Blogovi

I voda pada...Sa neba neostvarenih snova Oblaci se lome i razleću kao posvađani ljudi, a onda se ponovo spajaju u celinu, jednu celinu kao i svi što smo celina duha... Sedimo kraj reke...Ti i ja, deca prošlosti, ljudi budućnosti..Izgubljeni u vremenu. Tražimo alat, nešto dovoljno moćno da preseče tu reku vremena što nam žeže kroz srca kao hladan čelik mača...Ali, svesni smo samo onoga što je reka donela. Ne razmišljajući o svemu onome što donosi ta ista reka mi želimo da je presečemo. Zar nismo okrutni prema mother nature? I onda zaranjamo u tu reku...Uzburkana je, nemirna...Hladna i mračna voda, koja svojim dodirem na neki način teši i uljuljkava u svoju skrivenu opasnost u dubinama. Ronimo. Negde je gusta i spora, i zadržava nas i...
Sreli smo se tada tog suncanog dana, i samo dotakli, u trenutku neznom blago se pogledali, putem svojim zatim nastavili. Taj dodir kratak, kao vetrica dasak, kroz telo mi prodje kao uragan pravi, i srce moje, vise se ne oporavi. U tom dodiru malom bilo je svega, jezera dubokih, mora uzburkanih, i vatrometa strasti nikad ne izrecenih Jedan dodir slucajan taj dan mi ulepsa, osecaj mi da trajan, da spaja nas neka neraskidiva veza, satkana neznim nevidljivim nitima. Taj dodir blagi sto doziveh tada, napuni mi jedra nadama novim, da ipak taj dodir, nije bio slucajan.
kaladont konsonant zajebant zafrkant kobalt volt mart cink student ornament patent intrigant inžinjering lizing menadžment park ganc (novo) tilt titrant reaktant reagens tangens kontangens arogant ascedent folirant fabrikant lubrikant monitoring start Bart Dart (Vader) Lorens stjuart dilverzant kurd maturant sajt rajh Vartburg Hamburg Kelt kolt lajt pakt takt Bolt elegant dirigent jamb štark nutrijent bajt megabajt gigabajt terabajt kilobajt talk stajling stejdž bekstejdž sekans kosekans
U Castagneto Carducci ziveo je davno sam pesnik Carducci,kojije i sam voleo da popije,ili kako to Italijani kazu ''da podigne lakat'' pa se znachi sa istim pijandurama druzio,od kojih je jedan ostao zapamcen po svojim mudrim izrekama. Jedna od njegovih je bila : Bolje da pretekne balon vina nego da fali jedna chasha''.
...ne volim ja tebe zbog tebe...već zato što volim kako me gledaš, kako me ljubiš, kako me doživljavaš, kako se smeješ mojim šalama, kako si tužna kad sam i ja tužan.... ne volim ja tebe zbog tebe...već zato kako ti voliš mene...
O, kako prija pogled koji je do "juce": zaustavljao planetu, suze u smeh pretvarao, svaki problem u izazov, svaku bol u pobedu. Nemoguce u moguce. Pogled...koji je Sunce u sebi nosio, pozare pravio i bez vode ih gasio! Pogled koji je umeo da prica lepse od svake price. Da peva, neznije od svake ptice. Da se smeje, da cuti. Da pobesni, da pita I odgovara. Da doceka I isprati. Da kaze… Nedostajes... Volim te... Ne dam te.... Ne plasi se... Raduj se…. Ja sam tu...i sutra...
Sanjam hotel iznad oblaka i vreme sto stoji poslugu u belim odelima sobu s pogledom na jata divljih ptica Sanjam krevet obojen u jesen pitku reku ispod haljine sarene balone na putu za istok usne sto ne govore Sanjam da za veceru serviraju zaborav a jutrom opet ispocetka prvi put ti prvi put ja
Ovo je pismeni zadatak jednog beogradskog osnovca o ptici sovi. Sova Sova je ptica. Ona danju spava, a nocu je potpuno slepa, kao slepi mis. Posto ja ne znam puno o sovama, pisacu o zivotinji koju znam. To je krava. Krava je sisar. Ona ima sest strana,gornju, donju, levu i desnu. Na zadnjoj strani je rep, na kraju repa je jedna cetka.Ona sluzi da se krava brani od muva, da ne bi upadale u mleko. Mleko visi ispod krave. Na prednjoj strani je glava koja sluzi da na njoj rastu rogovi. Rogovi sluze da bi krava bola. Glava sluzi i da bi na nju stala usta. Krava jede malo, jer ono sto pojede, jede dva puta. Usta sluze i da bi krava mukala. Ako ne muce, onda su joj usta puna. Muska krava je vo. Vo nije sisar. Meni jos uvek nije jasno kako...
na trepavicama ti stanuje ljubav a paučinaste sjene provlače se kroz moje dodire dok te ljubim i skidam osmjeh s lica koje mi donosi mir...ti se samo smiješiš i donosiš mi ptice na gola ramena boje meda... Na magličastim peronima gubim tvoje korake, uplakanih očiju uzalud te tražim... Na jastuku samo tvoja sjena i miris tvoje kože što u meni diše kao lahor , kao neslućene kiše. Nestaješ u noći, smiješiš se, kradeš mi san a ja te ljubim..ili to ipak sanjam, dok mi jutro , sneno od poljubaca odnosi tvoje ruke daleko u nepovrat...
Pochelo je to josh pre nego sam se i sam rodio,a rodjen sam 1967 kad se u svetu budila globalna svest. Danas smo i sami deo nje i borimo se da nashu svest odrzimo na globalnom nivou,ali opanci su pobedili i pobedice uvek.
Кажу да се тужне и ружне ствари временом забораве и да памтимо само радост и лепоту Значи ли то да се ти мене нећеш сећати, а да ћу ја тебе носити у срцу за цео живот
Od tocka života do interneta
Za one koji ne znaju, točak života je igracka iz 19 veka. Figura nacrtana u različitim pozama, tako da kada se ona stavi na točak i zavrti, kroz napravljeni prorez može se posmatrati animacija koja je nastala usled tromosti oka. Uskoro međutim, ljudskoj prirodi to nije bilo dovoljno pa je tako nastao film. Njegovi tvorci su braća Limijer. Bio je prikazan u Parizu i trajao je svega nekoliko minuta. To je čuveni film o vozu koji dolazi na železničku stanicu i tokom projekcije izaziva pravi haos u publici, koja se razbežala misleći da voz juri na njih. Nije proteklo mnogo i više niko nije bežao. Svi su trčali na projekcije nemih filmova. Ali kako ni to nije bilo dovoljno, 1927. je pronađen zvučni film, te smo tako mogli da uživamo i u...
Nije u redu s tvoje strane stvarno da ja ti poklanjam stihove,dok se ti heftas na kvarno! Ne znam,mozda je do mene,iluzija ljubavi,mozak decji i dok u oblacima spavam i budan te sanjam ti uveliko blajvis necji. Ali sta sad,to si ti,kraljica parka,tako navikla,tako ti godi ni jednom ne meri,a tri puta seci...cepaj...bodi... A ja naravno nista ne vidim,kazu i kod ociju ljubav je slepa al stvarno moras da budes ko Visnjic meni embargo a s drugim se cepa! Mene verovatno cuvas za kraj,kad vise ne bude imalo gde. Znam za sta tebi treba Dule!Da izbrises sijaset onih od pre resetujes sistem i pocnes od nule. A ti naravski furas drugu pricu,tatina kci,fina se dojmis nista pre braka ne moz ni da pojmis nikad ga jadna videla nisi. Hoces valjda...
SVESNI ENERGETSKI VAMPIRI Svesni Energetski Vampiri predstavljaju osobe koje su u potpunosti upućene u proces energetskog vampirisanja i koje pri tome koriste tačno određene tehnike namenjene vampirisanju, dok se njihova obuka obavlja pod vođstvom i nadzorom "učitelja" grupe kojoj pripadaju. Za razliku od Nesvesnih Eneregetskih Vampira čiji efekti mogu biti polovični, Svesni Energetski Vampiri zbog razumevanja čitavog procesa i usled poznavanja tehnika energetskog vampirisanja - koje se uglavnom zasnivaju na ejdetskoj sposobnosti zamišljanja svih pet čula, postižu skoro 100% uspeh. Osoba koja je izabrana za žrtvu najčešće ne uspeva da shvati i objasni sebi šta se to događa sa njom i čemu je izložena. Svesna je samo ogromnog bola i...
Voda što teče mojim venama, poput plamena zaigra, izvori njenih tokova isprepletu tanke niti nežnosti, dolinom kojom rastu kapi razapne se mreža radosti, a ti prostrujiš zrakom i vatrom, zemljom i vodom, i svakom kutku moga tela dodaš osmeh zvezda. Ja bih samo da se pojavis,samo pridjes..samo zagrlis i staru zelju probudis..da me volis dok ne ostaris... Ja bih samo da me pogledas,pa da vidim kako izgledas, da ti sapnem zasto postojim,da te volim dok ne ostarim... Samo to... Tijara
I tako, opet se budim nocu bez ikakvog razloga I jednostavno osetim…neizmernu ljubav u sebi. Volim te …bez ikakvog razloga, volim te…bez moralnih pritisaka, bez uslova,bez presedana,bez zadrski…I bez icijeg znanja… Jednostavno se probudim…i uzivam u par trenutaka u kojima ne moram da krijem pogled, ne moram da pazim sta cu reci ili kako cu reagovati…vec se prepustim toj emociji za koju mnogi nikad nisu ni culi,i to je skriveno od tebe. Uzivam u secanju na one kisne noci, i one snezne…pa i onih vrelih letnjih noci i mirisa, prepustim se uspomenama na trenutke koje sam, da li zbog zrelosti, jedinstvenosti…izdvojila …kao jednu posebnu..ljubav…posebnu. Smesno izgleda ako napisem…da sam sa tobom dotakla zvezdu…ili da sam letela...
Ustao sam nakon par sati lezanja na podu i razmisljanja o nicemu.. Buljio sam u plafon, trazio odgovore na nepostavljena pitanja.. Uzeo sam papir i olovku, seo za sto i poceo pisati... a zvao sam je Malena.... Nek mi ova olovka kojom ti pisem bude jednini svedok da je njena jedina funkcija prenosenje svega onoga sto kaze srce, nek ti ta ista olovka, koju cu ti zalepiti za ovaj papir , isprica o mraku koji me je okruzivao dok sam ti ovo pisao, nek ti prica o tome da nisam cak ni papir video, da nisam niti jedno slovo prepravio, nek ti olovka prica o tom slepom pisanju, mene koji sam vec oslepeo naveliko.. nestaje i ono malo zivota u meni, glas sam ti zaboravio... A papir je mokar od suza, znas da ne volim plakati pred tobom, al ' bas...
VAMPIRI NAMETLJIVCI Nametljivac je vrsta Nesvesnog Energetskog Vampira, koji vas svojim dosađivanjem može naterati da prosto iskočite iz sopstvene kože ili se čak i odselite iz kraja u kome živite. Kao što mu ime i kaže, Nametljivc je uporan i on ne zna šta znači reč „ne“, a čitavu stvar mu olakšava činjenica što njegove žrtve uglavnom potiču iz one grupe ljudi, koji za svakog imaju lepu reč i opravdanje. Stoga on svoju igru počinje lagano i oprezno, upućujući vam male, bezazlene zahteve za pomoć, dok će se istovremeno truditi da vam i on sam učini kakvu uslugu, kako bi i na taj način učvrstio vezu sa vama, usput praveći od vas Dužnika. Odnos koji gradi sa vama može biti dvojak: krajnje dobronameran ili dobronameran i istovremeno...
VAMPIRI ISPITIVAČI - Prikradač Kao osnovnu strategiju svog delovanja Prikradač koristi ispitivanje kao način za vaše psihološko (i energetsko) otvaranje, te kroz lak razgovor i druženje saznaje sve važnije događaje iz vašeg života. Istovremeno vi o njemu i dalje ne znate skoro ništa, a ako to i pokušate, on će vam ispričati kratke laži, koje sa njegovim životom nemaju nikakve veze. Na ovaj način - držeći vas u neznanju, Prikradač uspostavlja moć nad vama i istovremeno krade vašu životnu energiju. Osnovna tehnika koju Prikradač koristi kako bi žrtvu otvorio jeste - ćutanje. Uobičajena komunikacija između dve osobe sastoji se u međusobnom razgovoru, sa periodima ćutnje između njih. Za razliku od ovih perioda koji su za vreme uobičajenog...
NASILNI VAMPIRI - Zlostavljač Ovi vampiri čine značajnu grupu Energetskih Vampira koji se hrane energijama bola, patnje i straha i u nju najčešće spadaju psihopate, sadisti i slični. Za razliku od Emocionalnih i Ljubavnih Vampira koji krađu životne energije uglavnom ostvaruju provokacijama, lukavošću i zavođenjem, Nasilni Vampiri to čine zlostavljanjem žrtve. Žrtva je u dužem periodu izložena nekoj vrsti psihičkog i/ili fizičkog nasilja, kao osnovnoj strategiji otimanja njene energije. U tom procesu Nasilni Vampir koristi sve tehnike koje su mu pritom neophodne kako bi uništio i uklonio njen Ego, koji ga jedini i sprečava u otimanju energije. Nasilni Vampiri Egolend doživljavaju kao džunglu u kojoj postoje dve vrste bića: Lovci i...
Na mom malom forumčiću sakupio sam mnoooooogoooo dobrih viceva. Pre početka čitanja pripremite kašu vode ili piva jer postoji velika verovatnoća da se više puta zagrcnete od smejanja. http://nesadebeli.createforum.eu/hum...vicevi-t41.htm Svim dobronamernim ljudima od srca želim sve najbolje od Boga.:bye::bye::bye::bye:
Čitam temu o tome kako je to dobro kad neko pored svog osnovnog zanimanja ima i još neki dodatni zanat u rukama- A ja, dragi moji, sam zaposlen i imam oko 4k. Žena mi je nezaposlena al radi stalno ,pazi na decu i brine o kući, šije po meri i radi popravke i prepravke. Pravi torte i organizuje dečije rođendane, na crno. Vodi računa o dvorištu,bašti ,nešto živine i par jagnjadi koje s proleća kupim da se do jesni podgoje . Imamo rasne pse pa se i oko toga bakćemo ,malo ona ,malo deca , malo ja. Ja obrađujem nešto zemlje, proizvodim stočnu hranu ,koju prodajem jer mislim da mi se ne isplati da tovim svinje ili bikove ko što sam ranije radio. Ponekad kupim bika ili tele od komšija ,zakoljem, popišem dovoljan broj zainteresovanih u firmi...
Zagrli me tako snažno kao što nisi dugo da osetim da ti ništa drugo sem nas nije važno zagrli me tako strasno da se osetim sigurnim u ovim vremenimna burnim kad je i voleti opasno da ne pomislim na to da ćeš jednom otići jer kad padnem u blato samo me ti možeš iznad očaja uzdići Milan Višnjić pesma je inspirisana pesmom naše drugarice LJIILJEMMM http://fontanasnova.blogspot.com/
Пушкинова неустрашивос
Пушкинова неустрашивост на двобојима Највећи руски лирски песник, Александар С. Пушкин, по очевој лози носио је у својим жилама крв једне од најстаријих племићких породица. Величина Пушкина као песника необухватљива је. Њену основу чине дубоко песничко надахнуће, савршенство песничког израза и облика и мудрост мисли. Томе треба додати још и бескрајну ширину надахнућа, која обухвата с љубављу не само руске националне мотиве већ и човечанске, те је његова поезија руска и у исто време општечовечанска. Душевно стање при свом песничком надахнућу Пушкин описује као „ тренутак усхићења ", као „ неизрециви срца жар ", као „ напор душе " , и све то олакшава стварање, јер онда „ стихови теку " бележећи „ веселих мисли шум " . Све то проистиче...
Back