Blogovi

Zdravo. Ja sam šanker, po zanimanju. Po znanju bih 'ladno mogao da budem psiholog i, da sam na zapadu, zgrnem velike pare na to znanje. Zašto? Zbog toga što odlično poznajem likove koji dolaze na piće u ovaj objekat. Procenim ih još na vratima i uvek znam kome treba koju priču da složim kako bih imao što veći promet. I bakšiš, naravno. Pojedini su se već ustalili i dolaze mi po jednom nedeljno, kao kod lekara na seanse... Ja ih saslušam, priupitam po nešto, i predložim "terapiju". Ne verujete? Evo, da probamo... Oceniću nekog ko udje ovde, a vi proveravajte... Dakle, upravo su ušla dva para. Ovaj tip i ona mala, crna traže nekog. Ovaj par iza njih je tu sa njima. Pogledaj kako su nezainteresovani za sve ovde, stoje sa strane, na...
Klizi izmedju trepavica samoca kao kroz pescani sat zrnce po zrnce prolaze dani, a ja cekam i nadam se. Koga...cemu Vetar mi sapuce da jos ima nade i vremena i ljubavi i srece. U prolazu zivot mi dobaci po koju mrvu neznosti, neko zastane tek da mi uzburka zelje i snove i ... ode... A sada prolece izaziva na dvoboj milujuci mi obraze mekim, suncanim rukama. Ja, utrnula od samoce i poraza lica okrenutog Suncu stojim lica uprtog u daljinu. Pruzam ruke i ja, ali... kome... Nekoj novoj ljubavi, novoj sreci. Ima li je za mene, pitam se? Ima, ima suste cvetovi belog jorgovana dok mi vetar duva u ledja i gura napred ka TEBI, ljubavi... ka prolecu koje stize velikim zelenim koracima. Ima, ima
Svi ste čuli za ovu reč.Ali ne mislim na poznati Ku Klux Klan ili na neke u vezi politike ili mafije nego nešto sasvim drugo.Na klanove koji postoje ali su ujedno i nevidljivi.Čovek kao društveno biće sklon je druženju i držanja u grupi, što zbog ličnog interesa što zbog straha.Naravno držaće se grupe ljudi koji imaju iste ili slične stavove.Bar bi tako trebalo da bude.Mada ponekad ljudi nisu ni svesni da su pripadnici klana.Ti klanovi sami po sebi usmeravaju svoje dejstvo prema drugim ljudima odnosno jedinkama iz razloga ostvarivanja ličnih interesa ili zaštite istih.Normalno bi bilo da svako ima svoje mišljenje u klanu, međutim to nije tako.Uvek se neko nameće kao ‚,vođa" i usmerava druge svojim stavovima.Ti drugi gube svoje stavove...
... ...uznemiren niotkud a posvuda maglom napajam svoje nemire a kad dodjoh do dubina gdje tama ta zadire nesigurno se sebi obraćam kao tudjincu pitanjem zašto i majka ne vjeruje sinu svome jedincu ... i pružam sada svoje ruke prema tamo gdje treba da čeka me neko vratih se slalomom galeba koji se od sunca opekao... ...tebi se obraćam tebi koje vjerovatno nema nesigurnost i nemir su zakletve tvoje i još puno toga što tajna života svakome sprema...
Znam ja da nisi ti poslednji samotnjak na svetu i da sa time tešiš Znam i da još nisi preboleo svoju prvu ljubav u pubertetu i da imaš virtuelnu ljubav na internetu i poštujem tvoju odluku da bežiš i da realnom svetu vrata zatvoriš i da prestaneš realnim životom da dišeši i da si pronašao sebe u tome što pišeš i svoju samoću inpirišeš daleko od stvarnih prijatelja od stvarnog života i stvarnih želja Pitam se koliko pravog zadovljostva u tome ima kad ti lajkuju pesmu prijatelji koje nikad nisi video očima I kada se kraj virtuelnog i stavarnog života bude primakao i shvatiš da ti se život ceo na virtuelno sveo hoće li ti biti žao što sebi šansu nisi dao da prijateljima svojim oprostiš kao što bi oni oprostili tebi Nikada te...
KEREĆA SREĆA
(ili priče o kerećim ljubavima) KEREĆA SREĆA Eh.....što ti je ljubav bre a što je tek prijateljstvo....hvala sudbi na tom divnom poklonu. Juče zvoni telefon..... „Ćao, Lara (gazdarica u daljem tekstu prija) ovde......šta radiš? Krenuli smo prema Savi, hoćete sa nama?“ „Ćao prijo, au bre....de me nadje usred posla sam a i nema ko da nas doveze“ „Znam.....zvala sam Macu jer se ti ne javljaš na mobilni.....da dodjemo mi po vas?“ „Ma telefon mi je u prizemlju a ja na spratu....ajde, dodjite, baš bi nam prijala šetnja“ Dakle.....njihova kola staju ispred kapije, Lara (pas u daljem tekstu) se vrti u krug od radosti......pritrčava Meš lajući i pomalo zbunjen.......mislim nisam stigla da ga obavestim o dolasku njegove...
Malo da se nasmejemo uz ovu priču sa neta. Na žalost, još nisam oženjen, a bio sam veren.Do venčanja nije došlo zbog greške. Za Novu Godinu hteo sam verenici da kupim rukavice, koje bih joj poslao u paketiću sa pismom. U prodavnici sam sreo koleginicu sa fakulteta koja je kupovala gaćice. Nespretnošću, prodavačica je zamenila poklone, koleginica uzela rukavice a ja gaćice.Tako sam verenici poslao gaćice misleći da su rukavice, naravno sa pismom. "Draga …… Dugo sam razmišljao čime da te obradujem i dokažem svoju ljubav.Zato je ovaj poklon pažljivo odabran i od srca.Želeo bih biti pored tebe kada ih budeš navlačila, i da bih mogao da ih poljubim. Jako su mi se svidele, pa sam bio ubeđen da će se svideti i tebi. Namerno sam uzeo manji...
ŠTA MISLIŠ?
(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci) ŠTA MISLIŠ? Dobro bre….. Zar ti zaista misliš Da ja o tome ne mislim? O ćemu li ti misliš Ako misliš da ja ne mislim Kad znaš da mislim I ja znam da mislim? Takodje, Ne mogu da verujem Da misliš Da ja mislim Da ti ne misliš O tome o čemu znam da misliš I o čemu znaš da misliš. A znaš šta ja mislim? Mislim da previše misliš O tome što misliš I o tome što misliš da ja mislim Pa od tog...
Zaokupljenost čovečanstva sopstvenom fizičkom prolaznošću je uslovilo potrebu za definisanjem vremena i pokušajem da se ono izmeri.Ograničeni svojim čulima skloni smo da poverujemo samo u ono što vidimo, dodirnemo, čujemo...Po subjektivnom doživljaju, za sve postoji početak i kraj. Ipak, vreme je nemerljiva kategorija a materija drugi oblik energije.Univerzum pulsira u ciklusima a sa njim i mi. Život se ne završava smrću, niti je smrt konačna kategorija. Kao kada iz budnog stanja pređemo u san, odlazeći u neku drugu dimenziju koju doživljavamo potpuno verodostojno kao stvarnost. A kada se probudimo, čeka nas nova dimenzija postojanja i nova stvarnost. Kineski mislilac Lao Ce je rekao: " Da li sam sanjao da sam leptir ili sam leptir...
Ovo što ću da iznesem u blogu je moj lični stav, ne želeći da vređam nikog. Mnogo je činjenica koje ukazuju da je religija najveća zabluda čovečanstva. U starom zavetu u knjizi Postanje počinje sa opisom nastanka sveta“U početku stvori Bog nebo i zemlju” (1. Мој.1;1)….navodeći da je stvoren svet za 6 dana.Starost Zemlje procenjena je na osnovu naučnih podataka na 4,55 milijardi godina. Na osnovu danas prihvaćenih naučnih teorija i podataka, moderni ljudi i neandertalci potiču od zajedničkog pretka koji je živeo u Africi pre oko 700.000 godina, inače nedavno su u Izraelu pronađeni zubi čoveka slični današnjem starosti oko 400.000 godina.Ako je trećeg dana Bog stvorio kopno, a šestog čoveka odakle tolika razlika, od skoro 4...
that's some'tn. Cool Hand Luke soundtrack lyrics -- Plastic Jesus .. Paul Newman I don't care if it rains or freezes Long as I got my plastic Jesus Sitting on the dashboard of my car Comes in colors, pink and pleasant Glows in the dark because it's iridescent Take it with you when you travel far Get yourself a sweet Madonna Dressed in rhinestone, sitting on a Pedestal of abalone shells Going ninety, I ain't scary Because I got the Virgin Mary Assuring me that I won't go to Hell Get yourself a sweet Madonna Dressed in rhinestone, sitting on a Pedestal of abalone shells Going ninety, I ain't scary Because I got the Virgin Mary Assuring me that I won't go to Hell
...u Svijetu gdje miruju prošlosti...
... ...oko mene lavež i po travi kratkoj legla kiša kroz prozor bi da udje vatri dalekih palež i maglasto da ode nekud put svoje slobode nije niko došao a neće jutrom se ne dolazi jutrom ti dolaze ili tako nekako ali sam sam svakako i nastojim da bude tako jer vuku praznina donosi u dušu samo ono što je jako ...od jutrošnje pobjede Sunce se hvali i po uvalama mirnim pocijepani oblaci su pali ...u dolini Mjeseca-Lune ženski smireno mlijeko se širi saći će veče i doći će opet započeti n e m i r i ...neću da mi dodje niko sve magle su na svoje mjesto tek sad vidim zašto sam često padao s praga o ništa smeten to je bio prazan trag nečijim dolaskom pometen...
Na  padinama Filozofije
Seljak doveo guske s ispaše i poterao ih u kokošinjac. Guščinjak je upravo bio u fazi nadogradnje, gornjoj etaži falio je još samo krov. Seljak je potom seo na stari crvljivi panj i počeo džepnim nožem rezati slaninu. Pomirisao bi režanj pa ga bacio svinjama: "Bih ja“, rekao je, "Ali ne da doktor, da mu pizzda...“ Unatoč obavezama, seljak me pristao provesti selom. Mislio sam da će me samo odvesti do obližnjeg staroslavenskog svetišta, ali vraga. Razvezao mu se jezik i nisam ga mogao zaustaviti: "Vidiš ono brdo gore, vidiš... To je Monadište. Tu je moj đed imao vinograde. A ona šuma ispod, to je Dualni lug...“ "Čekajte malo, ta imena zvuče prilično neobično...“ „Eeeeee, nisi prvi koji to govori. Sve je počelo u leto 76' kada su u...
Danas sam se nešto mnogo raspisao, ali je došlo vreme da vam poželim laku noć uz sasvim novu pesmu. Večeras mirno spavaj Večeras kada na jastuk spustiš glavu i svoje umorno telo predaš snu, ja ću to znati i biti kraj tebe tu. Srcu ću tvome spokoja dati kao što radi to brižna mati. Duši ću tvojoj dati na znanje da može u astral ... u lutanje, Dok bude tražila odgovore ja ću do zore čuvati stražu da ne bi došle ponoćne more... Zato večeras mirno spavaj i slobodno prepusti meni da budem čuvar tvoj u seni. :cool::bye::bye::bye:
Osoba zeljna paznje koja to naglasava svojim pokretima, ponasanjem cak i govorom. Osoba sposobna za tako mali broj stvari da je upitno dal i to moze. Ne moze da pomogne drugima cak sta vise... ne moze ni samom sebi. Sve sto i uradi ide na stetu nekom tako da je bolje i da ne uradi. Nije upoznata sa pojmom emcija, ljubav, postovanje i td. Konverzacija sa takvom jednom osobom jeste jako mukotrpna i mucna za sagovornika. Teme koje ima takva jedna osoba se svode na jako mali broj i interesantne su iskljucivo osobi iste kategorije. Pored takve osobe se moze ocekivati pritvor, batine ili mozda neki blazi oblici nasilja. Nisu sposobne da dugo odrze sebe u zivotu, zavide samom sebi. Kad urade nesto za nekog smatraju da su uradili najvecu stvar...
U slobodno vreme studiram, inace nikad nemam slobodnog vremena. U drustvu devojaka sam tih i ne nametljiv i tako privlacim njihovu paznju. Volim sah, ali samo kad dobijam - zato ga i ne igram. Zvezdas sam, posle nekoliko zvezdinih utakmica pocela je kosa da mi opada. Plasim se kataklizmi i braka, ali kataklizmi i ne toliko. Volim da zbijam sale na tudj racun – zato drugi zbijaju sale na moj ziro-racun. Uvek dajem baksis u kafani – zato retko zalazim na takva mesta. Kad se brijem koristim hladno oruzje. Volim neslane sale i zato dosta vremena provodim pred ogledalom. Na ulici cete me lako prepoznati uopste ne licim na Hogara Stasnog. Odlicno imitiram samog sebe. Unistavam preradjevine jecma, drugih poroka (nije da) nema. Smisao zivota...
Kad se samo setim koliko sam se puta do ludila nerviro koliko sam puta bio trudan a koliko sam puta abortiro trudeći se da joj objasnim da je niko ne može voleti kao ja dok nisam ukapiro da ona to dobro zna A svaka žena ima taj božiji dar da zna kako treba da tvrdi pazar :dash::dash::dash: Milan Višnjić http://www.fontanasnova.com/
Многи су заборавили давну 90/91.годину. Игром случаја тада је почео поход ФК Црвене Звезде на фудбалску Европу. Да ли је то случајност или је намерно урађено? Да ли су и зашто су се дешавања на разбијању СФРЈ почела баш тада да се одвијају? Знамо да случајности не постоје. Требало је на известан начин одвојити ултранационалисте - звездине Делије од политичких дешавања и пажњу им усмерити на другу страну. Делије воле Звезду и Србију. Да, прво Звезду па затим Србију. Било је лако да им се усмери пажње на фудбалска дешавања. Шта је титула првака европе у замену за разбијање СФРЈ, а потом и Србије? Предвођени страним плаћеницима комплетна пажња србских родољуба - Делија, је била усмерена на резултате осредњег тима у европском...
Paperjasti oblaci nad Parizom počeli su da dobivaju sivu boju.Vec su počele i prve sitne kapi kiše.Nakon nestvarno lijepog i suncanog jutra,popodne nije obecavalo nista slično. Madam Simon je sjedila u verandi svoje veleljepne vile i listala neke modne zurnale.Sve je bilo spremno za dolazak njene gošće Kerol.Eli se pobrinula za gostinsku sobu,Monika je izdavala posljednje upute kuharu Žaku,cijela vila je mirisala na cvijeće...a iz muzicke sobe dopirali su zvuci Čajkovskog.... "Nadam se da ce prtljag moje drage Kerol moci stati u limuzinu.I da ce Zahari stici na vrijeme da je saceka na Zeljeznickoj stanici.Kerol je tako krhka.Sigurno će biti premorena od puta" Na pomisao na Zaharija,njihovog mlađahnog šofera,zatitrao je zagonetni...
Причали су ми стари. Онако, шеретски се осмехујући, са неком далеком тугом испод обрва. Није било лако, јок. Замисли ти то, оставити све. Спаковати и понети са собом комад живота и сећања на родну груду, па разгулити ,,возом без возног реда“, у непознато. Где те посаде, ту има да никнеш. Па се ти разгранај, брајко мој, заврни рукаве и навали. Еј, кад би непрегледне оранице и ове преостале швапске куће умеле говорити, свашта би се ми наслушали. Одеш из празног, ал' пуне душе. Дођеш у пуно, а душа празна, вазда жељна завичаја. Тја. Статистика каже да је највише чељади дошло из околине Купреса, Босанске Крупе и Гламоча. Купрешани, Крупљани, Гламочани. Tу наводници не требају, тол'ко је ствар важна. То мора да се разграничи. И...
Evo i jedna pesmica od mene, nešto sam veseo ovih dana... Iste su mi patike u kojim istim ulicama idem, iste ulice govorile da ne treba da brinem, isto celo nebo pod kojim istim koncem život krojim, i isto se kao klinac nekad u noćima bojim, istim bojicama bojim te grafite tu u grudima i isto se kao nekad rado obradujem čudima, isto smejem na gluposti, isto kažem ti oprosti, kada moji se sa mnom ponose, isto se ponosim... Isto farke za mnom lete, crne majice isto tako, ako na glavi nemam kačket, istu furam s kapom, isto me ljudi gledaju kao da pod duksom pištolj krijem, isto volim one ljude što isto kao i ja znaju kako mi je... Čekam onaj isti bus u isto staro vreme pa isto kao i uvek kasnim gde god ja da krenem, isto...
Mačke u Egiptu
Mačke (Felis catus) su među najpopularnijim ljubimcima na svetu , ali njihovo odomaćivanje još nije toliko poznato kao na primer odomaćivanje pasa. U Egiptu su mačke bile smatrane svetim životinjama, a kazna za njihovo ubistvo bila je smrt. Ako bi u nekoj kući mačka uginula prirodnom smrću, svi članovi porodice morali su se ponašati kao da je umro neki njihov bliski rođak, čak su morali i obrve brijati. Godine 1888. jedan je egipatski zemljoradnik slučajno naišao na veliku grobnicu sa hiljadama mumificiranih mačaka i mačića. Ovo otkriće kod Beni Hasana sadržalo je oko 80 hiljada mačjih tela, datiranih u razdoblju od 1000. - 2000.god.pre Hrista. Kako je mačka tajanstvena životinja, obdarena svojstvima koja su čoveku strana,ona je...
Pitam se koliko je dosta novca da bi se zadovoljile potrebe jednog gazde,privatnika....modernog robovlasnika.... Dali je išta sveto-pitam se dali se ikad zapitaju kako izgleda u tesnoj koži. Pitam se gde će im duša...i kada je dosta.....
Пролазимо ми, а не време! Када пловимо по реци нама се чини да поред нас пролазе обале, а не чун у којем пловим...Тако је и са временом... Цела наша планета састављена је од праха, малих ситних невидљивих честица, које дају јединство велико као космос. Како би било кад би сви људи били тако сложни и уравнотежени да постигну јединство савршености?! Не...Немогуће... Људско сазнање је толико минијатурно, безначајно бескорисно у поређењу са свим оним знањима за које никада нисмо ни били свесни да постоје, са небом и морем, звездама и ваздухом, безграничним простором... Дубоко заривено перо исписало је речи, које је његова светост оставила нама, временски промашеним тачкама, хришћанима, за бесмртност душе наше која је опном заробљена у телу...
Back