Zlatni Retriver

Pocni sa cesljanjem tek kad krene da menja dlaku. Dok ima jos ovu bebecu nema potrebe za cesljanjem.
A sirce se nanosi tako sto u pola litra vode rastvoris 1dc (to ti je kolicina koja staje u onu casicu za rakiju), i onda uzmes neku krpicu, nakvasis tim rastvorom i samo ga prebrises po celom krznu.

Zavisi kojom kuvanom hranom se hrani. Obicno se kaze da je gotova hrana za pse pravilno izbalansirana i da ima sve sto psu treba, medjutim ako pas jede kuvano meso i povrce (sargarepu, pirinac, itd.), i to meso u vecoj kolicini nego povrce, mislim da mu zaista nikakvi dodaci ne trebaju.
A mleko mu ne treba, jogurt i surutka su bolji.

Je istina da, ako psa hranimo hranom iz nase kuhinje, su mu potrebni dodatni vitamini i da li moze umesto tih vitamina svakodnevno da mu se daje mleko ili jogurt?

Hrana iz nase kuhinje je puna zamki jer, osim toga sto ne sadrzi sve sto njima treba, sadrzi i neke stvari koje im jako smetaju. Recimo krompiri, psenica, mahunarke, zacini, celer... Ne smeju da se daju psima iz raznih razloga, psenica recimo (niujednom obliku, uprkos ubedjenju mnogih koji masu obroka nadomescuju hlebom) jer je ogromna vecima pasa alergicna na gluten, mahunarke ih nadimaju, od soli pocnu da se perutaju, vecina zacina im lose deluje na organe za varenje i cula... A sto se tice jogurta i narocito mleka, oni uglavnom sadrze vitamine B-kompleksa i kalcijum koji jesu jako vazni za razvoj svih mladunaca sisara pa i stenaca, ali nisu dovoljni a ako se pretera, mogu da naprave cak i probleme tipa proliva. Zato je bolje da uzmes neke dobre granule za stenad koje ces da nalivas naizmenicno mlekom, jogurtom, domacom supicom ili corbicom... i da ih kombinujes sa nasom hranom (ponovo, budi pazljiva) i da svojoj bebi kad napuni 6 meseci pocnes da dajes Kafortan.

P.S. Jel istina i ovo:) - da zlatni retriveri moraju da piju samo mlako vodu, a nikako ne smeju hladnu? :confused:

Pa nijedan pas ne sme da pije skroz hladnu vodu, narocito dok su mali, zbog grla. Seti se kad si ti bila mala pa ti recimo nisu dozvoljavali da pijes gazirane sokove. Ista stvar. A jos tome da dodamo da upala krajnika moze da se zakomplikuje i da "ode" na zglobove i izazove reumu...

ok mackic hvala na savetu, usput da pitam jer zna neko nesto o "Multivitaminu Giom", kosta oko 3din tableda i koliko sam video ima dosta potrebnih vitamina ali ne znam da li su za stence, ako neko zna nek kaze ili preporuci neki, inace ga hranim sa "Pro Pac Large Breed Puppy"

Molim vas, hitno mi treba pomoc!
Kuca mi je povracala i ne znam sta da radim..?
:(
:confused:

To se desavalo i Badiju.Mislim da je to normalno ali ipak pitaj veterinara.Ako nikada do tada nije jeo cufte mozda zbog toga (mozda mu se ne svidjaju...).Bez panike jer sam cula za mnogo zlatnih retrivera kojima se to desavalo i na kraju je sve bilo u redu.Mozda mu je samo onako naislo.

Molim vas, hitno mi treba pomoc!
Kuca mi je povracala i ne znam sta da radim..?
:(
:confused:

Ne panici uopste!!!! Ja imam labradora, dakle isti prasac kao i bilo koji zlatni ret!!!!!! Elem, odemo u dvoriste i on onda pojede zabu, napravi pet koraka pa je povrati, onda nadje neki komad tkanine pa i to proguta pa par koraka pa povrati i tkaninu!!!!!! I onda dalje na igranjac!!!!!
Som je jedino napravio sran je kad je progutao celo krilo o d mrtvog goluba, pa sam morala da mu dam malo 3% hidrogena da povrati, nije mogo sam!!!!!! Tako da eto, to ti je takav pas i ne vredi!!!!

Ne brini, oni su ALE ALAVE, ne sumnjam da je cuftama nesto falilo, ili cak i da su bile prezacinjene!!! Kod ovih pasa je problem sto zaborave da zvacu pa preopterete zeludac i onda imas situaciju koju si imala!!!!!!
Cak je i bolje ako povrati i izbaci iz sebe sta mu smeta!!!!!!

Pozzz

Uhhh, da su alavi, jesu! Lab mog komsije je jeo kisele, polutrule jabuke a kokerka mojih strica i strine je obozavala koncentrat za pilice i pecenu cveklu. I bostan, mladi luk, posnu pitu sa kiselim kupusom... Jedino banane nisu voleli ni jedno ni drugo. A cula sam za nekog retrivera, sad je li lab ili zlatni, kog su probali da oduce od proshenja&kradje uz pomoc senfa pa se navukao i na senf. Nama je ljuta papricica pomogla. ;)

Hvala! :D A šta nam radi Kiki?? ;) Video sam sličice i baš je porasla, prelepa je! :D

Hvala ;) Kiki je luda i razigrana kao i uvek... uziva u svom "pasjem" zivotu... :D
Pre 2 dana je primila vakcinu protiv besnila, chipovali smo je...i dobila pasos :)

Zanima me kakvo je vase misljenje o Frontline? kupila sam joj jednu ampulu... i stavila joj na vise mesta, vecinom oko vrata... vet. je reko da ce ova biti dovoljna do jeseni, pa avg.- sept. bi trebalo jos jednu...:roll::smile: Samo ne znam kako to deluje... stavila sam joj na kozi i u korenu dlake...
e sad, jedna ampula bi trebalo da joj traje nekoliko meseci, ne znam jel joj to koristi iako je budem okupala:?: (nisam bas lepo objasnila, ali nadam se da razumete na sta mislim :D )

Pozdrav ;)

Hvala ;) Kiki je luda i razigrana kao i uvek... uziva u svom "pasjem" zivotu... :D
Pre 2 dana je primila vakcinu protiv besnila, chipovali smo je...i dobila pasos :)

Zanima me kakvo je vase misljenje o Frontline? kupila sam joj jednu ampulu... i stavila joj na vise mesta, vecinom oko vrata... vet. je reko da ce ova biti dovoljna do jeseni, pa avg.- sept. bi trebalo jos jednu...:roll::smile: Samo ne znam kako to deluje... stavila sam joj na kozi i u korenu dlake...
e sad, jedna ampula bi trebalo da joj traje nekoliko meseci, ne znam jel joj to koristi iako je budem okupala:?: (nisam bas lepo objasnila, ali nadam se da razumete na sta mislim :D )

Pozdrav ;)

iako nemam psa, sve moji drugowi i prijatelji koji imaju pse, govore da koriste taj Front-Line................ne znam ali je vjerovatno dobar cimga vecina ljudi koristi

Back