NA VRHOVIMA PRSTIJU

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)​

NA VRHOVIMA PRSTIJU

Znaš, uveče kad legnem....pa se lepo namestim, ušuškam....kad izadje onaj uzdah iz grudi....znaš, onaj što opušta i kaže "mmmm kraj je dana"......pa tako opušten pogled se spusti na siluete borova....obrisi na nebu koje je svake noći druge boje ....nekad prošarano oblačićima, nekad ne....različito a isto... i ti borovi uvek isti kao nacrtani na njemu.....e, onda dodju stihovi i misli. Neverovatno, ali misli same idu jedna za drugom a sve stihovane. Nižu se kao venčić.....jasne i biste.....čiste...čist osećaj....tako jake a opet nežne i meke. Disanje tvoje iza mojih ledja kada si tu, dušu mi blaži ali i snaži....mir donosi u san što me odnosi da na krilima osećaja otputuje mi duša da samu sebe odsluša.

Ti stihovi su duša....
smiraj i spokoj duše....
od osećaja kristalnog satkane
u san lagano utkane
Bože, toliko pesama je otišlo u noć
nikada ne ustajem da ih zapišem
ne mislim
uživam i osećam sebe
samo ih pustim
da odvedu me u san
zato što imaju tu snagu i mir u sebi
da san mi zeleni u oko dovedu
u tihu noć da me povedu.

Znaš.....kad pišem
o porodici, sreći, ljubavi
o smehu i snazi
većina ljudi zaboravlja
da sve to mora imati ravnotežu.
Ko veliku sreću upoznao nije
taj ni tuge velike ne zna
jer one uvek idu u paru
radi ravnoteže
dva tasa
jednako laka
jednako teška
samo životna vrteška
možda još jedna pobeda
ili možda još jedna greška.

Stihovi idu...to reči lete
mnoge mi ptice iz duše polete
to priča samu sebe priča
od toga dana i od drugih dana
umotana u klupko osećanja
ne......to duša ne sanja
i nije bajka nit želja moja
već samo smiraj prepun boja
samo naš život dušo moja.

Zato mi je važno da sa mirom legnem
jer samo tada mogu da posegnem
i spokoj usnule duše da dosegnem
na vrhovima prstiju dušica dok se okreće
i ceo dan u daljini dok brekće
san je na borovim vrhovima
u snenim lutajućim stihovima.

PS Dobro jutro blogeri......lep i smiren dan želim​

Tijara;bt130696:
:zag:Na vrhovima prstiju,ususkana u saten sa blazenstvom u dusi idemo u novi dan. Dobro jutro Ljiljo,hvala za ove divne stihove.:klap:

Dobro jutro i tebi vrednice :zag:
Samo kad je duša mirna.......samo tada....Bogu hvala većinom je tako :)
kad sa nemirom legnem....bolje da ne pišem o tome....verujem da bi mnogi bili užasnuti.....ravnoteža draga....uvek i u svemu ....
Lep dan ti želim :cmok2:

U časovima tim o kojima o kojima pišeš,volja polako jenjava i povlači se sa svim brigama koje uz nju idu,duša dobija mesto i prostora da se u svojoj lepoti pojavi i sobom te preplavi.Lepa duša tvoja ;to si zapravo ti sama ,samo svoja u tim trenucima sa kojima i u san odlaziš.:heart::klap:

zxy;bt130698:
U časovima tim o kojima o kojima pišeš,volja polako jenjava i povlači se sa svim brigama koje uz nju idu,duša dobija mesto i prostora da se u svojoj lepoti pojavi i sobom te preplavi.Lepa duša tvoja ;to si zapravo ti sama ,samo svoja u tim trenucima sa kojima i u san odlaziš.:heart::klap:

Da......to vreme je zaista divno i samo kad sa mirom legnem dodju stihovi....ako sam zabrinuta, tužna, opterećena nečim.....ako tu brigu prenosim u naredni dan....tada ni san ne dolazi a kamoli stihovi. :(
Hvala Z na lepom komentaru :cmok2:

Pa dobro; legnem i ja, umotam se lepo, ušuškam, izadje mi uzdah iz grudi...( bolje da mi izadje nego udje:manikir: uzdah)....ali silete borova ne vidim. Iščupaću ih pod hitno, gadjaću ih srcima, ne pravim...onim od papira....i znam prohodaću i ja na vrhovima prstiju...naučiću i ja to umeće malih koraka:)
Puna divljenja za tvoje stvaralaštvo idem da skuvam još jednu kafu...Zagrljaj ti sledi u svakom slučaju, draga:zag:

Kazu da bi najbolje mogao upoznati dusu coveka kada bi mogao procitati njegove misli dok tone u san...Kad sumira prethodni dan i razmislja o sledecem...Ja u tvojim stihovima otkrivam srecnu zenu,zenu koja zna da se bori,tuguje i smeje,koja voli i voljena je...:heart:

Zenu u cijoj dusi ima
mesta za nas dvesta...
(a kako slozih stih?:zcepanje::zcepanje::zcepanje:)

mari47;bt130700:
Pa dobro; legnem i ja, umotam se lepo, ušuškam, izadje mi uzdah iz grudi...( bolje da mi izadje nego udje:manikir: uzdah)....ali silete borova ne vidim. Iščupaću ih pod hitno, gadjaću ih srcima, ne pravim...onim od papira....i znam prohodaću i ja na vrhovima prstiju...naučiću i ja to umeće malih koraka:)
Puna divljenja za tvoje stvaralaštvo idem da skuvam još jednu kafu...Zagrljaj ti sledi u svakom slučaju, draga:zag:

Mari bre.....nisu bitni borovi.....nemoj da ih čupaš bre :rtfm:
Dušu imaš i to lepu.....poetsku i nežnu.....u kojoj stanuje nasmejani mali vrag :zag:
Turi i za mene jednu.....:manikir:

DUNJA W;bt130702:
Kazu da bi najbolje mogao upoznati dusu coveka kada bi mogao procitati njegove misli dok tone u san...Kad sumira prethodni dan i razmislja o sledecem...Ja u tvojim stihovima otkrivam srecnu zenu,zenu koja zna da se bori,tuguje i smeje,koja voli i voljena je...:heart:

Zenu u cijoj dusi ima
mesta za nas dvesta...
(a kako slozih stih?:zcepanje::zcepanje::zcepanje:)

lele.....:rumenka::hvala:
Stihove si složila draga kao ja pred spavanje :zag::heart:

MPMcB;bt130705:
I ne treba.
Oni su tamo radi ravnoteže.
A i ako si drežljiva preko mere, mlogo ve hvala Liljka bre, nije sve samo za nas cigani.
Imagi i sa onu stranu koji volu. Posvude cigana bre.
i vala nekti je lepo i danas i sve sa sunce i mesec i zvezde.
i borići
mlogo lepo

Znam.....zato i ne ustajem da zapišem :)
Hvala prijatelju.....probudih se oko 4, ustah sa bolovima u 5 ali i osmehom...i mirom u duši iako sam u cajtnotu i već jako,jako umorna. Ali ima na Prvoj TV (to je bivša Fox TV) skoro svakog jutra od 5 cirkus.....artisti, klovnovi, dreseri, madjioničari....i tako, kad nahranim ona tri paščeta i preživim njihovu silnu ljubav prema meni ili prema hrani.....poistovećuju oni to hahhaaha....onda Maca i ja sednemo uz kafu i odgledamo kad ima ta emisija. Uglavnom ubacuju to da popune prazninu u programu. E, volim kad mi to rano jutro počne sa stvaralaštvom, radom, kad vidim umeće i veštinu.....majstorluk....lakši je dan kad počne sa pozitivom
I što ja sad napisah sve ovo da me čovek pita.....nema veze.....tek samo jedna misao
I ja tebi želim lep dan....onakakv kakav ti treba :cmok2:

LJILJA MMM;bt130706:
Mari bre.....nisu bitni borovi.....nemoj da ih čupaš bre :rtfm:
Dušu imaš i to lepu.....poetsku i nežnu.....u kojoj stanuje nasmejani mali vrag :zag:
Turi i za mene jednu.....:manikir:
Bitni su borovi, jako bitni draga....A ta duša poetska me i shebala i nju ću
da iščupam ili je zamenim za neku tako običnu dušu koja zna šta hoće:manikir:
A kafu si turaj sama..i meni niko ne tura, no sama:kafa:

mari47;bt130709:
Bitni su borovi, jako bitni draga....A ta duša poetska me i shebala i nju ću
da iščupam ili je zamenim za neku tako običnu dušu koja zna šta hoće:manikir:
A kafu si turaj sama..i meni niko ne tura, no sama:kafa:

Hahhaahahh :heart:
znam da je u se i u svoje kljuse najbolji sistem.....zato je skuvah sama.....i sad odoh u dan......sa sve :kafa:

LJILJA MMM;bt130710:
Hahhaahahh :heart:
znam da je u se i u svoje kljuse najbolji sistem.....zato je skuvah sama.....i sad odoh u dan......sa sve :kafa:
:( ...jao ne ljuti se mila što si kafu kuvaš sama,
zar ne vidiš da nemam vremena,
i nešto mi ne da mira,
vidiš da moram da bojim
svoje srce od papira.

29ooltu.jpg

E, ovo neće da sanja ništa,
nek na zidu samo stoji,
nek ćuti i samo ćuti
i svoje poraze nek broji.
:manikir:

mari47;bt130711:
:( ...jao ne ljuti se mila što si kafu kuvaš sama,
zar ne vidiš da nemam vremena,
i nešto mi ne da mira,
vidiš da moram da bojim
svoje srce od papira.

29ooltu.jpg

E, ovo neće da sanja ništa,
nek na zidu samo stoji,
nek ćuti i samo ćuti
i svoje poraze nek broji.
:manikir:

Pauzica.....ma ne brini draga, navikla sam ja sama da kafu kuvam.....dobro sam i živa od kako nema Antija da me opominje da se ne samozapalim.....:zcepanje:
Ajd.....boj srce a ja još jedan završni da uradim.....pa opet pauzica....i tako....:manikir:

RiadaT.;bt130713:
Prije no što moji prsti dotaknuše tastaturu,mišljah...da li da te opet malko zezam za borove.....al odustah....jer stihovi su tako lijepi....iskreni...topli....:zag::bye::bye:

Opet mene da zezaš :eek:
Pa vi pretplaćeni na mene bre :zcepanje:
Ako more.....da se smejemo to je važno a od kulturnog zezanja niko se ne ljuti :zag:
Faaaaaaaalaaaaaaaa :heart:

Back