Linux Mint 10 “Julia”

CEO TEKST


Linux Mint započet je kao privatni projekat Klemana Lefebra (Clement Lefebvre) i nije bio mnogo zapažan u prvih nekoliko izadanja. Tek nakon treće verzije Mint je polako počeo da dobija sve više korisnika. Čitav projekat i sada vodi Kleman, ali ima pomoć još nekoliko ljudi. Najviše napora ulaže se u razvoj izdanja koje koristi grafičko okruženje Gnome, a postoje i izdanja sa KDE-om, XFCE-om i Fluxboxom. Od verzije 5(Elyssa) kao baza se koristi trenutno aktuelna verzija Ubunta. GNOME izdanje izlazi oko mesec dana nakon Ubunta, a ostala stižu malo kasnije. Po popularnosti Mint je rangiran kao druga Linux distribucija, odmah iza Ubunta. O tome koliko je popularan govori činjenica da je na dan kada je objavljena verzija Julia internet prezentacija ovog projekta bila nedostupna zbog ogromnog interesovanja korisnika. Popularnosti si doprinele stalne, nesebične donacije korisnika, čime je postignuta nezavisnost od velikih firmi koje obično finansiraju veće distribucije. Zato je fokus razvojnog tima na krajnjim korisnicima i njihovim potrebama. Iz istog razloga, Kleman je uspeo da napusti svoj trenutni posao i posveti se Mintu.juliadesktop.jpgCEO TEKST
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.