jok..tek sad je nejasno...
znaci, kad te "zapljusne maestral" (btw ovo je stvarno presmijesno, al ajde...sorry), pa umocis nozice, omirises zrakic..."dublje ces pojmiti" pomenuti Ocean...?
zapravo, "u potpunosti ces ga spoznat"...vala bas...
hm. zar stvarno verujes da IKOG mozes spoznati bez STVARNOG kontakta? I ne bih ni pokusavala da objasnim da li je to susret dusa, govor tela, miris ili sjaj u ocima..oali PRAVI kontakt izmedju ljudi moze da bude ostavren tek u kontaktu uzivo...
divno je sto postoji net..i sto nam pruza mogucnost da srecemo upoznajemo ljude koje nikad ne bi sreli...ali test onog-oci u oci...prolazi malo ko...vec sam pisala o tome, da se ne ponavljam..(vidis, meni maestral nije ni malo smijesan...cak mi je veoma simpatican...jer nema pravih reci da opisu ono sto se desi kad se ljudi upoznaju...zato se metafore i koriste...nije sve iskazivo matematickim formulama)
a drugi je par opanaka to sto cesto opijeni maestralom ne odemo dublje od par cetimetara tog istog okeana...
mi smo kompleksna bica, satkana od duhovnog, emotivnog, razumskog, fizickog...bio koji segment da zanemaris, propustio si cjelinu
tesko...ok, recimo da je to dobar pocetak, al' ne ginu ti godine suzivota sa tim Oceanom kako bi ga
mrvu bolje "pojmio"...
mada, sve zavisi sta tocno zelis saznati ...
kapiram da je nekima dosta da Ocean omirisu i umoce nozice...pa mogu kuci, zadovoljni...
blah..nicim izazvama ironja..i potcenjivanje..
isto je i ovdje; npr. mjesecima komuniciras s nekim
pricate o svemu i svacemu...kad tad isplivace, makar slucajno,
stvari koje se ne mogu filtirati...
talozice se i na kraju cete imati prilicno jasnu sliku jedno o drugom...
ne moze se sve iskontrolirati i sakriti...nema toga.
zaebi medij, procedura je ista i sve se svodi na
"tajanstvenu kung fu vjestinu slusanja/posmatranja/..." koju ama bas svatko moze razviti...do izvjesne mjere...
eh da - njesra je sto ne more instant, oma, za pet minuta i tri recenice, al gdje to pa moze?
btw ne postoji "virtualni svijet", da kazem jasno i glasno na kraju - sve je to jedan te isti svijet, na zalost...
sa ovim se delom slazem..nista se ne moze sakriti..i svi smo mi na kraju ono sto smo..vr ili rl
i ne, nista ne moze za pet min