Blogovi

Strah
Razgovaraju dva bivša bolesnika u auli medicinskog fakulteta pa će jedan: "Jeli, jel' jos uvek imaš agorafobiju?" Nemam vise! reče drugi, pa spiči prvog studenta do sebe čekićem za ispitivanje reflexa broj 9pravo u čelo i reče sa neskrivenim ponosom "Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem!"
Šta mislite o filmu '' Lord Of The Rings '' ?
HOME IS BEHIND THE WORLD AHEAD AND THERE ARE MANY PATHS TO TREAD THROUGH SHADOW TO THE EDGE OF NIGHT UNTIL THE STARS ARE ALL ALIGHT MIST AND SHADOW CLOUD AND SHADE ALL SHALL FADE ......................................................... KUĆA ZA TOBOM SVET ISPRED TEBE MNOGE TU STAZE IMAŠ ZA SEBE KROZ SENKE PA DO SKUTOVA NOĆI DOK ZVEZDE NE BLESNU SVOM SVOJOM MOĆI MAGLA I SUMRAK OBLAK I SEN BLEDE ZA TREN ........................................................ :razz::):p
ZADNJ PLES
Oborena slika , poruka na stolu, nekoliko ruza , sablasna tisina, pokrio si lice , pokucao bolu, na tipkama klavira, debela prasina. Stezanje u grlu, kazaljka tog sata, sjecanje jos tu je, ponekad se plasim, preplasena dama hladnokrvnog stava jos u sebi vristi s pogledom na vrata. Ogrlica teska , napetost u zraku otkucaji snazni u grudima mojim, previse je strasno biti sad u mraku bojim se jer sama tu pred tobom stojim. Ne vidim ti oci , mada znam da zmiris, ne zelis da priznas da i tebe boli tu u moju dusu sebicno sad viris trazis jadno srce sto te sljepo voli. Previse smo tihi , muzika nam treba, da sakrije suze sto odjekuju sobom, da uljepsa svjetlo, sa ovog tmurnog...
Naslov verovatno mnogima zvuči zanimljivo, a zato ste se i vi našli na ovoj stranici, pretpostavljam. U ovo vreme nestašice svega, a pogotovo novca, svi žele na neki način da uštede. Putem ovog teksta i nekih predloga ja neću pokušavati da vas ubedim da uradite neku od dole navedenih ideja, samo ću vam pružiti uvid u mogućnost neke zarade uz malo ili malo više truda. O čemu se zapravo radi? Radi se o novoj vrsti Internet marketinga, koji je od skoro počeo da se razvija u svetu i doživeo je jako veliku ekspanziju za kratko vreme. Neke firme koje se bave Internet marketingom su se dosetile da drugim firmama ponude novu vrstu reklamiranja, a internet korisnicima mogućnost da zarade. Način na koji sve ovo funkcioniše je sledeći: neka...
Naslov verovatno mnogima zvuči zanimljivo, a zato ste se i vi našli na ovoj stranici, pretpostavljam. U ovo vreme nestašice svega, a pogotovo novca, svi žele na neki način da uštede. Putem ovog teksta i nekih predloga ja neću pokušavati da vas ubedim da uradite neku od dole navedenih ideja, samo ću vam pružiti uvid u mogućnost neke zarade uz malo ili malo više truda. O čemu se zapravo radi? Radi se o novoj vrsti Internet marketinga, koji je od skoro počeo da se razvija u svetu i doživeo je jako veliku ekspanziju za kratko vreme. Neke firme koje se bave Internet marketingom su se dosetile da drugim firmama ponude novu vrstu reklamiranja, a internet korisnicima mogućnost da zarade. Način na koji sve ovo funkcioniše je sledeći: neka...
Funkcionise...
Jos par slika iz LOndona...i opet Brick Lane, deo grada nadomak "Tower bridge-a"....underground i totalna avangarda Londona. Uz malo srece, moze se naici na Amy Winehouse...koja je cesto po kraju.
I ostao je otisak tvog dlana na mom boku,slatki miris vanile u sobi i strah... Novi broj na displeju,novo ime u imeniku,neke druge plave oci me posmatraju... A osecaj mucnine u stomaku je i dalje ostao isti,ista nervoza i ista pitanja poput malih crvica me izjedaju iznutra. Posle njega vise nisam sposobna da verujem ljudima,on je davno zavrsena prica ali tragovi njegove izdaje su svuda.Strah se duboko uvukao u kosti...pamtim svaku suzu koju sam prolila i svaki ubod boli koji sam osetila,svaki put sve slabiji i slabiji dok nije poceo da jenjava... Posle njega sam shvatila da se dobro dobrim ne vraca...i sada sam izgubljena.Stojim tu nasred puta zagledana u jos jedne plave oci koje cekaju odgovor ali kao da slute sta mi se desava plase se...
(Пастор Фридрих Грисендорф) (Из проповеди протестантског пастора Фридриха Грисендорфа, одржане маја 1945.г. у селу Евербургу, крај Оснабрика) ''Наша отаџбина је изгубила рат. Победили су Руси, Американци, Енглези. Можда су имали боље оружје, више војника, боље вођство. Али то је, уствари, изразито материјална победа. Ту победу су они однели. Али овде међу нама, има један народ који је извојевао једну другачију и много лепшу победу - победу душе, победу срца и поштовања, победу мира и хришћанске љубави. То су Срби! Ми смо их раније само донекле познавали. Али смо исто тако знали шта смо чинили у њиховој отаџбини. Убијали смо стотине Срба, који су бранили земљу, за једног убијеног нашег војника, који је, иначе, представљао власт окупатора...
Biografija
Rođena je 10.decembra.1830.godine u gradiću Amherstu u Americi,gde je provela čitav svoj život. Umrla je 1886. u kući u kojoj se rodila,nakon života koji je bio posve lišen spoljašnjih događaja. Celi grad je poznavao kao čudakinju.Uvek je bila odevena u belo,sa posetiocima je razgovarala sedeći iza paravana,pisala pisma bez adresa,pekla kolačiće i slala ih deci i prijateljima uvijene u salvete na kojima su bili ispisani stihovi i tajne poruke. Ukupno je napisala 1775 pesama,koje je nakon njene smrti u ladicama pronašla njena sestra. Emili Dikinson smatraju jednom od najvećih pesnikinja svih vremena.Otkrivena je tek u 20.veku,gde je njen odnos prema jeziku i pripadao. *** Sliku sunca mi napravi da je okačim na zid sobe ove i glumim da...
Dve vrane
čuče dve vrane na telefonskoj žici iznad groblja pa će jedna: -pffff...baš sam gladna... -sačekaj malo, ima sad da lome pogaču na parastosu pa će biti i za nas..reče druga -ma daj, ko će da leti čak do Grčke.... Na to druga izvadi čekić u obliku kopite rasnog galopera i graknu: ke sara - sara..!
The Boxer
razgovaraju dva boksera u penziji: - je li majke ti, koji ti je najteži udarac koji si primio? Meni jedan na Svetskom prvenstvu u Texasu 63-će, kad me zavalio jedan Portorikanac.. kažu da sam spavao tri dana posle toga... -o nije to ništa, ja sam isto bio na jednom prevenstvu i sve je bilo ok, međutim kad dođoh kuci žena reče "nešto sa vodom nije u redu idi molim te vidi to" i ja se spustim u šaht ispred kuće..pogledam, zavrnem..kad da izađem,a ono stoji tip sa maljem u ruci i reče samo 'A des'ti pošo..?'
Bori se da nadjesh svoj mir. U slici, u glasu, dodiru, rechi, u ljubavi, u zelji. Uvek se bori. Bori se i tezi. Kada jednom budesh spokojan i miran zivot pun neprestane borbe bice smisao i bit postojanja. Na taj nacin zivecesh u svima nama.
Željice...
Konačno! Ponovo sam počela da razmišljam o željama. Bila sam došla u fazu kada je zacarovala ravnodušnost u mom malom svetu.Racio je potapao svaki šareni brod ,a onda iznennada,pomoliše se juče...Željice...
...... mmmmmmmhmmmm... Vatrena inspiracija ukrocena u savrsenoj ambalazi koja budi kreativnost i uzitak. Daniel's Jack Daniel's. Obavezno stoji kutija Dzeka na mom radnom stolu, jos jedan viski koji mi je u datom trenutku interesantan a ostalo pice za smrtnike stoji u bifeu. Savrsen raspored veruj... Samo...... Dzek bez leda je zlocin. Apelovao bih da do takvog skrnavljenja ne dolazi :!: U uzivanje s Dzekom bez leda kao na svadbu bez .... Da da......... Tako da ako neko ishte led uz pice za smrtnike a ti mu ponudio vec Dzak i uz to imash samo jednu tablu leda smatraj za obavezu da ga odhebesh i to shto grublje... Najefikasniji i donekle najjednostavniji nacin je da upotrebish upravo te rechi i kazesh mu direktno;"Odhebi - od - mog -...
ЖЕЉА Имам жељу, што је мени мила коју живот хоће да украде Да полетим ја без крила и кад паднем, да остану наде. ЗК АКО ОДЕМ Моје драге, миле очи моје саме остадоше поред пута Кад ми срце стане, наћи ћу их тада да ми душа не залута. ЗК ПОРУКА Нека стихови буду иза мене а и ново, што ме сутра чека, Док сећање лагано ми вене очи да ми склопи, рука твоја мека. ЗК КАЖИ МИ Кажи, где да тражим, те паучином нити, исковане Речи, уз које пратим те осећајима, за њих приковане. ЗК ПРИНЦЕЗА Ти си принцеза, од недирнута стакла а ја витез у оклопу белом, Крхкошћу својом, срце си ми такла клечећи пред тобом и пред твојим велом. Марамицу твоју, кришом си ми дала са осмехом нежним, што га скрива око, А витешко ми срце, захвалност је мала...
Moj tata zna izuzetno lepo da priča priče,taj dar nasledio je od svoga oca,a i prava je riznica narodnih pripovedaka,pesama i raznih umotvorina.U toj njegovoj zlatnoj veštini uživali smo mi,njegova deca,a onda i unuci.Najviše su na obe generacije ostavile utisak priče o Ćosi ,Kravarić Marku,Baš Čeliku, Nasrudin hodži i priča Nemušti jezik - koja priča o sticanju dara da se razume jezik svih životinja.Kakva čarolija... Ove se priče setim uvek kada vidim životinje u kavezima,akvarijumima,terarijumima...Strašno.Šta bi umelo sve da ispriča njihovo sužanjstvo.
Crvendać
Pre par dana sam bila tamo gde se zauvek spava, vodila one nedopričane razgovore, prelagala zakasnelo cveće, kada je doletela mala ptičica crvenih grudi i počela da skakuće oko mene.Čas sasvim blizu,pa onda nešto dalje , onda bi odletela ,pa se vratćala još bliže sletevši...i tako čitav sat i više..I radovala sam se i plakala i nisam želela da odem,a nisam mogla da ostanem...Da li je to bio znak, poruka, pozdrav,prisustvo, ko zna ...?
Intestinum Grassum
Ugledna nastavnica biologije jedne male osnovne škole u jednom malom mirnom gradu, vraćala se kući. ..I taman da uđe u svoje dvorište kad iz žive ograde progovori neki tanak glas "Upomoć!..Upomoć!" Nastavnica najpre ne poverova svojim ušima..pogleda levo-desno..ali glas se opet začu, ovaj put prodornije i jače, sa dozom iskrene panike . "Upomoć! Imam uklještenje gužnjeg creva!..Pomozite!!" Nastavnica oprezno priđe..razmaknu malo gusto granje živice, promoli glavu.. kad u žbunu vide kako čuči hermafrodit lep ko upisan... prozbori 1:0 za mene i spiči je posred čela maljem...ortopedskim..
Ysabella Brave
Данас сам “открио” ову предивну певачицу. Наиме она има пуно својих видеа из домаће радиности на Јутубе, а треба да изда свој ЦД. Заиста ме је опчинила харизмом и предивним гласом! Blue Bayou Moon River- Овде заиста предивно пева! Изабелин сајт: http://www.ysabellabrave.com/-/Main.aspx
Ја не знам да свирам, али речима ти могу описати сазвежђа до Андромеде и даље и љубав исказати на сто и један начин. Ја можда не знам да играм али својом љубављу могу да те подигнем на небеса и спустим на земљу назад... Сале
Ljudski zivot, zivot uopste, moze da se posmatra ( ako se za to ima Volje ) i kao kretanje inteziteta . Sebi slicni idu jedni drugim da bi se oslanjali jedan na drugi I upoznali sebe kroz sebi slicne. Postoji I vrsta privlacenja u kojoj inteziteti teze nadogradnji, poboljsanju , prateci bolje od sebe. Tako : nizi su privuceni visim ; visi su privuceni najvisim a najvisi su privuceni nicim. U kretanju I susretima desava se da visoki inteziteti oslabe one malene – cesto nenamerno pupoljci inteziteta bivaju rasplinuti u kosmickoj difuziji tako sto su se zadubili u nekog nehajnog ultranarcisa koji je prolazio, samo prolazio tuda…
New Job
Zaposlio se Mujo u miliciji...pa dobio novu opremu, pregleda je..uze pendrek,ode kod komandira pa mu reče:"a mogul' ja da donesem onaj moj malj od kuće?..ovaj što sam zadužio je neispravan...ima samo dršku...
Back