Minnie_Mouse
Zainteresovan član
- Poruka
- 433
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gubitak kalcijuma i fosfora iz tkiva zuba usled čega su podložniji karijesu.Pozdrav svima! Ja imam jedno pitanje. Sta je demineralizacija zuba, kako nastaje i kako se leci? Unapred hvala!![]()
Molim te reci mi da li cu ja imati nekada ponovo normalne zube?![]()
Da li ces imati ne znam. A da li ima sanse da imas ima. Prvo treba da se vidi koji su uzroci demineralizacije, uzroci treba da se uklone, zubi treba da se saniraju i problem resen. Naravno redovne kontrole se podrazumevaju.
Najcesci uzrocnik demineralizacije zuba je naravno dentalni plak tj. bakterije u njemu.
Bio sam kod stomatologa zbog toga sto sam mislio da mi je zub koji je vec plombiran opet pokvaren, a on kaze da su svi zubi ok, ali da se u podrucju gde je i taj plombirani i jos par zuba(koji su takodje posle boluckali, posebno kad zagrizem i stiskam) upalile desni od naslaga hrane, pa je ocistio hidrogenom. Nakon tog ciscenja i jos jednog temeljnog pranja zuba kod kuce, kada su cak i desni prokvarile u tom delu, maltene taj zub skoro uopste vise ne boli, ali upravo od jutros osecam nekakvu "ispunjenost" i kao da ne zagrizem do kraja.....kao da je zub blago "istraumiran", da se tako izrazim. Mada je i sad manje "istraumiran" nego jutros, al ne znam da li je to posledica upale desni ili....?
Inace, rekao mi je samo da redovno, vise puta dnevno, koncem cistim prostor izmedju tih zuba, i da bi to trebalo da bude to.
Navodno, postoji mogucnost i da je krenuo kvar ispod plombe, ali on kaze da ne veruje jer se to ne vidi, i zub ima normalnu bolju, te nema znakove kvarenja, vec da misli da je do desni.
Sta dalje da radim, po Vama? Da li je samo to sto mi je naveo dovoljno?
Mickey po onome sto si napisao u uvodnom postu mogu da zakljucim da je tvoj zubar u pravu. Dakle radi se o upali desni. Potrebno je da odrzavas redovnu i pravilnu oralnu higijenu , sto pored cetkice podrazumeva i upotrebu konca barem jednom denvno najvolje uvece pred spavanje. Ne bi bilo lose da na 6 meseci posecujes stomatologa radi redovnih kontrola i skidanja kamenca. Krvarenje prilikom pranja je znak da su desni upaljene i dahtevaju posebnu paznju to svakako ne znaci da treba obustaviti pranje i ciscenje koncem. Cuscenje koncem upaljenih desni svakako nije prijatno ali je neophodno. Naravno nije lose kada desni prokrvare da se obratis stomatologu tj. vrlo je pozeljno. Za ispiranje toplo preporucujem Gengi Gel rastvor.
Puno pozdrava![]()
Imam ćerku od 15 meseci, jako joj čudno izlaze zubi, čudno u smislu da su izašle jedinice, dve dvojke, ali zato četvorke i petice uglavnom jesu. Je li to normalno ?