Zlatni Retriver

Evo i ja imam retrivera. Za dva meseca puni dve godine a krajem septembra ce da ima prve kucice. 8) Imam jedan problem (ako se to moze smatrati problemom) sa njenom dlakom. Imala je pre oko godinu dana velik problem sa buvama i veliki deo dlake joj je opao na podrucju kicme i ostala je samo poddlaka. Sada se stanje popravilo nakon koriscenja friskies sampona protiv parazita i koriscenjem duowin contact ampulica. Ali imam problem sto joj je sada dlaka na kicmi tamnija i talasasta je za razliku od ostatka tela gde je dlaka mekana kao svila i ravna. Na kicmi takodje ima i podrucje gde joj je dlaka uzdignuta i to ne mogu da resim ni celjanjem ni kupanjem. :confused: PoZZ za sve ljubitelje ove lepe, ponosne i plemenite rase ;)

Prvo cestitam na buducim prinovama i samo da znas mnogo ti zavidim, imati puno dvoriste ili stan malih retrivera je nesto najlepse na svetu :D :D
To sto joj se desilo sa dlakom je bila reakcija na buve, neki psi znaju da budu alergicni na njih i onda se desava upravo to - opada im dlaka i to duz celih ledja. Da joj se to ne bi ponovilo obavezno je redovno cisti od buva. E sad to sto je ona promenila dlaku je ono sto bi joj se desilo i da nije imala tih problema. Ne znam da li ti je ovo prvi retriver, ali oni do prve godine imaju tu "bebecu" dlaku, a boja krzna im se menja otprilike do druge-trece godine i to pretezno po ledjima. Moj pas je kao stene bio krem skoro bele boje, da bi do prve godine dobio svetlo zuckastu boju, a do druge mu je 50% krzna bilo svetlo ridje boje (tj one njihove zlatne). Tako da to sto joj je potamnela dlaka je sasvim ok. Usput im ta dlaka dodatno jaca, pa se stvaraju ti "zalisci" koje kazes da ne mozes da poravnas. To ce joj takodje ostati, i to kod retrivera nije nikakva mana ili greska jer su oni jednostavno chupavi, samo neki vise neki manje.

Mackic hvala ti evo nekih slika

ovo je na dan kad je stigla u nas dom
http://img2.imagetitan.com/img.php?image=5_24-12-05_1602219.jpg
ovo je slika na terasi nove kuće tako da nemojte obracati pažnju na nered u dvorištu :smile:

http://img2.imagetitan.com/img.php?image=5_dona1198.jpg
ovo sam je u parku nekako uhvatio :-P
http://img2.imagetitan.com/img.php?image=5_dona2880.jpg
http://img2.imagetitan.com/img.php?image=5_dona3123.jpg
ovo je nakon kupanja :lol:
http://img2.imagetitan.com/img.php?image=5_dona4680.jpg
http://img2.imagetitan.com/img.php?image=5_dona5367.jpg

Ovo mi je prvi retriver i veoma sam ponosan na nju. Verovatno cu ostaviti jednog potomka za sebe da Dona ima neko drustvo za igru. :-D
Pozdrav i jos jednom hvala

Prelepa ti je kuca, zaista sam odusevljena! :D :D I divne je boje ;)
Odakle si je uzeo? Ako mozes okaci rodovnik.

Inace dlaka na ledjima je sasvim ok, tako oni i treba da izgledaju ;) :D
Ma lepotica je prava. Nisi nam rekao kako se zove?

Zove se Dona i odrzavamo kontakt sa njenim bratom koji se zove Don ali ga svi zovu Fića zato sto je bio manji od ostatka legla ;) Uzeli smo je u Bačkom Gradištu kod uzgajivača retrivera. Rodovnik je tata odneo na posao tako da cu ga zamoliti da donese ovih dana.
Hvala trudimo se da je održavamo što je bolje moguće 8-) Pozdrav!!!

Mackic kako ti je? Jel sada bolje?? Evo nekoliko sličica da te oraspoložimo za slučaj da se još uvek oporavljaš ;)

Soni sa svojim drugom Medom (francuski bišon) koji se nešto skupio.. i ne vidi se najbolje :roll: i gospodinom - Medinim vlasnikom ;)

Isto društvo iz drugog ugla :D

Aaaa kako su slatkiiii!!! :D :D Kako je Soni porastao, pa to je neverovatno! Mislim da je sad vec uveliko presisao Tedija ;) :lol: Jesi li mu merio visinu mozda? Ovaj bishoncic je presladak, samo su mogli da mu smisle malo mastovitije ime ;)

Ja sam bolje, danas nisam imala temperaturu, malo sam izasla napolje sa Tedijem cisto da protegnem noge, ali mi nije nesto bas prijalo. Al' dobro, proci ce vec...

Ma biće sve OK ;) bitno je da nemaš temp. i da te je Tedi ''izvukao'' iz kuće! Tako i mene i kada mi je dobro i kada nije Soni izvlači iz kuće (živimo na 4. spratu) sto puta dnevno zahvaljujući njegovoj genijalnosti da se za svaku fiziološku potrebu (posebno) oglasi cijukanjem :D Merio sam ga pre nekoliko dana i bio je visok 58 - 59cm do grebena :p rešio sam da ga malo ugojim da uspori sa rastom :D

Srecom mi smo na drugom pa nema mnogo stepenica do izlaza (inace imamo lift ali ga se ja uzasavam i koristila sam ga samo kad su Tedija zakacila kola pa nije mogao da se penje), ali da smo na 4. mislim da bih ga ostavila da napolju kampuje :lol: Ma to je super kad naucis psa da cijukne kad mu se obavlja nuzda, mada Tedi to radi samo kad je nestrpljiv ili kad ga je bas proteralo da ne moze da izdrzi vise.
Eto reko ja, on je vec prerastao Tedija (koji je visok oko 57cm). :D :D
Cula sam da se psu daje rakija da prestane da raste :lol: ali ti ipak ne bih savetovala to. ;)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jao moram da ti ispricam sta se jutros desilo - mama mi je morala da ide u grad pa nije stigla da proseta Tedija, tako da sam morala ja. A za nevolju on je navikao da cim ustanem izadjemo, obicno to ne bude dugo, ali mora da se izadje. Medjutim ja sam bila sva slomljena, sto od gladi sto od prethodnih "bolih" dana, al' reko ajde idemo. I sad ranije (tj proslog leta) sam ga pustala da sam izadje u dvoriste, promuva se koliko hoce, onda se sam vrati pred ulaz od zgrade, ja sidjem da mu otvorim vrata i svi srecni. I reko ajde sad cu isto tako, medjutim njemu se nije nesto setalo po dvoristu (inace izlaz iz zgrade ka dvoristu je kod nas zatvoren), nego je ostao na ulici a ja to nisam primetila nego sam mislila da je otisao sa druge strane zgrade. I vratim se nazad da doruckujem (inace terasa mi gleda ka dvoristu), kad nije proslo 5min eto ti dve devojcice iz komsiluka vracaju ga nazad :lol: I tu meni sine ideja, i pitam ih da li bi one htele da ga malo prosetaju na povocu, one naravno pristanu. Ma nije proslo deset minuta kako su sisle sa njim, evo ih nazad, sta je bilo - Tedi nece da se pomeri od ulaza u zgradu. :lol: :lol: Sve vreme koliko ih nije bilo su one njega molile da se pokrene a on nista. Da li je mislio da ce ga odvesti ko zna gde, ili sta, u svakom slucaju za njega setnja nije setnja ako na drugom kraju povoca nije neko iz "copora". :lol: :lol:

Ha ha :D :D :D dobar je! Baš mi se sviđa što je tako privržen porodici ;) ova moja skitara bi sa svakim otišla bilo gde.. :lol: Tako su mi poznate te jutarnje šetnje o kojima pričaš :-? radim u opštini i radno vreme mi je od 7:30 i čim se probudim oko pola 7 on sedi pored kreveta, čeka i.. samo cijukne - to znači ''idemo ili sve to što hoću u dvorištu, napraviću tebi pored kreveta, pa ti vidi'' i onda ja brže bolje trči niz stepenice.. a još nisam ni budan :???: traumira me svako jutro! :D

U pa lep vam je forum, ima bas dosta tema. :)
A taj fenomen kad covek uzme psa pa predje u mnozinu je opste poznat :lol: Jedna moj poznanik koji isto ima retrivera ali zenku je prestao da govori "mi" kad mu je jednom izletelo "u teranju smo". :lol: :lol:

Ma Soni je sad takav jer je mali, da vidis kako ce se posle promeniti ima da bude druga prica. Oni dok su tako mladi (i blesavi ;) ) pokusavaju svakome da se uvale, a kasnije shvate da je kod kuce najbolje :lol: Kod mene u kraju je ranije bilo samo par retrivera i ja sam mislila za njih da su neopisivo dosadni i odsutni psi, jer jednostavno nijedan od njih nije hteo da se mazi, i secam se da sam jednom naletela na nekog koji je cekao svog vlasnika ispred radnje, a ja sam htela da ga pomazim. Ma nije me ni pogledao, samo je drzao vrata od prodavnice na oku. Mislim pustio me je da ga pomazim, ali mislim da nema teorije da bih ga odvukla odatle.
Inace ja sam Tediju, kad ga tako pustam u "samostalne" setnje, olabavila sve ogrlice za slucaj da neko pozeli da ga mazne, i ako pocne da ga vuce za ogrlicu da ona samo sleti sa njega.

Ako se bude promenio kad odraste, biće to olakšavauća promena, definitivno - za sada se jurimo non-stop po parku :D Blago tebi sa Tedijem! :D :D

''Pa dobro to nama koji imamo muzjake ne moze bas da se desi.''

Pa da, nama to ne bi trebalo da se desi - mada ko zna u kom kontekstu to može još da ispadne smešno :p
Evo ga - cijuče - moram da ga izvedem napolje :D

Bogami ulozila sam ja dosta "radnih" sati u njega da bih sad mogla opusteno da ga pustam napolje. ;) Ipak on ima skoro 3 godine, ko zna sta ce tvoj Soni sve znati u tom uzrastu. :D

Znaci i vas dvojica se "nocne ptice". :lol: Mada malo ko je uspeo mene i Tedija da nadmasi u kasnom izlazenju - eto nas vec negde oko pola jedan napolju, a nekad i kasnije. :lol: :lol:

Znam da je rad u pitanju, puno radnih sati :D to primećujem svakoga dana jer sve su to mali koraci ka boljem, treba stvarno biti strpljiv, što ja i jesam ali ponekad me unervozi ali ne i razbesni :D
Pa da, noćne ptice, mali mi opasno diktira tempo dan - noć ;) :p :D

Ne daj mu! :lol:
Sta mislis zasto je meni Tedisha piskio u kuci punih mesec dana! :lol: Lenja vlasnica nije htela ni po koju cenu da se dize pre 10h. :lol: Ali na kraju je upalilo - pomerim dva sata u noc, ali zato isto toliko dobijem ujutru. Pa kad izadjem sa njim u pola jedan, ujutru pre 10, nekad cak 11, nema nista. ;)

Back