SA DLANA

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

SA DLANA

Znaš li koliko je ptici potrebno
snage, vere i ljubavi
da iskonski svlada strah
i sleti ti na dlan?

Ptica sleće samo tamo gde joj
instikt kaže da će biti sigurna

Znaš li koliko je malo potrebno
da ona odleti za strahom svojim
slušajući isti instikt koji
ju je na dlan doveo?

Ne......nije je kapric odneo
već misao tvoja što u dlan je stavi
reč gruba što na dlan ti leže
govore ptici da pucaju niti
niti poverenja kojima se veže.

Nahranjen strah što ga svladala beše
podiže joj glavu dok kljucala ti je sa dlana
raširi krila.....ispravi telo
odlete ptica
dok joj je kucalo malo ptičije srce vrelo.

PS Pa.....jedino što možemo je da pazimo ....naravno ako hoćemo​

hjwV0.gif

Znaš li ljiljo koliko je potrebno hrabrosti da čovek napiše svoja osećanja, svoje misli, i preda narodu na dlan?
Isto koliko i ptici koja sleće na taj isti dlan, možda i malo više.

Svaka pohvala.

Kristijan40;bt122889:
Znaš li ljiljo koliko je potrebno hrabrosti da čovek napiše svoja osećanja, svoje misli, i preda narodu na dlan?
Isto koliko i ptici koja sleće na taj isti dlan, možda i malo više.

Svaka pohvala.

Znam Kristijane, znam.......jednim delom je ova pesma zbog toga i nastala.
Hvala od srca

U svima nam živi po jedna ptica kao simbol slobode...i strah ptica izaziva dilema kako sačuvati svoju slobodu kad sletiš na dlan koji te hrani nežnošću i ljubavlju....,možda taj osećaj da se uzvraćanjem ljubavi gubi osećaj slobode ...taj slatki dug koji nas obavezuje....ne boj se ptico...leti za svojom zvezdom al ne zaboravi svoje gnezdo...šta li sam ovo napiso ******...lepa ti pesma .Ljiljo....neću da ažuriram ništa....:zimag::zimag::zimag:

....e pa Gospođo Ljiljana, ja znam....sletali su :golubovi, senice , gugutke i jedna mala žuta ptica koje nije htela da odleti sa mog dlana...sa gugutkama znam da razgovaram....sa slavujima se začikujem ...i tako to ...a kad se ptici srce smiri na tvom dlanu -- ptica je za navek tvoja ( osvoji ti kapu - to da znaš i nije baš svaki put prijatno ) ............... pozdrav !

miwka;bt122914:
U svima nam živi po jedna ptica kao simbol slobode...i strah ptica izaziva dilema kako sačuvati svoju slobodu kad sletiš na dlan koji te hrani nežnošću i ljubavlju....,možda taj osećaj da se uzvraćanjem ljubavi gubi osećaj slobode ...taj slatki dug koji nas obavezuje....ne boj se ptico...leti za svojom zvezdom al ne zaboravi svoje gnezdo...šta li sam ovo napiso ******...lepa ti pesma .Ljiljo....neću da ažuriram ništa....:zimag::zimag::zimag:

Hahahaha nemoj da ispravljaš.....u principu svi čeznu da im ptica sleti na dlan, a kada se to desi ne umeju da je zadrže.Ptica je plašljiv stvor sa jakom intuicijom a ljudi uglavnom zaboravljaju prirodna pravila.......evo i tebi hahahah:zimag::zimag::zimag:

123loncar;bt122915:
....e pa Gospođo Ljiljana, ja znam....sletali su :golubovi, senice , gugutke i jedna mala žuta ptica koje nije htela da odleti sa mog dlana...sa gugutkama znam da razgovaram....sa slavujima se začikujem ...i tako to ...a kad se ptici srce smiri na tvom dlanu -- ptica je za navek tvoja ( osvoji ti kapu - to da znaš i nije baš svaki put prijatno ) ............... pozdrav !

Hahahahaah nije prijatno ali je divno....drago mi je da i vama gosn Lončar dolazi priroda na dlan......prelep osećaj z:)

123loncar;bt123010:
..da divan osećaj plemenitosti...mada i ljudi suprotnog pola mogu da oplemenjuju kao ptice ....ti o tome pevaš --zar ne.

Hahaha izmedju ostalog i o tome.....zapravo samo primena prirodnih zakona medju ljudima. Na njih ljudi zaboravljaju a sve je u osnovi isto....već uredjeno.

Back