Život u Kanadi - pitanja i odgovori

Složio bih se da nigde nije lako ali mislim da malo preterujete... Ne znam da li živite u Srbiji pa nemate pravu sliku ali znam da je ovde katastrofa. Ovde su 90 vraćene na velika vrata, finansijska situacija je katastrofalna, ljudima se kradu brisači, sijalice u ulazu, skidaju gume itd... Još jednom kažem, nigde nije savršeno ali u Srbiji je stvarno katastrofa.
Od opcija za odlazak, Kanada jedina nudi normalne uslove. Sve ostalo nije izvodljivo. Pokušavali smo sa svih strana.

Ako živite u Kanadi, pretpostavljam da dugo niste bili u Srbiji ili da nemate baš realnu sliku. Ako tako gledamo, ja ne mogu da okačim tekstove iz Srbije jer su svi frizirani i netačni. A i takvi su 100 puta kriminalniji nego ovi koje vi postavljate. Pričam u množini za sve koji hejtuju temu.

I stvarno ne želim da se svadjam, samo tražim prave informacije. Koliko šta košta i šta je od papira potrebno za rentu stana, kupovinu kola, osiguranje itd...

Хаха ја нисам екстремиста уопште ја имам lifestyle-vegan. Скоро и ускоро све сирово плус сокови. Месец дана са 89 на 79 без икаквих вежби. И сада константно одржавање. Кога занима гуглај->rave diet & lifestyle. Извињавам се за off.

Хаха ја нисам екстремиста уопште ја имам lifestyle-vegan. Скоро и ускоро све сирово плус сокови. Месец дана са 89 на 79 без икаквих вежби. И сада константно одржавање. Кога занима гуглај->rave diet & lifestyle. Извињавам се за off.

Dobra nacih ishrane, ali za ljude koji imaju velike probleme sa holesterolom, secerom, kao i disfunkciju mekih organa, narocito bubrega. Danas sam radio deadlift sa 140kg, kad bih se ovako hranio, verovatno bih umro od hipoglikemije u toku treninga.

Не би веруј ми са правим програмом. Да ли је она умрла? :-) http://rebeldietitian.us. Само нас Србе треба мало образовати око тих ствари јер је балкански начин исхране поред овог америчког класичног најгори. Баш се скоро отворио први ресторан органске и сирове хране у Новом Саду. Значи креће здрав разум полако:-).

Не би веруј ми са правим програмом. Да ли је она умрла? :-) http://rebeldietitian.us. Само нас Србе треба мало образовати око тих ствари јер је балкански начин исхране поред овог америчког класичног најгори. Баш се скоро отворио први ресторан органске и сирове хране у Новом Саду. Значи креће здрав разум полако:-).
Није балкански начин исхране лош уосталом не постоји случајно пословица ,,старац Кочо од стотину љета итд", само је данас екстремизован исхраном индустријском клопом и претеривањем типа 3*дневно месо сваки дан.
Почео сам с пресном клопом донекле(пресна јаја, пресно млеко и сремски сир од пресног млека)1996., а доцније сам то проширивао.
Нешто о томе:
http://forum.krstarica.com/showthre...-plodovima?p=27755724&viewfull=1#post27755724
Бтв да додам, Канада је једна субарктичка пустош идеална за беле медведе и сличне живуљке.

Uzas :) izvini, meni je drago da je tebi dobro i da ti prija samo sto kad vidim takve price podsetim se koliko smo svi razliciti. Ja bih umrla od takve hrane, ja jedem meso, jaja, sir i malo voca. Ne jedem puno, vrlo malo jedem jer se trudim da jedem masnu hranu koja je dosta kaloricna i tako sam dugo sita, imam svega dva obroka dnevno sasvim spontano.

Велика грешка. То ти мислиш и то је све у глави. И ја сам тако мислио до пре неких месец и по дана. А онда потпун преокрет и никада се боље нисам осећао. Нема ту разлике или хоћеш да будеш здрав или не. Велика је заблуда да су протеини у месу, калцијум у млеку итд. Када бих се овде распричао не бисте веровали шта једемо или шта смо јели боље рећи. Туга. Ужас.

Велика грешка. То ти мислиш и то је све у глави. И ја сам тако мислио до пре неких месец и по дана. А онда потпун преокрет и никада се боље нисам осећао. Нема ту разлике или хоћеш да будеш здрав или не. Велика је заблуда да су протеини у месу, калцијум у млеку итд. Када бих се овде распричао не бисте веровали шта једемо или шта смо јели боље рећи. Туга. Ужас.

Ma nema veze Shone, samo ti jedi kako ti odgovara, treba uvek da slusas svoje telo, a ne sta ti tamo neki kazu. Moja ishrana je ono sto jeste, tako ce biti do kraja zivota, nema nikakvih promena za mene, na zalost... ja imam milion problema i netolerancija vezanih za hranu. Ne mogu ja to tako kao ti... ne mogu da tvrdim da je dobro jedno, a drugo nije, mogu samo da kazem sta radi za mene, a sta ne radi. Divno je kad nadjes nesto sto ti odgovara, tako kao sto si ti srecan sa tom dijetom, ja se kao tinejdzerka nisam ovako dobro osecala :)

Dragi prijatelji, i po neki sapatnik, u sanjanju sna o odlasku u Kanadu, imam neke nedoumice, pa bih voleo da mi, ako je moguće, neko pomogne da nađem pravi smer i način odlaska i ostanka u Kanadi za mene i suprugu.
Naime, supruga je završila engleski jezik i književnost i radi već desetak godina kao nastavnik, do sada, u dve osnovne škole, a ja, tako reći, nisam završio ništa, samo gimnaziju i radio u banci kao client advisor.
Molim vas za preporuke na koji način da odemo tamo i ostanemo, ali samo je jedan uslov, da se ne razdvajamo, tj. ili oboje, bez obzira ko je nosilac, ili ništa.
Hvala unapred.

Složio bih se da nigde nije lako ali mislim da malo preterujete... Ne znam da li živite u Srbiji pa nemate pravu sliku ali znam da je ovde katastrofa. Ovde su 90 vraćene na velika vrata, finansijska situacija je katastrofalna, ljudima se kradu brisači, sijalice u ulazu, skidaju gume itd... Još jednom kažem, nigde nije savršeno ali u Srbiji je stvarno katastrofa.
Od opcija za odlazak, Kanada jedina nudi normalne uslove. Sve ostalo nije izvodljivo. Pokušavali smo sa svih strana.

Ako živite u Kanadi, pretpostavljam da dugo niste bili u Srbiji ili da nemate baš realnu sliku. Ako tako gledamo, ja ne mogu da okačim tekstove iz Srbije jer su svi frizirani i netačni. A i takvi su 100 puta kriminalniji nego ovi koje vi postavljate. Pričam u množini za sve koji hejtuju temu.

I stvarno ne želim da se svadjam, samo tražim prave informacije. Koliko šta košta i šta je od papira potrebno za rentu stana, kupovinu kola, osiguranje itd...

Ne, ne, ne, ne I ne.

Mnogi glupani ovde jednostavno ne razumeju da Kanada kao zemlja ne pruza uslove za pristojnu zaradu I opstanak. Kanada je neobecana zamlja I ako ovde ne dolazite sa ogromnim parama (to vam je konkurencija) nema sanse za naku pristojnu buducnost, Mozete da se slikate sa svojim radnim iskustvom I kvalifikacijama ovde.

Ja jednostavno ovde pisem da se svet izmenio u poslednjih desetak godina. Ima puno vise zemalja gde pare mogu da se naprave bez ponizenja koje cete doziveti u Kanadi.

Procitajte ostale subforume ovde kako su se ljudi (da, cak I Srbi) snasli u raznim delovima sveta I posle idite na neki pravi imigracioni forum I citajte kako ljudi kukaju sto ne mogu naci posao u ovoj obecanoj zemlji.

Владо у којој то земљи може кинта да се "направи" у 21-вом веку? Мислим да је то утопија. Нигде више(ако причамо о просечном човеку) не може да се заради и остави кинта са стране ако ћемо искрено.

Владо у којој то земљи може кинта да се "направи" у 21-вом веку? Мислим да је то утопија. Нигде више(ако причамо о просечном човеку) не може да се заради и остави кинта са стране ако ћемо искрено.

Trgovina sa Kinom, samo ko ima znanja, zelju i novca da se ubaci u poslove. Dajem primer, prijatelj radi sa hidraulikom i pneumatikom uvoz iz kine svega i svacega + njegova firma radi remonte, na opremu iz Kine uvezenu za 60 000eura sa carinom i brodskim prevozom iz Hong Konga, na kraju je uzeo preko 150 000 eura. Banalan primer, samo trebas da ides tamo i da se mantas sa njima, da vidis fabriku, proizvod i da dil napravis na licu mesta. Bilo koja trgovina sa Azijom moze da bude jako uspesan dil, pa ovi sto kupuju robu u turskoj za butike, uzimaju majcu za 3e, a prodaju za 10e, ako se bavis vecim trgovinama i ozbiljnijim poslovima mogucnost uvek postoji.
Mozes i u Srbiji da napravis pare ako imas srece, upoznao sam coveka koji radi trokute za Mercedes, onda imam prijatelja koji sa rusima radi proizvodnju lagera, samo za nekog Rusa fabrikanta i njegove fabrike. Postoje mogucnosti razne, bitno je koliko si dobar u svom poslu, nije sve toliko depresivno. Sto se tice nekih manjih preduzetnickih poslova, tvrdim da vise imas sanse za neke stvari ovde u Srbiji, nego u Kanadi.

Ко бре да тргује са Кином? Хаххахаха причамо човече о обичним људима запосленим. У Србији да направиш паре можеш ако имаш прођу за ФТ1П. Опорезоваће те Србија и Вучко само тако. Мале предузетнике Србија гута и они не знају где ударају према томе то пада у воду, осим ако ниси хохштаплер. Овде се прича о Канади и о неком канадском сну где ни доктори немају 100к или више. Дубаи ме не занима. Тамо не бих живео ни за џабе. Да енглески је битна ствар поготово што га Кинези и Тајланђани "одлично" парлају:-). И моја изјава и даље стоји;-).

Ко бре да тргује са Кином? Хаххахаха причамо човече о обичним људима запосленим. У Србији да направиш паре можеш ако имаш прођу за ФТ1П. Опорезоваће те Србија и Вучко само тако. Мале предузетнике Србија гута и они не знају где ударају према томе то пада у воду, осим ако ниси хохштаплер. Овде се прича о Канади и о неком канадском сну где ни доктори немају 100к или више. Дубаи ме не занима. Тамо не бих живео ни за џабе. Да енглески је битна ствар поготово што га Кинези и Тајланђани "одлично" парлају:-). И моја изјава и даље стоји;-).

60 000 eura i nije neka para, firma je mala i privatna, bavi se hidraulikom i pneumatikom. Zasto to nije primer obicnog coveka, objasni mi ?
Ft1p i to mozes da se plati, sve se parama zavrsava, nece 500eura mita da te zadrzi da krenes sa poslom valjda ? Svuda te oporezuju, u svakoj zivoj zemlji na planeti.
Naravno da guta, kad je kompletna proizvodnja zapalila u Aziju, Pa pogledaj samo koliko je na zapadu ljudi puklo u industrijskom sektoru zbog Kineza ?
Covek dobio otkaz u Italiji, gazda ugasio firmu... pravili su prekooekanske kontejnere za robu, isti takav kontejner koji kosta 20k eura u italiji, Kinezi prave za 3k. Korporativna globalizacija guta male preduzetnike, nije to slucaj samo sa Srbijom. Ja bih naravno gledao da platim radnika 15x manje, da sam korporacija.
Moras nekako da iskomuniciras sa tim kinezom :), bolje da se nabada Engleski, nego da se uci kinesko pismo.

Dragi prijatelji, i po neki sapatnik, u sanjanju sna o odlasku u Kanadu, imam neke nedoumice, pa bih voleo da mi, ako je moguće, neko pomogne da nađem pravi smer i način odlaska i ostanka u Kanadi za mene i suprugu.
Naime, supruga je završila engleski jezik i književnost i radi već desetak godina kao nastavnik, do sada, u dve osnovne škole, a ja, tako reći, nisam završio ništa, samo gimnaziju i radio u banci kao client advisor.
Molim vas za preporuke na koji način da odemo tamo i ostanemo, ali samo je jedan uslov, da se ne razdvajamo, tj. ili oboje, bez obzira ko je nosilac, ili ništa.
Hvala unapred.

Sta moze da se procita u kanadskim medijima....
Canada loses 39,400 jobs in July; youth struggle to find work
http://www.ctvnews.ca/business/canad...work-1.1404058
Canada loses 45,900 jobs in December in surprise setback
http://www.torontosun.com/2014/01/10...rprise-setback
Canada Post to cut 8,000 jobs, stop home delivery
http://www.stockhouse.com/news/busin...-home-delivery
Od pre neki dan...
CBC to cut 657 jobs
http://www.cbc.ca/news/canada/cbc-t...pete-for-professional-sports-rights-1.2605504
Svaki dan se moze procitati nesto ovakvo...
Mene zanima ako ovako otpustaju u Kanadi, gde ti ljudi koji izgube posao idu dalje ? Radi u nekoj firmi, dobije otkaz ima preko 40 godina , gde ce on da nadje drugi posao ? Vec sa 40 godina je covek mator , stizu stalno novi mladji, a plus stizu i stalno imigranti.....i svi ce naci posao u struci i raditi tamo do penzije ?

Sta moze da se procita u kanadskim medijima....
Canada loses 39,400 jobs in July; youth struggle to find work
http://www.ctvnews.ca/business/canad...work-1.1404058
Canada loses 45,900 jobs in December in surprise setback
http://www.torontosun.com/2014/01/10...rprise-setback
Canada Post to cut 8,000 jobs, stop home delivery
http://www.stockhouse.com/news/busin...-home-delivery
Od pre neki dan...
CBC to cut 657 jobs
http://www.cbc.ca/news/canada/cbc-t...pete-for-professional-sports-rights-1.2605504
Svaki dan se moze procitati nesto ovakvo...
Mene zanima ako ovako otpustaju u Kanadi, gde ti ljudi koji izgube posao idu dalje ? Radi u nekoj firmi, dobije otkaz ima preko 40 godina , gde ce on da nadje drugi posao ? Vec sa 40 godina je covek mator , stizu stalno novi mladji, a plus stizu i stalno imigranti.....i svi ce naci posao u struci i raditi tamo do penzije ?

Vidis.... tu si se malo zeznua sa svojom logikom. U kanadi u glavnom poslove gube mladi ljudi a drtine zadrzavaju poslove dok ne krepaju. Ti mladi koji izgube poslove obicno nadju novi posao U McDonaldsu, Wal-Martu, Tim Hortonsu ili Starbucksu ako imaju srece.

Vidis.... tu si se malo zeznua sa svojom logikom. U kanadi u glavnom poslove gube mladi ljudi a drtine zadrzavaju poslove dok ne krepaju. Ti mladi koji izgube poslove obicno nadju novi posao U McDonaldsu, Wal-Martu, Tim Hortonsu ili Starbucksu ako imaju srece.

Objasni mi tvoju logiku, na primer Canada Post ce otpustiti 8000 zaposlenih, oni su svi mladi i naci ce nove poslove u meku i burger kingu ? Ili ovi iz CBC gde ce tih 600 otpustenih svi u mek ?

Back