina cujem i zvuk klavira nebo prazno je ovaj san Zena usnulog lika teska mi otvara vrata cudni osecam strah kraj sebe ne cujem njen glas Mnostvo nestvarnih lica slike mi stvara iz prica dok je deciji svet jos davno sanjao svoj san Mekani zvuci klavira ona tu...
Niotkuda
Došla si... - niotkuda. Prošetala se mojim srcem, kao da si samo htela da u njemu ostaviš bolan dubok trag i svu gorčinu neostvarenih nada u mojoj duši. I vratila si se odakle si došla... - u niotkuda.:heart:
Još od najstarijih vremena čovek je snovima pridavao veliki značaj. San i njegovo tumačenje bilo je namenjeno samo odabranima. U zavisnosti od epohe nadahnuća su bila različita. Kod starih Egipćana i starih Grka verovalo se da su to poruke Bogova, koje su direktno uticale na visoku politiku. Tim putem Mojsije je dobio Zapovesti, David Psalme, Isus Jevanđelje, a Muhamed Kuran. Frojd snove razotkriva i tumači psihoanalizom, a za Junga san je prirodni fenomen koji ne zavisi od volje, želje ili namere onoga koji sanja – stvar koja se ne može kontrolisati. I pored silnih savremenih dostignuća, mernih instrumenata svega i svačega, dokazati stanje sna odnosno njegovu suštinu veoma je teško, ili bar postoji više teorija od kojih svaka...
KOMŠIJA RADE- jedan od najpoznatijih Prijedorskih zločinaca Pokojnik je....iako je višestruki ubica,želim da mu duša nađe spokoj i da sve ružne stvari i sva loša djela koja je činio,sve porodice koje je unesrećio,sve žene kojima je život prekratio,neka to samo na njegovoj duši ostane i neka se samo njegova duša od toga čisti koliko god je vjekova potrebno....neka....neka i on nađe spokoj i da se više ništa slično nikad ne ponovi.... Gledam njegovog sina,divan dječačić,na jesen treba krenuti u školu Baku zove mamom,jer za pravu mamu ne zna Ostavila ga je čim se rodio,jer nije htjela da odgaja dijete jednog ubice... i svoje dijete.... Ali neka je to na njenoj savjesti Dječaka odgajaju baka i djed i sigurna sam da mu mnogo ljubavi...
Buket crvenih ruža Svratila je u cvjećarnu i kupila buket ruža, uputila se prema grobljanskoj kapiji: - Opet vi gospođice - čula je, dubok, dobro poznat glas starice koja je tu živjela - Da opet sam došla - Znam dijete moje, ali ti si sama i sjediš na ovom mjestu, čuvaj zdravlje, dijete moje. Mrtve ne možemo podići, i ako ih se svakog dana sjećamo. Uputila se prema ogradi na kojoj je pisalo Rođen 1972- umro 2006. godine. Sjela je na klupu i srela se sa Goranovim očima. Činilo se da su danas vedrije. Taj osmjeh činio joj se, danas se opet obradovala što je vidjela tu sliku. Dobro se sjeća onog dana kada se slikala za indeks i bila je ponosna što su toga dana postali studenti. Suze su joj se slijevale niz obraze i odmah sušile od...
PUTUJEM
Na put se spremam I nesto me steglo, stislo… I tuga mi se pomesala sa srecom. Ne može nikada sve u životu Da se poklopi… Ako sam zbog nje srećna Ti mi fališ… Ne znam šta da mislim? Haos mi u glavi Haos u srcu… Zašto nikada ne mogu Da budem kompletno srećna? Potrudiću se da ne mislim o tome. Ostaviću sve tuge na ovom mestu. Znam da će teško biti Znam da ću u sebi patiti Ali mi osmeh sa lica Ne sme silaziti…:D
DOBRO JUTRO BLOGERI
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) DOBRO JUTRO BLOGERI Kao I svakog jutra, evo da Vam poželim lep dan. Ako I preskočim neko jutro vi se slobodno zabrinite I isrkućite tu jutarnju kafu pa na posao. Dakle, nedeljno jutro 25.07.2010. godine će biti kako je dole opisano ali samo u Beogradu……u ostalim delovima lepe nam I nevelike zemlje, nadam se da će biti lepše bar vreme. Srbija U Srbiji ujutru u severnim, a posle podne u svim predelima naoblačenje sa kišom, pljuskvima i grmljavinom, a lokalno i nepogodama praćenim obilnim padavinama, gradom i jakim vetrom. Samo će na jugu i istoku pre podne biti sunčano i vrlo toplo. Maksimalna temperatura od 27 na severozapadu do 34 stepena C na jugoistoku. U noći će u...
Ne mršti se kad se budim mamuran ohrabri me,nasmeši se život mi je i onako tmuran Ne prži me sa toliko pitanja ne budi sumnjičava što se smešim dok sanjam Neverstvo moje ne treba da te plaši to se ja možda prisećam srećnih dana naših Milan Višnjić
Mesečevo dete
Pogled mi uprt u daljine, Tamo gde horizont nebo preseca ... Čekam da Sunce na počinak ode, Jer dete sam noći i Meseca! Preko dana sam sklopljenih krila ... Skrivam svoje volšebne moći ... Čekam sumrak, pa da poletim, Jer Mesec me stvori i dete sam noći. I dok letim na krilima vetra, Lakša od pera, lakša od lista, Prati me nežan Mesečev osmeh Što srebrnim sjajem u noći blista ... Uživam lebdeći sferama raznim, Hodim po zvezdanim stazama svetlim ... A kada noć počne da bledi Natrag na Zemlju ja doletim. I opet ću željno čekati tren Kad ću u mistične pohode poći. Za tim žudim drhtavih krila, Jer Mesec me stvori i dete sam noći. Autor: Valeria
etičko ponašanje i biznis
Srbija može da privuče strana direktna ulaganja u konkurenciji, recimo, Kine ili Vijetnama (ili Indije, prim. acca) ako ubedi investitore u transparentnost poslovanja ovdašnjih firmi i dokaže da su više posvećene etičkom ponašanju. - Geri Edvards http://www.emg.rs/zines/ekonomist/127964.html
Vec godinama ucim tvoje crte, u koje dani Utiskuju svoje male vatre; godinama pamtim Njihovu svetlucavu neponovljivost, i resetkastu lakocu Tvojih pokreta, iza providnih zavesa popodneva; Tako te vise ne prepoznajem izvan pamcenja Koje te predaje meni, i tako sve teze krotim Struju vremena sto ne prodje kroz tebe, kroz blagi metal Tvoje krvi; ako se menjas, menjam se sigurno i ja, I s nama taj svet sagradjen oko jednog trenutka Kao plod oko kostice, satkan od nestvarnog mesa Sto ima ukus munje, ukus prasine, ukus godina, Ukus snega rastopljenog na plamenu tvoje koze. Vec godinama znam da nestajemo zajedno; Ti progorena zvezdom moga secanja, izvan koje Sve manje te ima, ja lepo rasturen u tebi, U svim popodnevima, u...
Suočen sa prestankom radnog odnosa, krenuo sam u ponovnu potragu za istim tj. novim poslom. Otvorim email, poruka sa nazivom Holiday Inn Hotels London... Obaveštenje putem emaila da su u potrazi za radnicima za 2010 godinu, sa spiskom svih pozicija za koje traže zaposlene, kao i sa uslovima, platom (koje su bile i visoke po mom misljenju) i ostalim i na kraju poslati CV na neki email, HR departmentu. Pregledam još jednom, od početka do kraja, nešto mi izazva sumnju, nekako mi to sve čudno a pogotovu što se ne sećam kad sam ispunio aplikaciju za taj hotel, iz čije baze podataka su me ,,izvukli’’. Znam da sam ispunjavao neke aplikacije za neke hotele, ali se ne sećam, bilo ih je a i davno to bilo... Naravno, naviknut na sve one emailove...
307  PRVI PUT
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) 307 PRVI PUT Dakle, ovako......svi znate da volim da pišem i to valjda ide sa godinama bar u mom slučaju. U tom mom slučaju, ima svega i svačega od života, kao i kod drugih naravno, samo što sam ja jedina izgleda dovoljno brljiva (da ne upotrebim neku jaču reč) koja piše o sebi i svojima u svetu gde se svi kriju. Šta ćeš......taku me majka rodila.....mislim sa dovoljnom dozom brljivosti da preživim ovaj ludački život a opet je premalena za postavljanje dijagnoze od nadležnog specijaliste hahaha Elem, tako ja pišem, i kad već dosta vas čita, što mi je neverovatno drago, zamolih pokorno (umem ja i to kad treba hahah) moderatora da mi vrne one stare obrisane blogove....nekih...
Devojka je cekala avion u cekaonici jednog velikog aerodroma. Posto je trebala dugo cekati, odlucila je kupiti knjigu kako bi joj vreme brze proslo. Uz knjigu kupila je i paketic keksa. Sela je u VIP cekaonicu kako je niko nebi uznemiravao. Kraj nje je bila stolica sa keksom, a sa druge jedan gospodin koji je citao novine. Kad je ona pocela uzimati keks i gospodin je uzeo jedan. Ona se sokirala, ali nista nije rekla i nastavila je citati knjigu. U sebi je pomislila: ma gledaj ti ovo, da samo imam malo vise hrabrosti, do sada bih ga vec udarila... Svaki put kad je ona uzimala jedan keks, covek pored nje, ne obaziruci se ni na sta, uzimao je isto tako jedan. Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u paketu i devojka pomisli: bas me...
Ja znam tvoje ime Ja znam da živiš daleko i blizu, u dobrom i zlom, u svakom atomu, u svakom osmehu, u svakom biću, u svakom stihu. Zovu te imenima raznim i ovako i onako, ali ti živiš meni, u srcu mome i zato znam tvoje ime. Tvoje ime je LJUBAV.
Magični Krug
Magični Krug Doziv je, kada ga pastirica zactra Vrane njene prinose ali te zle sluge ne ustupaju preći crtu srpom bi htela grkljan da natakne kao udicu, a nečastivi u vatri njenog kotla hod joj zakrvavi ali ne krivi ga, ako joj haljinu ja zadignem. Htela si da pojedemo zajedno jare a krug nam ipak uksrti noge posle. Bela ti put moj jezik podmladjuje a crna ti kosa u mom jednjaku gnezdo. Krug taj vetar mojim odlaskom samo oduva.
Jednom davno, svi ljudski osecaji i svi ljudski kvaliteti nasli su se na jednom skrivenom mestu na Zemlji. Kada je Dosada zevnula treci put, Ludost je, uvek tako luda, predlozila: "Hajdemo se igrati skrivalice! Ko se najbolje sakrije, pobednik je medju osecajima." Intriga je podigla desnu obrvu, a Radoznalost je, ne mogavsi precutati, zapitala: "Skrivalice? Kakva je to igra?" "To je jedna igra", zapocela je objasnjavati Ludost, "u kojoj ja pokrijem oci i brojim do milion, dok se svi vi ne sakrijete. Kada zavrsim sa brojanjem, polazim u potragu i koga ne pronadjem, taj je pobednik." Entuzijazam je zaplesao, sledilo ga je Odusevljenje. Sreca je toliko skakala da je nagovorila Sumnju i Apatiju koje nikada nista nije...
Do you want to look attractive and hot? Do you want to be whistled at when you walk by? Then this is the article that you should read! Read here on how to become a hot girl. Steps 1. Have good hygiene. Take care of yourself by showering daily. If you are very active and sweat a lot you should consider showering once a day. Brush and floss your teeth after every meal for a beautiful smile. Remember to use lotion for soft, smooth skin! Wash your clothes every weekend or whenever you have time, and wear a clean outfit daily. Comb your hair, spray on a good perfume, and blow your nose. Carry a mirror with you in your purse. If you get manicures make sure they look natural. If not, then give yourself a manicure and a pedicure. Transparent...
Each girl in the world wants to become a hot girl. All guys in the world want to be with hot girl. They will be so proud to walk beside a hot girl, talk to very hot girl and do every single thing with hot girl. However, becoming a very hot girl is not that easy. You have to work on your appearance, the way you talk, outfit you wear and many other things. But you don’t have to worry, I am here to help you. In 'How To Become A Very Hot Girl' tips I will reveal a number of useful tips for it. Clean up your skin As you can see, hot girl's face is very clean. No matter her face is dark or fair, it still looks hot because it is clean from pimples or any dirt. Guys like to see a clean face.Girl with a clean face shows that she is really...
Sivilo ovih dana se uvlači i u mene. Duša postaje nekako pepeljasta, učmala. Misli sustižu jedna drugu kao i kapi ovih kiša koje neprestano padaju ali bez snage da nešto počnu, bez snage da se otrgnu od melanholije oblaka i tužnog neba. Tuga u meni već stanuje, od nedavna. A ova nebeska žalost samo još više moju setu hrani. Neposlušne misli, kao na toboganu, gore-dole,gore-dole, umaraju mi dušu. Jure po mojoj glavi, lupaju, udaraju, viču, svadjaju se........kao neposlušna deca. A ja nemam snage da ih postrojim, da podviknem. Samu sebe podsećam na majku koja nije u stanju da savlada sopstvenu čeljad, nego joj se penju na glavu a ona se, umorna, povlači u svoju fotelju, u sebe samu i tu nestaje, sama sa sobom, prazne glave, bez misli. To...
Ceo bogovetni dan, na svim TV stanicama gledam samo zatvaranje EXITA i kako je "fejt no moorr" otpevao ajde jano kolo da igramo. Neka mi oproste eventualni čitaoci ovog bloga, ne umem da pišem po engleski, ali se nadam da će s'vatiti o kom divanim. Koji smo mi faking licemeri da ne kažem hipokrite. U stanju smo da mrzimo ceo bogovetni svet jer nas je bombardovao ni krive ni dužne, jer nam ne daju da uđemo u tu faking evropsku uniju, a baš ni ne bismo da uđemo, mislim u tu uniju, al' iz inata, ako nam ne daju mi bismo baš tada, mislim da uđemo, pa kako nam bude. Na koji god forum da se upljunem, bilo koju temu da ubodem, sve vrca od rodoljublja i mržnje svega i svačega što nije srpsko. Farma nam draga živi primer, najsvežiji. Lošmiju...
Back