Blogovi

Ljubav je osecanje najlepse na svetu. Osecaj topline ,slobode,radosti i srece koja nas ispunjava i cini zivot lepsim. Covek kada voli mnogo jasnije razume svet i na sve gleda drugim ocima, ocima zaljubljene osobe... Gledam tvoje prelepo lice... Toliko su lepa, divna i ljupka i zelim to da ti kazem . Ali se plasim da ne pokvarim tvoj idealni trenutakkada tvoje lice zraci nekom neobicnom svetloscu a iz ociju ti sevaju varnice neznosti .Tvoje prisustvo me zbunjuje,osecam kako nemam dovoljno hrabrosti da ti kazem sve sto mi lezi na srcui u dusi! Hteo bih ti recida te volim naj vise na svetu,da u tebi vidim ispunjenje svih svojih zelja.U tebi sam nasao ISKRENOST, dobrotu i vernost. Nekada nisu porebne reci da bih svatila sta ti zelim...
E sad videh kseniju pajchin i ..etE inspiracije Dakle , gledam xendzu i mislim se "je li , je l ovo beshe ona mala shto je kevtjala iza korpulentnog dache ( visok oko 160cm) uvijajuci mu se iza djale i slihtajuci se ? Jeste jeeeee . Vidi malu dokle je dogurala ! I sve to booljom a bez mozga ! Glup li je narod koji joj dozvoli da otvori vrata booljom .. A onda provalim da se ovde vrata od estrade i medija inache otvaraju booljom , nikako glavom , ako greshim ispravite me . Pricha neshto o milisavu , dechko joj valjda , pekinezer , ima ga i seka aleksic , to je ona glavata bosanka iz bjeeeeeljine , tu neko selo , loma dalje od brene , beki je zovu u velegradu , ***** li ga .. ko ce sve to da po'vata , a veliko im vime .. uvecano SAS...
Tvoj glas...poput treptaja u noci, poput daska vetra,tvoj je dodir! Tvoj pogled lek je u samoci, pomisao na tebe,budi nemir! Pruzas mi usne,tople i meke, srcem me zoves,da pridjem blize! Setamo mislima,pored reke, dok nemirni talas,stari camac dize! Dok vetar talasa,nemirnu reku, a sunce skriva svoje zrake! Pevas mi pesmu o ljubavi...neku dizes me nebu pod oblake! A onda...opet,stvarnost me zove... do nemirni vetar reku talasa... odlazim sama u svoje snove, opijena lepotom tvoga glasa!
Usmeni ispit na medicinskom fakultetu: Ako vam je znanje ko sise, ne moramo ni pocinjati s ispitom. (profesor dobio zabranu usmenog ispitivanja) Ispit iz fizike: Jesu li vama mozak napumpali helijumom da biste uopste mogli uspravno hodati? Profesor pravnog fakulteta obraca se trudnoj studentkinji: Sad vec udvoje dolazite na ispit, a jos uvek nemate pojma. Profesor sedi u restoranu i jede. Dolazi student i seda bez pitanja za njegov sto. Profesor, ljutito: - Otkad to orlovi i svinje sede za istim stolom? Student se digne, pokupi tacnu i kaze: - Dobro, onda letim dalje... Na (nekom) predavanju na medicini profesor objasnjava studentima: U sastavu ljudske sperme najveci procenat cine prosti seceri. Na to jedna studentkinja...
Sta mislis ko si ti? Ti si samo jos jedna sporedna uloga.Nemoj da spominjes ljubav,pa cak ni zudnju.Nemoj da mislis da ce mo postojati mi,jer u mom zivotu ti si jos jedan nebitan lik.Mozda ce zvucati glupo,otrcano i jadno,ali ne trebas mi,ni ti,niti bilo ko drugi.Sama sam sebi dovoljna.Upravo sam bila ostavljena na ivici bola.Ali pridigla sam se,sama,a ne uz neciju pomoc. Dodjem nekad do zakljucka da ste svi vi,muskarci,samo obicni gadovi.I ko kaze da se bez vas ne moze?Bolje da cuvam kuce! Vi ste za mene od sada,samo niza rasa,neko ko nije ni covek ni zivotinja. Zakasnio si lepi.Ni sav tvoj egoizam sada ti ne bi pomogao.Ti si jednostavno pogresan lik u ovoj prici.A takvi kao ti i jesu samo za kavez!Kao sto rekoh,zakasnio si,ovo srce...
Aj kad smo krenuli da kopiramo nešto što smo pre pisali, evo šta je čučalo u mom kompu od 3.10.2005. Ma koliko privlačni, zanosni, intrigantni, drugačiji i ma koliko zanimljivih prolaznici bili, oni su ONI i to je neizbrisiva i nepremostiva razlika. Oni su divlji, strani, tuđi. Oni hodaju nekuda kuda možda ja nikada ne bih želela da hodam, ili jure onamo odakle bih ja bežala. Ma, neka i nose moju istinu u srcu, i neka imamo iste intimne zakonike, neka su i sto puta dobri, divni, sjajni... Oni nisu ON. Oni su more. Lepo, šareno more. Kapljice. Nisu sunce, nisu mesec, nisu plaža, nisu palme. Oni su jednostavno – more. Oni postoje samo da bi postojali i presijavaju se na suncu, da bi se presijavali, i nigde razloga, i nigde svrhe. Oni su...
Poput price kada djavolka pretvori u andjelka "igra-sudbine i amebe dve" Ljubav..."TO"-"TO" - "ispovest duse" Mozda je najpre potrebno postaviti pitanje:kako ko "tumaci" ljubav? Sta podrazumeva pod ljubavlju-kako je definise? - Da bi znao sta mu predstavlja autenticnu ljubav? Neki drugi pit o tome,...Dakle ... - Osecaj da je "TO"-"TO" Svaki vid ljubavi je individualni osecaj...Manifestacija i izrazavanje iste je vec nesto sasvim drugo... Sta se pod pojmom ljubavi podrazumeva kako se ona dozivljava i sta predstavlja autenticnost i iz kog ugla...? Moja autenticna ljubav, je cinila da u meni "probudi " uslovno receno onaj "dobar deo mene",...ili mog karaktera,..osecajem "krila koje dobih" ili srece koja me je nosila ...
Ogni mattina in Africa una Gazzella si sveglia. Sa che dovra correre piu in fretta del Leone o verra uccisa. Ogni mattina in Africa un Leone si sveglia. Sa che dovra correre piu della Gazzella o morira di fame. QUANDO IL SOLE SORGE NON IMPORTA CHE TU SEI, UN LEONE O UNA GAZZELA L' IMPORTANTE E CHE TU COMINICI A CORRERE. Svakog jutra u Africi, jedna Gazela se probudi. Zna da mora trčati brže od Lava,inače će biti ubijena. Svakog jutra u Africi jedan Lav se probudi. Zna da mora trčati brže od Gazele,inače će umreti od gladi. Kada zora svane, nije važno da li si Gazela ili Lav, znaj da moraš trčati.
"Prvi put u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri, Đorđe Balašević će održati koncert u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici. Reč je o potpuno novoj varijanti nastupa Balaševića uz pratnju profesora Dujina na klaviru. Biće to svečano veče za 250 zvanica koje će imati sreću da budu prisutne ovom gala događaju. Koncert će biti održan u subotu, 22. decembra u 21 čas. VIP ulaznica može se nabaviti u agenciji..." P.S." Nevolem..."
Tmuran i sumoran dan... Kapljice kise polagano dobuju po prozoru...u glavi mi se vrti ona dobro poznata stvar C.Jabuke"bezi kiso s prozora" Sedim sama...zarobljena sopstvenim mislima,uhvacena u kovitlac nedozivljenih strasti...bezim od stvarnosti,koja me gusi i sputava svaki moj korak! Pokusavam odvratiti misli...uzimam knjigu,ali slova nemo promicu ispred mene,bez ikakvog smisla i znacaja...ne ide... Palim radio u nadi da ce neka veselica razbiti turobnost ovog kisovitog dana. Ali...avaj... "jer moj je zivot igra bez granica, umorna prica,trganje stranica... na kojima nista ne pise! jer moj je zivot,vecito padanje, kad zbrojim poraze,nista ne ostane...
Samo da vidim jesam zab'o .. i da li ce biti dostupan shirokoj chitalachkoj publici , moj .. blog , i sve shto leti sa tjilima mog .. CHAK i kad ti tzupi nanabije rog , znaj da srichesh rech na slog .. je l ide ovo u program , samo da znam ;)
Kovinska bolnica
...posto su se neki interesovali kako funkcionishe , da vam malo priblizim taj svet , naravno ja nisam strucnjak , ali onako laicki koliko mogu , i koliko znam... Kovinska bolnica se prostire na velikoj povrshini od nekoliko kw kilometara,uglavnom zelene povrshine u kojoj su smesteni paviljoni.Vecini bolesnika je dopusteno da se krece slobodno unutar bolnickog kruga.Nekolicini da izlazi van bolnickog kruga.A neki , koji su agresivni , su zatvoreni. Zena koju poznajem radi na zenskom odeljenju kao terapeut.A specijalnost joj je radna terapija. E sad malo o radnoj terapiji , sta je to i cemu sluzi. Dakle kako joj i ime kaze , to je terapija gde se bolesnici bave radom primerenim njihovom nivou ostecenja.I to je obicno rucni rad ...
Годишњица смрти: Алфреда Нобела, Николе Пашића, годишњица повлачења ЈНА из Загреба,... Да ли ће данашњи дан бити, као што неки очекују, значајан по нечему и бити слављен као годишњица? Ево, Већ колико данас ЕУ може одлучити да призна Косово и Метохију, шта ће бити наредних дана...?
Ne znam ni zasto sam se registrovala, ni zasto ovo radim ali kazu ljudi da je zanimljivo... Desilo mi se nesto cudno danas... Ne znam sta se u medjuvremenu desavalo sa mojim telom ali probudila sam se u 13:15, pogledavsi par puta na sat i u telefon uverila sam se da je 13:15 i da sam sasvim sigurno zakasnila u skolu. Pa sta? To me nije nesto ni potreslo... zasto bih isla danas u skolu? Ionako je lose vreme.... Nego zasto sam se ja uspavala? Legla sam u po meni normalno vreme, bilo je oko 2, sasvim sam sigurna da sam podesila alarm da mi zvoni u 8 jer sam htela kao nesto malo da ucim, uradim vezbe, odem do solarijuma... I tako sam ja bila ubedjena da je danas 09.12.2007, hmm jos sam par puta gledala u kalendar jer sam upisivala neke...
A Life Less Ordinary
jedan od onih filmova koji nije nista posebno ali koji rado gledam.. prica je neobicna... humor zanimljiv.. potseca me na alana forda na ovom blogu cu postavljati filmove koji nisu nesto posebno po nekim ozbiljnim kriterujumima ali meni se mnogo svidjaju.. u inat svima :lol: a zanimljiva im je karakterisika sto svaki put kada ih gledam zanimljivi su mi iz nekog razloga :?
BEBI * I DOK SUZE TEKU SAME JA I DALJE MISLIM NA TE, DA TE LJUBIM I MILUJEM, DA ZABORAVIM NA SATE ! * ZA MENE JE VREME STALO OD TRENUTKA KAD SI REKLA IDI, JA ZA TEBE NISAM DOBRA A DRUGA CE MOZDA BITI ! * SRCE MOJE TRAZI DRUGU A A OCIMA VIDE NJU ,ZNAM DA DRUGA NECE BITI U MOM SRCU NI U DOBRU NI U ZLU ! * I DOK MOJE SRCE PATI TRAZECI SLICNU TEBI ZNAM DA NACICE JE ONO AL CE BITI NALIK TEBI BEBI _____________________________ NAPISAO: DANIJEL. M :grin:
Rašljarenje
Ide rašljar beduin visokog čela pustinjom i traži vodu. Ide on tako kad one rašlje odjednom počeše da podrhtavaju i da vuku na dole.. "Evo je! "poradova se on i poče rukama da razgrće pesak, ali napipa nešto tvrdo. Izvuče ga polako iz peska da vidi šta je, kad ono... Tvrdi malj pustinjak sramežljivo šgrguće pesmu "Ti si moj pravi broj..".
Zar vas prosto ne smori ovo vreme?!? Ne znam gde se vi nalazite ali ja josh uvek u Srbiji i ovo je vreme za odgristi nekom glavu... Hm by the way to sam i uradila u snu... Mislim da knjige Kinga pocinju polako ali sigurno da uticu na mene... Ne secam se celog sna ali znam da je kraj bio da sam drzala zmiju bez glave u rukama, i onda je zazvonio prokleti telefon... Hmmm nisam uspela da osetim ni kakvog je ukusa bila, hehe, salu na stranu, moracu pa iskopam neki sanovnik na netu da vidim sta to znaci... Znate, snovi mogu da imaju znacenje... A ovaj moj definitivno ne znaci da cu za veceru imati pohovano meso od zmije... (podsetnik: proveriti sta mi serviraju za rucak) Iako je ovako smoren dan uspela sam da postignem da me udari struja...
proslo je OSAM meseci od kada sam raskino sa devojkom koju sam jedino voleo ! ovo vreme me podseca na nasu vezu na nase prozivene lepe trenutke u ovom decembru mesecu !:-D zapoceli smo vezu tacno na novu godinu bilo je to 01.01.2006 u / 00.h i 12.min veza je trajala do 02.04.2007 / mozemo reci da su nam svi zavideli koliko se volimo i provodimo vremena, zajedno jedno kod drugog ! sada je taj famozni mesec decembar a ja i DALJE osecam nesto prema njoj i ako je proslo tih - 8 meseca moja ljubav se nije izgubila prema njoj! pokusao sam da je mrzim ali nisam znao pokusao sam da je ne vidim ali nisam mogao bila je tu ,pokusao sam da izbrisem iz svoje glave drugim devojkama sa kojima sam bio ali nije pomoglo i dalje se mota po mojoj...
Bik Koji Sedi
Danas sam kod kuće.Često radim vikendom,pa mi se onda zalome ovakvi radno - neradni dani.Oni za mene imaju neku posebnu draž.Jutros sam nakon uobičajenih "početkodanovskih" aktivnosti odgledala na nekom domaćem filmskom kanalu jedan film.Prošlo je par sati,a još uvek traje u mojoj glavi... Bik Koji Sedi sa svojim uznemirujućim mirom,bezglasnim pitanjem,nepomirenom pomirenošću...Njegovo ćutanje očito snažno pita i danas Univerzalnu Savest mnoge stvari,a scenarista i reditelj se ,čini mi se,namerno nevešto brane rečenicom upućenoj duhu ubijenog poglavice :"Pogledaj se,želiš da ostaneš isti...to je nazadovanje..." Napredni dolaze i prolaze,a nazadni poput Bikova Koji Sede traju u Filozofiji Poimanja Života,Pravde,Smisla.
Prvo i kao najbitnije. JA NOCAS NISAM SPAVALA NA SVOM KREVETU! Negde oko pola 2 kad sam taman pomislila da utonem u carstvo snova da bi ustala ranije i satro ponovila matematiku, krevet je odlucio da propadne cak 5 puta. Bila sam na ivici da zaplacem... Iznervirana, pokupila sam se i otisla u dnevnu sobu da spavam. Da li je dovoljno da kazem da sam ZASPALA u 9 sati? Da,da... Danas u 9, spavala sam citava 3 sata. U 7 ujutro taman kad sam pomislila da cu zaspati, ustao je tata i krenuo da lupa po onom jadnom krevetu i da lupa... i luuupa... U skolu nisam ni otisla, pa jesam ja kriva? Optuzicu krevet.:roll: Oticicu samo na pismeni jer ne zelim da propustim to zadovoljstvo pa dobijem jos jednog keca. Vidite kako volim matematiku? Imam cak i...
SRBINU Neka zima čini čuda, Nek rasiplje snijeg svuda, Proljeće će doć'. Neka nebo magla prati, Sunašce će zasijati, Ružičasta moć. Priroda će opet tajna Raspučiti njedra sjajna, Darivat' nam med. Zabrujaće potočići, Zamirisat' baj-cvjetići Svuda upored. Pa nek zima čini čuda, Nek rasiplje snijeg svuda, Proljeće će doć'. I patnika, sirotana, Koga gone sa svih strana, Neće satrt' noć. Ne malakši bolom, jadom, Već se uzdaj čvrstom nadom U božju pomoć! Aleksa Santic
Ustav
Razgovaraju dva penzosa o čudnoj ptici što se noću pojavljuje posle dnevnika. Stoje oni tako na terasi, čekaju i gledaju u nebo : "Dal je sova..jeste sova..nije sova..mačka je...ptica je.. odjednom, začu se klepet krila, penzosi načuljiše uši .. kad ono.. Voja Koštunica obučen u Betmena, u jednoj ruci vaga, u drugoj malj , reče Huuuuuuuuu! i spiči im obojici po sred čela jedno referendumsko DA
Sad sam iskopala domaći zadatak koji sam pisala pre tačno pet godina iz istorije i presrećna sam koliko sam bila pametna. Uživajte. ”Ako se ne sećaš šezdesetih, onda nisi bio tamo!” (popularna američka izreka) ”...Vidiš, radi se o svetu punom lutalica sa rancima, koji se ne slažu sa tim da čovek treba da radi samo da bi imao TV, frižider ili kola... i svi ti ljudi zatvoreni u začaranom krugu: posao, proizvodnja, potrošnja, posao, proizvodnja, potrošnja... Vidim veliku revoluciju sa hiljadama ili čak milionima mladih Amerikanaca koji lutaju okolo, idu na planine da bi se molili, zasmejavaju decu i čine devojke srećnim, svi totalno zaljubljeni u budizam, koji idu i piskaraju svoje pesme koje im se pojavljuju u glavama bez ikakvog...
i tako se nakon nekoliko godina pitam, cemu li ovo sve sluzi? da li da ispraznimo svoj mozak ili prenesemo osecanja na papir, ili pak da pustimo neku pametnu recenicu i pomognemo ovom ubogom svetu da na savremeno primitivan nacin spozna neki novi svet. godina 2003, zimska noc, sedim u sobi i prekracujem vreme trazeci neke zanimljive tekstove na netu. vreme radnje: vrela letnja noc, mesto radnje: more... da ne duzim pricu, mozda se neko i prepozna u svemu tome
Malj Documents
Razgovaraju sin i Mujo u tiho predvečerje: - Tajo, šta je to teorija relativititeta? - ha ha ha, ne kaže se relativititet nego r e l a t i v i t e t, sedider 'vamo sad će ti tata objasnit: Vidiš,kada recimo sediš u parku sa kakvom lepom devojkom, jedan sat ti se čini kao minut, a kada jedan minut sediš golom guz'com na vreloj peći, onda ti se taj minut čini ko čitav sat, eto, to znači da je vreme relativno... kapiraš.... U tom trenutku nesto zaškripa, kad iz ormara izađe gola Mileva Ajnštajn držeći u jednoj ruci flašu Absolut vodke a u drugoj malj zvani Em-Ce na kvadrat i zapeva zavodnički : " Youuuuuu make me feel....miiiiighty real..!!"
Back