ZIVOT U VIRTUELNOM SVETU,vasa zapazanja

postovani kolega , (vidim da vas svi tako oslovljavanju, pa da budem u duhu:mrgreen:)
i ja imam malo postova, a ipak znam mnogo..o mnogima...:)
sto samo po sebi nije ni dobro ni lose, bitno je sta radim sa tim ...(ponavljanje je majka znanja:D)
i na kraju , da li on zna, ili ne zna, ili misli da zna, i da li vi znate o nekom drugom, ili ne znate, i sta se koga tice sta ko o kome misli..nismo na psihoterapiji...
i najbolje vam stoji odmahivanje rukom , i smekersko podizanje obrvama uz blagi poluosmeh...
poz
:)

shtovana damo....

znati i misliti da se nesto zna su dve nespojive kategorije barem umu koji pretenduje da se zove analitichki.... :) ne znam nista o nekome ko me ne zanima, ali mnogi se upnju ko magarci da pokazu da shatro znaju nesto o meni sto nemaju pojma... :D znaju samo ono sto zelim da znaju i zacudo svi imaju postova bas kao vi i onaj mod.... simptomaticno zar ne?. mislih da je makar ovo pdf koji odishe dozom neobaveznog caskanja bez zle qrvi, ali izgleda da opet nekima smeta oshtra rec na politici a posto tamo ne smeju da ulaze u prichu da ne bi ispali kako vec obicno ispadnu, onda se lece kompleksi na drugim pdf kao ovde.... deja vu vec dva ili triputa ovde u zadnje tri godine....

poz i vama... :) ustvari svima ovde gde provodih prijatne trenutke.

muchno odmahnuh rukom sa dozom cinizma.

Šta znači virtuelni svet?

Virtuelno, kao viseznacna rec, u kontekstu racunarske terminologije oznacava ono
sto oponasa prirodno ali od prirode nije, vec samo spolja ima njen izgled.
Takva, neprirodna realnost ima pretenzije da bude na izvestan nacin zamena realnog sveta, koji najcesce steti njenim konzumentima u slucajevima nekontrolisane i nepazljive
primene.

Pravoslavni osvrt na ovu problematiku, ne iscrpljuje se u konstatovanju tehnicke i ergonomske strane...a postavlja se takodje i pitanje do koje mere se V.R. moze koristiti, a da ne utice na duhovni zivot i njegovu zdravu dinamiku...

@moonja

..to sestro...trebao nam je taj religijski obrt sa pravoslavnim osvrtom.... ( ;

Dobro ste primetili sestro/brate, obrt sa pravoslavnim osvrtom nije na odmet, ali najcesce stavlja katanac na temu! :D

Pod kontrolisanom primenom podrazumevam primenu koncepta ne sa ciljem zamene ili bezanja od realnosti, ka cemu ova oblast, priznali Vi to ili ne, ipak gravitira, vec skretanje upotrebe ka prakticnim stvarima, dakako, imajuci na umu to da je u pitanju tek jedna alatka.
A to nikako nije vrsta "pravoslavnog utilitarizma", vec pokusaj preobrazavanja umnog stava prema ovom fenomenu!

Pozdrav!

Шон
ko si ti da bilo sta ocekujesh od mene, bilo to ruzno ili pak lepo?

Ja sam forumas, virtuelni clan ovde. ;) . I naravo, od svakog ocekujem da napise nesto
inspirativno. Ne verujem da smo se bilo kada pre sreli, ovo je prvi put. :)

Na zivce mi ne ide nista, nego sam u prvim tvojim postovima u ovoj temi video malo
vise strucnih izraza, i tezih filozofija, i kad si spomenuo Nirvanu, bilo je to lepse od prvih postova.
Tvoje reci govore mnogo o tebi, isto kao i moje reci mnogo o meni, itd.

Dali si se ti nesto uvredio? Ili pogresno shvatio?

Pogledaj ovu Zen salu. I bez brige, i ja sam kao ovaj mali meditant. :D

http://www.yu-budizam.com/cartoon/frame/cartoon7.html

katkad je vaznije kako nesto kazemo, nego sta kazemo. pohvala moze uvrediti vise, ako je izrecena na pogresan nacin, nego pokuda koja je izrecena sa postovanjem i konstruktivno.
mislite o tome.
tim pre sto komukaciji na netu nedostaje boja tona i glasa. mimika. govor tela. i veoma je lako razumeti nesto pogresno.

Napisana slova nisu nerealna, avatar nije nerealan. Svaki pokret je realan, i svaka sitnica.
Ako sam chat/blog master, onda sam to u 'realnosti' ja. I u Matrixu je svet realan, koliko god bio virtuelan. ;)

ALI, sva ta realnost, i realnost i virtualnost su saaamo kojekakve iluzije. Koje se mogu peckati bambusovim stapom.
Matrix je iluzija u iluziji, a ovaj svet je samo iluzija. Nista nije realno. ;) . Ko razume kontradikcije.. nek izvoli harmoniju.

Нема ту шта да се разуме или не... константно "ускачеш сам себи у уста"... изгледа да ни ти сам не знаш шта је реално а шта илузија, па онда изјавама типа "све је илузија" пуцаш на сигурно... :wink:

ristob:
Postoji virtuelni svet. U njega se uskače. Beži iz realnog sveta. Virtuelni svet nas čini boljim. Popravlja nas.
Treba prvo živet virtuelno pa tek onda realno!

Е па видиш, проблем је што си рођен у реалном, а не у виртуелном свету, и што узроци у реалном доносе последице у виртуелном свету (ако умреш у реалном, умрећеш и у виртуелном свету) а не обратно... :wink:

Da, postanem sto god pozelim a bicu to i u realnom zivotu. Ako izgradis virtuelnog lika, pa onda taj virtualni
u stvarnosti si ti. To si sto jesi, virtuelno realni.

Само што је за успех у реалном животу потребно много више труда, рада, жеље, мотивације и времена него у виртуелном....

Mozes postati sta god hoces, samo zamisli da jesi. To je dovoljno. :)

Како да не - замисли да си птица, па ће те водимо на неку зграду да видимо да ли је довољно :wink:

Ne, nije bas tako.

Реци ми шта се конкретно мења.

Patnja ---< equilibrium >---- Zadovoljstvo
Iluzija ----< nista >------------ Iluzija

Бамбусов штап ---<бол--> узмицање да те исти "нереални" штап не удари поново :wink:

Ne, nije, ja menjam paradigme kako kad hocu a ne izaziva mi to otpor i bol. To se uci i steče, tj razumevanje i tolerancija.

Још се ниси срео са реалношћу :)

Vise od 90% nas odredjuju reci, misli, tj slova i avatar. :)

Како си израчунао проценат?

vazi.

ajd da razjasnimo - ja procitala blog i ukapirala slijedece;
ti - khmmm...emotivna, trenutno, vrlo
ja - jok
nije nepremostivo, al je dovoljno da se malo...vise...mimoidjemo...tu i tamo...i ovdje...;)

To nije ralog da ti ne pises na ovoj temi,mozda se mimoilazimo u misljenjima ali i to je korisno,osim toga ja nisam jedina koja pise ovde:) dakle ako zelis samo izvoli;)

drage kolege... cela ova farsa je naravno na temu o kojoj govorimo a to je aproksimacija hipoteticke situacije kada je virtuelni zivot nekog pdf-a pomalo mrtav.... onda se rade stvari ovakvog obima i jako proste jer virtuelan i pomalo virulentan lik kao i pandan istog tog ali koji je stvaran i zhivotan podlozni su istim zakonima a sto znaci i slabostima. prvo se npr. prica o temi a u sklope iste se sa dozom cinizma govori o intelektualnim karakateristikama nekog diskutanta . naravno, reakcija mora da usledi po zakonu spojenih sudova a ostali pratioci teme uskachu sa komentarima jer nista tako lepo ne stimulise coveka na kognitivno razmishljanje a pogotovo zene, kao rovarenje po tudjim intimnostima :lol: to je zakon postojanja mnogih foruma isto kao i zhute stampe. znaci da rezimiram, drazi su mi likovi kao sto je npr. lilu koju kad iznerviram sochno me otera u mesto rođenja bez da trepne, jer znam da to radi iz iskrenih pobuda i zato sto sam joj drag, jer da nisam samo bi me stavila na ignore ili na nesto drugo.. :lol: ali koliko ljudi toliko i cudi kaze se.... jer, virtuelna zla cud je gora nego ona in natura... ova druga se potiskuje pred stvarnim osobama u realnim situacijama, a ovoj ovde se pusta na volju svashta chega se nashe celokupno drustveno bice svakodnevno sa gorchinom nego consequentiam.... jer covek, a pogotovu zena je drustveno bice ko shto reche pera bozovic u lepoti poroka... sa njom chovek mozhe da radi sho god oce :)

:lol:
postovanje je osnov svih kvalitetnih odnosa...ali! sta ce ti kvalitetni odnosi..kad mozes da radis sta hoces:rolleyes:
(vodje bi sad u duhu prethodnog posta trebala da usledi pljuvacina po muskarcima, koja bi se razvukla na 30 strana..sa mnogo socnih pikanterija...booorinnnggg..)
elvis left d bilding

:lol:
postovanje je osnov svih kvalitetnih odnosa...ali! sta ce ti kvalitetni odnosi..kad mozes da radis sta hoces:rolleyes:
(vodje bi sad u duhu prethodnog posta trebala da usledi pljuvacina po muskarcima, koja bi se razvukla na 30 strana..sa mnogo socnih pikanterija...booorinnnggg..)
elvis left d bilding

...iskljuchujuci sexualne, gde poshtovanje moze samo da smeta :mrgreen:

drage kolege... cela ova farsa je naravno na temu o kojoj govorimo a to je aproksimacija hipoteticke situacije kada je virtuelni zivot nekog pdf-a pomalo mrtav.... onda se rade stvari ovakvog obima i jako proste jer virtuelan i pomalo virulentan lik kao i pandan istog tog ali koji je stvaran i zhivotan podlozni su istim zakonima a sto znaci i slabostima. prvo se npr. prica o temi a u sklope iste se sa dozom cinizma govori o intelektualnim karakateristikama nekog diskutanta . naravno, reakcija mora da usledi po zakonu spojenih sudova a ostali pratioci teme uskachu sa komentarima jer nista tako lepo ne stimulise coveka na kognitivno razmishljanje a pogotovo zene, kao rovarenje po tudjim intimnostima :lol: to je zakon postojanja mnogih foruma isto kao i zhute stampe. znaci da rezimiram, drazi su mi likovi kao sto je npr. lilu koju kad iznerviram sochno me otera u mesto rođenja bez da trepne, jer znam da to radi iz iskrenih pobuda i zato sto sam joj drag, jer da nisam samo bi me stavila na ignore ili na nesto drugo.. :lol: ali koliko ljudi toliko i cudi kaze se.... jer, virtuelna zla cud je gora nego ona in natura... ova druga se potiskuje pred stvarnim osobama u realnim situacijama, a ovoj ovde se pusta na volju svashta chega se nashe celokupno drustveno bice svakodnevno sa gorchinom nego consequentiam.... jer covek, a pogotovu zena je drustveno bice ko shto reche pera bozovic u lepoti poroka... sa njom chovek mozhe da radi sho god oce :)

Dakle Son(vidim da te ovde svi uvazavaju,da se tvoje misljenje ceni,da se mnogi upravljaju po njemu,ne znam zasto je tako jer sam od skoro ovde,ali verovatno postoji razlog,u to necu da ulazim) posto sam po prirodi jako iskrena osoba recicu ti ono sto mislim iako sam svesna da cu tako(verovatno) izazvati tvoj gnev:) niko ali apsolutno niko,sem tebe,na ovoj temi nije spomenuo neko trece lice,niti pisao o njemu.Citala sam tvoj post o izvesnom Marlenu(ne znam o kome je rec).Dakle niko nije "rovario po tudjim intimnostima" sem tebe.Osetila sam da se ovaj post odnosi na mene,oprosti ako gresim,ali mi nije bila namera da igde i ista rovarim,ponajmanje ovde.Jednostavno sam postavila temu koja je meni bila interesanta za pisanje,ucinilo mi se da bi mozda jos nekog privukolo da pise o tome.Ali sam ocigledno jako pogresno shvacena.

Mozes biti sjajan retoricar u udobnosti svoje sobe, daleko od ljudi i sa beskrajno mnogo minuta da smislis i otkucas odgovor.

Мислим да је ово кључна ствар :)

E, a i ovo je tacno. Kazem za sebe, ovde svasta pricam, ali u stvarnosti sam povucen u sebe, tih, skroman,
i krajnje stidljiv. Ali to neznaci da su mi namere razlicite ovde i u stvarnosti. Namere su bitne, a jednake su. :)

Пут док пакла поплочан је најбољим намерама... :)

A, ovo vecim delom ne-mora da bude istina, jer upravo meni ovaj virtualni svet omogucava da upoznam ljude
sa kojima bih mogao da stubim u dublji kontakt.

Тешко да без физичке присутности може доћи до било каквог дубљег поимања било кога или чега... :)

Овде показујеш само оно што хоћеш, у реалном свету си оно што јеси... ;)

Тешко да без физичке присутности може доћи до било каквог дубљег поимања било кога или чега... :)

Овде показујеш само оно што хоћеш, у реалном свету си оно што јеси... ;)

elem, ti sumnjas da postoji npr. Tihi Ocean jer ga nikad nisi vidio ni probao...tj. nije fizicki prisutan,
a "ovdje" nam (mudro... :lol: ) pokazujes "samo ono sto hoces"...blago tebi...;)

btw i blago nama...valjda...:lol::lol::lol:

elem, ti sumnjas da postoji npr. Tihi Ocean jer ga nikad nisi vidio ni probao...tj. nije fizicki prisutan

Не, не сумњам, само знам да нисам у стању да га потпуности спознам док му не приђем, док га не омиришем, и док ме не запљусне маестрал са његове пучине...

Јасније? :)

Не, не сумњам, само знам да нисам у стању да га потпуности спознам док му не приђем, док га не омиришем, и док ме не запљусне маестрал са његове пучине...

Јасније? :)

jok..tek sad je nejasno...
znaci, kad te "zapljusne maestral" (btw ovo je stvarno presmijesno, al ajde...sorry), pa umocis nozice, omirises zrakic..."dublje ces pojmiti" pomenuti Ocean...?
zapravo, "u potpunosti ces ga spoznat"...vala bas...

tesko...ok, recimo da je to dobar pocetak, al' ne ginu ti godine suzivota sa tim Oceanom kako bi ga mrvu bolje "pojmio"...
mada, sve zavisi sta tocno zelis saznati ...
kapiram da je nekima dosta da Ocean omirisu i umoce nozice...pa mogu kuci, zadovoljni...

isto je i ovdje; npr. mjesecima komuniciras s nekim
pricate o svemu i svacemu...kad tad isplivace, makar slucajno,
stvari koje se ne mogu filtirati...
talozice se i na kraju cete imati prilicno jasnu sliku jedno o drugom...

ne moze se sve iskontrolirati i sakriti...nema toga.
zaebi medij, procedura je ista i sve se svodi na
"tajanstvenu kung fu vjestinu slusanja/posmatranja/..." koju ama bas svatko moze razviti...do izvjesne mjere...;)

eh da - njesra je sto ne more instant, oma, za pet minuta i tri recenice, al gdje to pa moze?

btw ne postoji "virtualni svijet", da kazem jasno i glasno na kraju - sve je to jedan te isti svijet, na zalost...
mislim, i ja bi u Narniju, al kad god probam dobijem cvorugu...kvalitetan neki ormar...:roll:

jok..tek sad je nejasno...
znaci, kad te "zapljusne maestral" (btw ovo je stvarno presmijesno, al ajde...sorry), pa umocis nozice, omirises zrakic..."dublje ces pojmiti" pomenuti Ocean...?
zapravo, "u potpunosti ces ga spoznat"...vala bas...

hm. zar stvarno verujes da IKOG mozes spoznati bez STVARNOG kontakta? I ne bih ni pokusavala da objasnim da li je to susret dusa, govor tela, miris ili sjaj u ocima..oali PRAVI kontakt izmedju ljudi moze da bude ostavren tek u kontaktu uzivo...
divno je sto postoji net..i sto nam pruza mogucnost da srecemo upoznajemo ljude koje nikad ne bi sreli...ali test onog-oci u oci...prolazi malo ko...vec sam pisala o tome, da se ne ponavljam..(vidis, meni maestral nije ni malo smijesan...cak mi je veoma simpatican...jer nema pravih reci da opisu ono sto se desi kad se ljudi upoznaju...zato se metafore i koriste...nije sve iskazivo matematickim formulama)
a drugi je par opanaka to sto cesto opijeni maestralom ne odemo dublje od par cetimetara tog istog okeana...
mi smo kompleksna bica, satkana od duhovnog, emotivnog, razumskog, fizickog...bio koji segment da zanemaris, propustio si cjelinu

tesko...ok, recimo da je to dobar pocetak, al' ne ginu ti godine suzivota sa tim Oceanom kako bi ga mrvu bolje "pojmio"...
mada, sve zavisi sta tocno zelis saznati ...
kapiram da je nekima dosta da Ocean omirisu i umoce nozice...pa mogu kuci, zadovoljni...
blah..nicim izazvama ironja..i potcenjivanje..

isto je i ovdje; npr. mjesecima komuniciras s nekim
pricate o svemu i svacemu...kad tad isplivace, makar slucajno,
stvari koje se ne mogu filtirati...
talozice se i na kraju cete imati prilicno jasnu sliku jedno o drugom...

ne moze se sve iskontrolirati i sakriti...nema toga.
zaebi medij, procedura je ista i sve se svodi na
"tajanstvenu kung fu vjestinu slusanja/posmatranja/..." koju ama bas svatko moze razviti...do izvjesne mjere...;)

eh da - njesra je sto ne more instant, oma, za pet minuta i tri recenice, al gdje to pa moze?

btw ne postoji "virtualni svijet", da kazem jasno i glasno na kraju - sve je to jedan te isti svijet, na zalost...

sa ovim se delom slazem..nista se ne moze sakriti..i svi smo mi na kraju ono sto smo..vr ili rl
i ne, nista ne moze za pet min

.....

Back