Zlatni Retriver

Evo ja cu da se ponovim...imaju dve vrste ama,onaj koji ide preko grudi,ali ne i oko vrata,tj.pada nekako na prsa(ne mogu bolje da opisem),a ima i onaj klasicni,koji ide oko vrata. Ja sam kupila psu klasicni,i on,iako je na amu se davi,al to je vec njegov izbor:), posto vuce ko svinja iako je odrastao
Posto je stene,imas one trixijeve amove,nisu skupi,platneni,a savrseno funkcionisu i mogu da se podesavaju. Ali racunaj na to,da ces morati uskoro da ga menjas:) S obzirom da retriver izraste ko iz vode

@mimi's mom - Nadam se da nece morati cesto, a od cega nastaje taj problem sa zlezdama?

@Mackic - Nadam se da nece morati stalno da ih prazni... isti problem sam imao sam sa kucom koju sam imao pre Sonija... :( I ja mislim da kod Sonija nisu bile mnogo upaljene, vec da ih je vet. mozda malo losije praznio prvi put. Na stomacicu je imao crvenilo koje je bilo jako pre praznjenja zlezdi, sada je sve bolje, sve je manje crveno.. nije imao nikakvih promena. Mnogo voli da se brchka, vodu obozava i veeeeliiiiikaaaaa je maza! :D Nas veterinar je dobar i iskusan, samo sto nema tako opremljenu ambulantu, postoji jos jedna privatna ambulanta ovde, ali svi kazu da oni daju losu dijagnostiku i jos jedna drustvena, u Beogradu je mnogo bolja situacija, mnogo, mnogo bolja po pitanju veterinara.

Oni te zlezde prirodno imaju i, ako zive nekim normalnim zivotom (ishrana, druzenje sa drugim psima...) problema nece biti toliko a i ako se prepune, na kraju se same probuse i to iscuri. Kao cir ili bubuljica. Dakle, ako je redovno ciscen od glista (a pretpostavljam da jeste) a vuce guzu po zemlji i muci se dok kaki, verovatno je to u pitanju.

mi smo danas bili malo u setnji :)
samo, posto njuska sve zivo, krecemo se vrlo sporo :D
Valjda ce kad odraste i kad se malo navikne hteti da seta i na duze staze :D

Prilozi

• Slika038.jpg
    Slika038.jpg
    64,8 KB · Pregleda: 29
Od pre nedelju dana sam postao vlasnik Belog Zlatnog Retrivara, star je 2 meseca i posto zivim u kuci drzim ga preko dana u dvoristu a uvece ga sklanjam u hodnik kuce, interesuje me posto je jos mali do koje temperature smem da ga pustam napolje jer ovih dana ume bas da zahladi, hranim ga pro pac hranom za stence 4 puta dnevno ali mu ne dajem nikakve vitamine a mozda bi trebalo, kupio sam mu juce povodac da ga polako navkavam ali mi to za sada deluje nemoguce jer cim ga i malo povucem pocne da se cima kao lud i strah me da se ne povredi, inace mislim da su mu noktici bas porasli jer ume opasno da me ogrebe pa ne znam dal bih trebao da mu ih skratim, inace zove se Paco (citaj: pako) i ujeda neumorno po ceo dan, postavio bih i sliku ali ne znam.

Mico premedena ti je kuca... jooj ocu ja jos jednu bebu goldena :D

Pako je preesladak...uhh :) nego, kazes "Belog Zlatnog retrivera", ja bas ne mislim da je beo...tacnije, bice zlatne boje kad poraste... otprilike kakve su mu i usi.

Mico premedena ti je kuca... jooj ocu ja jos jednu bebu goldena :D

Pako je preesladak...uhh :) nego, kazes "Belog Zlatnog retrivera", ja bas ne mislim da je beo...tacnije, bice zlatne boje kad poraste... otprilike kakve su mu i usi.

da i ja se slazem sa tobom, on na slici ne izgleda bijele boje, nego je tamnije nijanse, a kad poraste bice josh tamniji

pako je danas poceo opasno da ujeda,vuce nogavice i rukave kao lud i uz to reze, slusao sam savete da ga treba udarati novinom po dupetu ali kod njega to izgleda ne pali samo ga jos vise razdrazim da pocne jace da vuce, s obzirom da ima dva meseca znam da ce jos dugo da gricka stvari a ne znam kako da ga odviknem od toga, kupio sam mu neke igrackice ali izgleda da vise voli da cepa stvari.

Pisala sam ovde vec o tom problemu, to se resava tako sto ga uhvatis za vrat, spustis na zemlju i drzis ga tako dok ne prestane da rezi i da se otima.
On sad ne zna jos naredbu -nemoj- ili -pusti- sto znaci da ce morati da shvati na malo suroviji nacin.
Pre par meseci sam imala na cuvanju (do udomljenja) malecno stene, zenku, od mesec i po, koja je bila neverovatno zivahna i tako je isto volela da gricka sve. I jednog dana je uhvatila da mi unistava papucu, i kad sam je uhvatila za njusku da je sklonim ona sa papuce presla na moj prst i tako me ujela da sam je refleksno lupila po nosu da bi me pustila. Malo je zacvilela i pokunjila se, ali to vise nije uradila. E sad, ne predlazem ja da ga bijes, ali moras da budes malo ostriji po tom pitanju jer ce se taj period grizenja svega produziti, a da ne spominjem kako to kasnije moze da se odrazi na ucenje komandi, jer ti njega kad pustas da te grize on misli da si mu podcinjen, i kasnije ce ti trebati mnogo vise zivaca i vremena za ucenje osnovnih komandi.

Hvala mico :)
E...ja sam bas neodlucna.Stidim se:(

A sta mislite o imenu Archi? :)

Svidja mi se ime, ali u zadnje vreme se pojavilo bas dosta Archija. Ima i jedan retriver kod nas u komsiluku koji se zove tako, pa postane malo dosadno kad se svaki treci pas zove isto. Kao sa imenima Rex i Astor. Lepa, ali ih ima mali milion.
Evo ako mogu da predlozim neka: Ben, Deni, Timi...sad mi ne radi mozak, sutra cu ih se verovatno setiti vise.

Back