Blogovi

Већ дуже време ми је у глави да напишем тему о томе зашто поп-култура заузима централно место у 20. веку, уместо класичне (уметничке), која је то чинила раније. Лично, планирам да се бавим компоновањем, и добро ми је познато колико професори код нас у Београду инсистирају на томе да музички језик буде "савремен". То ми се у почетку није свидело, јер конкретно подразумева да се одбаце све конвенције које један средњошколски ученик познаје, а тичу се класичне музике. Укратко- лаику, какав је читалац овог блога то звучи ГРОЗНО, ма колико се ја трудио да људе убеђујем да може и горе. Камо среће да је то случај само са музиком, тако је и у књижевности, мада има доста писаца који одударају, а да се и не говори о сликарству (сетите се само...
VENGEANCE OR JUSTICE? Most capital crimes are committed in the heat of the moment. Most capital crimes are committed during moments of great emotional stress or under the influence of drugs or alcohol, when logical thinking has been suspended.in such cases, violence is inflicted by persons heedless of the consequence to themselves as well as to others. The strongest argument of all is the deep pain and grief of the families of victims and their quite natural desire to see punishment meted out to those who have plunged them into such agony. Although our first instinct may be to inflict immediate pain on someone who wrongs us, the standars of mature society demand a more measured response. Our laws and...
Do They Deserve To Die? Capital punishment has been in effect since the 1600's (Cole 451). However, in 1972 the U.S. Supreme Court ruled that the death penalty was cruel and unusual punishment, which was unconstitutional according to the Eighth amendment. It was public opinion that the current methods of execution, hanging, electrocution, and facing a firing squad, were too slow and painful upon the person to be executed (Cole 451). The U.S. Supreme Court reversed this decision when a "cleaner" way to bring about death was found in 1976. This "cleaner" way is death by lethal injection, which is quick and painless if administered right (Cole 450). Since capital punishment has been reinstituted many people have argued for and against...
Teska tema,ali sigurno jedna od onih vrednih paznje! Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke,mada koliko cesta je ova podmukla i opaka bolest o njoj cujemo skoro svakodnevno!Medjutim koliko god slusali o tome uvek prvo pomislimo"meni to ne moze da se desi" Medjutim statistike pokazuju da se skoro svaka treca osoba susrece sa ovom bolescu! Nazalost najpodmuklija bolest danasnjice,jer ovo je bolest koja ne boli,DOK NE BUDE PREKASNO! Zbog toga je jako bitan samopregled... Ukoliko samopregledom otkrijete bilo kakve promene,odmah se javite lekaru! Jedini nacin da se izborimo sa ovom opakom bolescu je rano otkrivanje! Jednom do dva puta mesecno uradite samopregled dojki!Veoma je bitno da samopregled ne radite u toku ciklusa,jer su tada...
teo bik ovden dufatim koristnu priliku das izreklamiram sas bizmis jel ove nove teknologie mogu das iskoristu za advertaizing. eo vako rešijo sum d pravim merdevine za mačke dmogu duniđu u kuću kat je prozor mal povišlje. zasad sum si izradijo protopip al ćem dusvoim i serisku proizvodlju. bavim se sas proektovanjem izradom i montažom mačih merdevina ili ljestbi za zapadno tržište merdevine su pogodne za svako dnevnu upotrebu a podesne su i za brzu evakulaciu u slučaju nužde napomena da je evakulacia moguča sam ak je poplava u pitanje das se odnje mačka pobegne ukuću il katje poplava unutri d pobegne mačka na polje jel bi kad izbie požar mačka izgorela ki barut sve skupa sas merdevine sobzirom das su napravite ot prvoklasne...
U ovom svetu postoji puno toga sto lici na ljubav,i zvuci kao ljubav,i sebe zove ljubav,ali nije.To su samo ljudi koji govore i rade ono sto misle da treba da kazu i rade."
Оснивање предузетника Упис регистрације предузетника врши се у Агенцији за привредне регистре од 01.01.2006. године. Као оснивач се може појавити једно физичко лице и у том случају се ради о оснивању самосталне радње, или више физичких лица (највише 10) и у том случају се ради о оснивању ортачке радње. 1. Накнада За регистрацију оснивања наплаћује се накнада у износу од 540,00 динара на рачун бр. 840-969627-83, прималац је Агенција за привредне регистре, модел : 97, позив на број : 86 04. Сам оснивач опредељује датум почетка рада и уписује га у регистрациону пријаву. Уколико га не одреди или одреди датум који је ранији од датума подношења регистрационе пријаве, као датум почетка рада узеће се датум подношења регистрационе пријаве...
Ovo moze delovati konfuzno a mozda i jeste posto sam ovih dana bas nesto konfuzno raspolozen da ne mogu ni sam sebe da shvatim. Elem naslov je broj kao neki broj u nekom sistemu gde ne postoji ime, gde je ime samo privid obicnih ljudi koje u blatu drzi par mocnika. Pa da krenem redom. Pravom rodjenja stiscete pravo na prvi broj to je maticni broj i potvrda da ste vi sin broja x i broja y. To je vas identitet ime i prezime su nebitni pa onda ne znam ni sto nam daju imena. Umesto da kazu (da lupim ime) hej Marko bolje da kazu hej 58978132498798. Posle toga sticete pravo na licni broj ili ti broj licne karte u kome takodje pise ime i prezime ne znam koji ce im djavo ope broj al ajd i pored maticnog broja i pored imena i prezimena tu je...
Siguran plan
Čita Mujo novine... Haso slušaj ovo! "Na graničnom prelazu ka Grčkoj, policija je uz pomoć pasa specijalno istreniranih za pronalaženje maljeva zaplenila veliku količinu istih." ..Pa kako ćemo sad na letovanje boktemazo?! zavapi Mujo -Ne sekiraj se ništa - reče Haso zaverenički i pomilova mačku graničarku..
Svakodnevnica je mrtvo more iz kojeg zelis da isplivas na obalu srece…drugo bice ti moze pomoci tek kao pojas za spasavanje za koji ponekad mozes da se uhvatis…zato trazis dostojan pojas, ne previse izduvan I klizav – pojas na koji mozes da racunas…ipak, upamti – kad naucis da plivas, kad postanes snazan plivach ili makar pristojan plutach – pojas ti vise nece biti neophodan da dodjes do svog cilja.
SAUT PARK Kultna crtana serija za odrasle koja se bavi životom četvorice dečaka u jednom prilično neobičnom gradiću u Koloradu, Sjedinjene Američke Države, Planeta Zemlja. Roditelji, učitelji, nekoliko desetina slavnih ličnosti i čudna bića sa drugih planeta ne mogu da spreče dečake da se zabavljaju, bez obzira na količinu lokalnih i globalnih tragedija koje će se sručiti na gradić Saut Park. Da li će ikada Stenovo i Kajlovo prijateljstvo biti ugroženo? Da li će Keni prestati da gine u svakoj epizodi? Da li će iko ikada početi da poštuje Kartmanov autoritet? Sve ovo saznaćete (možda) ukoliko budete pažljivo pratili ovaj nesvakidašnji crtani serijal. Sada već kultna, animirana televizijska serija "Saut park", hronologija je života...
Aleluja
razgovaraju dva mlada popa: -znaš sta sam otkrio,otkrio sam da je naš patrijarh u stvari visok oko 2 metra, ali - hoda na kolenima. - ćuti tu anatematebilo..šta to pričaš! - jes' života mi, ne vidi se od mantije ali znam 100%. - zakuni se... Na to ovaj položi ruku na Sveti Malj i zapeva : "Mi ima-mo na-šeg bo-ga ime-mu-je Bo-di ro-ga !!" i to na grčkom...
Moj ljubimac, Micky-Junior Dobio sam ga na poklon, sredinom avgusta, 2003. godine. Nije iz seljackog dvorista. Rodio se u stanu gradskog naselja. Prve mesece je proziveo sa svojom majkom, bracom i sestrama. Nije izlazio iz stana, nije znao za maciju hranu, nije bio u drustvu dece. Niko ga nije gnjavio, plasio. Pamtim, ovako je bilo: - Hoces macku, malo mace? - Hocu, da je macor i da je crno-beli. - Vazi. Posle letnjeg odmora. Sad su mnogo mali. I pitam ja, opet, za moje mace. Proveravam stoti put da li je macor, crno-beli. - E, sad... Sareno mace. Sta bi ti??! Ja vec iznerviran. Uvalice mi neko razmazano, trobojno. Samo zenske mogu trobojne da budu, ne i macori. Rekose i da je poslednje ostalo od tog legla, ceka da ga uzmem. I...
Otpor novom kao pojava karakteristicna je za sva drustva jer je u neku ruku i prirodno da uvek postoji odredjena grupa zainteresovanih koji ne nalaze da je uvodjenje nekih novih normi, pravila i slicno direktno ugozavanje njihovih interesa. Poslednjih dana cesto razmisljam kako je ova pojava izrazenija nego drugdje upravo u zemlji Srbiji. Naravno da bi neko dokumentovao i elaborirao ovakvu tezu, dao joj potkrepljenje nekom vrstom dokaza morao bi da bude poznavalac ostalih drustava sto je gotovo nemoguce jer je zivotni vek coveka isuvise kratak da bi ziveo u svim drustvima (drzavama). Sa druge strane opet dostupnoscu Interneta kao jedinstvenog medija koji ovom vremenu u odnosu na prosla daje jednu posebnu novu dimenziju u danasnje vreme...
Чудно, када год помислим на тебе у глави чујем три ноте. И цео живот провешћу тражећи те три ноте И кораци које правиш по асвалту топлог јула у мојој глави одзвањају те три ноте И под топлим ветром коса ти се њише милована зрацима сунца у ритму те три ноте И док лежимо у загрљају држим ухо на грудима твојим тихо слушам и покушавам да спознам те три ноте. http://saletovepesme.wordpress.com/
Zec i vuk
Vrućina. Zec mrtav pijan ide šumom, sretne vuka kako sedi u 'ladovini sa kapom na glavi i pomisli (sad ću da mu ***** kevu) vu k-"zdravo zeko.." zec- "šta ti meni zdravo..šta ce ti ta kapa na glavi..?" vuk- "pa ja..ova vrućina udarila pa reko'.."(međutim zec ga iz momenta oplavi od batina) Sutradan, zec opet letvosan..vidi vuka..sad bez kape..vuk,uz vidnu tremu.."zdravo zeko..k kako si?".. zec-"..hmm...'de ti bre kapa?..i opet poče da ga mlati.. ..i tako dan za danom..imaš kapu-nemaš kapu..uglavnom ubi boga u vuku. Jednog dana, reče vidra zecu.."'ej bre,zeko..što ne promeniš malo priču..mislim,svima nam je drago da mlatiš vuka, al' daj nešto drugo brate..stalno imaš kapu-nemaš kapu..promeni malo" I zec sledeći dan ide šumom...
Pevaj Viknuo je starac Pevaj da spasis goli zivot Padovi u srce patnje Pustam da mi se vrati To je Svetlost Sad je Svetlost To je sve sto treba da znas o tome
ПРИЧЕ УЗ ВАТРИЦУ
ПРИЧЕ УЗ ВАТРИЦУ Несносна врелина стишког лета и улична прашина што шкрипи под зубима заборавља се на обали прелепог Дунава. Разлију се мисли светлуцавом ширином реке и сећања многа заплове мирном водом до далеког, невидљивог, мора успомена. Занешен миром природе одшкринем тајна врата најлепшој причи своје младости и пустим да ме тихо преплави вечитом лепотом, незаборавом. СЛИКЕ СА ДУНАВА Рељефни зидови и осликани сводови столетне градске палате упијају смех и вику омање дружине мојих пријатеља. Прелетим последње степенике, истрчим на улицу и сретнем баш њу. Као, случајно. Вуче узицу и седа своје тиграсто куче тик уз ногу. Невешто се смешка, пита куд журим. Спремну реч не изустим, повучем се у страну на шкљоц зуба дивљег...
A sada maljo o...
Na zahtev mnogobrojne publike, ponovo objavljujem male dogodovštine Vašeg velikog junaka - Malja i njegovog drugara Čekića... Uživajte Sudbina htede tako - zaljubiše se Suljo i Malj. I njihova ljubav beše kao iz filma - šetanja na plaži, romantične večere, poezija na svakom koraku, spontana razmena poklona (Suljo je jednom prilikom ispleo vunenu kapu za malj, komplet sa šarenom kitom) i - legendarna tucanja svake noći. Ali , svemu dodje kraj jednog dana kad je malj, vraćajući se ranije nego uobičajeno iz livnice, zatekao novijeg i težeg malja na Suljinom čelu..
Pokusala si Klaris ipak jaganjci su sada tihi pokusaces opet jer ipak to si ti. Poslednji trzaji jezika na kraju grada leze ljudi sahranjeni to je nesto nad cim se vredi zamisliti
Mala kaplja , lezi sama, negde u sred okeana. A zar ima ko da mari? Za te male, male stvari. Da li vedre , ili tamne, da li rastu ili venu, da'l na mesecevu menu... Gledaju ko neke tajne, latice sa belog cveta, ili oko pustog peska joshte samo vetar sheta? A ko ima pa da mari? Za te male male stvari. Da'l su snova punih smeha, ili su to vrata neka? Kad otvorish oni klece dal se vole , ili mole? Ili samo neprestano zovu nekog odozgore? A taj opet slabo mari za te male male stvari. Dal su boje koje stoje u ocima stvarno moje? Ili samo tako misle dok kroz prste srce kisne? I jos plivam kroz tishine ali boje opet stoje , pa mi sive dane broje. A ti opet slabo maris za te male, male stvari. Usnula je opet sama negde na sred okeana...
Imam problem oko podešavanja ovog program, pa ako neko kojim slučajem radi svakodnevno sa njim neka mi pošalje link gde mogu naći detaljna uputstva za konvertovanj pomoću ''doktora''.
ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА ЖИВОТ .................................................................. *Једи пуно сирове (необрађене) риже. *пружај људима више него што очекују, И ради то с вољом. *Научи напамет стихове које волиш. *Не веруј у све што чујеш, не троши време на спавање, И не спавај онолико колико би желео. *Кад кажес некоме: “Ја те волим’, реци то зато што стварно тако осећаш... И зато што је истина. *Кад кажеш: “Жао ми је”, “Опрости ми”, гледај особу у очи. *Буди верен/верена најмање шест месеци, пре него што се ожениш/удаш. *Веруј у љубав на први поглед. *Не спрдај се с туђим сновима. *Воли дубоко И страствено. Можеш бити повређен, али то је једини начин да живимо комплетан живот. Ако се не слажеш, буди ипак лојалан. Не...
East bound and Down..
Sreli se Mujo i Fata 12 godina posle razvoda braka u restoranu kao prijatelji, da malo popričaju, sete se starih vremena i tako..tek će Mujo: Fato…reci mi bona onako iskreno, šta ti je iz našeg braka ostalo onako… u najlepšoj uspomeni? A Fata se zagleda u tetovažu malja na Mujinoj nadlaktici i uputi mu duboki pogled… koji je govorio više od reči... http://www.sendspace.com/file/tv37hu
POSLJEDNJI POZDRAV TOSETU
16.10.2007 je tacno u 06 casova i 30 minuta nesretnim slucajem na autocesti blizu Nove Gradiske zivot izgubio jedan od rjetkih talenata na muzickoj sceni veoma drag, cjenjen i prije svega kvalitetan pjevac Tose Proeski. Ove veceri na nebu ce sijati jedna zvjezda manje , jedna od onih najsjajnijih , jer nas je zaista prerano u svojoj 26-toj godini u punom jeku zivota , sa velikim planovima pred sobom i jos vecom karijerom na putu napustio covjek cije su pjesme sirile ljubav i toplinu , srecu i njeznost i cije ce ne odpjevane pjesme ostati sakrivene u njegovoj dusi. Veoma drag i uvjek nasmijan ostace zapamcen u srcima onih koji su na istinski nacin voljeli njegove pjesme, cjenili njegovu muziku i njegov karakter , njegovu dusu koja je na...
Back