Blogovi

...koji naziv da dam ovom blogu...tužna sam i ogorčena na neke rečenice..poruke...tekstove...Hrvati su necivilizarani...Srbi su necivilizirani...MA NISU, ljudi su necivilizirani...u mom životu ima puno Srba koje volim i puno Hrvata koje ne volim..volim ljude..a one druge, čak ne mogu reči ni da ih ne volim,,,samo im se ćudim..ćemu sve to...rat je prošao davno..ostavio je ožiljke i tragove..svugdje..teško je krenuti dalje..ali zašto je tako teško shvatiti da nismo mi u mogućnosti birati..drugi biraju i odlučuju... mi smo tu da volimo, pišemo..plačemo...sahranjujemo i idemo dalje...dok ide..i tako..tužna sam jer ...ljudi su mi braća..
PAULA Nicega drugog nema u ovoj pjesmi - sem tvog lica. Nicega drugog nema ovdje - sem tvojih zednih, kao noc sivih ociju. Kej se u jezero pruzio pravo kao puscana cijev Stojim na keju i pjevam o tebi kakvu te znam ujutru. Ne mislim na tvoje oci, tvoje lice. Niti na tvoje razigrane noge, noge trkackih konja. Zbog neceg drugog mislim na tebe ujutru na keju. Tvoje su ruke sladje no hljeb orahove boje kad me se taknes. Tvoje se rame ocesalo omoju ruku - jugozapadni vjetar krstari kejom. Zaboravljam tvoje ruke i tvoje rame i opet kazem: Nicega drugog nema u ovoj pjesmi - sem tvoga lica. Nicega drugog nema ovdje - sem tvojih zednih, kao noc sivih ociju.
Kisa.
Kise padaju, Jednog dana prestace, Zrak postaje cisiji, Nekako snosljiviji, Na njih sam se svikao, Toliko je potrebna i carobna, Toliko je volim i mrzim u isto vreme, Na svacije raspolozenje ona utice, Necije suze ona spira, Od pogleda raznih ih sakriva, Necije srce ona dodiruje, Ali i nemire ona umiruje, Moja vec jako dugo pada, Potreban mi je suncev sjaj sada, Onog dana kada se pojavis, Moja kisa stace, Kisni oblaci razicice se, I moje oci plavo nebo ugledace......... Marko
Ovo sto sledi je filozofija Charlesa Schultza, tvorca "Peanutsa" i Charlie Browna. Ne morate zaista odgovarati na pitanja. Samo pročitajte tekst do kraja i shvatiće te poruku. 1. Nabrojite petoricu najbogatijih ljudi na svetu. 2. Nabrojite zadnjih pet pobednika u golfu. 3. Nabrojite imena zadnjih pet Miss America. 4. Nabrojite desetero ljudi koji su dobili Nobelovu ili Pulitzerovu nagradu. 5. Nabrojite dobitnike Oscara za najboljeg glumca i glumicu u zadnjih pet godina. I, kakav je rezultat? Stvar je u tome da malo nas pamti jučerašnje senzacije. Ovo nisu gubitnici, radi se o najboljima na svom području. No pljesak utihne. Nagrade izgube sjaj. Postignuća padaju u zaborav. Pohvale i povelje pokapaju se zajedno sa njihovim...
Htela je da vidi svoju veliku lepotu, ali nije bilo ogledala na svetu. Tada reče svome dragom: Otvori mi tvoje velike zenica da vidim svoju lepotu. Velike zenice čoveka koji ljubi otvoriše svoja sjajna ogledala. Žena izvadi iz svoje kose cveće i čiode, ogrnu se vlasima kao senkom, i zaklikta od radosti. I poče da igra kao plamen, kao zraci, kao senke, kao žito, kao talasi, kao zmije, kao mačke, kao noćne sablasti. I u toj radosnoj i divljoj igri, ona razbi ogledala. A kada je razbila ta ogledala, nije više znala kakva je, je li lepa ili je odvratna. Jer je u pomračenju tih ogledala nestala i ona sama
Pokrenuti se u sivo januarsko jutro,već je izvestan uspeh.Obukla sam ružičasto,sve.Redak prizor.Otpor magli i hladnoći.Otišla u nove radne...šta? Dugi mazohistički boravak u Okruženju.Teško izlazim iz kuće,ponekada se još teže vraćam....I... onda tako ,vukući se do kola ugledam naslonjen na podnožje kontejnera portret.Napuklo staklo,debeo sloj prašine išaran kapima kiše,pogled u daljinu,odlikovanja na prsima.Lecnu me nešto."Sama noga kroči bliže,sama ruka pehar diže...",uzeh sliku,kao staru, zagubljenu,nekad dragu stvar i praćena ljubopitljivim pogledima prolaznika ponesoh je do prtljažnika.Još je tamo.Šta ću s njom?Ne znam.Ljubičica bela.
...vino je bilo bistro i sumrak iznad livade nebo je obojio crveno. I radost je bila kao odsjaj vatre kraj šljivika. Raspukla krošnja stare jabuke razlila je svoje grane po zemlji i ne da se otkinuti s te livade...I jasen, napuknute kore od udara groma i dalje prkosi oblacima u visinu. I šuma napola posječena i dalje se otima vremenu. Ne da se ni srce..ne da se ni duša...Samo ponekad ruka zadrhti na tren..od vremena, od bremena, od godina..Ne da se. Žile su mu poput jasena zdrave i nedirnute a kora tek malo napukla na onom mjestu gdje ponekad zaiskri suza...Ne da se..Moj otac...
:besna::MRZIM KAD SE OSECAM KAO MEDA ,MRZIM KAD MI CURI NOS ZBOG ZIME,MRZIM SNEG,MRZIM BLJUZGAVICU,MRZIM JAKNE I KAPUTE......MRZIM DA MRZIM ZIMU VOLIM LETO,CVECE PROLECE TOPLE I LEPE DANE,HALJINICE MORE SVE MI JE LEPSE KAD JE LEPO VREME LJUDI ZGRADE ULICE TADA VOLIM DA VOLIM ....JEDVA CEKAM LETO....AKO SE I VI TAKO OSECATE PISITEz:dm3: UAAAA I DEDA MRAZU
SETI SE Ako se *zaboravljenoga* setim Zadržat ću misao za tren Neću da se *svetim* I budem sopstveni plen....... Ako sam u sebi sebe *jak* Da hodam, gde sam nekad bio Zadržat ću korak lak Sakrito da nađem da ga ne bih krio........ Ako se *zaboravljenoga* setim I ostanem u sebi sebe *jak* Uvek ću sećanjem da *poletim* U mislima svojim neosetno lak.. ZK
Cudno je to...otvoris i dobijes poziv za prijateljstvo od osobe koja ti je idol...ili bar njena snaga da bude tu za svakoga,bas ono sa cim se budim svako jutro,da budem pdrska ,a ne teret.Hvala puno prijateljice Danasnji dan je time lepsi ,a moja zelja da budem bolji nosi vecu odgovornost. Cudno je to...kako ovo malo virtualne mreze (koju bas i ne volem)moze da otkrije pravi svet.Prvo sam mislio da zamagljuje ,iskrivljuje sliku...ali ne ,nekada vrlo cesto otvara duse i pokazuje ono sto jesmo.Citas i citas i divis se ...i sve se slaze ...i kao ista smo generacija, slusamo isto pa zato su nam pogledi slicni...ali oces malo sutra! Taj koji je isti je stariji jedno 28 godina,istog je pola,ili moze da nam bude cerka i tu sve pada u...
Parcad mraka zarivena u dusu Stopila se sa njom. Neko zlo Sunce me ogrijalo. Radostan sam kao djecak kad otkine glavu sestrinoj lutki-kratkotrajno. A onda dodje kajanje. Spavam,a ne sanjam. Sanjam,a ne spavam. Zivi mi se, Ali ne znam kako...
Немојте ми само рећи да је националност само део неког пореза. Живимо у временима када се из глава људи све више истискује реч „отаџбина“. И не бих имала ништа против тога, да не постоји друга противтежа ономе зашто се то тако чини. Стварање новог човека „хомоноцулус“, са неким новим неприродно накалемљеним елементима. Отаџбина је лепа реч. Свиђа ми се њено значење. Неки ће ме одмах сврстати у „корпу националиста“, иако та реч не вређа никог, нити је претња било коме, то је лепа реч, поносита, реч која има свој мирис и етар, реч иза које одмах долази реч „дом“. Жеље народа беху да отвори свој прозор ка Европи а коначно када се то догодило, кроз тај исти прозор примили смо од Европе нешто што не припада нама, нешто што је као кад се...
Koracam. Kroz svoj zivot...tiho i polako. Osecam prolaznost. I miris uvelog cveca. I cujem saputanje osusenog granja. Pokusavam u daljini pronaci tvoj osmeh. Koji sam toliko volela. Koji si toliko voleo. stalno si se smejao. Osecam i miris kise. U prirodi se nesto menja. I miris zemlje. I tamjana. I sveze borovine. Bio si mi dobar drug. I svako prolece secace na tebe. Ostavljam ti sve moje tajine i lepe dozivljaje. znam da ces ih cuvati tamo nedge....bolje nego ja....
Moje je telo grob. Grob jedne ljubavi. Grob jedne mrznje. Grob jednog sna. Grob jedne zablude. Grob osmeha, suza, radosti, patnje.. Grob nade i grob secanja. Spolja ne izgleda tako.. Iznutra ja trulim.. Dok umorno koracam vlaznom zemljom.. nema te.. I bolje. Samo bi narusio moj mir..
OD ŽIVOTA MASKE Stavljam *maske* na lice Van predstave i pozornice U nemoći, da bih *moćan*bio I sam sebe od sebe *skrio*........ Sve će mi to jednom U času dosadnom i *bednom* Postati daleka i ređa *Bezbrojna* mi lica i zgurena leđa........... Uveren da to mi je *pravo lice* Stavljam *šminke* nemilice Na pozornici, od života daske Tu lica nema, SVE SU TO *MASKE*......... KO SE TO BOJI, SVETLOSTI POLJA? ČIJEM JE POGLEDU I TAMA BOLJA? ZK Može da zbuni.......................normalno pesma...................al ne mora da bidne..........;):bye:
Србски инат је попут једне приче из колекције Езопових басни о Херкулу и лопти. Наиме, прича каже како је Херкул који је опазио лопту удари лопту јако, а она нарасте још већа. Онда, када то угледа, он рече „чекај дакле“, па удари још јаче свом снагом, а она још већа постане. Када је то Минерва видео рече му „Не дирај ту лопту, видиш да је ко инат! Колико је више ти будеш ударао, толико ће она расти; а ако престанеш у њу ударати, она ће поново бити као пре“. То ме веома подсетило на нешто што се зове србски инат. Срби су народ који ти хоће учинити многа доброчинства, и свакоме чак и опростити многе грехе, јер једино у Срба има обичај да када чује да умире неко са киме је био у завади, он пошаље јабуку у знак помирења. Ретко који...
...kiša je svojim treptavim očima prekrila arkade na kraju grada a jata nevidljivih ptica koje su razbijale oblake svojim kricima , odletjela je u magličasti sumrak...na raskvašenoj zemlji blistali su otisci stotine koraka...jedna žena je u ruci držala crvenu ružu...nekakve samotne sjenke izvijale su posljednji ples krlatih vila na odsjaju od crnog mramora...miris voštane tuge palio je promrzle ruke obavijene oko paućinastog osmijeha...završio je jedan zemaljski trenutak nezvanog i neznanog junaka radijskog etera...netko je objavio da je tulumu kraj...da je sad sve stvar beskraja i vječnosti....sjećanja..krizantema i lampiona..nekakvih datuma, anegdota...doživljaja pohranjenih u pretincima srca...a ja ...nekako ne mogu napustiti tulum...
...kuda me noćas odvode neonske svjetiljke i hoću li ikome nedostajati dok rominja kiša..volim kao i nekada vlažne ulice što mirišu na prvi snijeg...i ja..tiho..umirem noćas..stopit ću se s praznim i neujednaćenim koracima..nestati pobijeđena s tugom u očima..nikome neću trebati..a ipak..još ću da volim...
Definicija bloga? ...nemam pojma ,pa ga koristim nemilice da prebacim svoje emotivne nalete i napravim neku ravnotezu,to bi mozda bio neki vid osmoze? Vec sam zaboravio skolske klupe ,ali cini se da se tako reci moze. Ustanem ujutro i posle 15 godina kad je pogledam prodju me trnci,zaigra mi hiljadu leptira i imam snaznu potrebu da je zagrlim i kazem kako je lepa i kako je volim i kako cu poludeti jer zelim da je zavucem pod kozu i svuda je imam sa sobom.Da je osetim,svaki udah,otkucaj srca,bas kao uvece kada legnemo kada mi stavi glavu na rame i cuti,pravi se da spava, a po obrazu me miluju trepavice koje je odaju da samo uziva. Ne veruje ona meni ,vidim ja to...nije joj logicno da sa nekim ustajes ,lezes,delis tanjir,kupatilo i...
Aj saljite biografije poznatih evo naprimer: - Goca Tržan (rođena 8. jula 1974. u Beogradu) je srpska pop pevačica. Rođena je 8. jula 1974. godine u Beogradu, kao prvo dete majke Rosande i oca Antona. Pohađala je u osnovnu školu „25. maj“ na Novom Beogradu (danas „Duško Radović“). Završila je Desetu beogradsku gimnaziju. Nakon gimnazije, upisala je Poljoprivredni fakultet u Beogradu, odsek stočarstvo, gde je stigla do druge godine, kada je prekinula studije i počela da se bavi muzikom. U to vreme je nastupala u amaterskoj predstavi „Ero s onoga sveta“ na sceni Đuro Salaj[traži se izvor]. Muzička karijera [uredi] Tokom 1994. godine pevala je u grupi Distorzija. Na snimanju predstave „Kosa“ upoznala je Mirka Vukomanovića i Gorana...

AI

aborted dreams, desires, betrayals, all directions and sounds a lot of loss, and golden drop. It was when you of dick dope dicks get to the raw primordia gives birth to drop those red headed post-menopausal bipolar kindergarten cannibal. As they whole shade I'm to forget, used to this tempest... It will destroy them for instance, looking at her asshole all his elderly grandmother, it’s all about. Tom was getting high. Tripping on about anything- this world country. She smacked my love. relative awesomeness. [give examples. The California eugenics movement and saw it. Not for suffering had on each wear a secret. “nervous goats are bacteria which was a pattern that if i'm talking girls, and so much as flattened as she was to death in his...
Jednom davno,pre mnogo godina,dva para ruku u svojoj basti posadise ruzu.Brinuse se o njoj tek kratko i zatim se razidjose.Svako na svoju stranu,a malena ruza osta u basti,sama i nezasticena...plakala je...niko nije video njezine suze,skrila ih je vesto u svojim laticama.Presadise je u drugu bastu,tamo gde je zemlja bila lepsa i meksa...Stari iskusni bastovan,velikog srca,dade joj pocasno mesto u svom dvoristu i otvori joj sirom vrata svog srca,negujuci je i mazeci sa toliko puno paznje i ljubavi,dok mu je ona uzvracala ljubav,kraseci njegovo dvoriste najlepsim raznobojnim laticama! Prolazile su godine,ruza je bila u punom cvatu,kad su je spazile jedne oci,ucinilo joj se tada da su isto toliko tople i mile kao njenog dragog...
This is for the ladies, So Mina, listen It was long and rainy night Walking home pass the club I told myself: „In there must be some girl that might Just might wanna have fun!“ As i entered the club I started makin’ no exeption, Jumping in the action I met some girls And turned their worlds But there no girl that can match you Cus’ you’re always be mine! [Chorus 2x] Because you’re the only one The only one that drive Bently Because you’re only one The only one that can kiss me gently Ooohh, Mina, I’m crazy ’bout you now Can you please tell me how Can i repay you for my deed, And no, I don’t smoke weed! After hookin’ up I wanted you more than ever I wanted to give you some I wanted you to be by my side forever I’ve been with some...
Saw you in the street, I know there is something more in your face Tried to stay on my feet, But left the place [Chorus 3x] You’re so beautiful I can’t drink you off my mind, Everytime i close my eyes There’s you, waitnig for us to bind. Now I’m standing on a sidewalk Thinking ’bout tommorow I can’t eat, I can’t talk Please can you borrow Some of your love [Chorus 4x] You’re so beatiful Can’t get you off my mind I must change my ways For us two to bind I love you baybe more than you know I can’t live without your smile I must do something To make you stay for a while [Chorus 2x] You’re so beatiful Can’t wash you of my mind Your beaty is so unfaithful I’ll see you when I’m sober All Rights Reserved By Nikola Đuza
Затварају моја уста, гурајући ми црвену мараму и говорећи да је то за моје добро. Вежу моје очи стављајући преко њих жути повез. Вежу ми ноге скулптурама по улици лепљеним силиконом по некада слободним српским улицама.. Руке ми сакате модератори. Ја сам банована Српкиња, жељез носим око врата, а камење гурам да ми се поново врати и прегази ме. Ја сам банована Српкиња, и док туђе птице певају песме у мојим шумама, ја сам банована српкиња и слушам их. Шапатом преносим ветровима поруку неку, нико је не чује, јер ја сам банована Српкиња. Угушите и овај последњи крик у мени, последњи српски вапај, нека ме не буде више, нека се мермер прелије преко мене и шумско биље нека обрасте мој гроб а ви дођите зором и ликујте над смрћу бановане...

Try

This is another song i wrote cuz i was bored and i didn't know what to do, and of course I wanted to make Mina happy because I still feel bad about hiting her in the nose :P... Here goes the song :D I fell in love with you on the first sight, I couldn’t believe that was right, But I didn’t have any choice You seduced me with your voice! I have a crush on you since Friday, Sorry I couldn’t find a way To call u out on a date, Forget it, it+s now all gone to fade. [Chorus 2x] Please, baby, please, could you try to love me, Please, baby, please, could you try to kiss me, Please, baby, please, I’ll try to love you, Please, baby, please, You’ll be only one Please, baby, please, in this world, Just be there for me, if you could. After...
Interesuje me da li neko ima igrice HIDDEN ili MAGIC ACADEMY (iliigrice slicnog tipa - skriveni predmeti) na prodaju za kompjuter. Ukoliko ima, molim da me kontaktira na mail olivera.stevanovic@bonico.rs Zainteresovana sam da ih kupim. Sve sto sam nasla na netu je probna verzija a ja ne umem da krekujem igrice. Unapred zahvalna.
На сулудом месту, У безвезно време, Без повода, разлога, Уз млако Зајечарско из флаше, сретох Човека ... Он не би смео да пије, лечи се, Ја не би смео да пијем, возим ... Реч по реч, пиво по пиво ... Уз ненадано пријатељство добих и књигу ... "Наша ствар" - треће измењено и допуњено издање Од прве осетих и снагу, а и рањивост ... Опору и луцидну Српску велику душу, И изнова схватих корене, Поново спознах пркос, инат ... И понос !!! Србин сам !!! Православац, Грешан и безгрешан ... Светосавац ??? Нисам баш !!! Склон сам и шали, ал' и кавзи, И трпљењу, ал' и освети ... Можда и нисам добар, ал' такав сам какав сам .... Да се мењам - НЕЋУ - уз инат !!! И поносим се тиме !!! "Подиже се коса под капама. Стидно суза у оку...
Back