Blogovi

Данас ми се прича с тобом о свему о данима ћутања и ишчекивања да се јавиш Данас бих да ми причаш како си знаш ли куда идеш и чему се надаш има ли мене у твојим сновима Данас бих да наставимо тамо где смо некад стали Да, волео бих да наставимо где смо стали
Stvar je vrlo prosta, zato što takvo nešto ne postoji, postoje budaletine, to da pod A. Pod B zato što Kolega koji je patentirao ovaj termin i napisao blog koji je zatvorio za komentare nema pojma :rtfm::mrgreen: Pod C zato što je budala jednostavno budala to važi i za ove koji prihvataju termine 'prva i druga Srbija' i smatraju za sebe da su posisali svu pamet ovog sveta.ako su prvosrbijanci, tzv.kao Kolega, ali isto važi i za ove druge Dalje neću da pišem, nema svrhe. ovo je samo za Kolegu :zcepanje:
Cjelokupna povijest covjecanstva povijest je imperijalistickih poredaka.Da spomenimo najvažnije:drevni Egipat i Perzija,anticki Rim,Makedonija Aleksandra Velikog,Bizant i Franacka,carska Kina,Otomanska Turska,Austro-ugarska,Velika Britanija,carska Rusija,carska i Hitlerova Njemacka,Mussolinijeva Italija,SSSR,Sjedinjene Americke Države. Sve su one produkt svog vremena,sve one imaju svoje specficnosti,ali sve njih ipak nešto objedinjuje:težnja da ako ne cijeli svijet a ono što veci njegov dio podrede svojoj dominaciji.Imperijalisticke snage imaju zajednicki interes u osiguravanju neogranicenog širenja transnacionalnog kapitala i u gušenju svakog antiimperijalistickog otpora,posebno u bivšim socijalistickim zemljama. One koordiniraju svoje...
Jedno obicno vece...postoje li drugacije veceri ovde...u zemlji, nepostojecoj...i samo zvuk dopire...Balasevic...Ne lomite mi bagrenje... Kako je samo "malko", bilo sasvim dovoljno da se setim...jedne zime...pahulja pod ulicnim svetlom, nasih ruku u tvom dzepu...glasa moje majke...deco, udjite, smrznucete se... Mirisa tvoje jakne... Sada sam omatorila...dosla negde gde nema zima ni snega...i eto, kako je samo "malko", bilo sasvim dovoljno da se setim... Gledam sada...napisano...tako je obicno...a mene je toliko usrecilo...jedno secanje...ali...secanja, moja, su moji "Neprijatelji"...samo sam njihova, poseduju me, opsedaju, ne daju napred...ali, mozda o njima opet jedne obicne veceri...postoje li drugacije ovde...u...
...za jednog pjesnika potrebno je da pjesnik jeste a ne da bude sam i u traženju da ne gubi ljude ...pjesnik je tišina oslobodjene riječi i on sam nemože svoju riječ da spriječi ...pjesnik je čežnja i pustinja i sve slično tome a samo vičan čudjenju svome ...pjesniče ako te sretem ili u sebi nadjem da li ću moći opet iz sebe da izadjem ...ti koji pjesmu ne nosiš u sebi poklonom daješ svoje intime znam da te to košta i ne ponosiš se time
Sreo sam je na ulici, slučajno. Vreo letnji dan, svi gledaju da se sklone sa sunca, samo mi ne žurimo. Nismo se dugo videli, možda mesec-dva. Taman dovoljno za priču na temu "Šta ima novo". Imali smo vremena da ćaskamo desetak minuta, tu na ulici. Dotakli smo se uobičajenih tema, kao što je i red. Kako si ti, tvoji, šta ima na fakultetu, još koliko ispita... "Gde ti je devojka?" potpuno iznenada je zapitala. "Koja devojka?" "Čudi me da je nemaš..." "Šta je tu čudno? Kad neko izgubi devojku, reci mi da je ja nadjem!" "Ma, jok, čudi me kako to da ti nemaš neku. Duhovit si, pametan, uvek je s tobom interesantno, a ovamo..." "Eh, pa to ovamo je problem... Izgleda da su bitne neke druge stvari, ne samo ovo što si pobrojala. Uostalom, pa ni...
... Gluva pesma Ne možeš da mi nedostaješ.Nema smisla. Nije pošteno prema onima što mi nedostaju čitavog života. Svako ume da odsvira jedan ton. Ko ima dar da ga prepozna,čuje orkestar. Koliko violina u mom potkožju! Krila su za gluve neletače. Ne možeš da mi nedostaješ.Ne smeš. Boli kad pauci vrebaju leptire. Osamdeset osam dirki klavira i mnogo andjela za zvuk harfe, al` gluva je soba bez tvog tona. Nema simfonije bez oboe. Ostaćemo gluvi oboje. Goran Tadić Ps.Odavno na nešto lepše nisam naišla.... ...
... Tek kada postanemo svesni sebe,imaćemo nepogrešivi osećaj da smo u centru Sveta. A do tada,ponašamo se poput radoznalog deteta. Otkrivamo misteriju života u koji smo (ne našom voljom) osvanuli. Neumorno istražujemo sopstvenu okolinu,eksperimentišemo u zanosu. Kako napuštamo detinjstvo,tako se polako i udaljavamo od sebe. U svet odraslih se korača neistraženim,nesigurnim koracima. Oni ne pružaju očekivanu udobnost,ne obećavaju sigurnost,ne daju zaštitnu garanciju za život. To nisu koraci od sedam milja,mada imamo iluziju da jesu. Od njih očekujemo da nas odvedu na neko bolje,lepše mesto. Na predeo kojeg smo već ugledali u snovidjenju...čarobno mesto,za koje verujemo da postoji. Tako smo jasno "videli" da ono postoji,pa je potraga za...
prof. dr Emil Vlajki  Izraz „novi svjetski poredak“ prvi je poceo koristiti bivši predsjednik SAD Džordž Buš stariji. On je 1991. u nekoliko navrata upotrebio tu sintagmu. Novi svjetski poredak znaci amerikanizaciju svijeta. Navodnu osnovicu tog poretka cine demokratski izbori i slobodna trgovina. Medutim, nema traga ni od jednog, ni od drugog. Slobodna trgovina je necija cinicna šala, zbog toga što oko 80 odsto svjetskog tržišta u ovom casu kontroliraju multinacionalne korporacije, od kojih su najjace americke. Na americkom tržištu ne može se ništa pojaviti ukoliko te korporacije ne...
Kad nikom drugom verovao nisam, poverih se pesmi, i prvi stih napisah. Verovah joj kao bratu da će moje tajne kriti. O, kako je samo znala sa mnom gorke suze liti, da me teši,da me hrabri, da zaboravim na nju, ali shvatih dosta kasno: izdade me na prvom čitanju. Sad svi znaju moje želje,snove,mane. Izdaše me moje reči mojom dušom ispisane. Milan Višnjić
Rodjena u Kosovskoj Mitrovici. 1971.godine Milica je bila najmladji pobednik mega popularnog muzickog takmicenja ''Maksimetar''RTB-a. Iste godine snimila je prvi singl za PGP-RTB,sa pesmama Radoslava Gajica. Sledi festival ''Subotica''72 na kome dobija nagradu kao najmladji izvodjac. Redjaju se nastupi na Jugoslovenskim festivalima i gostovanja po klubovima u Nisu,Valjevu,Tuzli,Dubrovniku,Slavonskoj...itd... Na festivalu ''Akordi Kosova'' 1976 osvaja prvu nagradu strucnog zirija sa pesmom ''Dar proleca''Sinana Alimovica. Od 1977 Milicu,vokalnog solistu veoma upecatljivog i prodornog glasa angazuje pristinska grupa''Kosovoski bozuri'' koja je uzivala izvanarednu popularnost na Kosovu i Metohiji. Sa njom nastupaju na danima Jugoslovenske...
Greh
Taj greh koji na dusi nosis pretezak je za tvoja pleca. Da molis,places il' prosis ne vredi-tuga je tvoja veca. Taj bol koji ti zivot razara ugusice vatre plam,sunca zrak. Jad je u dnu tvojih damara, ti nikad vise neces biti jak. Taj jauk koji te zivog ukopava raznosice pepeo tvoga tela. Znas i sam,nema zaborava, ni oprosta od ljudi,a dusa bi htela. Taj bes i cemer koji lijes tebi ce samom izliti stravu. Suzama ne vredi lice da mijes niti da podizes pognutu glavu. Veruj u sebe,veruj u duse spasenje. u jedno snazno i vecno pomirenje. Slovenska
02. 02. 2011 PRESS KOMENTAR DANA - SVETOMIR MARJANOVIĆ Ozbiljna država Da je Srbija ozbiljna zemlja, plate onih koji nam uče decu, onih koji nas leče i koji nas čuvaju, morale bi da budu mnogo veće! Ali, nisu jer smo takvi kakvi smo! E sad Da smo ozbiljna zemlja, još u ponedeljak uveče ministarka finansija Diana Dragutinović morala je da dobije otkaz! Posle izjave na TV da ipak može u budžetu da pronađe četiri milijarde za profesore, nastavnike i učitelje koji su zbog štrajka oterali decu iz škola, neko je morao da je pozove i zahvali joj se na saradnji. Da je ovo ozbiljna zemlja, otkaz bi morala da dobije ili Diana koja u rukavu drži četiri milijarde, ili da šut kartu dobije premijer Mirko Cvetković koji je u subotu rekao da para...
U vrtlogu osećanja Dok te gledam vidim note kako lete oko mene, divan li si moj živote kad su oči zaljubljene. Dok te slušam zamiriše svaka reč k’o ruža rana, kad se takav miris diše nikad nema tužnih dana. Dok mirišem tvoje kose vidim junska polja žitna, dodir vetra savija ih svaka vlat je k’o svet bitna. Dok te slušam kako pričaš miriše mi sve na sreću, uzburkana osećanja u vrtlogu svom se kreću. Ne znam kada srećniji sam dok te gledam il’ mirišem, ali dok te slušam, mazim ja znam samo da za tebe postojim i dišem. :heart::heart::heart::bye:
Back