Blogovi

Stalno se nadam da će da mi "dune" i napišem nešto o tebi. Znam da je to sve teže, jer sam te često imao kao temu u poslednje vreme. Ja te jedino tako i imam - virtuelnu, u mojim pričama... Bez jasnog lika, bez imena i prezimena, bez ičega što bi drugima olakšalo da te pronadju. Namerno te krijem i mešam sa nekim nevažnim likovima. Umirem u nadi da ću zaboraviti gde počinješ da postojiš kao prava osoba. Tada ću da se preselim u neku od mojih priča, uzmem te za ruku i stavim na naslovnu stranu neobjavljene knjige... Izgleda zbrkano, zar ne? Tako je meni zbog nje...
SUTRA JE NOVI DAN
(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci) SUTRA JE NOVI DAN Sutra je novi dan...tako kažu Novi početak u jutro rano Novi dan okupan u nekim novim rosama Samo tad niklim što čekaju da usahnu. Neko s olakšanjem izdahne A neko s mukom udahne Taj novi dan rosom okupan. Sutra je novi dan... tako kažu Još udaha novih pluća što pune Neke nove nade i osmesi Možda i neki novi gresi Neke nove reči što zvuče To samo sudba svoje konce...
Otkud Afrika? Slučajno. Pomalo bežeći od vojske, pomalo trbuhom za kruhom, pomalo ženske jureći obreo sam se na samom jugu crnog kontinenta u Južnoafričkoj Republici u Johanesburgu. Imao sam tu sreću da se zaposlim u firmi kod jednog starog Grka koja se bavila postavljanjem bilborda širom Afrike. Ubrzo se između mene i starog gospodina Paphitisa razvilo veliko prijateljstvo (da se ne lažemo sve je počelo po pravoslavnoj vezi) da sam u roku od tri-četiri meseca postao čovek broj dva u firmi. pošto je gospodinu Paphitisu svega bilo dosta i želeo je samo da se bavi lovom. Meni je sve to savršeno odgovaralo. Vodio sam firmu, svakog meseca bar nedelju dana provodio u Beogradu, uspeo sam da (u Pretoriji) završim fakultet a što je meni bilo...
Izgleda da nismo bili jedno za drugo. Imali smo gomilu sličnosti... Voleli smo iste filmove, knjige, navijali za isti klub, slušali gotovo istu muziku... Bez problema smo birali destinaciju za letovanje... Jedino smo se razlikovali u dve reči, "volim te". Ne znam koliko sam joj to puta rekao. Koristio sam svaku priliku. U milion situacija sam mogao da nadovežem i jedno obično "volim te". Uz poklon za rodjendan, napisano na običnom papiru... Kao posvetu na knjizi... Ili bih joj to otpevao u telefonsku slušalicu umesto "Ćao". Ponekad bi me upitala zašto to radim, zašto joj stalno govorim kako je volim? Imao sam gomilu odgovora. Hoću da znaš, da te podsetim, da se ne mučiš da mi čitaš misli, znaš mene - što na umu to na drumu, bojim se da...
Ponovo na tako mi poznatom mestu... Ponovo na tako poznatom putu, negde gde sam vec bila... Sud...dosla sam danas po odgovor Javnog tuzioca na moju prituzbu....Sta da vam kazem, a da ne zaplacem ili naglas se nasmejem. Verujte ne znam kome da se smejem, da li njemu na odgovoru koji je pisan u kontekstu dokumentarca...ili sebi sto sam nemocna da im pokazem da nisam glupa, da sam ogorcena, da ne prihvatam takav odgovor,da ne zelim hronologiju dogadjaja / koju imam u malom prstu, a ne u mozgu/ da zelim odgovore na svoja konkretno postavljena pitanja...ali..."Vlas je Vlas" cak ne mogu ni napisati tu rec kako treba od ogorcenosti. Ne znam koliko sam dugo stalaja u toj zgradi "pravde"...ni koliko dugo mi se ona vrtela. Nemoc - nemoc koja te...
Kad raspoloženje krene ulicom slepom okrećem se uvek vidiku lepom Kad hoću mislima ružnim plan da poremetim najradje tebe se setim Vidik mi se razbistri kao posle čaše vode hladne Jer ništa lepše od tebe na um ne može da mi padne Milan Višnjić http://www.fontanasnova.com/
Pa ovako hteo sam nesto da napisem, mada nisam imao ideju sta pa sam onda samo krenuo. Tek tako bez nekog prevelikog razmisljanja i dvoumljenja, nego reko sam sebi samo pisi. Nije bas bilo bitno ni da se napise nesto pametno samo da se ispise nesto. Tako da ovo sad trenutno nastaje kao trenutna inspiracija u ovom trenutku bas. Zapanjujuce je kad malo razmislim koliko ni ne treba da se razmislja da bi se pisalo ista. Naravno da treba malo truda i tehnike, ali nije od presudnog znacaja. Razmisljajuci o tome sta da napisem pocela je i glava da me boli i ovo je bas rezultat takve jedne psihicke manifestacije. Primetio sam da imam i problema sa pamcenjem i paznjom sto sad bas dolazi do izrazaje jer ne znam sta sam napisao prethodno. Trudim...
Setim te se ponekad kad doživim razočarenja jer sve se u životu sem sećanja menja Setim te se ponekad i u trenucima srećnim i ne znam zbog čega osećam se ko grešnik najveći kao da u zagrljaju sa drugom varam osećaje i njene i svoje a očekujem da me zaslepe ponovo oči tvoje I kad ispisujem stihove nove da utešim sebe razočaran zbog neke druge ja mislim na tebe Uzalud ću te u stihovima iza tudjih imena kriti jer dok je uspomena i nas će u njima biti Pamtiću te do kraja i kad zaboravim da dišem sve dok bude imao neko da čita ovo što sad pišem Milan Višnjić http://www.fontanasnova.com/
Vjerovanje u Allahova imena podrazumijeva čvrsto uvjerenje da Allah, dž.š., ima lijepa imena i uzvišena svojstva, i da Njemu pripadaju ona imena i svojstva koja je On spomenuo u Svojoj Knjizi, odnosno imena i svojstva koja je potvrdio Njegov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, u svome sunnetu, svojstva savršenstva i veličanstvenosti, bez poređenja i zalaženja u pitanja kakvoće. Isto tako vjerovanje u Allahova imena podrazumijeva i negiranje onih imena i svojstava koje je On demantirao u Svojoj Knjizi, odnosno svojstava koja je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, u svom sunnetu zabranio pripisivati Allahu, a to su svojstva nepotpunosti, nesavršenosti ili poređenja sa bićima. Allah, dž.š., rekao je: ''Allah ima najljepša imena i vi...
Ponekad su reči zapravo kao mali samuraji, šta kažete na to? Čast, poštenje, odanost..duh tradicionalnog....privilegija posebnih. Kažu da reč samuraj, znači u bukvalnom prevodu, služiti..ja bih to možda drugačije rekla u slobodnom prevodu , barem kako ja to doživljavam, odani. Odanost. Požrtvovanost. Umešnost pokazivanja da nešto ceniš, da ti je do nečega stalo, da to stavljaš na vrh svoje prioritetne liste, da je to nešto što nema cenu a opet ima ogromnu vrednost. I sve kada nekako povučem tu paralelu sa rečima, odmah mi sine misao, da i ponekad reči seku naprosto kao taj mač...tako kratak i beskrajno kratak rez, ali upravo ti mali rezovi bole duboko..kao kada se posečete na ivicu papira, boli danima, zar ne? I uvek se još, valjda na...
Poziv u Allahovu vjeru je pozivanje u dobro i istinu. Ovaj poziv temelji se na pravdi i dobročinstvu, i to je poziv u ono čemu teži neiskvarena ljudska priroda, prihvata zdrav razum i ono za čim žude čiste ljudske duše. To je poziv u vjerovanje u Uzvišenog Allaha i općenito poziv u ispravno vjerovanje koje prihvataju zdrava srca i prema kojem su raširena ljudska prsa. To je poziv u tevhid, tj. priznavanje da je samo Allah istinski Stvoritelj, da samo On zaslužuje da bude obožavan, i da On ima svoja lijepa imena i svojstva koja su samo Njemu primjerena i koja ne nalikuju svojstvima ljudi. To je poziv u čvrsto uvjerenje da je samo Allah Uzvišeni Jedan i Jedini u Svome rububijjetu i da u njemu nema sudruga, tj. da osim Njega nema...
KORACI
(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci) KORACI Korak po korak Razdaljine sve veće Od početka do kraja. Udaljenost se meri Korakom svakim Koraci mali....koraci veliki Tek samo znače da bliže smo kraju Svaki put na nekom novom valu Na nekom novom maskembalu. Tek kad pogledamo unazad Shvatimo šta smo imali Možda nešto obično što svak ima Možda nešto neobično što niko nema Svejedno...koracima svojim I dalje idemo ka kraju Još...
Big knife tomorrow = Kama Sutra Dobro veče, a la Milka Canić evo nekih zajebancija. Bean Yourself = Opasulji se I am talking alone with the room = Pričam sam sa sobom Calculate on me = Računaj na mene Hey Wire Wire Wire, My Raincoat is Shaking = Hej, zica, zica, zica, drma mi se kabanica To whom feet wrappers, to whom Serbian peasant shoes = Kom obojci, kom opanci Who plums you = Ko te šljivi Why yes no = Zashto da ne Ovo je samo deo, ima još ovde http://nesadebeli.createforum.eu/f5-humor-nas-nasusni
NEMIRE SVOJE ISPRIČA
(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci) NEMIRE SVOJE ISPRIČA Kad mir mi odleti bela ptica pevalica i nemir u dušu sleti crna ptica kreštalica pa lepeće krilima udara o zidove duše i neke mi se noseće misli ruše tuge mi srča ruševine prekrije što lepet ih krila svuda poseje misli mi tupe postaju oštrice mi njihove nedostaju i od tako tupih rane mi u duši ostaju. Osmeh mi kao zgaženi cvet noge ga nemira nemirom svojim pogaze u mrlju...
Specijalno vaspitanje:dash: Učila je mene mati: “ Pravo muško nikad neće zaplakati, ma koliko da te boli jedno shvati. osećanja nikom ne smeš pokazati. Ljudi su u stvari zveri, žedni krvi i u njima zloba teška stalno vrvi. ma koliko da te život lomi, mrvi, budi snažan, neuništiv u svem’ prvi.” Majku svoju slušao sam, jak sam bio, protivnike sve sam svoje pobedio, u kavez sa četri brave dušu skrio i nikad me niko nije povredio. Jednog dana sretoh Anu, lepoticu, imala je divan osmeh na svom licu. U oči je nebo skrila devojčica, za nju bejah smešan jako budalica. Ali Ana nije znala, luda mala da su moja osećanja proključala pa je srce svoje malo drugom dala, ja naučih šta kazuje reč ” pedala “. A Da sam joj od početka ljubav dao, sada...
Ako imate želju za visokom obrazovanjem, a hoćete da saznate kakve su vam astrološke predispozicije, neophodno je sagledati horoskop u celini. Najosnovnije informacije koje bi ukazale na uspeh u školovanju: Provera stanja 3 kuće, koja predstavlja intelekt, sposobnost da učimo, nivo koncentracije, zapažanje, memoriju sposobnost analize I sinteze, način komunikacije, osnovno obrazovanje. Bitan je znak na vrhu kuće, planeta u kući, vladar kuće, njegova pozicija u znaku, kući i aspekti, kao I položaj Merkura u aspektima, polju i kući. Ako vam je na početku 3 kuće intelektualni znak (Blizanci, Devica, Strelac, Vodolija), pod uslovom da planeta vladar i Merkur imaju dobre aspekte i poziciju, vaš um je analitičan i brz, pa ne bi...
1.Likovna radionica za decu: -crtanje, slikanje, vajanje, kolaž i dr. -organizovane radionice: subotom. -individualni časovi po dogovoru. 2.Pripreme za srednje i više umetničke škole: -crtanje, slikanje, vajanje, modni dizajn, kostimografija i dr. 3.Priprema za likovne akademije i Arhitekturu: -crtanje, slikanje, mali crteži, kroki (po živom modelu) 4.Kursevi za odrasle: -crtanje(olovka,ugljen,hemijska,tuš,..) slikanje(krede,pastel,akvarel;akril,ulje-na papiru,lepenci(kartonu), drvetu, svili, textilu, platnu, keramici, staklu,… vajanja. -Radionicu vodi: Akademski slikar i vajar/magistar slikarstva
Нисам ја ни олујни ветар ни набујала река ни планинска бујица Нисам ја ни пустињска жега ни тропска киша ни поларна олуја Ја сам само тиха вода која брегове рони стрпљењем и полако Зато не брини, препусти се и слободно запливај у мојим таласима
love - is what I believe in and freedom is what I need but why do I suffer from love and why am I not free the might sleeps in our hearts we should form it with our hands there won't be help from anyone just you and me purity and hope the ability to love and curiosity are our strong sides self-hate and greed are our weaknesses spirit always was there or it evoluted to the point where we are now but its origin is not of importance we don`t use it anyway you're wasting time following lies break the chains of slavery you're wasting time following lies break the chains of slavery a devil...
Kako je moguce izgubiti sebe? Nasom tajnom psihickom smrcu u detinjstvu pocinje izdaja, nepoznata i nezamisliva - to je savrsen dvostruki zlocin u kojoj licnost nije naprosto ubica psihe. I majusno sopstvo postepeno i nenamerno ucestvuje u tome. Covek nije prihvacen zbog sebe, onakvog kakav jeste. O, ''vole ga'', ali hoce ili ga prisiljavaju, ili ocekuju od njega da bude drugaciji! Stoga on mora biti neprihvatljiv. On sam uci da u to veruje, a naposletku da to cak uzima zdravo za gotovo. On se zaista predao. Sada bez obzira da li ih slusa, da li se lepi za njih, buni ili povlaci - sve sto je vazno jeste njegovo ponasanje, njegov ucinak. Njegov centar ravnoteze je ''u njima'', ne u njemu samome, pa ipak, on bi, u onoj meri u kojoj to...
1. Poreklo Univerzuma je Božansko. Univerzum je manifestacija i emanacija Jednog Apsolutnog Kosmičkog Bića. Svaka manifestacija života je centar svesti i izraz Jednog Života unutar svog fizičkog ograničenja. Postoji samo Jedan Život u Univerzumu - Univerzalni Život. On prožima i ispunjava sve forme, oblike i manifestacije života. 2. Duša je iskra božanske svesti u Univerzumu. Kao što je kap vode delić okeana i sveukupne vode, tako je i duša, koja se manifestuje materijalno, delić Jedne Duše u Univerzumu. Iz nje se kod ljudskih bića razvija ličnost i sposobnost individualnog izražavanja. 3. Duševna sila potencijalno poseduje sve moći delotvornog božanskog principa u univerzumu. Svrha života na zemlji jeste razvoj ovih potencijala u...
Да си вечерас овде ноћ би била тиша и време би стало у једну тачку би се сабрало додир би био све покрет би један био двоје би сањали исти сан Да си вечерас овде А ниси Али бићеш неке вечери друге
Back