Život posle smrti

Evo malo za promenu, jedne originalne teme. Naime, šta mislite, da li postoji život posle smrti? I kako može da postoji kad joj samo ime kaže da je to SMRT, dakle suprotnost života, onda to uopšte zapravo i nije bila smrt ako nakon ''nje'' ima života?
Molim za civilizovanu i uljudnu diskusiju, bez uvreda i protoplanetarne insuficijencije! Budimo Srbi iako smo ljudi. Hvala.
Život posle smrti ne postoji jer je život ovo što nam traje sada i zove se životom.. Posle smrti duša nastavlja da bitiše u nekom obliku i stanju koje se ne može opisati rečima sa ovoga sveta jer slika tog nekog sveta ne postoji na ovom našem i nije zato moguće objasniti rečima kojim raspolažemo.
Zamisli kada bi mrav pokušao objasniti komunikacijom kojom se međusobno sporazumevaju mravi da recimo postoji na svetu, svet ljudi i sve ili bar nešto iz tog sveta u kojem mi sada živimo!
Bilo bi mu nemoguće jer mrav ne vidi naš svet i sve i da ga nekako vidi, kako bi drugom mravu to objasnio.
Dobro je što tragaš za tim pitanjima jer tako tražiš smisao života.. Ne obaziri se na ljude koji nipodaštavaju tvoj napor i put ka tome..

Materija se vrti tu, a mi idemo negde... 'ebem li ga gde.
Il se reinkarniramo. Il smo završili zadatak i slobodni smo :)

mi idemo gdje nas odnesu
drag.gif

Energija je posledica kretanja.
A šta se to kreće?
Kreću se 'živi stvorovi'-atomi, elektroni?
Ne. To nije kretanje. To su slike kroz koje sebi stvaramo predstavu kretanja i onda je čulima sebi i projektujemo kao materijalnu stvarnost.
Kretanje je u domenu volje. Volja pokreće pažnju iz svega-što-jeste (sebe-apsoluta) u znanja-o-svemu-što-jeste (u Svijest-o-sebi-apsolutu),
pri čemu se volja cijepa i centrira u izolovanim znanjima-o-sebi (Ja) dok pažnjom odatle usmjerenom izvan sebe stvara doživljaj odvojenosti
jedinke od Jednote postojanja (Ja od Jastva) iz čega se stvara potreba za saznanjima ostatka Jastva. Odatle subjekat i objekti.
Ta potreba je inicijator kretanja... pažnje.

Kada se voljom pažnja vrati u Jednotu... kretanje nestaje kao da nikada nije ni bilo.

Back