Zlatni Retriver

HELP :!::!::!:

Treba za par dana da krenemo u setnje ( stasali smo za napolje jeeeeeeee :D ) Koja cetka za cesljanje s obzirom da je jos mali 3 meseca (da li mekana ili ona sa plasticnim zavrsecima ):mrgreen: i dajte pomagajte sta da koristim protiv krpelja i buva, a da je na biljnoj bazi (vet. mi je rekao da ne sme frontline jer je jos mali i moze jetru da mu unisti)

Hvala puno

Zapravo, pse koji zive u stanu i nemaju drugu mogucnost za obavljanje fizioloskih potreba treba setati bar 3-4 puta na dan. A da im je potrebna setnja, potrebna im je i zbog fizicke aktivnosti i zbog dresure (neke situacije ipak ne mogu da se simuliraju u dvoristu) i zbog dodatne fizicke aktivnosti. Npr, ako imas chow-chow koji je po ceo dan pusten u velikom, ogradjenom dvoristu, treba mu bar jos 1h setnje van dvorista dnevno jer je nepoznata ili poznata ali prometnija sredina mnogo podsticajnija i za fizicku aktivnost i za intelektualni razvoj zivotinje (ma kako ovo cudno zvucalo).

Naravno da je i psima koji zive u dvoristu potrebna setnja. Mimi je sve lepo napisala pa da se ne ponavljam.

@thelastdon
Stenetu nije potrebno cesljanje, osim ako nisi primetio da je poceo da menja dlaku. A i tada uzmi neku blazu (ne zicanu) cetku. Ne znam sta da ti kazem za buve i krpelje, ja sam Tediju sa nesto vise od tri meseca morala da stavim frontline jer je bio pun buva. Imas sampone protiv buva, ali oni samo ociste psa, ne stite ga stalno.

ja sam mom kupila neki rasprsivac, Arpalit NEO se zove. To mi je preporucila prodavacica u pet shop-u, posto je i moj Badi jos mali za frontline. Tim se isprska jedan dan, zatim za tri dana jos jednom pa za nedelju dana opet i onda je od poslednjeg prskanja miran 20 dana. Ja sam Badija prvi put bez problema isprskala, drugi put je vec na pola poceo da bezi, ali sam nekako uspela, treci put sam samo par puta spricnula, mnogo se uplasio... :( On zivi u dvoristu i ide u setnje, ali nema ni buve ni krpelje, tako da je ovo izgleda ok :)

trebalo bih da pocem da setam mog nestaska ali on nikako da se navikne na povodac, prvo hoce da ga grize a onda i ako pocne da se krece sa njim cim malo povucem povodac on stane i kako popustim krene u svom pravcu (obicno tamo gde ne treba), tako da sam prinudjen da ga nosim (trudim se sto redje ali kad nece) do zeljenog mesta, i posto je jos mali ako hoce da se igra s nekim psom da li da ga pustim s povodca ili ne

HELP :!::!::!:

Treba za par dana da krenemo u setnje ( stasali smo za napolje jeeeeeeee :D ) Koja cetka za cesljanje s obzirom da je jos mali 3 meseca (da li mekana ili ona sa plasticnim zavrsecima ):mrgreen: i dajte pomagajte sta da koristim protiv krpelja i buva, a da je na biljnoj bazi (vet. mi je rekao da ne sme frontline jer je jos mali i moze jetru da mu unisti)

Hvala puno

Ne treba ti hemija, daj mu beli luk svaki drugi dan. Menja miris i kiselinu koze pasa i krpelji beze. :) Za buve ne znam.

trebalo bih da pocem da setam mog nestaska ali on nikako da se navikne na povodac, prvo hoce da ga grize a onda i ako pocne da se krece sa njim cim malo povucem povodac on stane i kako popustim krene u svom pravcu (obicno tamo gde ne treba), tako da sam prinudjen da ga nosim (trudim se sto redje ali kad nece) do zeljenog mesta, i posto je jos mali ako hoce da se igra s nekim psom da li da ga pustim s povodca ili ne

Probaj prvo sa fleksijem (mislim da sam to napisala svima koji imaju male pse koji tek krecu u setnju), mislim da je to najbolje resenje jer tako mozes da ga povuces kad zatreba a on ce opet da ima utisak da nije vezan. Ja sam tako setala Tedija prvih mesec dana (dok nije prerastao kilazu koju flexi moze da podnese), i posle kad je presao na obican povodac nije bilo problema.
To za igru - proceni koliko je pas koji hoce da se igra sa njim veliki, i naravno da li je raspolozen za igru. Kerusi koji sam imala pre Tedija, dok je bila stene, jedna zenka joj je slomila sve prste na zadnjoj desnoj sapi sve tako u igri, tako da nemoj nikako da ga pustas da se igra sa psima koji su prilicno veci i tezi od njega.

Tako je i moj kad sam ga prvi put izvela. Pa sam ga nosila pola puta,gledali me ljudi ko da sam poludela. Nosim kuce od 15 kg.
Prvi put nije hteo da ide.psole 2,3 puta je normalno hodao pored mene,a sad posle mesec dana pustam ga bez kaisa.Naravno gde nema kola.
Ja sam Pablu stavljala povodac po kuci,malo po malo da se navikne. I davala sam mu malo da gricne kais,da se navikne na miris,da zna da je to njegovo.
Budi uporan,malo po malo.

Ne znam koliko cu ti pomoci,posto nisu iste rase, . Ali stene je stene:D

@mackic, kuca ti je preslatka :) Koje je to mesto? Podseca me na jedno moje selo :)
p.s. Kako si ga naucila da se seta bez povotca? :)

To je kraj Beograda.:) Dalje ima samo reka i Pancevo. Mi smo u Mirijevu, a blizu nam je kraj naselja, dalje idu samo njive, pa se nekad prosetamo malo i tamo. Jedino je nevolja sto ima puno krpelja, ali sta sad...

Setala sam ja njega na povocu sve do skoro pune prve godine, pusten je bio samo na vecim povrsinama gde ne moze da izleti na ulicu. Posle je nekako vec sam usao u fazon pa nisam morala vise da ga vezujem. Mada je ipak imao par izletanja na ulicu i jedno kacenje automobilom, sto se desilo prosle godine kad je ima 2,5 godine.

To je kraj Beograda.:) Dalje ima samo reka i Pancevo. Mi smo u Mirijevu, a blizu nam je kraj naselja, dalje idu samo njive, pa se nekad prosetamo malo i tamo. Jedino je nevolja sto ima puno krpelja, ali sta sad...

Setala sam ja njega na povocu sve do skoro pune prve godine, pusten je bio samo na vecim povrsinama gde ne moze da izleti na ulicu. Posle je nekako vec sam usao u fazon pa nisam morala vise da ga vezujem. Mada je ipak imao par izletanja na ulicu i jedno kacenje automobilom, sto se desilo prosle godine kad je ima 2,5 godine.

ja sam to sam procitao na balkan kinology kad si se prepirala sa nekom gloopacom, sto nema 2 grama mozga

Cao drustvo evo me opet!

Prilozi

• DSC00625.jpg
    DSC00625.jpg
    23,5 KB · Pregleda: 23

Back