Treba li svi da budu glupi na isti nacin?
Pitanje je iskljucivo za Vraganu?
Jer kad neko , bilo ko , iznosi misljenje na koje je odgovor, idi pojedi nesto , buncas.....onda takav odgovor i sama Vragana moze da se shvati ili kao totalno glupa ili kao totalno pakosno zlobna, gde "egzistencijalno" pokusava motikom da usmrti protivnika....
Da li je na taj nacin pokazana iskljucivo glupost Vragane?
Ili je i u pitanju poziv na solidarnost i grupisanje pojedinaca na dve grupe, protagoniste za Vraganu i one koji smatraju da ima neceg u ovom slucaju onom mom postu?
Sudeci po reakciji koja se desila posle komentara slaganja, veca je sansa da je u pitanju ovo drugo....potreba da se pozovu karte da bi se u startu suspendovala vaznost komentara koji ce skloniti paznju sa toka koji odgovara Vragani....
Uzeo sam malo slobode da licno tumacim bas Vraganu, jer je krenula sa licnim komentarima, a preko nje ustvari tumacim ponasanje obicnog ili neobicnog korisnika virtualnog sveta i motive koje ima...
Nastavak komunikacije ce biti agresivniji , jer odjednom se sukob moze pretvoriti i obojiti u sukob dve licnosti , a ne dve ideje i dva stava, te onda obicno od Varaginog soja krece koriscenje svih sredstava tipa , vidi se odmah zasto si tuzan, mora da nemas devojku , i ostale licne karakterizacije , da bi se omalovazavao identitet i autoritet licnosti protivnika, a ideja sklonila sasvim u stranu.....
sto se Vragane tice - najslobodnije je licno tumaci...it's OK...
nema problema, mogu ja da se ubacim u taj tvoj pretenciozni diskurs u kom se mlogo prica, a malo kaze...tj. mogu se prevesti na "paciji",
a mogu i ne komunicirati s tobom...
mada, steta, jer si zanimljiv "sudionik" (necu reci sugovornik jer...);
u principu te rado citam; u onim rijetkim momentima kad ti nakupljena sitna razocarenja ne pomute inace vrlo bistar um
i uglavnom kapiram...naravno, onoliko koliko mi moja glupos' dopusta, al ajde...
bolodovano(ti rekao ja samo boldovala...) - sto bi reko nas narod; "svako se cese gdje ga svrbi..." ili "ne laje pas radi sela..."; kanda ovo vrijedi za nas sve, a ne samo za tebe ili mene...
e sad, nemam pojma kako ti funkcioniras Patak, al' ja bih uradila slijedece - opet procitala SVOJ (Patkov) prethodni post pa ga uporedila s narednim...u kom si, da budem iskrena, vrlo malo rekao o predmetu svoje analize tj. Vragani;
uglavnom si se bavio sobom...a to je upravo ono sto Patak, izmedju ostalog, zamjera "ostalima" tj. onima koji nisu Patak...al' opet, kako iz svoje koze...slazem se, nikako...(btw ovo nije upuceno tebi vec svima nama, ok?)
sto se tvog posta tice mogu ja i (relativno) ozbiljno odgovoriti;
1. drzim da vr i rl nisu dva odvojena svijeta, vec jedan jedini (na zalost ili na srecu...jos nisam "odlucila"...)
2. ta "animalnost" koju pominjes se valjda odnosi na covjekove (kao i kod bilo koje druge zivuljke...) urodjene instinkte?
ako je tako; s tim se, u nacelu slazem, al ja to ne odvajam - ista je prica, u obje ravni...zivuljka je zivuljka, i funkcionira kao zivuljka...takve su joj i potrebe i motivi...a covjek je zivotinja krda...copora, bolje receno, i ima potrebu da trazi drustvo drugih jedinki svoje vrste; u kojem ce ovako ili onako na kraju doci na mjesto koje mu "pripada"...
zaboravih - ja npr. od svoje animalnosti ne bjezim, nemam problem s cinjenicom da JESAM zivotinja...
3.
"Virtualni svet....
Biće se hrani kako?
-samozadovoljenjem , snobizmom , gordošću, potvrdom o egzistenciji ili ličnom dostignuću,kreativnošću i otkrivanjem nekih svojih trenutnih vrednosti , sa jasnim znanjem da će ta hrana kratko trajati....dodajte sami još
Biće raste kako?
-stvarajući svoje grupe, podgrupe, svoj autoritet, svoj imidž u virtuelnoj zajednici, svoj zapis....
Biće se razmnožava kako?
Virtuelni flert, virtuelni seks, aseksualno razmnožavanje prostim kopiranjem novog naloga ili usera, otvaranjem paralelnih ličnosti u sebi i vodjenjem tih paralelizama kroz različite nickove..." (T. PAtak)
e sad...ovo je bas onako...heavy...
zasto?
zato sto stosta kaze o Patku (zato sam i napisala ono sto sam napisala i izazvala buru u casi...tudje...vode...)...dobro,
o svima nama, ali narocito o Patku...
ovo dolje; to bi bilo sjajno, malo "provjezbati" Patak...i tebi i nama...u "oba" svijeta...
samo, ja , budalasta kakva jesam ne bih bjezala od upotrebe prvog lica mnozine
(doduse i malo bih ogulila,mozda bi recenica bila kraca i sirotinjskije dekorirana...znas, more to, stvarno)
...zapravo, bila bih vrlo sretna sto sam sebe/nas u toj mjeri skapirala, a ti?
"Promenite ugao gledanja , pozicionirajte nekad analogije , nekad negaciju negacije i videćete stvari na mnogo drugačiji način od pukog opisivanja drugih , a netumačenja sebe u svemu tome....osim kroz naivnost početne namere i bukvalno definisanih radnji , bez uključivanja dubljih poriva.......(tu je specijalista dr.sc moje srce, te se njoj obratite)" (T. Patak)
samo zbog ovog (3.), ni zbog ceg vise ja rekoh ono sto rekoh, u nadi da ce Patak skapirati da ga ja ne smatram nekim..."virtualnim pacenikom" vec prosto ne mogu vjerovati da inteligentan covjek dopusta da mu trivijalnosti toliko pomracuju, sustinski "zdravo", rasudjivanje...
ako nisam bila dovoljno "jasna" zao mi je...ili, zapravo, nije mi zao; jer je vjerojatno i trebalo ispasti upravo tako...
ko zna, evo - ja naucih ponesto o sebi, naucih ponesto i o Patku...
a ti Patak; jesi ista naucio ili si samo, jos jedared, demonstrirao vjestinu etiketiranja i slaganja stvari u oznacene pretince, koja ti ionako vec vrlo dobro ide?
btw Vragana ne trazi podrsku grupe, ne pripada nijednoj grupi i ima jedan jedini nick (just for the record....)
ako zelis nastaviti "agresivnije" jer stvarno vjerujes si Vraganu strpao u adekvatnu fioku, samo izvoli...jest gnjavaza, i to bespotrebna, ali nije problem...ima se, moze se...