Praznici

• Začetnik teme Začetnik teme zxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas je prazmik rada iliti rintanja
kako se kome više dopada
ili ko u kakvu grupu već spada
ali je i praznik plodnosti kaže Valerija
u drevna vremena za plodnost veću
prinosile su žene za žrtvu ...muškarca :eek:

Ovako je to moglo da izgleda :per:

tumblr_lkh7ues6DE1qz6f9yo1_r1_500.jpg

:eek: Hej da nije to onaj ZA
nigde ga nema ovih dana ;)

...ZXY , mora malo da te korigujem ....naime , ceo svet danas se potseća na dan kad su ameri pobili ( genocidirali ) nadničare koji su ustali u odbranu osnovnog ljudskog prava ( pravo na dostojanstven život od sopstvenog kulučenja kod eksplatatora ljudske biološke mase ) ... preci današnjih vladara ( komunističkih kapitalista ) života i smrti u srbiji ovaj dan su nazivali praznik rada ( samo iz njima poznatih razloga ) ... za razliku od svojih predaka , ovi komunistički kapitalisti crnji su i gori od onih američkih koji pobiše silne ljude ... pa kad bolje razmislim, bolja je i smrt od kontinuirane tiranije i eksploatacije ( i danas šumadike i moravke rade po kineskim radnjama -- sindikata i inspektora nema /nema ) ...

..izvini , ali ovo svoje viđenje morao sam da zapišem .... pozdrav !

Hahaha,steta sto i danas ne slavimo taj praznik...Ali bi bilo zrtava...I kaznjavanja...Samo sto ih ja ne bih ubijala,vec bih smislila adekvatnije i zanimljivije kazne...:zper:

A ZA je kao svaki svetski covek zauzet putovanjima...Ide ''iskljucivo tamo gde zeli''...ovaj put u Moskvu,ako mu je verovati....:cool:

Za nas obicne ljude ostaje izlet ...u virtuelni svet...:)

DUNJA W;bt139711:
Hahaha,steta sto i danas ne slavimo taj praznik...Ali bi bilo zrtava...I kaznjavanja...Samo sto ih ja ne bih ubijala,vec bih smislila adekvatnije i zanimljivije kazne...:zper:

A ZA je kao svaki svetski covek zauzet putovanjima...Ide ''iskljucivo tamo gde zeli''...ovaj put u Moskvu,ako mu je verovati....:cool:

Saglasna.....posebno sa prvom rečenicom ali bez dotične :zper:

Druga rečenica......put putuje Latif aga...natamte...navamte važno je da se putuje......a vala nije ni jedini koji voli putovanja.....razna :zcepanje:;):brus::gace:

DUNJA W;bt139711:

U Moskvu :eek:
tek tamo može da nastrada
uh bio sam tamo i ja
situacija tamo uvek je ...komlikovana;):hahaha:

LJILJA MMM;bt139713:
Saglasna.....posebno sa prvom rečenicom ali bez dotične :zper:

Druga rečenica......put putuje Latif aga...natamte...navamte važno je da se putuje......a vala nije ni jedini koji voli putovanja.....razna :zcepanje:;):brus::gace:
Pa ostao sam ovde da dežuram ja
al znam da vas više brine šta je sa ZA
a možda se i javi ako nas odande gleda
nije on čovek bez srca ,to svaka ovde zna :D

123loncar;bt139710:
...ZXY , mora malo da te korigujem ....naime , ceo svet danas se potseća na dan kad su ameri pobili ( genocidirali ) nadničare koji su ustali u odbranu osnovnog ljudskog prava ( pravo na dostojanstven život od sopstvenog kulučenja kod eksplatatora ljudske biološke mase ) ... preci današnjih vladara ( komunističkih kapitalista ) života i smrti u srbiji ovaj dan su nazivali praznik rada ( samo iz njima poznatih razloga ) ... za razliku od svojih predaka , ovi komunistički kapitalisti crnji su i gori od onih američkih koji pobiše silne ljude ... pa kad bolje razmislim, bolja je i smrt od kontinuirane tiranije i eksploatacije ( i danas šumadike i moravke rade po kineskim radnjama -- sindikata i inspektora nema /nema ) ...

..izvini , ali ovo svoje viđenje morao sam da zapišem .... pozdrav !
Pa Lončar ako baš mora
onda voleo bih ovako ja
kao u drevna vremena
a žrtvu da prinese lično Valerija;):per:

RiadaT.;bt139774:
Vazno je da si ti ZA
pa bio Z ili ZA
ZA pohvalu je imati te takvog
ZA prijatelja;)
p.s.hajd se sad snadji gdje je ZA prijedlog,a gdje nick:zcepanje:
Ma tu sad ne može niko da se snadje:hahaha:
dok on ne dodje
a onda videćemo na šta će da izadje :eek:;)
biće tu i PROTIV i ZA
važno je da se društvo zabavlja :ok::D

Inače što se praznika plodnosti tiče ima on neke veze i sličnosti i sa praznikom rada.Jer i rad treba da "oplodi "nečiji kapital,zato se i radi.Danas je svet sve više paganski a nekadašnja plodnost ima paralelu u produkciji i profitu.Obožavaju se i nove boginje :markentinga,dizajna,mode,komfora,interneta itd.,i svet je sve više feminiziran.Ženski atributi su obeležje današnjice a muški su gotovo nestali iz života.Duh viteštva i časti više i ne postoji.Ratovi se počinju i vode zbog rekla kazala a upravljanje svetskim i važnim poslovima liči na pijacu.,mada iza svega stoji obožavana "plodnost".Sve drugo se pretvorilo u djubre da se nadjubri njiva.Kao što su nekad u doba matrijarhata,žene ritualno ubijale i komadale muškarce da bi njihove komade razbacale po zemlji zarad veće plodnosti.Zaista,ništa novo pod kapom nebeskom.

Back