Zlatni Retriver

Laki, imate srece da se psu nista ozbiljnije desilo, ali ne zaboravi da pre nego sto pocnes da ucis psa da ide bez povoca moras da ga naucis komandama "stani" i "cekaj" pre nego sto odlucis da ga pustis sa lanca u prometnoj ulici.

Pa kad sam tu da odgovorim :)

-retriveri, kao i svi psi njihove velicine (mislim da oni spadaju u pse srednje vecine ili velike, nikad ne znam) u visinu rastu do svoje prve godine, zatim se do druge raskrupnjavaju, tako da punu velicinu dostignu sa pune dve godine. Naravno vlasnici rast svog psa primecuju samo u prvih nekoliko meseci, kasnije ce ti izgledati kao da se nije uopste promenio. :)

-retriveri, kao i svi psi njihove velicine (mislim da oni spadaju u pse srednje vecine ili velike, nikad ne znam) u visinu rastu do svoje prve godine, zatim se do druge raskrupnjavaju, tako da punu velicinu dostignu sa pune dve godine. Naravno vlasnici rast svog psa primecuju samo u prvih nekoliko meseci, kasnije ce ti izgledati kao da se nije uopste promenio. :)

ali joj ne odgovori na ova druga dva pitanja:
"Kada su muzjaci spremni za parenje?
-Jel im ne skodi to sto grickaju travu povremeno?"

sorry.......nadam se da se ne ljutish:roll:

Retriveri su psi srednje velicine

He, a ja sam bas uvek mislila da su oni veliki psi :)

ово не капирам...........кад сам ових дана нешто истраживао нашао сам да:
"ретривери расту више од лабова, а златним је величина средња, а лабовима велика....не капирам како, ако наиђем ставићу вам да видите

Laki za labove standard je - zenke: visina 53-58cm; tezina 25-32kg , muzjaci: visina 56-61cm; tezina 27-34kg sa naznakom da neki muzjaci mogu da imaju i do 45kg i vise.

Za retrivere - zenke: visina 51-56cm; tezina 25-32kg , muzjaci 56-61cm; tezina 27-36kg

Dakle kao sto vidis visina i tezina su iste (sa razlikom od dva cm kod zenki), a obe rase spadaju u srednje pse.

Back