Blogovi

Ajd' sad izdrz' da nabijem...svi se nesto kao pale na ove stvari, treba bre da budes mnogo, mnogo ekskluzivan i originalan da bi te neko uopste citao...ce probamo pa cemo videti dal' cu ja da nadjem svoje mesto na ovom blogovskom nebu...za pocetak neka pesmica, neobjavljene autorke, mnogo dobre ali neostvarene, zelim komentare na ove lepe, ali pomalo crne stihove...pozdrav od limaleda do sutra... Moja je najveca zelja da prestanem dam zelim.Da legnem na rame brega i oslonim se o vetar kao o najduzinastavak moga prekratkog trajanja.Moj je najveci san da prestanem da sanjam.Da legnem na rame potoka i zagledam se u usca,kao u najduzi nastavak mog prekratkog budjenja.Moja je najveca misao da prestanem da mislim, da stresem sa sebe perut...
Слађа си од тог мачета у твом крилу, што се врпољи и лено мази као да мисли “у царству сам небеском”… И волим да те видим тако једноставно сретну у радости тренутка, увијеном у топлину. Као да мислиш “Овом нема краја” http://saletovepesme.wordpress.com/
Doktorka na A bila je uplakana djevojčica iz tatinog sna šutirala kamenčiće izubijanim cipelicama, cijela od kika čokoladom umazana, bila je nekad... a danas je drhtavo čekam negdje između neba i sna, ona je divlja, nestašna žena, ona je moja doktorka na A
Potrebno mi je da ispricam svoju pricu...Da podelim svoje iskustvo,da izbacim to iz sebe i pustim tu reku suza da istece iz mene... Bilo mi je potrebno da prebolim,zaboravim i nestavim dalje...Tako sam se nasla ovde,medju nepoznatim ljudima koji ne znaju nista o meni,o mom zivotu,mojim uspesima,promasajima,razocarenjima...Otvorila sam dusu svim strancima koji su zeleli da cuju.Kako je neke najbitnije i najintimnije stvari lakse reci neznancima,bez straha od osude,odbacivanja...jednostavno pricamo i pustamo ih da prozive nas zivot sa nama,da pljuju po njemu ili da nas tese...sve jedno je.Bitno je da izgovorimo,da prevalimo to preko usana i rascistimo u svojoj glavi... Da se ispraznimo da bi jednom ponovo mogli da se napunimo...da...
Lezis na travi Nebo je puno zvezda Ispunjeno je necim dobrim Ti sanjaris, ono ti obecava Doziva iz dubine Zatim Popodne preko pruge Do starice koja zivi skromno Osecas slobodu, osecas je, miluje te Tako teku dani Onda Dodje nesto drugo, nesto tamno Vise epilog, manje zivot Ostane ti nista, ti bacis I to nista Trenutak crnila Tad Povratis sve, setis se snage Budes opet nov Dani su opet Dobrodosli
Пронаћи ћу ту мелодију Једног дана одмах их иза угла, из једног малог бифеа, у тихој песмици из грла једне женице, у дну локала иза угла из једнг малог бифеа. И сешћу крај тебе -не питајући да ли неко ту седи узећу ти руку у своју и украшћу ти песмицу са усана а у грлу оставити кнедлу и мене у срцу заувек. И родиће се нека нова мелодија за неке друге љубавнике. Ову сам ја украо. http://saletovepesme.wordpress.com/
Спавати и сањати о малој колиби завејаној снегом, далеко на високој планини. Љубити и грлити. Њу. Бестидно кичасто, крај ватрице камина, на поду. Волети и љубити. Никада се не пробудити, Давати и узимати, никад не пуштати- Њу. http://saletovepesme.wordpress.com/
Je li jos ziva Ona vasa sestra kod koje ste odlazili svake nedelje Pitam Patrijarha Pavla Umrla je odavno ali to mi nije sestra Nego sestra od tetke A tetka mi je majka koja me podigla od kolevke Kada se preudala Ona sto me rodila I sada ja mislim kada promenim svetom Da cu prvo videti tetku Koje sam se najvise uzeleo A za ostale u carstvu nebeskome Ima vremena Da se vidimo i porazgovorimo Od Avrama do Isaka Do cetvorodnevnog Lazara Moje krsne slave Videcu i Svetog Savu I Cara Kosovskoga I druge svete i Iz roda nasega koji su odbranili obraz boziji Videcu i majku Ako Bog da I ako me pozna Matija Beckovic
Kada citamo Sveto Pismo treba budno da motrimo na svaku rec.Brzom citaocu ,npr.nece pasti u oci razlika koju Jevandjelist povlaci izmedju nebeskog trojstva i zemaljskog trojstva .Za nebesko trojstvo on kaze i ovo je troje jedno,a za zemaljsko;i troje je zajedno.Ogromna je razlika izmedju biti jedno i biti zajedno.Otac,Sin i Duh Sveti su jedno ,dok su duh i voda i krv samo zajedno,a ne jedno.Jer i neprijatelji mogu biti zajedno ali ne i jedno.Svi su ljudi na zemlji zajedno ali nisu jedno .Voda i krv cine telo,a duh je duh.Tijelo pak zeli protiv duha a duh protiv tijela nisu ,dakle jedno ali su pak zajedno.I kada covek umre,zajednica se kida i prestaje :krv i voda idu na jednu stranu,a duh na drugu.Docim je bozansko trojstvo na nebesima...
...Sve smo uprskali, rekao je. Mi i ne znamo svoje price. Oni momci s kojima sam svirao u Pragu? Na studijama su ucili od majstora iz "Art Ansambl of Šikago". I znaš šta su mi rekli? Da ovi iz Ansambla, njuške koje su svirale po celom svetu, ponekad, kad se opuste, posle sešna, kad se malo popije i povuce, ono, kad se oplete prica, govore kako ima neki nenormalan grad gde su bili na festivalu džeza koji se zvao Dani džeza, i da im je tamo cela sportska hala skandirala da ih pozove na bis, kao da su Stounsi. Pazi, to je teška muzika, avangarda; nema hitova. Ali masa udara rukama po metalnoj ogradi, zove artiste na bis. (...) A ko sad zna za to? Ko se seca? Ma niko, rekla je Sonja, ovde svaki debos zna šta je bilo 1371. i rašta Turcin...
Jingle bells.. jingle bells..
Duboko u noć...nebo crno kao somot, treperilo je svojim zvezdama nad usnulim seocetom ušuškanim u belinu snega. Karl Marx, sa flašom burgundeca u ruci i pijan k'o majka, vraćao se sa dočeka Nove 1882. godine ogrnut crvenom partijskom zastavom, gacajući nespretno po snegu i lelujajući tamo-vamo... Taman je zastao da malo uspostavi ravnotežu, kad odnekud doleprša dečiji hor "Kolibri" noseći u rukama Malj Kapitalac sa sve mašnicom i zapeva u sav glas: - " Deda Mraze! Deda Mraze ! Ne skreeeeći sa staze..! Ne okleeevaj ne dremaj! Već poooklone spremaj !! "
Hvala, hvala draga gospodo sto me citate, dobro za sad jedan posetilac, bice ih vise kako dani odmicu, hvala anchici sto me cita, a i vezan sam za Caribrod tako da me to jos vise odusevljava... E, pa tako sam zeleo da jos vise osija sunce ovog dana (s obzirom kako je lep dan bio juce), ali izgleda slaba vajda od toga, zato sam tu gde jesam, da napisem jos koji stih, da odahnem jos koji uzdah i pokazem svima vama da je svet, kakav god da je, lep i treba ga koristiti... Ljudi, necu se obracati vama! Jer vi cujete samo ono sto hocete, vi ste opsednuti sobom. U pomoc zovem ptice i dugu, oblake i sunce da popiju moju tugu. Ljudi, necu se obracati vama! Grehota je zbog ptica, jer njihova pesma je lepsa od vasih reci. Grehota je zbog duge -...
Hocu da umrem u tvojim rukama stvorenim za moje tijelo da osetimo vrelinu poljubca isprepletenih prstiju.... Zelim da mi zamrsis kose da ti poljubim rame da osjetim tvoj dah na svom vratu da se izgubis u mojim ocima Hocu da budes dokaz da sam volela do vjecnosti... Zelim da se spoje dan i noc da se priblizi istok i zapad necu da ostanes daleki mi horizont gdje nestaje vidikova linija... Da te ne oduvaju vjetrovi kada se smjeni plima i oseka da osjetim toplotu sunca u praznim jutrima sto se bude da ostane trag beskraja... Zelim da ispletem nevidljive mreze putanju na nebeskom svodu koja ce zauvjek da nosi moje misli do tvog srca... Zelim da ostavim trag na tebi da ga osetis a drugi ne da te uvjek iznova kao na pocetku da opet dodjes...
TO MARRY OR NOT TO MARRY? It seems so simple , however, many couples when beginning to live together are experiencing the largest crises in a relationship. It is not only about the couples that are together for a few months ,but also about ones together for four or five years ,sometimes even more ,and have spent countless nights in the other one’s flat. After so much time spent together one would thought that they know each other well and that they would be able to solve any problem or misunderstanding. What makes a relationship questionable? Especially after a couple start to live together? Is it partly because we start late? We wait till late 20’s or early 30’s to make that step. And that is a part of life when we have already gained...
Gooo IZI !
Došo ciga sav zadihan kod doktora: -"Doktore pomagaj, ovom mom sinu se pokvarila glava!" -"Kako se bre pokvarila..šta to pričaš..?" -"Pa neće ništa da priča..po ceo dan samo ćuti " -"Dobro de polako, sad ćemo da vidimo mi to..Samo da znaš, ne kaže se za glavu 'pokvarila se'. Pa nije to igračka..Dođi sine ovamo.. " Doktor podignu šiške malom sa čela, vide tri velike čvoruge pa upita: -"šta je bre ovo cigo?" -"..to sam pokušavo da ga popravim...I onaj Rudi Čajavec kući sam tako popravio..al sad ovo ne znam šta je.. "
Dolazi vreme pampurova
"U dane kada zima bude ličila na leto, desiće se veliki strmoglav u zemlji koja liči na krušku. Veliki talas nastaće tamo gde sunce nikad ne zalazi i prognaće sve sa obala kruške, sve do peteljke. A u zemlji gde ljudi turaju palčeve pod miške kada svira iz štapa sa 7 rupa, puknuće kora na utrobi zemlje i iz nje ce izaći mnoge strvi i gamadi da se nastane u ljudima. I svi će tražiti spas u vodi, a vode neće biti jer su je svi trgovci sakrili po bocama. I faliće drveta. I sećaće se ljudi po čemu su pisali i šta je letelo po ćoškovima zajedno sa lišcem od drveta. I strah će veliki biti kad se ide po danu, jerbo svakakvih insekata što lete ima tudijer, a ljudima se čini da čuju mašine kako bruje. Biće da napadnu čeljade, a...
Ред је да објасним основне појмове у исламу, да бисте познавали термине које користим. Кур'ан(или Куран) је најсветија књига ислама. По исламској традицији, њу је сам Алах, преко арханђела Гаврила, издиктирао Мухамеду. Подељен је по поглављима, којих има 114 и које се називају сура и које садрже стихове или ајете (у преводу: откровења). Свака од сура има свој назив који се односи на неку од главних тема или прича обрађених у њој. Суре у Курану нису поређане хронолошки, већ по дужини од најдуже ка најкраћој, мада од овог правила има неких изузетака као што је прва сура, ал-Фатиха (отварање) или осма сура, ал-Анфал (ратни плен). Куран у почетку није записиван и тек пред Мухамедову смрт је почело са писменим забелешкама. Коначна верзија...
Moj druze sa interneta, tackice na, u pri , od , dole ,gore , levo , desno , ........................ Na sve strane sveta, uvek i sada i sutra i juce i nikad i svagdad bicemo u kontaktu , ako bude struje , i ako tvoje telo , jagnje moje belo , bude svesno svojega upustva. Prati samu , samoga sebe i otkrij sta ti smeta potom laj na zvezde , planete i komete da iskljucis svemir iz svog malog sveta i onda kreni , blago meni , kreni prema samom sebi , udrri se , pljuj se , skaci u sebe i na sebee , skaci ispred i iza sebe i videces da tebe nema nigde tu , uuuuuuuuuuuuu
Lezis na travi, Nebo je puno zvezda Ispunjeno je necim dobrim Ti sanjaris, ono ti obecava, iz dubine doziva Zatim Popodne preko pruge Do starice koja zivi skromno Osecas slobodu, osecas je, miluje te Tako teku dani Onda Dodje nesto drugo, nesto tamno Vise epilog, manje zivot Trenutak crnila Ostane ti nista, ti bacis I to nista Tad Povratis sve, setis se snage Budes opet nov Dani su opet Dobrodosli
Zasto bas ti, moja ikono sa zida sahrani me lako izda me bez stida zasto bas ti, pored koje sam se kleo zivot mi pretvori u pepeo Ref. Tebi za koju sam stvorio sve sve sto si htela i dalo ti se tebi zbog koje sam sada na dnu dao sam da mi crnu krojis sudbinu Zasto bas ti, da me ponizis zbog njega unistis me i lako predjes preko svega zasto bas ti, kojoj sve sam nekad bio kazi mi gde sam to pogresio Ref. imate li vi neke cele textove pesama narodnih?
Svi treba da procitamo ovaj tekst onoliko puta koliko je potrebno da njegov sadrzaj i znacenje postanu deo nas samih! KAKO DA OSTANES MLAD 1. Probaj sve dva puta i voli to svaki put! 2. Druzi se samo sa prijateljima koji su veseli. Mrzovoljni ce te samo oneraspoloziti.(ne zaboravi ovo upozorenje, pogotovu ako si i ti jedan od mrzovoljnih) 3. Uvek nauci nesto novo:Nauci nesto o kompjuterima, zanatima koji te interesuju, bastovanstvu o bilo cemu. Nikad ne dozvoli umu da besposlicari. Besposlen um je djavolova radionica, a djavolovo ime je Alzheimer! 4. Uzivaj u jednostavnim stvarima. 5. Smej se cesto i glasno. Smej se dok te ne zabole stomacni misici. I ako imas prijatelje koji te mogu lako zasmejati provedi sto vise vremena sa...
Napisao Andy Rooney Naucio sam. Najbolja ucionica na svijetu pod nogama su starije osobe. Naucio sam. Kada volis, to se vidi. Naucio sam. Ako mi samo jedna osoba kaze 'uljepsao si mi dan' uljepsala mi je dan. Naucio sam. Usnulo dijete u narucju najmirniji je osjecaj na svijetu. Naucio sam. Biti dobar mnogo je vaznije nego biti u pravu. Naucio sam. Nikada ne treba odbiti djetetov dar. Naucio sam. Uvijek mogu moliti za nekoga, ako vec nemam snage pomoci mu na drugi nacin. Naucio sam. Koliko god zivot od tebe trazi ozbiljnost, svako treba prijatelja s kojim se moze glupirati. Naucio sam. Ponekad je osobu dovoljno uzeti za ruku i razumjeti je srcem. Naucio sam. Obicne setnje s ocem u ljetnim vecerima po kvartu kada sam bio dijete, cuda...
Kako je Pitagora ostavio urme
Ono što se malo zna o Pitagori, a može biti od fundamentalnog značaja, je da su ga još dok je bio dete, roditelji često kažnjavali jer je preko svake mere jeo urme. Kad god bi se u kući nasle urme, mali Pitagora bi jednostavno smazao sve dok mu ne pripadne muka. U to vreme najpopularnija kazna bila je - ćutanje u ćošku. Ovaj vid kaznjavanja se kasnije (iz solidarnosti prema Pitagori) zadržao u školskim sistemima obrazovanja širom sveta, pa i kod nas. Okrenut ka zidu, mali Pitagora je često zurio u mali trougao koji su činili: zamišljena linija koja spaja vrhove njegovih sandala i dva zida koja su činila ćošak. Jednom prilikom, dok je tako ćutao u ćošku, Pitagora je počeo da mrmlja (onako, više za sebe): - .. ako saberem...
Message in a bottle
Sunce je već odavno izašlo kad se Alipak izvukao iz svog igloa i izrezao rupu u ledu maštajući da upeca kakvu mladu foku, a ako bude imao sreće možda i morža... Gleda on tako u strunu kako nestaje u dubinama kad se ova najednom zateže i poce da cima. "Ura!" povika Alipak u sebi i naže se ka otvoru da bolje prihvati ulov, kad ga po sred čela spiči čekić ajkula sa flašom medju zubima i S.O.S. porukom u njoj - "koliko ima da se pliva do Parastosa?"
Back