NOĆAS

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

NOĆAS

Noćas ću slušati kišu
što zvoni u meni
u očima mi suza diše
kao po staklu da piše.

Noćas ću slušati
šta kažem sama sebi
tiho, tiho...sve tiše
jer boli previše.

Noćas ću slušati mesec
šta ima da mi kaže
jer on je taj
jedini koji ne nudi šarene laže.

PS Nema duše koju neko ne povredi....
neko drag il' samo prolaznik
valjda to onaj odozgore odredi
i dodeli
povredu onoliko tešku koliko naša duša
može sama sebe da odsluša

PSPS Dobro jutro i lep dan želim......ajmoooooo.....neće dan da vas čeka :zimag:

Nil Armstrong
nije prvi čovek koji je kročio na Mesec
mnogi pre njega i posle njega
obični i beskrili
na njemu su
trag svog srca ostavili

I nisu pravili
senzaciju od toga
kao što za tragove uzdaha
srca tvoga i moga
ne mora niko da zna
samo ti i ja

miwka;bt123001:
Nil Armstrong
nije prvi čovek koji je kročio na Mesec
mnogi pre njega i posle njega
obični i beskrili
na njemu su
trag svog srca ostavili

I nisu pravili
senzaciju od toga
kao što za tragove uzdaha
srca tvoga i moga
ne mora niko da zna
samo ti i ja

z:dm5:

Srce tvoje tragove svoje
u tvoju pesmu stavlja
Srce moje tragove svoje
u svoju pesmu stavlja
Svako u svojoj pesmi otplače
svako se sam sebi nasmeje
to pesničko srce živi u stihu
duša mu spava u našem liku
U pravu si.....
za tragove naše
ne mora niko da zna
samo ti i ja

Hvala na divnom prilogu Miwka......:cmok2:

...neznam , šta da kažem povodom ovoga ; silazim sa meseca i neću da pričam o trgovima ...mnogi su...
...ali mogu da vam kažem , da kad sam bio dete izlazio sam na kišu da me okupa / kao pred
krštenje....e to dete zna da se raduje : kiši , mesecu , suncu , rastancima , sastancima ---svemu ;
životu...od tih kupanja na kiši , mnogo sam zavoleo to dete i svud ga vodim i nosam sa sobom ...
čak sam ga vodio i na mesec i na sunce ...kad me pitaju štaće ti taj klinac , baciga --odrastao si ...a ja kažem : nekami ga , nek se raduje umesto mene: kad sam tužan / kad ostarim / kad mrem ---mnogo je to dete radosno , neka ga... štaću , neka me !

Poslednja izmena:
123loncar;bt123021:
...neznam , šta da kažem povodom ovoga ; silazim sa meseca i neću da pričam o trgovima ...mnogi su...
...ali mogu da vam kažem , da kad sam bio dete izlazio sam na kišu da me okupa / kao pred
krštenje....e to dete zna da se raduje : kiši , mesecu , suncu , rastancima , sastancima ---svemu ;
životu...od tih kupanja na kiši , mnogo sam zavoleo to dete i svud ga vodim i nosam sa sobom ...
čak sam ga vodio i na mesec i na sunce ...kad me pitaju štaće ti taj klinac , baciga --odrastao si ...a ja kažem : nekami ga , nek se raduje umesto mene: kad sam tužan / kad ostarim / kad mrem ---mnogo je to dete radosno , neka ga... štaću , neka me !

E neka te Loncar, a neka i tog nestasnog decacica uvek kraj tebe, sta bismo mi bez te decurlije u nama z:dm5:
:klap::klap::klap:

Back