Zlatni Retriver

dada... :) trebala bi da dobije teranje,poceli su simptomi da se javljaju,pre dve tri nedelje je pocela da bezi iz dvorista pa je sad non-stop pod nadzorom,a pre neki dan je pocela da zaskace Lea jadnicka i ta situacija mi je skroz komicna :D :D :D juce je napunila 16 meseci,a prvo teranje je dobila sa 8. tako da po nekoj mojoj racunici uskoro bi trebala da dobije....

Prilozi

• 030708150833.jpg
    030708150833.jpg
    43,9 KB · Pregleda: 14
Ja sam cula da to zenke nekad znaju da rade psima koji im se svidjaju.:) Jeste da moze da bude pokazivanje dominacije, ali to obicno rade jedni drugima psi istog pola, retko ce muzjak recimo pokazivati dominaciju prema zenki i obrnuto, iz prostog razloga sto im pas suprotnog pola nije konkurencija.
Tedi i ja smo se danas setali sa Chupavkom, tj Alfom, po onim livadicama i njivama kod nas na kraju naselja, kojih nazalost ima sve manje jer masovno grade kuce kako stignu, bez reda i dozvole.:(
Malo smo se i slikali pa evo jedne lepe slicice Tedija, Alfa nisam uspela da uhvatim jer je jurcao svuda.:)

Da ti si nov pa ne znas pricu za Tedija, rado bih ja njih upoznala i pustila da prave male dorice i tediće, ali Tedi ima displaziju kukova 4. stepena, koju moze vrlo lako da prenese na potomstvo, ili ako ne prenese direktno na svoju stenad, moze jednom da se desi da neko od njegovih unucica zaradi tesku displaziju iako mu niko od roditelja ne bude imao. Tako ju je i Tedi zaradio, jer mu su mu roditelji skroz zdravi po tom pitanju.
U principu on bi trebao da bude sterilisan, ali posto mi niko ne garantuje da se nece ugojiti i promeniti karakter ja nikako da se odlucim na taj korak.
Eto, mnogo mi je zao ali bolje potrazite nekog drugog muzjaka :(, i obavezno mu proveri zdravstveno stanje pre nego sto ih uparis.

Ajoj,izvini nisam procitao pre nego sto sam ponudio saradnju.... :( :(
Ja sam dao oglas ovde na forumu da je potreban muzijak za Doru,ali do sad mi se niko nije javio. Okrenuo sam par brojeva od ovih odgajivaca ali kad sam cuo da svi traze za parenje 250 E nije mi bilo dobro,ja razumem da su sve to export-import sampioni i trte vrte,al iskreno meni je malo puno da dam,znajuci da cu pola stenadi sigurno razdeliti i nikog nece biti briga sto sam ja dao samo za parenje toliko para,a gde su tu jos vakcine,hrana,vitamini....itd.... A iskreno tako sam je i ja dobio,tj. na poklon pa ne bih imao ni srca da prijateljima naplacujem stence,jer je sve ovo samo moj hobi :) :) :) :)

Poslednja izmena:
Da ti si nov pa ne znas pricu za Tedija, rado bih ja njih upoznala i pustila da prave male dorice i tediće, ali Tedi ima displaziju kukova 4. stepena, koju moze vrlo lako da prenese na potomstvo, ili ako ne prenese direktno na svoju stenad, moze jednom da se desi da neko od njegovih unucica zaradi tesku displaziju iako mu niko od roditelja ne bude imao. Tako ju je i Tedi zaradio, jer mu su mu roditelji skroz zdravi po tom pitanju.
U principu on bi trebao da bude sterilisan, ali posto mi niko ne garantuje da se nece ugojiti i promeniti karakter ja nikako da se odlucim na taj korak.
Eto, mnogo mi je zao ali bolje potrazite nekog drugog muzjaka :(, i obavezno mu proveri zdravstveno stanje pre nego sto ih uparis.

Mackic ne znam kako to izgleda kod pasa ali jako dobro znam kako izgleda kod konja mada mislim da su rezultati isti.
Dakle..u velikom broju slučajeva,muški konji tj.pastuvi se kastriraju zato što su prilično teški za saradnju,upravo zbog svoje muškosti:D i kada se na jednom mestu nađe više konja-i pastuva i kobila,nastaje pravi haos..pastuvi,ne retko,u prisustvu kobila naskaču na
sve živo..troše snagu na gluposti i postaju nemogući za rad(dugo sam se bavila konjičkim sportom,tako da znam i čemu pričam).E sad,da bi se izbegle takve situacije,pastuvi se kastriraju i od jednog"napaljenog" konja ti bobiješ jednu nikakvu flegmu kastrata.(Kastrat to nije ni konj a ni kobila nego nešto između).Tačno je da se ugoje i razviju upravo zbog toga što snagu i energiju ne troše na rzanja,naskakanja,"gubljenja glave" za kobilama,...tako da upravo taj višak troše na povećanje svoje mase.
Ne znam kako ti ovo zvuči ali probaj svog MIŠKOG Tedija da zamisliš kao nešto IZMEĐU, I i da ga u tom slučaju prihvatiš kao velikog,debelog,flegmatičnog kucova..naravno ukoliko se odlučiš za taj korak:confused:
Grozno,zar ne?

Ja sam dao oglas ovde na forumu da je potreban muzijak za Doru,ali do sad mi se niko nije javio. Okrenuo sam par brojeva od ovih odgajivaca ali kad sam cuo da svi traze za parenje 250 E nije mi bilo dobro,ja razumem da su sve to export-import sampioni i trte vrte,al iskreno meni je malo puno da dam,znajuci da cu pola stenadi sigurno razdeliti i nikog nece biti briga sto sam ja dao samo za parenje toliko para,a gde su tu jos vakcine,hrana,vitamini....itd.... A iskreno tako sam je i ja dobio,tj. na poklon pa ne bih imao ni srca da prijateljima naplacujem stence,jer je sve ovo samo moj hobi :) :) :) :)

Ta cena koju su ti ponudili za parenje je prakticno nista, ne mozes da zamislis koliko mogu da traze, doduse to zavisi i od toga koliko pas ima titula, a neki traze i pare i stene, pa zarade duplo. Pitacu ja u kraju da li je neko zainteresovan, kod nas ima muzjaka koliko hoces, a ima jedan koji je slican Tediju, skroz je beo, mislim da ima oko dve godine, i bas su ga sad vodili na ocenjivanje, zaradio je peticu, pa mozes za svoje kuce da vadis rodovnik, ako te to naravno zanima.:) Ljudi su prilicno ok, mislim da bi pristali. Jesi li ti bese u Bg?

Mackic ne znam kako to izgleda kod pasa ali jako dobro znam kako izgleda kod konja mada mislim da su rezultati isti.
Dakle..u velikom broju slučajeva,muški konji tj.pastuvi se kastriraju zato što su prilično teški za saradnju,upravo zbog svoje muškosti:D i kada se na jednom mestu nađe više konja-i pastuva i kobila,nastaje pravi haos..pastuvi,ne retko,u prisustvu kobila naskaču na
sve živo..troše snagu na gluposti i postaju nemogući za rad(dugo sam se bavila konjičkim sportom,tako da znam i čemu pričam).E sad,da bi se izbegle takve situacije,pastuvi se kastriraju i od jednog"napaljenog" konja ti bobiješ jednu nikakvu flegmu kastrata.(Kastrat to nije ni konj a ni kobila nego nešto između).Tačno je da se ugoje i razviju upravo zbog toga što snagu i energiju ne troše na rzanja,naskakanja,"gubljenja glave" za kobilama,...tako da upravo taj višak troše na povećanje svoje mase.
Ne znam kako ti ovo zvuči ali probaj svog MIŠKOG Tedija da zamisliš kao nešto IZMEĐU, I i da ga u tom slučaju prihvatiš kao velikog,debelog,flegmatičnog kucova..naravno ukoliko se odlučiš za taj korak:confused:
Grozno,zar ne?

E toga se upravo ja i pribojavam, a cini mi se da sto je pas stariji to ce vise da se promeni posle sterilizacije. Doduse Tedi nikada nije bio nesto hiperaktivan, a ni alav, ali ne bih zelela da se bas skroz ulenji i udeblja, pogotovo sto ce mu to onda otezati kretanje pa ce opteretiti zglobove.
On je imao tu srecu da kada je imao tako oko dve godine kod nas u kraju smo imali zenku, ulicni je pas, koju su lose sterilisali tako da je ulazila u teranje ali nije mogla da ima stenad, pa se on jednom upario sa njom. Ta zenkica je u medjuvremenu udomljena pa nam je propala zabava, ali se letos opet upario sa jednom ulicnom zenkicom (sad ce neko da kaze da sam neodgovoran vlasnik, ali kerusa nam je non stop sedela ispred zgrade i sacekivala nas, ja stvarno nisam mogla da svog psa bas toliko maltretiram), ali posto se on sa njom upario samo jednom a ostali ulicni psi po milion puta, ona nije dobila nijedno njegovo stene, srecom. Bio je jedan malisa koji je bio skroz crn i nije licio ni na jedno drugo stene iz legla, pa sam posumnjala da je Tedijev a da je boju povukao na mamu, ali je uginuo od trovanja, sto je mozda i bolje, jer da je nasledio displaziju zaista bi se propatio kroz zivot.

Ja sam cula da to zenke nekad znaju da rade psima koji im se svidjaju.:) Jeste da moze da bude pokazivanje dominacije, ali to obicno rade jedni drugima psi istog pola, retko ce muzjak recimo pokazivati dominaciju prema zenki i obrnuto, iz prostog razloga sto im pas suprotnog pola nije konkurencija.
Tedi i ja smo se danas setali sa Chupavkom, tj Alfom, po onim livadicama i njivama kod nas na kraju naselja, kojih nazalost ima sve manje jer masovno grade kuce kako stignu, bez reda i dozvole.:(
Malo smo se i slikali pa evo jedne lepe slicice Tedija, Alfa nisam uspela da uhvatim jer je jurcao svuda.:)

Baš lepa sličica ;) bolje reći TEDI JE PRELEP KAO I UVEK! :D :heart: A bogami i fotogeničan! ;) Imate novu kajlicu :eek: zimska varijanta :klap:

Pa što ne kažeš da ti je to problem :lol: Soni se pario već dva puta, u sledećih nekoliko dana će i treći put :whistling: ocenjen je odličnom ocenom, ako hoćeš može Dora da se pari sa njim a pošto smo i prijatelji ;) onda može besplatno (šalim se :lol: i ova dva parenja su bila besplatna ;)), uz uslov jednog šteneta (jer sam prenatrpan molbama za štenetom od strane prijatelja). Ako si u Bg-u onda ti je definitvno bolja varijanta ovo što kaže Mackic, mi smo malo dalje, jedno 160 km od Bg-a, u Paraćinu.

Poslednja izmena:
Baš lepa sličica ;) bolje reći TEDI JE PRELEP KAO I UVEK! :D :heart: A bogami i fotogeničan! ;) Imate novu kajlicu :eek: zimska varijanta :klap:

:lol::lol: Jeste, jeste!:D:D Pa htela sam jos od ranije da mu kupim neku malo dugotrajniju ogrlicu, po mogucnosti koznu, ali sve su bile nesto extra skupe a ne bas mnogo lepe. Onda sam prekjuce otisla u lokalni pet shop da pitam za narucivanje ogrlice preko kataloga, nasla sam neku lepu ali sam se slognula kada mi je rekla da kostaju oko 2000din.:eek: I odem do drugog pet shopa koji je inace najskuplji u kraju i nadjem ovu ogrlicu za 750din, odusevim se i uzmem.:) One ostale koje ima sam spakovala medju njegove stvari, a sada mu pored vrata stoji ova, obicna davilica i ona crno bela koja ima odsjaj nocu. Mislim da necu skoro kupovati nove, osim ako ne naidjem bas na neku supersonicnu koznu...:whistling::lol:

Pozdrav svima posle malo duzeg vremena, ali sam u toku sa desavanjima da se zna :D

Evo Bo i ja jutros malo setali pa i neku slicicu napravili 15 meseci nam je :D

Prilozi

• DSC00022.jpg
    DSC00022.jpg
    70,6 KB · Pregleda: 16
  • DSC00024.jpg
    DSC00024.jpg
    61,9 KB · Pregleda: 12
  • DSC00026.jpg
    DSC00026.jpg
    45,2 KB · Pregleda: 15
A evo i Badijevih novih slika :D
Inace pitao je neko koliko je visok u grebenu - 47 cm, ako sam dobro premerila :aha:

Vise nije onako debeo kao sto je bio na pocetku, veterinar nam je savetovao da mu smanjimo obroke, a i od kada je kod nas stalno je sa nekim napolju i jurca, tako da je omrsao a dobio na visini :):heart:

P.S. Danas nam je 4 meseca! :D

Prilozi

• SDC10909.jpg
    SDC10909.jpg
    50,6 KB · Pregleda: 21
  • SDC10919.jpg
    SDC10919.jpg
    57,7 KB · Pregleda: 16
  • SDC10912.jpg
    SDC10912.jpg
    23,4 KB · Pregleda: 18
  • SDC10947.jpg
    SDC10947.jpg
    62,1 KB · Pregleda: 14
A evo i Badijevih novih slika :D
Inace pitao je neko koliko je visok u grebenu - 47 cm, ako sam dobro premerila :aha:

Vise nije onako debeo kao sto je bio na pocetku, veterinar nam je savetovao da mu smanjimo obroke, a i od kada je kod nas stalno je sa nekim napolju i jurca, tako da je omrsao a dobio na visini :):heart:

P.S. Danas nam je 4 meseca! :D

Cai i moj ce uskoro 4 da napuni samo moja nije tolko krupna izzgledna zbog toga sto ej veoma aktivna dosta je snalazljiva i trci veom brzo:)

Back