Blogovi

...orlove,- vrleti.../ II /
... ...tamnovanje je radost isposnika ali ne i svakog smrtnika tamnovanje je mir ili ga tako uzeti treba savladati te unutrašnje vrleti treba okrenutu oči prema unutra jer biće nam ako ne uradimo tako još gore sjutra ... sigurno da nije lijepo orlu na stijeni ali to nas sa strane snagom i voljom plijeni ...ukradimo tih sila moć a sve ostalo po sebi će doć... P.S. -moguća razmišljanja... ...?? kome to orao uzima a kome daje prirode to tajna je kome vuk u gori smeta i kad se samo noću njome šeta nijednome to nije iz straha to sebi grudi tišinom pune i uzimaju od čovjekovog prisustva predaha... ... bile su to tri zvijeri a sad treća glumi samilosti i svim rodjacima dalekim je u nevjeri... ... anakonda svojim bjesovima vodene...
Praznici
Danas je prazmik rada iliti rintanja kako se kome više dopada ili ko u kakvu grupu već spada ali je i praznik plodnosti kaže Valerija u drevna vremena za plodnost veću prinosile su žene za žrtvu ...muškarca :eek: Ovako je to moglo da izgleda :per: :eek: Hej da nije to onaj ZA nigde ga nema ovih dana ;)
Nudiš mi ribu nema tu ništa loše :hvala: Al ribu mogu da upecam na svakoj bari U varoši može i da se kupi Al podaj mi tvoj recept za paprikaš još bolje skuvajmo ga zajedno prvi put i biti ću ti dužnik doveka
Opet se vrtimo u krug. Zelja postaje sve veca, cekanje sve teze i moramo da se vidimo. Ovoga puta se ne dvoumim i ne pretvaram da se dvoumim da li da se vidim sa tobom ili ne, jer znam da MORAM. Ne mogu drugacije da opstanem. Lepo si to rekao, kao droga je ta nasa ljubav. Ne mozes da zivis bez nje. I kad pokusas da pobegnes, ona te stigne u vrati u svoje celjusti. Bespomocan si, jedino sto mozes je da se prepustis. I da ne razmisljas previse, a posebno ne o tome kuda sve to vodi. Ne vodi nigde, ali je nama lepo. A to je valjda i najvaznije....
Lijeno skidam pokrivač sa glave.Imam tu naviku da se nekako uvijek probudim sa njim na glavi.Možda je to nešto podsvjesno.E, sad da trazim Junga il Frojda,nešto mi se ne da,al ubijeđena sam da to ima neke veze sa podsviješću. Druga strana kreveta je prazna...al još odiše toplotom....zguzvan caršaf....na jastuku blago udubljenje.... Šunjam se prema dnevnoj i molim boga da ugledam kafu na stolu....I doista....moj ranoranilac već pije drugu...na srecu....dzezva je velika....biće i za mene..On je vec raspoložen za zezanje,šalu...a ja pašče neviđeno u prvim minutama nakon buđenja....palim cigar i posežem za kafom....kurtoazno mu se smjeskam i klimam glavom....ebg....nije mi on kriv što sam pašče.:mrgreen: Iako je subota,moja polovina...
Vladare Gospode Bože moj, u Tvojim je rukama život moj, zaštiti me po milosti svojoj, i ne dopusti da propadnem sa bezakonjima svojim, niti da idem za voljom tela koje pohotom vojuje protiv duha. Tvoje sam stvorenje; ne prezri delo ruku svojih, Nemoj se odvratiti od mene; sažali se, a ne ponizi. Slab sam, nemoj me prezreti, Gospode, jer Tebi pribegoh zaštitiniku svome Bogu: isceli dušu moju, jer sagreših Tebi, spasi me radi milosti Tvoje, jer sam Ti odan od mladosti svoje; neka se postide oni što traže da me odgurnu od Tebe pomoću nečistih dela, ružnih pomisli, nekorisnih sećanja; udalji od mene svaku nečistotu, svako zlo, jer si Ti jedini besmrtan, u svemu besprimerno moćan, i svima daješ silu za borbu protiv đavola i njegovih vojski...
Dva anđela putnika zaustavila su se da prenoće u kući jedne vrlo imućne porodice. Porodica je bila netaktična i nije im odobrila da se smeste u gostinjskoj sobi njihove vile. Umesto toga dali su im mali prostor u hladnom podrumu kuće. Dok su raspremali ležajeve na podu, stariji anđeo ugledao je jednu pukotinu na zidu, i popravio ju je. Kada ga je mlađi anđeo upitao zašto je to napravio, stariji mu je odgovorio, “Stvari nisu uvek onakve kakvima se čine”. Sledeću noć, anđeli su došli da prenoće u kuću jednog vrlo siromašnog para, ali muškarac i njegova žena bili su vrlo gostoljubivi. Nakon što su sa njima podelili ono malo hrane što su imali, bračni par je dozvolio anđelima da spavaju u njihovom krevetu gde će se moći dobro odmoriti...
Evo još jednog Akatista koji sam napisala još u vreme kada sam tragala za istinskom Crkvom. Molila sam se tada svetom prepodobnom Serafimu Rouzu i sv. Nektariju eginskom i njihovim molitvama, prepoznala i pronašla Crkvu Istinitih Pravoslavnih hrišćana (GOH) koja je nalednik nekada slavne Ruske Zagranične Crkve gde se i sv. Serafim kao monah podvizavao. Tada sam u cilju zahvalnosti ocu Serafimu, napisala ovaj akatist da bude na ukrepljenje mnogima. Sveti oče Serafime, moli Boga za nas! АКАТИСТ СВЕТОМ ПРЕПОДОБНОМ СЕРАФИМУ (РОУЗУ) НОВОМ АМЕРИЧКОМ ПРОСВЕТИТЕЉУ КОНДАК 1 Као светла звезда са запада просијао си оче преподобни Серафиме Нови, изабравши те Господ за свој сасуд чистог трезвоумља и срдачне мудрости, да као свећњак који...
........moć rodjenja nadmašuje teatar koji nužnost sprema ali u nama je datost kojim putem ćemo ići i, niko drugi ne može osim nas , nama život žabokrečinom politi.Gubimo uvijek ili , skoro uvijek u rukama zasadjeni cvijet koji nemarno ispustimo i provedemo resto života u traženju njegovom...raspon izmedju života i smrti nije to život , to je samo mogućnost življenja a mnogi od nas samo pored biljaka vegetiramo i mirise njihove krademo kao opijate i, u dozvoljenim lažima,- završavamo... ...to je nemoć uspjelog stradanja i pjesme uspjele u ušima pjesnika ali onog pjesnika koji punim perom piše i prazni podrume svoje tamnine i oprezan je samo da paucima mreže ne zamrsi paucima i zalutalim jaucima... - jedna...
... ...poljubiti trn umjesto ruže i krvlju zaliti bokor to je kao jagnje kad ga raznese čopor ...ukrasti pumi kad spava mlado nijesu to neki izumi ali bih rado ...sačuvati neobjašnjenu ljubav što nevoljno obasja nam grudi neznaju kako ali moraju jedanput zrenut' il' nestati lj u d i
Nakon čitanja horo(r)skopa koji mi je govorio da se čuvam padavina, mogu da budu opasne po zdravlje, pogledao sam u nebo čekajući meteor da kroz kišicu doleti da mi, je li, ošteti zdravlje. Nije ga bilo neko vreme pa mi je postalo dosadno i nastavio sam da čitam novine. Odmah do horoskopa bio je članak "Genetika porodica". Tu je pisalo svašta, prosvetlili su me, npr., zašto mi je glava velika, zašto hrčem kad ležim na leđima, zašto su mi obrve krasne kao da ih čupam, i druge jako bitne stvari bez kojih ne znam kako sam do sada živeo. Bio je mali pasus o tome kako nekad fizičke i psihičke sličnosti preskoče generaciju pa, npr., tu su Simonida (baka), Zorica (mama) i slatka mala (ćerka) Džastina Biber, i Simonida i Džastina mnogo više...
Od vremena do vremena, za vek i vekova, oružje je jedina sudbina čovekova, Kaže svome sinu tata, kaže, neće biti rata, na bojištu on pogine, da je lag'o sin to shvata. U mračnome zaboravu, od bestraga do bespuća, neka sila igrala se, stoji sama mala kuća, sva od pruća, mrtvog, crnog, pod mesecom plavog sjaja, puna duša izgubljenih, svesnih svoga tužnog kraja. Svih vekova ljudskog roda što je prošlo razne bede, ostale su u dušama sva secanja što ne blede, Pali vitez sam za stolom pije hladno rujno vino, bez ukusa, bez mirisa, pamti samo što je bilo, na drugome kraju sobe, uz mrvice od pogače, šah igraju iz antike filozof i naučnik sa lomače, obojica svoj su vek čovečanstvu posudili, a ono ih odbacilo, dušmani ih pogubili. Ili ona stara...
Jedan drag pogled, toliko tražen i tako prokleto kratki minuti, jedan tvoj osmeh, mio i blažen, reči su suvišne, sa smeškom ćuti. Tišina govori od glasa više i za našu sreću jedna zvezda pada, ljubav je jača dok sve je tiše, da li te mogu više no sada? Kada budemo na vrhuncu plama raširi nebeska lagana krila. U ljubavi nema stida i srama, reci što i ja mislim kroz pesmu vila. Ponesi me na nebo gde pahulje bele, tamo ćemo biti ponovo sami. O ovakvoj sreći bajke su prele al nikada visoko u nebeskoj tami. Tvoje su ruke od najfinijih svila i kradu nežno moje srce iz grudi. Za ovo vreme što si moja bila svemir je stao, i dalje tu budi. I kada me java vrati iz oblaka sna ti ćeš me opet čekati tu. Opet ćemo sami biti ti i ja. U oblacima...
...Hero, trojanska Vilo-zaštitnice...
... ..O,Nebesnice ! - ne olajavam ja Tvoje psiho-odrednice ja samo pišem svoje krvave stranice pišem i umotan u krzna dalje koračam to ja ne zovem nikog imam želju sebe da ojačam da podjem putem nepovrata a ući u Dvorac bez prozora i vrata predhodno otetom Nevjestom od stotinu s v a t a ... Tako... ...zamorčići ili zombići koje naoružavaju samo sekutići to vukovima samo smeta jer nema lijepog dok se ne razdire i ne pravi šteta paljevina mlado bilje radja a ljubav bijesnu i nesitu porodi jedino prehodna svadja ...zašto jelen rikom srnu zove i onaj ko je za ljubav pao ostavi krvave tragove krv i strast ljubav i mržnja posebno divlje su odrednice ali spojene u cvat moje su miljenice...
Prisetih se danas jednog događaja, kad sam imao jedno 19-20 godina i to mi dade ideju da napišem ovo što ćete pročitati.Elem jednom mom drugaru je došla sestra od tetke u goste, zajedno sa babom.Nesećam se više imena njegove sestre ali imala je nekih 15-16 godina.Izlazila je zajedno sa nama u grad....i bila je veoma prijatna osoba.Onda svratih jednog dana do drugara i tu smo malo pričali o bitno-nebitnim stvarima.U jednom trenutku dođe njena baba i sede pored nas.Poče da me zapitkuje odakle sam, ko sam....i tako to, onda ustade i ode.Rekoh sebi sigurno je došla da vidi s kim se druži njena unuka.Kad eto ti nje opet sa nekim slikama.Sede pored i poče priču.... ‚‚Vidiš ovo je moj sin, ovo moja snaja.....ovde je naša kuća.....imamo traktor...
SENKA
(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci) SENKA Tvoja sam senka što sa tobom ide senka duše, dodira i tela misao u tebi i osećaj svaki što sudba ti dade da te pratim na putu i svijem se pri tvom skutu. Tvoja sam senka u tebi živim što slaba sam prema tebi nikoga ne krivim svojom te mišlju obavijem kao veo nežan dušu da ti grejem i kad njome vejem da nosiš me sa sobom gde god da kreneš u sekundi se samo preneš...
... ...Lijepo kako ti znaš lijepo biti ...varaš me Lijepo a to nije od tebe lijepo Lijepo ...sve su te Vile za sebe kitile i na brzinu otišle a meni zaboravile ...vajari vajali slikari slikali Fidije duhovi oblikovali i zar pjesniku dušu u jad da otopiš Lijepo nije to od Tebe lijepo ...molim te lijepo dolazi kad spavam kad nijesam tu kad mi ni do tebe nije Lijepo ... ja sam zavolio mjesto gdje si bilo tragove paljevine ostavilo i po dobrom običaju svom sve si to napustilo i baš mi je lijepo bez ljepote Tvoje ovako ćutljivo uz zvuke siktanja i piske kao i urlika eto takva je u meni i zgasnuće u meni slika ...ne plaši se neću istrajati ne želim stizanje Tvoje plivam raspaljenim rijekama onako nirvanski meandrima anakondasto u zavoje...
... ...pjesniče lako je tebi kad ometen talasima putem neba kreneš mahneš svetionicima i kapetanima a krikom galeba udješ u tajne novim noćima i njihovim danima oduzmeš moru što ti i ne bi dalo bez savjesti jer i njemu je dosta ostalo kunem se tebi a i Nebu kunem se nadirućem talasu oslobodiću podivljalu misao koja me onako morski zasu... ...imaš i ti svoje vukove ajkule i arke neću s tobom nesporazume nepotrebne čarke a to što kriješ samo za sebe nabujale i harfom naoružane Sirene poput albatrosa ćeš u dubine svoje osjetiti i m e n e
... i. ...tako se dijete nadmeće u prašumama Amazona i opominje ga proljeće i ako zvečarke ne zvone zvona u tim prostorima caruje Anakonda kao u drugim sto osmjehom svojim despotuje Djokonda ...lijepo ili snažno povijaju vodu i svijest i da li je važno imati u ruci koprivu ili cvijet peku svako po zakonima svojim koprivu trpim a cvijeta se bojim...
O da,lagao je...još kako! Moje sumnje su počele sa postojanjem njegovog uvek zaključanog sivog simsonite kofera od koga se nije odvajao i kojem nisam imala pristupa. U njemu je zaštićeno ležala dokumentacija važnosti nivoa državne bezbednosti...dakle,strogo poverljiva dokumenta je čuvala tajna šifra. Kofer je ponekad za mene bio "mračni predmet želje" (ah,taj Bunjuel!),ali to je bila samo puka radoznalost onog deteta u meni. Da budem iskrena,nije me mnogo interesovalo šta je u njima...jer da jeste,ne bi bilo teško da Mata Hari,zaspala u mojoj krvi,dodje do onoga što želi ako odluči da joj je nagrada za nadjeno neprocenjiva. Oduvek su me samo intrigirali sadržaji vezani za područje ličnog života,oni koji se tiču osećanja...ljubavi i...
.. Onaj ko se usudio da se besmislu zagleda u oči,taj je spreman na najtežu mudrost samoće. Nemogućnost je uslov za njegovo trajanje,neostvarenost mu daje motiv,podsticaj životu. Ovo kažem da bi shvatio kakvu si mi uslugu učinio. Ovim želim da ti se,izmirena sa neočekivanim porazom,za naučeno zahvalim. Posle tebe ništa mi se više ne čini preteško,nema tog tereta kojeg nisam u stanju da ponesem. "Biti nečiji"...kakva strašna misao kojoj se naivno stremi! Pripadati nekom,da neko pripada nama,jesu iskazi koji se provlače kao genetski lajtmotiv u življenju našeg bića. Od te nasušne nam potrebe samo retki uspevaju da se odreknu. Mi smo uspeli... Najpre ti,za tobom i ja. Ne pripadati nikome...to je najbolnija radost koja se,obično,ne...
Canoli Testo 150 grama brasna,1 kasika kakaoa,1 kasicica cimeta,2 kasike secera,2 belanca,30 grama putera,3 kasike belog vina od svih sastojaka zamesiti testo da bude glatko ali staviti samo jedno belance drugo sacuvati uviti u foliju i staviti u frizider 3 sata. U meduvremenu napraviti fil 500 grama sira ja uzimam sremski neslani pomesati sa otprilike 150 grama secera probaj pa po ukusu mozes i vise, i dodam otprilke 50 grama istrugane cokolade sve dobro izmesati. sada izvaditi testo i podeliti na dvanaest kuglica i svaku kuglicu rastanjiti u krug koliki su ti oni krugovi sto se prave saum rolne na njima pa oko njih obmotati i zalepiti sa belancetom. Peci u dubokomulju kao u fritezi par minuta filovati sa spricem sa svake strane.;)
Ja se gorko nasmejah na sve ovo..... Već dugo lajkujem jednu malu.. Ima dugačke statuse, kratku pamet, čaroban profil i zgodnu sliku.. Sve u svemu mala je full. Primetio sam da ni ona nije ravnodušna.Vrlo često mi kaže kako voli moj dugački spisak prijatelja, ili kako mi je dobar najnoviji link. I u roku od 10 minuta izašli smo par puta.. Na Chat..Moram priznati da sam bio oduševljen, njenom kreativnošću.. Istina, pričamo različitim jezicima, ali ljubav ne poznaje barijere, sve u svemu našli smo zajednički jezik.. Počeo sam da učim iz dana u dan, sve više i više. U početku su mi teško išli nepravilni glagoli WTF, OMG, WTP, WTPNNS.. Ali zato vezem sa LOL, BWE, BTW. Vremenom je i ona mene počela da lajkuje.. Jednom smo čak izašli i na...
Kako javlja američka administracija i sve svetske agencije komačno se Bela kuća rešila najveće konkurencije Osama Bin Laden je konačno oladjen i njegov leš je u more bačen da ne bude pronadjen u njegovom mozgu čip CIA-e duboko usadjen Milan Višnjić http://www.fontanasnova.com/
Drugari. Potreban mi je smestaj u Beogradu od 4. maja do 11 maja. Nemam love da placam hotel ni sobu. Mogu da odvojim neku kintu, ali ne mnogo. Supruga mi je u bolnici, a drugar kod koga sam sada odlazi u inostranstvo i vise ne mogu da ostanem kod njega. Potreban mi je samo krevet i jedno tusiranje uvece. Nista vise. Trenutno sam u nekoj igraonici i nemam stalan pristup internetu tako da cu eventualne poruke videti tek veceras. Posaljite mi privatnom porukom broj telefona, a ja cu vas pozvati cim vidim. Javili se vi meni ili ne u svakom slucaju vam zelim sve najbolje.
Back