Blogovi

Ovo je prica koja ce mnogima izazvati suze u ocima!Ovo je sudbina svih pasa na ulicama!:xVOLITE MESANCE A ONI CE VISESTRUKO UZVRATITI VASU LJUBAV!!!! Da li danas idem kuci?:cry: Doneli su me kući, ušuškanog u naručju. Mazili su me, smešili mi se i govorili da sam sladak. Igrali su se sa mnom, smejali su se sa mnom, i obasipali su me igračkama. Volim svoju porodicu, posebno decu. Deca su volela da me hrane, davala su mi slatkiše, Čak su me puštala da sa njima spavam, umotan u čaršave. Vodili su me u šetnju, nekoliko puta dnevno, I ponosan sam da kažem, otimali su se ko će da me vodi. To su stvari koje neću zaboraviti, dragocene uspomene. Sada živim u azilu, daleko od moje porodice. Smejali su se i mazili me kada sam se igrao sa starom...
Neke reci, jako teske su...............Mi smo ipak ljudi........nesavrseni........strasljivi..........mozda smo i ponekad i sebicni?!hm........sedim i oisem ovo i mislim se nesto?dok cekam na tebe...........zasto je potrebno,vreme da se vredne stvari docekaju?dok pogresne i lose stvari,se desavaju iznenada i jako cesto,poput vetrova arktickih............fakticki na lose stvari mozemo da racunamo,kao na neku konstantu.Nesto sto je postojano,i sta covek sa 100% sigurnosti,poput smrti,moze da ocekuje..........Dok dobre stvari,ne kazem da ne dolaze,vec su retke........i na njih neko mora da ceka dugo,odnosno da se bori, nadljudskom snagom da bih doziveo..........I sve je to zacaran krug......na 1 dobro u zivotu,dodju minimum 2...
МОЈА ОТАЏБИНА Не плачeм само с болом свога срца Рад земље ове, убоге и голе; Мене све ране мога рода боле, И моја душа с њим пати и грца. Овдје, у болу срца истрзана, Ја носим клетве свих патњи и мука, И крв што капа са душманских рука То је крв моја и мојијех рана. У мени цвиле душе милиона Мој сваки уздах, свака суза бона, Њиховим болом вапије и иште. И свуда гдје је српска душа која, Тамо је мени отаџбина моја, Мој дом и моје рођено огњиште. Алекса Шантић
Pogledaj me
Mirna jesenja noć,sat odrađuje svoje po navici...tik-tak,tik-tak,.... i tako do beskonačnosti i nazad,insomnia in my head lomi mi misli na komadiće,ubacujem disk i napamet biram note koje opisuju moje stanje: U magnovenju Distorzija misli u centru glave Čučim u uglu i buljim u akvarijum Moj pas glasno duva u trubu U magnovenju Nameštam usta za "A" Izgovaram "U" Patuljci me zovu zaboravljenim imenom U magnovenju Uzalud tražim pogodan citat Psiholog brani doktorat na temu Uzalud tražim pogodan citat U magnovenju Tražim razlog da se utopim u masu Duša mi lebdi dok razmišljam o svemu Moj pas glasno duva u trubu U magnovenju.. A dole na ulici neonske reklame Radio reklamira "Some bizzare shop" Šesnaest udaraca velikog bubnja Radimo...
Dragi andjele,zelim da ti kazem ovim putem nesto, Da sam spreman cekati dokle god me dragi Bog bude drzao na ovom svetu,jer ti si moja sudbina............pa ako za to budu bile potrebne ne godine,vec decenije,ja sam spreman......znam da sve sto u zivotu sto sam stekao,ja sam morao jako dugo na to da cekam......to je moja sudbina na ovom svetu..............ovim putem ti stavljam do znanja,da ja sam covek za tebe............Znam da se plasis,znam da ne zelis nista da mi obecas.........znam da volis....ali ja te necu terati,da mi to kazes prostim recima......ti ces mi vec nekako to izjaviti na jedna bozanstven nacin.........Jako i dugo sam patio dok nisam nasao tebe,sada isto tako se i ja iskreno plasim..........plasim se,tako...
Hello guys from all over the world you are on fuckin\' Nazi powered Site known as www.krstarica.com . We all know about EA making Serials with some kind of errors for their copies of Red Alert 3 .So people of new nazi world have just made for you a new working Serials ( CD Keys ) of Red Alert 3 . We just crack it for you ! Here you go : 8Y77-SD9M-8NW9-R8NJ-BRLD L43T-A22D-6FV4-W6FC-7RLD 9HQ8-RJTP-C3CW-5C3K-XRLD YAYG-TPKT-XJNM-ZXJV-NRLD FRS2-BSQ2-2HYR-X2H7-TRLD PN8G-GBHQ-7VEL-57VF-NRLD 2DYG-T7CF-B43F-QB4Q-GRLD RDXX-VH8M-4DAA-G4DR-CRLD LSRH-PRJ4-MQXL-7MQ6-NRLD Have nice night . You are looking hacked BOT Three Dog at some sort Yof13 . And as we all expected - there is \"Hello\" from our salvation Adolf Hitler ! Don\'t forget to...
Jesen dođe snažna i zlatna kao tigar. Osećam zube kako mi se nežno zarivaju u kožu, u stomaku se vrti kugla, svet se okreće, ja se okrećem, glava mi je u oblacima, otići ću u kupatilo, pred ogledalo, koža mi se ljušti sa lica, potrebna mi je voda, puno vode, sapun i poverenje u sebe, videti se znači znati da jesi. Glatka postajem. Samo tako mogu da skliznem u te dane, da me ne bi izgrebalo. Mislim na nevinost kao na paralelno vreme. Nedeljna popodneva posejana su s praznim gradovima, s odsečcima ravnoteže, u kuhinji se prikuplja svetlost, sedim za stolom i predajem se vremenu, kao brašno u ostavi, jedno sam sa stvarima. Novine leže ispred vrata, onda postane hladno, godišnje doba je takvo da bih najradije legla u krevet i rodila snažno...
Jesen pride močna in zlata kot tiger. Čutim, kako mi zobje nežno vdirajo v kožo, v trebuhu se vrti krogla, svet se obrača, jaz se obračam, z glavo sem v zraku, šla bom v kopalnico, pred ogledalo, koža se mi lušči z obraza, potrebujem vodo, veliko vode, milo in zaupanje vase, videti se pomeni vedeti, da si. Gladka postajam. Samo tako lahko drsim v te dni, ne da bi me razpraskalo. Mislim na nedolžnost kot na vzporeden čas. Nedeljski popoldnevi so posejani s praznimi mesti, z odseki ravnotežja, v kuhinji se nabira svetloba, sedim za mizo in se predajam uram kakor moka v shrambi, skupaj sem s stvarmi. Časopis leži pred vrati, potem postane hladno, letni čas je tak, da bi najraje legla v posteljo in rodila močnega otroka. Ob večerih kurim...
PTICE RUGALICE
Izaberi ptice, koje će posejati lavandu, iščeprkati kamen za rađanje prostora, koji drugi kamen neće preteći, koji ne skače svako jutro iz sebe, da bi nestao na obronku, izaberi im ime, imenuj ih precizno, sočiva, koja budu skupljala niti u zreloj noći, lakim mesečevim pokretima, po visokim močvarama, po razlivenom ilju Momira, sklupčanog, veži milim osmehom, neka tapka za tobom, neka te čuva, kad zamiru otvoreni rukavi, kad ti se približava tama i pita, odkud ti tu. U satu 00 00 dan se skameni u med, kad je vila leptirica, koja nađe gde ničeg nema što makar dvoje žele da tamo bude, po nogama se cvećem pokrije, dalje se pomera, Zašto da ne govorim?? Pa učim da govorim, reče ljubičica, reče trava zelena, u kljunu jagoda, vila leptirka.
Stojim tu,iza ćoška,naših sećanja sakriven od mračnih pogleda zlobnika.Da još si tu u meni i držim se svog stava iz naših sitnih čarkanja na temu:Srce ili razum...ja sam uvek preferirao srce , a ti razum. Povremeno provirim iza čoška sa nadom da si došla da i ti da ih obiđeš no nema te. Neka ti je prosto od mene i Boga,ovaj Fenix je do sada mnogo puta sagorevao i dizao se iz pepela.Ne, neću spaljivati uspomene i par tvojih sitnica ostaviću ih da me sećeju na to da sam te voleo... Ne, ne želim i ne živim od uspomena i na temeljima starih ljubavi ali treba ih imati da bi smo znali da smo postojali,da smo voleli...da smo neko.Kao što reče Gorki (ako me sećanje ne vara):"Kada umrem sačuvajte jednu reč za mene: Voleo sam!"
Jutro 1. Matildo, ime od biljke, kamena ili vina, od svega što se rada iz zemlje i traje, rijeci u cijem rastu svice, u cijem ljetu planu svjetlo limunova. U tome imenu plove brodovi od drveta okruženi rojem vatre morske modrine, i ova slova su voda neke rijeke što utjece u moje zakreceno srce. O ime otkriveno ispod puzavice kao da su vrata nepaznata tunela što se s mirisom sveta spaja! O, osvoji me svojim vrelim ustima, istraži me, ako želiš, svojim nocnim ocima, ali me pusti da plovim i spavam u tvome imenu.
Postoji mesto... na kome bih trebala da budem..... a nisam tamo. I svaki dan je izgubljen, svaki minut otišao u nepovrat, a kada pogledam u sat, vidim jasno kao dan da je vreme ograničeno, i da ne čeka ono mene, već mi se stavlja na raspolaganje. Ali ne mogu mu ništa, jer neće da se pokaže samo od sebe. Ne znam čak ni da li je na ovoj planeti. Šta dođavola radim ovde? Kasnim..... opasno kasnim, opet. A šta kada stignem tamo? Ako je to kraj putovanja, da li je ono bilo samo sebi cilj? Ako jeste, čemu putovanje? Dala bih sve da te nađem, ali to je smešno..... jer sve i treba da se da za to. Posle toga imaću sve što mi treba, i ništa više mi neće ni biti potrebno. Čekaće me svi oni koji su me sreli. Sledi aplauz. Najzad, najzad si se...
Dogodilo se na današnji dan ... Srk ... Pogledao sam jutros onako na blic moj blog na forumu Blica i vidim da sam do sada imao 20.000 pregleda...Hvala svima koji su imali strpljenja i živaca da čitaju ono što ja pišem... Srk ... I tako ...listam ovo nedeljno izdanje Blica, pa naidjem i na po neku zanimljivu vest... Srk ... Stručnjaci tvrde da su Upravni odbori JP prave '' zlatne koke '', i da je nekima tamo, što bi današnji klinci rekli...baš do j..a... Srk... Medjutim čitam dalje, kako će Vlada u narednoj nedelji doneti uredbu kojom će se plate u upravnim odborima sa podnošljivih ( do 400.000), smanjiti na nepodnošljivih ( 32.969 din.)...takozvanu prosečnu zaradu zaposlenih...Za koju je doduše, većina nas prosečnih ( i nadprosečnih )...
Vrati se Pogledaj tipa iza sebe, menja drugove za šibicu Kakav trip ! Kao Sahara i kiše... ovih dana to me baš inspiriše Ti moraš biti ti, meni iskrivljena slika ništa ne znači ja nisam plavi dim u kome plivaš svake noći, ja te vidim ja te osećam... Da li me čuješ ? Vrati se ! Pogledom praznim kao mrak tražiš izgubljeni doživljaj ne znam ni sam, valjda te razumem ali nikako ne mogu da te opravdam Ti moraš biti ti, meni iskrivljena slika ništa ne znači ja nisam glupi film u kome spavaš svake noći, ja te vidim ja te osećam... Da li me čuješ ? Da li prepoznaješ ovaj glas ? Sa bakljom u srcu tražim put za tebe Čak i kad je mrak daću ti Sunca zrak, još uvek te vidim, još uvek te osećam !
Samoca! Jedna sreca meni potrebna, I dok nadam se njoj, Nisam vise svoj, O da li ona vidi sad, Da pretrpeo sam jad, Samoca je moj "dobri" drug, Ona voli da me prati svud, Verna je ona uvek meni, I uvek ona tepa meni,decace moj lepi, Ja sam uvek tu kraj tebe, I drzati ti te zelim uvek kraj sebe, Jer bojim se da svikla sam se na tebe, Ne zelim da te napustim, Iz mojih hladnih ruku ispustim, Ako ti srecu nadjes, Sa njom ti umeti neces da se snadjes, Jer suvise smo dugo zajedno, Jos nam jako fali malo da postanemo jedno, Ja cu tvoje srce u kamen pretvoriti, Da ono vise nikada ne propati, Ostani sa mnom,i ne zali za ljubavi tom, U nocimaa hldanim,ti bices samnom.............. Tvoja samoca
Por que la vida nos arrebata lo gue mas gueremos.Tengo miedo, no quiero dejar ir lo gue es parte de mi, y en cada parte del mundo alguien gana algo y otro pierde algo, alguien nace y alguien muere, algo empieza y algo termina en el mismo instante. Asi es la vida, asi de injusta, asi de realista pero siempre trae sorpresas y nunca sabras que te espera en la ultima puerta. odlomak iz knjige DULCE AMARGO
...........
Demoni,djavoli,opet me opkolise..........moju dusu uznemirise............opkoljen sam...........stari ratnik i borac poput mene,sa ne jednim nego stotinu i jednim oziljkom po telu i dusi,stojim sam.............izlazim im po ko zna koji put na megdan.............u susret slavi..........i ako me kosti bole,tesko navlacim oklop na moje telo,polako ostrim moj mac............koliko sam ih posekao do sada.......ali nikada ih nije bilo ovoliko..........kroz glavu mi prolaze svakakve misli.........koliko cu jos morati da ih posecem,dok ne odem na zasluzeni pocinak,san............gledam u nebo,iznad mog satora,nadivili su se ponovo tamni oblaci.........spustam se na kolena..........recitujem oce nas............zahvaljujem mu se na...
Ovaj blog nije nista pametan. Tice se Kineza. Kupila sam superiska, majke mi superiska, farmerke kod kraljevackih Kineza. I kostale su 700 kinti. I uopste ne izgledaju tako kinesko, nisu one nashtampane sa shugavim mikimausima, niti su sa nekim nasivenim dzidzabocama, samo su od onog tipa farmerki uz koji se poprskotine od blata savrseno slazu, ako ih jos malo podvrnes. I onda sam razmisljala o necemu... koliko to para mora te crne Kineze da kosta, sa sve pravljenjem tekstila, sivenjem, transportom, iznajmljivanjem lokala i zivotom u Kraljevu. I onda se jos razmisljam... Ove farmerke nisu nista gore od kineskih farmerki koje mozes da kupis na Bulevaru, a ipak ne postoje tako kul kineske farmerke na Bulevaru koje mozes da kupis za 700...
I nista se ne desava, Ako ustanem sa nadom U bolji zivot, i protrljam oci,kroz polusvest udahnem smrad, i pogledam flasu koja se danima vuce po sobi Dostojevski i skoreli hleb nesvesni sovi i potrosena java, pobesneli vetrovi i krv pogledi zaspali na ocima njenim. Polako odlazim i nisam vise tu neki novi ljudi dolaze I padaju kroz noc kao trulo lisce sa ostarelog bora, kao hladna noc u toploj sobi. Nirvana! I nisam broj sto drzavi znaci red. I nisam glad sto debelima znaci spas. Da li cu ostati sam?! Ovako bedam i smesan. Kao ti. Ma,slobodno baci pogled kroz svest i udji u dusu koju ja nemam, ustvari, ne, ne zatupljuj me pogledom niti osecajem praznine. Pomozi, potrazi trunku istine u javi patnju potrazi u oku...
Čarolija
Tiha muzika,skrajnut separe,dva crvena martinija sa ledom i kriškom limuna i sjajni reset mogao je da počne.Godine kao poludeli brojčanik su se vrtele unazad.Šašavile smo se,pretresale,protresale i provetravale uspomene kao stare dunje pune guščijeg perja. Uvek sam se šminkala kod nje u skučenom kupatilu pre izlazaka,dodavala po koju kap "fatalnih" parfema koje joj je slala tetka iz Amerike i pravila strategiju za "značajna osvajanja" ...Doputovala je na sedam dana i jedno veče, oteto od rodbine poklonila meni. Dobrodušna,nasmejana,moja visoka drugarica zbog koje sam počela da nosim prve štikle i "nabadala" u njima do škole niz predugu ulicu... Vlasnica čuvene izjave - "Imala sam ludu sreću da me u životu nisu hteli oni koje sam ja...
U publishing svetu online sve sto se racuna je index, link i poseta. Mnogo je bolja losa strana gde ima neko nego dobra strana gde nema nikog. Tako se google odluchi da me opali po ushima i ukine oko 2.000.000 blog postova sa blogspota iz indexa. Nema veze kazem ja, nosicemo se, vidimo se npr krajem ovog meseca sa 50.000.000 stranica sa sopstvenih servera pa pokusajte iz toga da se ispletete, da necete mozda da ih neindexirate ili izbrishite? mozda, ako izvalite root password od 30 znakova ispod sacha frishke mysql baze sa ledjima u css/xhtml article publishingom i na izvolte sve sto je iko ikad cak i pokusavao da trazi online. malo zamutjenog rss-a iz yahoo pipes sa nesto vbulletina sto se sam izgradjuje "it s not about them it s...
Матија Бећковић Косово- Најскупља србска реч ”…Пре шест векова ништа се на глобусу није догодило значајније од боја на Косову Пољу. И данас, после шест стотина Видовдана, за судбину србског народа ништа није пресудније од битке која траје на Косову и за Косово. Исход Косовског боја још се не зна, како оног негдашњег, тако ни овог данашњег. Од почетка претрајавају две стварности и две истине. И не уступају једна другој. Што време више одмиче, све се мање зна хоће ли нас онебесати или прогутати косовска рана. Косово освањује сваког јутра. Сваки дан је једна годишњица и једна задушница. И данас се тамо као и на Видовдан 1389. види "ко је вера, а ко је невера". Као да србски народ води само једну битку, гине у истом боју и на истом...
Svetla se polako gase...Ljudi odlaze...Ostajemo sami,ti i ja...Neizgovorene reci i nedovrseni poljupci... Koliko sam cekala ovaj trenutak!Toliko toga zelim da ti kazem,objasnim...a tako se plasim... Zid medju nama polako se rusi i pocinjem ponovo da u tebi vidim onu neznu dusu koju sam tako volela... I hocu da vristim,da ti kazem da te jos uvek volim... Jedan pogled...i pucam,otvaram se,konfuzno blebecem...I taman kada hocu da izgovorim one dve najteze reci,prilazis mi,stavljas mi prst na usta,tiho mi kazes da cutim i nezno me grlis...I nekim mnogo jacim recima,bez glasa,govoris mi o neprospavanim nocima,srebrnim suzama,strahu i zelji,svom onom nasem zaledjenom vremenu.... Casovnik na zidu kuca.... Da li je i ovo san?
Hm........Znam da sam rekao.............da necu vise pisati........ali nesto me vuce,ne da mi mira............Neka ceznja,neki nemir pritiska me..............Dusa mi treperi,krv gori poput plamena na Olimpu......Zasto? I dalje ne mogu a da se ne otrgnem utisku,da si TI negde tamo........ali nesto te drzi,sprecava da me nadjes....kada bih znao gde si..sa samim Necastivim bih se borio,protiv legija demona.....Zeno koju u isti mah kunem i proklinjem,a opet kojoj se nadam da ces zakoracati u moj zivot..............divlja i neukrotiva.............hm..........Kada ces se pojaviti ljubavi? Smem li te tako nazivati,a da ne ispadnem smesan i patetican?Zbog tebe sam spreman da pogazim jedino sto mi je preostalo.......rec.........cast.....Gledam...
"МЕНЕ ЈЕ МАМА ДОНЕЛА НА СВЕТ И ЈА ЈОЈ ДАЈЕМ ЗБОГ ТОГА ПЕТ. ДАЋУ ЈОЈ ПЕТИЦУ КАО ВРАТА КАДА МИ РОДИ СЕСТРУ И БРАТА." "ФРКА ЈЕ ВЕЛИКА И НЕМА ДРУГЕ БОРИМО СЕ СКУПА ПРОТИВ БЕЛЕ КУГЕ." Русомир Д. Арсић ДОБРО ЈЕ КАДА СИ ДОБАР У ШКОЛИ, ДОБРО ЈЕ КАДА ТЕ УЧИТЕЉ ВОЛИ, ДОБРО ЈЕ КАДА СЕБИ ДОЗВОЛИШ, ДА ЈЕДНУ НАЈЛЕПШУ МИМУС ЗАВОЛИШ.
Iz Gorskog Vijenca ...Crni dane, a crna sudbino ! O kukavno Srpstvo ugaseno, zla nadzivjeh tvoja svakolika, a s najgorim hocu da se borim ! Da, kad glavu razdrobis tijelu, u mucenju izdisu clenovi... Kugo ljudska, da te Bog ubije ! Ali ti je malo posvijeta te si svojom zloscu otrovala, no si otrov adske svoje duse i na ovaj kamen izbljuvala ? Mala ti je sertva sva Srbija od Dunava do mora sinjega ? Na tron sjedis nepravo uzeti, ponosis se skiptrom krvavijem; hulis Boga s svetoga oltara, munar dubi na krst razdrobljeni ! Ali sjenku sto mu sce trovati te je u zbjeg sobom unijese medju gore za vjecnu utjehu i za spomen roda junackoga ? Vec je u krv ona prekupata stoput tvoju, a stotinu nasu ! Vidji posla cara...
"To je stvaran svet oko mene/samo cekam da prodje..." Raj-Da li postoji osoba toliko dobra, toliko poslusna, toliko... Savrsena, za Raj?! Svi mi pravimo greske svaki dan. Ima 365 dana u godini. Koliko godina zivota imamo? Koliko miliona gresaka napravimo?Adam i Eva su proterani iz Raja zbog jedne jabuke. Koliko sam samo zabranjenih jabuka ubrala, zagrizla i pojela? ne znam im broj. Zamislite mesto gde su svi srecni, gde imate sta god pozelite... To je ono sto se cekali citav svoj zivot, to je ono za sta radili, mucili se i umrli! To nema na Zemlji, to je Raj... Greska! Raj ne postoji! Cak i da postoji, vi mu niste dorasli... Niko od nas nije! Ljubav-Kakva je to zabluda!Ljubav postoji. Ima je u bajkama, u pesmama, u srcima, u nasim...
Volim te i zelim te....ne plasi se ljubavi............znam da posmatras.......i osecam da te svaki moj blog,moja pesma ispunjava nadom i verom u nas............nemoj zatvarati oci...............jer ono sto razimo je najcesce uvek ispred naseg nosa......ali smo zaokuoljeni nekim strahovima,nekom nevericom...............sumljom.......zelim da ti ovim blogom stavim do znaja da i dalje verujem u tebe i cekam te.............ali molim te draga,samo me poslusaj,pusti da te srce vodi.......jer ono zna put.i odvsce te do mog............i veruj mi bicemo ispunjeni,jer znam da ti si ta..................Svi vucemo neke korene,neku tugiu i bol kroz nas zivot.....i drzimo ga u sebi...umesto da ga se oslobodimo........a srce je jedini organ koji moze...
Back