Ta alergija je dosta cesta kod retrivera, a moze da je izazove ili hrana za pse, ili neko hemijsko sredstvo kojim recimo brises podove u stanu/kuci ili moze da bude nesto sasvim trece. Za pocetak ga prvo ocisti od buva (ako ih ima) jer mogu da budu i na njih alergicni. Ja sam ranije znala na koju granuliranu hranu se Tedi osipa, medjutim ovoga puta je nije jeo, tako da ne znam od cega je. Doduse nasla sam mu par buvica, i kupila sam fronline, ali se plasim da mu ga stavim da ne bih potrefila neku od tih ranica.
E svi retriveri su isti!

Sto ih vise poznajem to sam vise ubedjena u to.

Svi su lenje bube koje bi samo da se maze.

Mada ne mora da znaci da ce kod tvog Sonija to da traje vecno. Tedi je bio najgore lenj, ali dok nije napunio 1,5 godinu, onda je naprasno zivnuo, i umesto da sedi i nesto zvace poceo da trckara okolo u setnjama, da bi od prosle godine poceo da izvodi ono mahnito trcanje, kad prave osmicu.

Doduse jos uvek je lenj u kuci, ali zato napolju vise nece da dolazi kod svakoga da se mazi (samo kod izabranih), pa onda sedne tek kad sve dobro iznjuska.
Gledala sam na animal planet-u emisiju koja se zove wonder dogs, i tu se razne kuce takmice u raznim disciplinama. I nasao se jedan zlatni retriver, i kad je dosao red na agility to je trebalo da vidis - ja sam umirala od smeha - njemu se nije preskakalo, pa je samo zaobilazio te prepreke, pa je onda jos njuskao okolo izmedju prepreka, i kad bi video da vlasnica trci on bi umesto da je prati skakao na nju.

Jednostavno se videlo da ga je bas briga za takmicenje i prepreke.

Isto to se desilo kad sam prosle godine otisla na tasmajdan, na taj famozni agility, Tedi naravno nista nije preskocio i prosao, ali je zato hteo da umre od srece sto je toliko kuca sa vlasnicima bilo na jednom mestu.