Blogovi

Ne vidim sta smeh da pruza na jesenjoj hladnoj noci mrtvom zemljom tajac zvoni uvela je moja ruza Bol se siri kao kuga plac nemira crni nebo nemam sunca da me greje sam na svetu bez mog druga
Rano je jutro,sumorno i sivo,otežalo od vodene magle koja guši dan... Ispred kontejnera u nizu,stoji čovek i redom ih otvara. Na ivici trotoara,naslonjen njegov bicikl na zivu ogradu koja razdvaja manji park i ulicu. Pretura po razbacanim kesama...brižljivo vadeći komade hleba i pažljivo (čini mi se),slaže ih u korpu. Korpa ima tockove,zavarena je na prednjem delu bicikla. Jedan od modela "uradi sam"..nimalo lepa,ali prakticna skalamerija. Odvaja ostalu "tehničku robu",od "prehrambene". Kad štapom ne može da dohvati ciljanu kesu,namah njegova glava i ramena utonu u iskrivljeni otvor kontejnera.. Pored čoveka stoji krupna životinja nepoznate pasmine. Njegov pas. Stoji poput izlivene statue,nepokretan je. Samo njegove oči budno prate...
Da uvek slusam starije da drugi grade moju srecu... Necu! Radi ovo,radi ono a ja mislim poludecu... Necu! Samo uci,uci,uci onda stvari same krecu... Necu! Jednom nesto pogresim svi ledja okrecu... Necu! Svima hocu da ugodim a samom sebi palim svecu... Necu! Suze gutam,stiskam zube i nadam se izdrzacu... ...izgleda da necu!
Proshli su dani,meseci,godine Josh uvek ista zelja vodi me Negujem nadu shto me krepkog drzi I seme srece chuvam u srzi Pa je provlachim ko niti tanane Kao da sliku sina bozjeg shtrikam Koji sa neba sad nad tobom bdije Za tebe sinko svu tu ljubav slikam Jednom cu sigurno da ti je prinesem Toliko blizu da ti srce skochi Ne nemoj molim te da mi budesh tuzan Ja volim kad se smeju tvoje ochi
Kako da dodjem bar blizu u snove tvoje,ako ih imas, pa da te ja kao nekada uspavam, voljeno moje, da legnes na moju ruku…na moj meki dlan, jer ljubav nas spaja strunama svojim, i kao da cujem tvoj osmeh,tvoj maleni glas, dok teskom mukom oci sklapam, pokusavam da se setim mirisa tvog jastuka…pokusavam a i ove moje ruke… od tebe daleke koje te vole i traze..traze spas, znaj da molim se za nas..i pricu ti pricam…onu nasu…ma znam da znas.Sve manje snage u meni ima, i razloga za stih tesko pronalazim, na kraju…sve te reci male i velike..nista ne vrede…kao one dve..Volim Te. Zauvek
… jutro me uvek dočeka nespremu još jedno svitanje kao okov i laž telo se izvije u blagi luk pod posteljom od sna još jedan zvuk jecaj i strah što nisi tu što te neću čuti kao uzdišeš za nekim danima što dolaze praznim i sivim bez nas Padaju neke dosadne kiše i svaka kap na staklima piše čudne sonete satkane od sna Priču u kojoj smo ti i ja dva anđela ili đavola koga se to još tiče sve dok te moje oči u bunilu traže i nema onih što na tebe liče ni onog pogleda zbunjenog jelena ni onih usana koje bih ljubila nema ničega samo san da će jednom svanuti dan tu na tvom ramenu u nekom drugom vremenu kao srna gonjena izmedju dva sećanja još jedna rima u mojim pesmama … Tijara
Radimo tako,mi elektrichari,moj drug Miki i ja (njega sam upoznao na bgd cafe-u,pa kad je bio u krizi sa poslom ja ga pozvao na Korziku) na shestom spratu hotela,vezujemo komandne table,zapeli ko da su nam djavoli za petama. Sa nama u grupi su i tri Turchina: Oran,Naim i Murat. Ubi Boze. U hotelu rade i radnici neke francuske firme,ima ih petnaestak,sve go Marokinac do Marokinca,nezna se ko je gora spodoba,ili veca nakaza,tek nijedan na choveka ne lichi. Ko bez oka,ko sakat,svi balavi,slinavi... a videli Mikiju infekciju pola cm kvadratnih,pored nosa,pa ga pitaju shta mu je to,kazu to je zato shto jede svinjsko. Da ne poverujesh,neznam dal' da ih izbodem shrafcigerom,ili da im kleshtima chupam nokte. Danas,posle ruchka,nisam trebao...
Deset ljutih rakija,da srucim pa u krevet jednu odma' eksirao,ostalo ih devet. Devet ljutih rakija,a vec ne znam ko sam jos jednu eksirah,ostade ih osam. Osam ljutih rakija i nikome ne dam zveknucu jos jednu,da ostane sedam. Sedam ljutih rakija,vec mi mrci svest izvrnuh jos jednu,ostade ih sest. Sest ljutih rakija,volim ceo svet nekako jos jednu,ostade ih pet. Pet ljutih rakija,pamet blago vetri opet vidim dance,ostalo ih cet'ri. Cet'ri ljute rakije,u stomaku vri pijem to da prodje,ostade ih tri. Tri ljute rakije,cudim se kad pre ode sad jos jedna,na stolu jos dve. Dve ljute rakije,radilo se vredno niz grlo i ova,spadoh ja na jedno. Jedna ljuta rakija,zna se sta se sprema ode ceo litar,vise radze nema!
Reci mi kako da zaboravim da ovaj bol iz grudi izbacim. Reci mi kako da se promenim da tugu ponovo osmehom zamenim. I opet ce kise iz ociju liti iako znam da te to boli svaka suza zbog tebe ce biti jer srce odbija da preboli. Od tih kisa stvoricu more nikada mirno,uvek oluje i znam,bice jos gore samoca ova dusu mi truje... A ono sto me drzi,jedino moje sto me kroz nistavilo vodi,snagu mi daje tvoje oci zelene boje na mom nebu vecito sjaje.
Demet Akalın - Çanta (Bag) Gidiyorum şimdi elimde bi yürek // I'm leaving now, a heart in my hand Bu sonuca nasıl geldik delice severek // How did we come to this end while we're loving crazily? Güm güm atıyor çok üzülerek // It beats fast feeling upset Ölüyorum ama gidiyorum // I'm dying but I'm leaving Gücüme gidiyor kurduğun cümleler // Sentences you make hurt me Düştüğüm hallere inanamıyorum // I can't believe the state I'm in Üstümde kurduğun edepsiz baskıya // I can't stand your nasty pressure Dayanamıyorum // on me Bu sabah aynada kendime bir söz verdim // I promised myself in the mirror this morning Belki de bu aşka ve sana zarar verdim // Perhaps I harmed this love and you Yıllarca senin için özümden verdim // I sacrificed...
Mislis da je dobra,nevina i mila a u stvari ne znas ti istinu pravu dovoljan je dodir da bi s' tobom bila vodis je u parkic i odradis cavu! Ne moras da pricas i mnogo da lazes nebitno je sve,cak i ime tvoje jer iskreno je ''boli'' sta ces ti da kazes samo ako podmiri sve nagone svoje. Vodi je u park jer tu joj je mesto samo budi pazljiv,prvi put je tebi ti kraljicu stavljas na voljeni presto tu su mnogi pali,zasto i ti ne bi ?! Ne nadaj se opet da ti se posreci da ce mozda ipak setiti se tebe sutra na tvom mestu bice neko treci a ti sto pre shvati,za tebe joj se ****! Za tebe uvek besplatna je,eto i kad malo razmislim,to nije tako gadno za usluge samo dostupna na leto moze to i zimi,samo mnogo 'ladno !
Kao majmun visim satima,chekam te danima. A trazio sam te svuda i tebe nema,ni zirafa te nije opazila,ni nilski konj,ni vodena krava,ni zmija potocharka,ni govedo brdsko. Trazio sam te po celom svetu i babe vrachare sam zapitkivao i ciganima sitne pare dao,preturao trafike i biblioteke u nadi da neko ima informaciju o tebi. A nisam se odmah setio da ustvari i da neshto znaju ne bi mi rekli,bitange,pokvarenjaci,jedva su chekali da okrenem ledja da te od mene sakriju,da unishte legendu o najsrecnijem paru,o ljubavi nad ljubavima kakvu ni u ruskim bajkama nije moguce naci. Mrze me jer me ti volish,a za tobom bleje otvorenih usta,razrogachenih ochiju,saplicu se ulicom kad im samo na pamet padnesh,bez da te vide. Isti oni shto me po ramenu...
Skoro me nije nešto toliko pomerilo kao kratki film koji nam je ponudila Lejla A D B . Još mi je čudnije bilo reagovanje onih koji su to gledali . Preskočimo da je filmčić urađen profesionalno korektno u tu je čudu kraj .Takvo filmotvorenje je laki zahvat u hirurgiji dramaturške postavke sa iznenadjujućim i neočekivanim krajem . Neki to nazivaju GEG filmom i može biti začinjen humorom,hororom, sexom i već kako koji autor stoji kod kuće. Setite se takvih Čaplinovih filmova , čast maestru ,koje sada više niko niti gleda a kamoli voli . Nemam nameru da sekiram one koje je taj proizvod kosnuo ali setite se prvih asocijacija u žitu , ( a dobro znamo da student nije zapalio žito ) pa gavran( ko brzo gleda vidi da je gavran vezan za...
U skrivenom svetu,s' druge strane svesti gde je sve u jednom,suhi bol i seta tu ukletu sumu morao sam sresti gde slomljeno srce biva laka meta. Meta zveri tame zednih suza mojih stizem pravo k' njima,a da to i ne znam kroz sumu koracam zbog gresaka svojih suma tuge ne oprasta,sve tone u beznan. Iz te tmine niko vratio se nije u dubini hladnoj nigde svetla nema suma tuge vecno u sebi tajnu krije napacena dusa ostaje da drema... Iz tog laznog sna uzdici se nece ostaje zauvek u zagrljaju tame novi talas bola polako se krece u sumi smo tuge zbog krivice same... Sada mi je jasno,ostajem za vecnost taoc sume tuge da sa njom ja patim iz ociju vecno lice gorka tecnost zato sto ne mogu i necu da te vratim !!!

Eto

Ti si moj melem za ranu, tvoje divne reci utehe i ljubavi mrvis u zlatni prah koji ja udisem punim plucima,a tek iskra u tvom oku… Dragi, imam jedan dragulj u srcu, uvek se zarumeni kada se Tvoje ime spomene, zacrveni se…i kada Te moja dusa dodirne, kao da je u meni vrelo, iz duse mi izvire i prokljuca kada Te molitvom poljubim i ovim pisanim recima okitim…Udahnuo si mi svoj miris zivota, otvorio srce za moje nade,za zelje. Ti uteha si mojoj dusi, Ti postao si radost mog zivota…i ucinio kraj ovoj mojoj ljubavnoj susi, zato si postao i ostao moja zivotna lepota,koju poseduje moja dusa. Krenula sam stazama koje me Tebi vode…necujno i tiho,korak po korak ja praticu te…i kada ti nekada ponestane srece…ja cu ti je vratiti. Vraticu sjaj i...
Ponekad mi se cini da je zivot ruski rulet, svaku gresku platis metkom, samo sto ovaj ne ubija, vec nagovestava da ce te ubiti pre ili posle, a slutnja je gora od neispunjene ceznje. Ma nije sve tako crno, opet ti kazem. Dobro sam ako te zanima, alĺ redovno "doletim" na nase mesto, losim vetrom nosena samo da negde ispraznim ovaj teret teskih misli i emocija. Veceras, jos jednom, po ko zna koji put cu sedeti i razmisljati o onom sto je moglo biti. Sklopicu oci i u sebi izgovoriti jednu kratku molitvu tesko pomicuci usne kao da izgovaram poslednju zelju trazeci od onoga koji me nikad nije izneverio samo jos jednu priliku da lezeci u tvom krilu dobijem sansu da svaki naredni san odsanjam bas na tom mestu na kojem cu, nadam se, jednom...
Ipak kada se sunce prene Toplo mi pridje blize Zasijaju I moje zene Iz tame svetlost mi stize.
Da zivot je cudo,u stanju je za tren te digne visoko, i za tren da te baci duboko. Nekoga zivot miluje, kako kazu, nekoga pak baca kako mu se prohte. Ako nekoga baci duboko..npr.kao mene, da dublje ne moze…ne znam od cega zavisi da li cemo preziveti ili ne. Ne …nije to hrabrost, nije to jaka licnost, nije…ne znam sta je, mozda…ipak znam, mozda me je ljubav prema njima odrzala. A ako se pitas da li sam hrabra i jaka…ne..nisam..a mozda i jesam, vrag bi ga znao.Ja jos uvek cekam Godoa... Ljubav je u stvari pad... jer kada padas ti... zelim i ja padati sa tobom... Sve u nadi da ce te manje boleti... svoju bol pri tome necu ni osecati, nego cu ti u zadnjem vapaju pruziti svoju ruku, da te podignem. Ljubav, to malo "cudesno nesto" sto nam je...
Andrić
misli, izreke, poslovice, mudrosti: Vrlo rano sam saznao da svaki minut života može biti težak koliko i život ceo. Ljudi male pameti retko se trude da ne budu dosadni. Neizvesnost je imanje onih koji nemaju ništa i velika nada onih koji nisu navikli na dobro u životu. Ništa ljude ne veže tako kao zajednički i srećno preživljena nesreća. Žene, ja ne znam kome ste vi bile blaga kiša jutarnja, ali u naš život ulazite kao pljusci nošeni vihorima.
Voleli su se....
Zelela je da oseti miris kose Bar jos jednom, dok njegova glava sneno pociva u njenom krilu... Volela,volela je njegove zelene oci da gleda,ljubi... Poluotvorene i snene koje su je cutke gledale dugo,dugo... Voleo je kad ga mazi po licu prstima jedva dodirujuci crte lica, tek nezan poljubac bi spustila na meke usne ... Voleli su se... Voleo je da joj mrsi kosu,golica i gleda kako se neuspesno brani... Smejali bi se.... Mastali su o snegu,belim tragovima Toplim ususkanim nocima Maglovitim hladnim jutrima Uz kaficu za dvoje koja neodoljivo siri miris I budi cula usnula slatkim snom... Mastali su.... Mastali o sreci...Maloj kuci negde u planini... Malo srece za sebe i zajednicki dom pod nebeskim svodom... Da,voleli su se vise nego...
U sumici zivi nije bas sva cista obucena samo s tri malena lista. Po drvecu skace sva je izvan sebe a Tarzan je gleda nesto bi da... Samo da mi dodjes rece Tarzan sebi ni sam jadan ne znam sta da radim tebi! Sa drveta ona njemu namiguje sede Tarzan s' Citom i poce plan da kuje. Jutro kad osvane rece Tarzan Citi il' ce biti moja il' me nece biti ! Prositi je moram kada jutro svane umesto prstena kupicu banane. Sada Citi misli ovo nije bilol ovakvu ce ribu za banana kilo... Da zbog ***** rikne to jos nije bilo al' ***** budalu ne bi me cudilo ! O glupi Tarzane use the fuckin' brain ***** bre Tarzanku dadnuce ti Dzejn !
SECANJA I NADANJA
Tako je pocelo: Tvoja me moc i tvoja snaga zanele, nista od razuma ostalo nije. Tvoj dolazak tesko su oci podnele i nije mogao da se sakrije. Slutila sam da ce tako biti, da ces me voleti kao nikog do sada, ali se bojim da ces me jednom boleti i da me bol nece proc nikada. Tvoje su reci magija za mene, to tako dobro osecas ti. Cuti i ne pricaj nista, stalo je vreme... vazni smo sada samo mi. Danas: Dusa me boli Ti i ne slutis koliko Sve se u meni skupilo Puca lomi Vristi A ja venem I ne mogu tu nista da menjam Ti vise ne mislis na mene Srce me boli Obruc ga steze Sve jace A ono nestaje Kao da ce se jednom ugasiti Al boleti Ne prestaje Telo me boli Usne neljubljene Oci bez sjaja Pogled tup Uplasen I snen Gledam u jednu tacku I...
ENERGETSKI VAMPIRIZAM Energetski ili Psihički Vampiri su osobe koje svojim delovanjem kradu životnu energiju drugih ljudi, uzrokujući kod njih mentalne, emocionalne i fizičke poremećaje i bolesti. Većina ljudi druge osobe uglavnom doživljava i tumači prvenstveno na psihološki način, pa one koje svojim ponašanjem čine da se osećamo zadovoljnim, doživljavamo kao "dobre", dok one koje to ne čine ili koje nas na neki način ugrožavaju, doživljavamo kao "loše". Međutim, psihološke reakcije predstavljaju samo vidljivi deo ili bolje rečeno, vidljivi efekat dejstva energija naše ličnosti. Do sada se o čovekovoj energiji govorilo samo kao o uzgrednom proizvodu delovanja fizičkog tela, međutim energije predstavljaju uzrok i na skali postanka...
Nocas si bio na mom ramenu
Znas li sanjala sam te nocas bio si na mom ramenu ljubila sam ti kosu celivala usne i lice bio si moj i jutros nas je probudio poj ptice Znas li kako nas snovi znaju zaneti pa pomislimo da je java kazu da je srce iskreno samo dok spava Sanjala sam te nocas disao si uz mene dah sam tvoj osetila ali sam se jutros uz pesmu ptica svega podsetila... Znas li sta jos kazu: kad nekog sanjas taj misli o tebi... Ne znam koliko je to tacno? Samo znam da je san bio divan i da se iz njega budila ne bi...
"Dragi prijatelju, ne znam zasto, ali zelim da ti objasnim sustinu svog poraza od koga se nikada vise necu oporaviti. Pre svega moras da znas da moja nesreca nije puki ljubavni jad. Ili, tacnije receno, jeste to, ako se ta moja ljubav shvati kao eros u spinozistickom smislu. Ta Zena nije bila tek moja ljubavnica. Ona je bila prva i osnovna potreba moga duha. Ona je bila i moja duhovna zastita i zaklon. Ona je bila za mene zastitni omotac od metafizicke studeni. Bez nje ja sam potpuno i direktno izlozen kosmickoj besmislici i noci. Moja je usamljenost sada apsolutna. Za mene ne postoji oblast cistog vazenja i pevanja. Sada moje pesme traze moju glavu. Vise nema ko da me sa njima pomiri. To je samo Ona znala. A nije znala...
Back