Život posle smrti

strasan je coveku strah od kraja

pa je izmislio svakakve varijante kojim dokazuje da taj kraj nece doci

iako vecina izuzetno protracuje ovaj zivot

nema bate nista ,impuls u mozgu stvara zivot, bez njega nema nista
Ne. Kraj mu dođe ko slatka opijenost pa san.
Strašna je misao o životu zauvjek. Još, jebenom, još, u patnji, još, bez nade, još, zauvjek.

Strašna je misao o životu zauvjek. Još, jebenom, još, u patnji, još, bez nade, još, zauvjek.
Ko kaže da život mora da bude jeben, u patnji i bez nade, zauvijek? On može da traje u zadravlju, veselju, ljubavi, materijalnom i duhovnom blagostanju, zauvijek. Sve zavisi od toga kako će život da koristi svojih 7 sedam svemoćnih sposobnosti i radnji, da li na svoju štetu ili na korist.

Jel vam toplo dok razmišljate kako vas čekaju rajski vrtovi, sto devica i slične perverzije malograđanstva?
Ovo što si rekao je tvoja vera, a ne znanje. Svaka vera je posledica siromaštva duha, pa ivera u večni život ili nevera.

Što se tiče mojih stavova u vezi problema postojanja večnog života, oni nisu vera, već znanje u obliku logičkih zaključaka baziranih na neoborivim naučnim činjenicama i svakodnevnom ljudskom iskustvu, koji se ne mogu negirati, jer nemaju čime.

za evoluciju i prirodu postoje dokazi.ako imas dokaze za ruzicastog slona izvoli
Kad naučnici, filozofi i teolozi uoče neki fenomen, čije postojanje ne znaju da objasne, kao što je, na primer, postojanje materije, života i prirode fenomen, onda oni takvim fenomenima samo daju ime i trude se da ih objasne još nepoznatijim i zagonetnjim fenomenima, kao, na primer Bogom ili evolucijom i onda se prave kao da im je sve jasno. A, zapravo, i dalje ništa ne znaju kao što i pre nisu znali. Samo veruju da znaju, a i dalje ništa ne znaju.[/QUOTE]

mozda su tvoji dokazi jaci
Ja se ne bavim dokazivanjem postojanja fenomena, poput materije, života i Prirode. Oni sami svoje postojanje dokazuju time što postoje. Ja samo objašnjavam ŠTA su ti fenomeni, KAKO postoje i ZAŠTO. Ne objašnjavam ih ni pomoću Boga, ni ružičastih slonova, ni evolucije, već pomoću njih samih, po onome što oni jesu, tj. po njihovoj suštini. Koja je sadržana u njihovih 7 božanskih, svemoćnih, životnih, fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojih od uvek sami po sebi i postoje i sva čuda ovog sveta čine.

Kad naučnici, filozofi i teolozi uoče neki fenomen, čije postojanje ne znaju da objasne, kao što je, na primer, postojanje materije, života i prirode fenomen, onda oni takvim fenomenima samo daju ime i trude se da ih objasne još nepoznatijim i zagonetnjim fenomenima, kao, na primer Bogom ili evolucijom i onda se prave kao da im je sve jasno. A, zapravo, i dalje ništa ne znaju kao što i pre nisu znali. Samo veruju da znaju, a i dalje ništa ne znaju.

Ja se ne bavim dokazivanjem postojanja fenomena, poput materije, života i Prirode. Oni sami svoje postojanje dokazuju time što postoje. Ja samo objašnjavam ŠTA su ti fenomeni, KAKO postoje i ZAŠTO. Ne objašnjavam ih ni pomoću Boga, ni ružičastih slonova, ni evolucije, već pomoću njih samih, po onome što oni jesu, tj. po njihovoj suštini. Koja je sadržana u njihovih 7 božanskih, svemoćnih, životnih, fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojih od uvek sami po sebi i postoje i sva čuda ovog sveta čine.
[/QUOTE]
malo kontradiktornosti?

takodje i malo neznanja o geologiji i evoluciji tj nauci uopste

Poslednja izmena:
malo kontradiktornosti?
Ne možeš tako diskutovati - izreći jednu tvrdnju, a ne obrazložiti je. Kako ja sada mogu da znam u čemu je moja kontradikcija?

takodje i malo neznanja o geologiji i evoluciji tj nauci uopste
Isti slučaj! Nisi obrazložio šta ja to ne znam o geologiji, evoluciji i nauci, a ti znaš, pa ne mogu da procenim ko je od nas dvojice u pravu, da bih mogao da ti odgovorim. Izvoli, obrazloži ove svoje dve tvrdnje šire, pa da nastavimo diskusiju. Bilo čija tvrdnja da nešto "nije", ništa ne znači bez objašnjenja šta "jeste".

Ne možeš tako diskutovati - izreći jednu tvrdnju, a ne obrazložiti je. Kako ja sada mogu da znam u čemu je moja kontradikcija?

Isti slučaj! Nisi obrazložio šta ja to ne znam o geologiji, evoluciji i nauci, a ti znaš, pa ne mogu da procenim ko je od nas dvojice u pravu, da bih mogao da ti odgovorim. Izvoli, obrazloži ove svoje dve tvrdnje šire, pa da nastavimo diskusiju. Bilo čija tvrdnja da nešto "nije", ništa ne znači bez objašnjenja šta "jeste".
ako u necemu vidis nesto bozansko onda je logicno da je to bozje delo,ne moze nesto imati bozansko a ne biti pravdano bogom

filozofi su svet posmatrali kroz prizmu dotadasnjih saznanja

mnoga saznanja su od njihovog vremena toliko uznapredovala da je jasno da njihova filozofija ne vredi

nauka je dala odgovore koji prevazilaze nekadasnje filozofske misli

ako u necemu vidis nesto bozansko onda je logicno da je to bozje delo, ne moze nesto imati bozansko a ne biti pravdano bogom
Po religiskim učenjima i shvatanjima Bog je nešto što vječno postoji, nešto što je svemoćno i sveznajuće. U stvarnosti, da bi nešto postojalo većno i bilo sveznajuće i svemoćno, mora da raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti - naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja - dakle, mora da bude živo i svesno, jer ovih 7 sposobnosti su osnovni faktori svesti, bez kojih ne može da bude nikakvog postojanja, nikakvog sveznanja, nikakve svemoći i nikakvog stvaranja, tj. nikakve evolucije. . Danas u nauci postoje dokazi da sa tih 7 sposobnosti raspolaže ono što fizičari zovu imenom ENERGIJA, sem koje ničeg drugog nema i od koje je putem njene evolucije, tj. samorazvoja, sve uz pomoć tih njenih 7 sposobnosti, nastao celi Univerzum i život u njemu. Ovo podrazumeva da sem žive i svesne, nestvorive i neuništive, sveznajuće i svemoćne ENERGIJE, nikakvog drugog Boga nema, niti treba da bude da bi sve u Univerzumu bilo kako jeste. Za sve ovo u nauci danas dokazi postoje i ja upravo ove naučne dokaze i koristim kad objašnjavam postojanje i evoluciju materije, života i Univeruma. I nije mi jasno, dok mi ne objasniš, kakvu kontradikciju ti u ovom mom objašnjenje vidiš i u čemu vidiš moje nepoznavanje nauke i razumevanje pojma evolucije.

nauka je dala odgovore koji prevazilaze nekadasnje filozofske misli
To je potpuno tačno i ovo moje objašnjenje postojanja materije, života, Univerzuma i njihove evolucije, upravo je u skladu sa tekućim naučnim saznanjima, otkrićima i dokazima u vezi postojanja Energije od koje su putem njene evolucije nastali Univerzum i život u njemu. Kruna i najviše dostignuće današnje nauke su upravo dokazi da je Energija ŽIVA I SVESNA. Odnosno, da raspolaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti, bez kojih ne bi mogla da bude ni živa, ni svesna, ni sveznajuća, ni svemoćna.

Poslednja izmena:
Po religiskim učenjima i shvatanjima Bog je nešto što vječno postoji, nešto što je svemoćno i sveznajuće. U stvarnosti, da bi nešto postojalo većno i bilo sveznajuće i svemoćno, mora da raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti - naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja - dakle, mora da bude živo i svesno, jer ovih 7 sposobnosti su osnovni faktori svesti, bez kojih ne može da bude nikakvog postojanja, nikakvog sveznanja, nikakve svemoći i nikakvog stvaranja, tj. nikakve evolucije. . Danas u nauci postoje dokazi da sa tih 7 sposobnosti raspolaže ono što fizičari zovu imenom ENERGIJA, sem koje ničeg drugog nema i od koje je putem njene evolucije, tj. samorazvoja, sve uz pomoć tih njenih 7 sposobnosti, nastao celi Univerzum i život u njemu. Ovo podrazumeva da sem žive i svesne, nestvorive i neuništive, sveznajuće i svemoćne ENERGIJE, nikakvog drugog Boga nema, niti treba da bude da bi sve u Univerzumu bilo kako jeste. Za sve ovo u nauci danas dokazi postoje i ja upravo ove naučne dokaze i koristim kad objašnjavam postojanje i evoluciju materije, života i Univeruma. I nije mi jasno, dok mi ne objasniš, kakvu kontradikciju ti u ovom mom objašnjenje vidiš i u čemu vidiš moje nepoznavanje nauke i razumevanje pojma evolucije.

To je potpuno tačno i ovo moje objašnjenje postojanja materije, života, Univerzuma i njihove evolucije, upravo je u skladu sa tekućim naučnim saznanjima, otkrićima i dokazima u vezi postojanja Energije od koje su putem njene evolucije nastali Univerzum i život u njemu. Kruna i najviše dostignuće današnje nauke su upravo dokazi da je Energija ŽIVA I SVESNA. Odnosno, da raspolaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti, bez kojih ne bi mogla da bude ni živa, ni svesna, ni sveznajuća, ni svemoćna.
ti zoves energija ja priroda

mada je pitanje da li se radi o svesnim ili uslovljenim reakcijama

ne znam koliko se moze dokazati pamcenje prirode sem postojanja ostataka,razumevanje i misljenje sem fizicko-hemijskih reakcija,

tj sve se moze svrstati kao fizicko-hemijska reakcija

tj sve se moze svrstati kao fizicko-hemijska reakcija
Budeš li veseo kad izgovoriš reč "fizičko-hemijska reakcija", ubeđen kako sada sve razumeš i znaš? Kao što vernik bude veseo kad izgovori reč "Bog" ubeđen kako sada sve razume i zna. Ili kao što fizičar bude veseo kad kaže "sve je energija" ubeđen kako sada sve razume i zna. Ili kao što psiholog bude veseo kad kaže "svest", ubeđen da sada sve razume i zna. Isto se desi i sa biologom kad izgovori reč "život". Ili filozofom kad izgovori reč "bitak" ili političarem kad izgovori reč "demokratija" itd.

A, zapravo, svi oni i dalje ostaju neznalice kao što su i pre bili, jer hemičar i dalje ne zna šta su hemijske reakcije i kako su one moguće; kao što i fizičar i dalje ne zna šta je energija i šta je to što je sposobno da se kreće i vrši rad; ili kao što niti i jedan vernik ne samo da ne ume da objasni kako je Bog stvorio svet, već niti i jedan čak ne zna ni da li Bog postoji; isto kao što niti i jedan biolog na svetu ne zna šta je život i kako je on uopšte moguć; što važi i za sve psihologe sveta koji pojma nemaju šta je i da li uopšte i postoji svest; i filozofe koji ne znaju šta je bitak; i svetske ideologe i političare koji mažu svetu oči sa svojom lažom i paralažom zvanom "demokratija".

A šta, zapravo svi oni ne razumeju i ne znaju?

Ne znaju da ni hemije i hemiskih reakcija, ni energije u obliku kretanja i vršenja rada, ni Boga kao sveznajućeg i svemogućeg stvoritelja neba i zemlje, ni života koji se uvek iznova rađa i umire, niti svesti koja sebe zove imenom "ja", pa ni demokratije ili igranja fudbala, sviranja viline ili jedenja ćevapa sa lukom itd, ne može da bude bez 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji: NAPREZANJA, KRETANJA; OPAŽANJA; OSEĆANJA; PAMĆENJA; MIŠLJENJA I RAZUMEVANJA.

U celom Univerzumu ničeg drugog nema sem tih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji i VRŠIOCA koji te radnje vrši, koji sebe zove imenom "JA". Koji pomoću tih svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji postoji sam po sebi, od uvek i zauvek, kao svoj i uzrok i posledica, tako što se večito i uvek na isti način ponavlja, tj. pretače se kroz svoja tri prirodna oblika i stanja. I tom prilikom od sebe samoga sva čida ovog sveta čini, potpuno nebitno koje ime tom svemoćnom čudotvorcu ćemo da damo, da li hemija i hemijska reakcija, da li energija, da li Bog, da li život, da li svest ili bitak ili pasje ***** pored puta ili samo imenom JA, kojim ON sam samoga sebe zove, ma u kojem svom obliiku da se nalazi.

Toliko, da znamo o čemu se radi, da se više ne blamiramo svojim oobrazovanjem i znanjem, ubeđeni kako sve razumemo i znamo, a zapravo, ništa, niti razumemo, niti znamo - ni hemičari, ni fizičari, ni biolozi, ni psihilozi, ni filozofi, ni teolozi, a svetske ideologe, političare i bogataše-mafijaše da i ne pominjemo, koji su svojim neznanjem, vodeći svet u propast, sve zagrdili i usrali stvar do daske.

Poslednja izmena:
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2021&mm=02&dd=04&nav_id=1805889

posto neki tvrde da imaju dokaz ,

evo da im pomognem da zarade pare
Šteta što taj bogataš, Tomas Bigelou nije dao svoju adresu da mu pošaljem moj video i zaradim pola miliona dolara. Mada, kod tolikog njegovog bogatstva, malu nagradu je ponudio za takvo jedno otkriće i dokaz. Valjda štedi pare da ima kad umre.

Mada, ja, zapravo nemam dokaz da život (svesnost) postoji posle smrti, već dokaz da samo večni život, tj. večita svesnost, postoji i ništa drugo. I dokaz ta ta svesnost nije uslovljena maerijalnim oblikom, već obrnuto, da je materijalni oblik uslovljen svesnošću. Materijalnog oblika - ljudskog, životinjskog ili bilo kojeg drugog, pa makar se radilo o pasijem ghjovnu pored puta, kao obliku - ne može da bude bez svesnosti, tj. bez 7 sposobnosti potrebnih da se neki oglik stvori.

kvaliteta opada jer telo propada a i duh bledi dok ga se ne izbrise a onda zivis u sjecanje dok i ti svi drugi ne pomru i izgube pamcenje
ma hajde, zašto toliko pesimistično?
ovde je dovoljno postaviti neka jednostavna pitanja, da bi se dobio odgovor na pitanje da li sve ovo slučajno, rezultat haotičnih okolnosti.
"Mislim, dakle jesam" - Rene Dekart
Ako već postojim, dakle tu sam, svijestan svog postojanja. A svijest nije pad kamena, tup zvuk drvena pečata.
To je svojevrsno memorisanje cijelokupnog životnog toka, na osnovu razuma razlučivanje bitnih od nebitnih stvari i kroz
psiho-motoričke sposobnosti postizanje željenog.
Ovo je suviše kompleksan životni put opstanka da bi mogao biti besmislen. Smislen je, jer ga je neko morao izdejstvovati mislima.
Misaoni proces je čudo po sebi a tek onaj vrhunski. Teško je zamisliti da takvo čudo nema svoje poreklo, da je nastalo ni iz čega.
Jednostavno, postavi sebi pitanje da bi dobio odgovor: odakle meni samo dvoumljenje u pogledu neke činjenice? Nije li suviše zamršeno da bi moglo nastati iz Ništavila? Ovde dolazimo do jasnog odgovora. Kada ima odgovora ima i nade.
Kao što reče Oziman, to što je nešto izvan mogućnosti spoznaje - transcedentno, ne znači da ne postoji. Primera radi, mravi imaju svoj radni vijek, provode u mravinjaku. Ja mogu stajati pored mravinjaka danima, posmatrati ih, govoriti im, vikati im, mahati im. Neće me registrovati. Ne zato što ne žele ili ne mogu, nego jednostavno zato što im nije dato. A baci im trunku ili kamenčić e onda nastaje uzbuna...
Na kraju se postavlja pitanje, da li smo mi samo mravi kojima je suđeno da padne "kamenčić", odnekud iz svemira ☄
L.p :nosijelku:

Pa, postavlja se pitanje, koji uslovi bi se morali steći, da biste bili živi posle takve situacije.

Moj neki odgovor bi bio: da sadržaj vašeg uma egzistira. Dakle, neki ograničen broj megabajta.
Sadržaj uma ne može egzistirati bez uma. Problem je samo neznanje šta je ljudski um. Ljudski um nije ni telo, ni mozak, kao što su svi ubeđeni da jeste, već čovekova aura (duša) u vidi posenbog elektromagnetnog živog i svesnog polja, koje obaviuja i prožima ljudski organizam, pomoću koje rade čovekova čula, mozak i nervni sistem, isto kao i naš kompjuter pomoću električne energije. Kad uključimo struju u kompjuter, kompjuter radi. Kad je isključimo, komjuter ne radi. Isto je i sa ljudskim organizmom, Živ je i radi dok je ljudska duša (aura) skopčana sa njim. Čim se iskopča, telo odmah umire i počinje da se raspada, a ljudska duša nastavlja da bude živa i svesna i kad se iskopča iz tela, isto kao što je bila živa i svesna dok je bila prikopčana za telo.

Ovo znam iz vlastitog iskustva mojih mnogobrojnih "izlazaka iz tela" koje sam često ostvarivao tokom punih 15 godina (od 1980-1995 godine). Na osnovu tog iskustva znam i tvrdim da nema velike razlike živeti sa telom ili bez tela. Čak je i bolje bez tela, jer tada je duša oslobođena od tela i ne mora više o njemu da se brine. Ne mora da misli šta će jesti, piti, obući, gde će spavati, ne mora iči svakoga dana na posao i raditi i brinuti se o bilo čemu.

A plus toga i dalje je prisutna tu, sve vidi i sve zna i još plus što može da leti kao ptica ili prolazi kroz betonske zidove bez problema jer je mnogo ređa i lakša od materije. Jer je njena vibracija sporija, a gustina manja nego u materije. Koja je takože živa i svsna, ali joj je vibracija mnogo brža, a gustina veća. Ovo postaje jasnije kad se shvati da se energija od koje je sagrađan univerzum, uvek fizički manifestuje kao elektromagnetnio živo i svesno polje. Ta polja mogu da budu malih dimenzija, poput elemantarnih čestica, koja su gušća i teža jer im je vibracija veoma brza, a mogu da budu velika kao, na primjer elektromagnetno živo i svesno polje planete Zemlje koje obavija, prožima i nformatički povezuje sve atome od kojih se telo Zemlje sastoji i tako Zemlju čini celovitim živim i svesnim bićem, na isti način kao što ljudska aura čini ljudski organizam celovitim i živim svesnim bićem.

I svaki atom, svaka ćelija, svako telo biljke životinje i čoveka ima svoju dušu, t. auru. To ima i svako nebesko telo i svaka galaksija, pa i ceo Univerzum. Što podrazumeva da je celi univerzum hijerarhija velikih i malih živih i svesnih elektromagnetnih polja, sadržanih jeni unutar drugih. Ellementarne čestice unutar atoma kao jednog šireg elektromagnetnog polja. zatim atomi unutar nebeskih tela ili tela ćelija, biljaka, životinnja i ljudi kao još većih živih i svesnih elektromagbetnih polja, što važi i za atome unutar nebeskih tela i nebeska tela unutar galaksija i galaksije unutar Univerzuma, Da nije tako, Univerzum, ne samo da bi se raspao, već ne bi mogao ni da nastane. Pogledajte na ovim slikama dole kako to izgleda, koje simbilišu hijerarhiju i organizaciju tih elektromagnetnih polja u Univerzumu, koja egzistiraju jedna unutar drugih i jedna uz pomoć drugih. Njašire i najveće elektromagnetno i živo svesno polje je ono što fizičari zovu imenom "kvantni vakuum", koji omogućuje da i ceo Univerzum bude jedinstveno, živo i svesno biće, isto kao i čovek.

SVEMIR.jpg
SIMBOL SVEMIRA.jpg

Pa, postavlja se pitanje, koji uslovi bi se morali steći, da biste bili živi posle takve situacije.

Moj neki odgovor bi bio: da sadržaj vašeg uma egzistira. Dakle, neki ograničen broj megabajta.
Da, da egzistira u virtuelnom, ali je pitanje prirode tog virtuelnog

Šta ako je to postmortem virtuelno druge prirode, tj metafizičko (neograničeno), i nema veze sa megabajtima

ma hajde, zašto toliko pesimistično?
ovde je dovoljno postaviti neka jednostavna pitanja, da bi se dobio odgovor na pitanje da li sve ovo slučajno, rezultat haotičnih okolnosti.
"Mislim, dakle jesam" - Rene Dekart
Ako već postojim, dakle tu sam, svijestan svog postojanja. A svijest nije pad kamena, tup zvuk drvena pečata.
To je svojevrsno memorisanje cijelokupnog životnog toka, na osnovu razuma razlučivanje bitnih od nebitnih stvari i kroz
psiho-motoričke sposobnosti postizanje željenog.
Ovo je suviše kompleksan životni put opstanka da bi mogao biti besmislen. Smislen je, jer ga je neko morao izdejstvovati mislima.
Misaoni proces je čudo po sebi a tek onaj vrhunski. Teško je zamisliti da takvo čudo nema svoje poreklo, da je nastalo ni iz čega.
Jednostavno, postavi sebi pitanje da bi dobio odgovor: odakle meni samo dvoumljenje u pogledu neke činjenice? Nije li suviše zamršeno da bi moglo nastati iz Ništavila? Ovde dolazimo do jasnog odgovora. Kada ima odgovora ima i nade.
Kao što reče Oziman, to što je nešto izvan mogućnosti spoznaje - transcedentno, ne znači da ne postoji. Primera radi, mravi imaju svoj radni vijek, provode u mravinjaku. Ja mogu stajati pored mravinjaka danima, posmatrati ih, govoriti im, vikati im, mahati im. Neće me registrovati. Ne zato što ne žele ili ne mogu, nego jednostavno zato što im nije dato. A baci im trunku ili kamenčić e onda nastaje uzbuna...
Na kraju se postavlja pitanje, da li smo mi samo mravi kojima je suđeno da padne "kamenčić", odnekud iz svemira ☄
L.p :nosijelku:
pato ti je to pokusavas privuci pozornost onima manifestacijama sto su ti poznate to ti ko ono slanje poruka u svemir to sto je njima dato ti pokusas dokuciti pokusima
koji su opet produktom nestvoriteljskog uma vec stvorenog ako nesto nije tvorcem izvornim vec oponasa ceo proces postanja svakako su onda to sve samo pretpostavke i lascivna scenografija s coljem sto efektnije predstave

Da, da egzistira u virtuelnom, ali je pitanje prirode tog virtuelnog

Šta ako je to postmortem virtuelno druge prirode, tj metafizičko (neograničeno), i nema veze sa megabajtima

Lako je objasniti život, pod uslovom ako se ispravno odgovori na pitanje ŠTA JE ŽIVOT?

Definicija života koju su biolozi sročili, najpribližnije glasi, da je život proces koji teče u obliku organizacije kretanja i rada energije. Tome se još dodaje i metabolizam, tj. izmena energije i materije u organiznu i sposobnost njegove reprodukcije. Što znači da po oovoj definiciji život traje dok proces organizovanog kretanja i rada, izmena energije i materije i razmnožavanje traje. A da smrt nastupa kad sve to prestane.

Ovo je potpuno pogrešna definicija i objašnjenje života, jer ono osnovno što život čini životom je SVESNOST, bez koje ne može ni da nastane, niti da se odvija bilo kakav proces organizovanog kretanja i rada materije, niti da se vrši izmena energihe i materije i još plus razmnožavanje.

Pa se onda pitanje života posle smrti i raspada tela svodi isključivo na pitanje da li se posle smrti i raspada organizma svesnost prekida i zauvek nestaje, ili ta svesnost teče i dalje? Odnosno, ceo problem se svodi na pitanje ŠTA JE SVESNOST. Šire pitanje glasi kako je svesnost uopšte moguća, ko ili šta je taj ko raspolaže sposobnošću da bude svestan i koje uslove on mora da ispuni da bi mogao da dovede sebe u stanje svesnosti?

Jer kada je reči o čovekovom strahovanju od neizvesnosti šta se dešava sa čovekom kada se njegoovo telo raspadne, to nije toliko strah od gubitka tela, već gubitka svesnosti. Eno gore i onaj bogataš Tomas Bigelou, ne nudi nagradu od pola miliona dolara onome ko dokaže da se život nastavlja i posle smrti, već da se SVESNOST nastavlja i posle smrti.

A šta je Svest i koji uslovi treba da se ispune da bi bilo svesnosti, o tome sam u ovoj temi u nekoliko mojih zadnjih postova dosat rekao, a napred je i moj video u kojem je to objašnjeno detaljnije, da se dalje u vezi toga ne ponavljam.

Uglavnom, sve se svodi na to da telo kao organizacija kretanja i rada energije, kao i njegova čula. mozak, nervni sistem, metabolizam i razmožavanje, nusu život, već da je život SVEST, Ova činjenica iz temelja menja naša poimanje života, koje se do sada, po definiciji života koju su dali bilozi, svodilo na to da visoka organizacija energije i materije, sa svojim čulima, mozgom i nervnim sistemom, uzrokuje SVEST i da bez toga Svesti ne može da bude.

A sada, kad shvatimo da je SVEST ono suštinsko što život čini životom, lako dolazimo do zaključka da stvari stoje potpuno obrnoto, a to je da telo, mozak. čula i nervni sistem nisu uzroci SVESTI, već da je Svest uzrok tela, tj. da bez visoke inteligencije i golemog znanja, i svesnosti, ljudski organizam, njegova čula, mozak i nervnio sistem, nikada ne bi mogli da nastanu.

I da, prema tome, Svest mora da ostane da postoji i kad se organizam raspadne, kao što je postojala i pre organizma.

Sve ovo postaje još jasnije kada se shvati da su osnovni faktori Svesti njenih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, bez kojih nikakve inteligebcije i nikakve svesnosti ne može da bude. I da sa tih sedam sposobnosti ne raspolažže niti i jedan organizam, ni neživi, ni živi sa svojim mozgom, nervnim sistemom i čulima, već ENERGIJA koja živi organizam, njegova čula, mozak i nervni sistem od sebe same i gradi i kasnije ga ruši. Koja je postojala i pre organizma i koja ostaje da postoji, zajedno sa svojih sedam sposobnosti i sa svojom svesnošći i kasnije kada se organizam sruši. Koja ostaje da postoji i celi Univerzum kad se sruši, jer i celi Univerzum je uzrokovala Svest, a ne da je Univerzum uzrokovao Svest. Jer celi univerzum se sastoji od 7 fizičkih i psihičkih radnji, čiji vršilac je Svest. Koja kad prestane da da ih vrši, ceo Univerzum i život u njemu se ruši, a ona, Svest i posle toga ostaje da postoji i dalje, sposobna, da uz pomoć svojih 7 sposobnosti, kasnije, kad se malo odmori, ponovo od sebe same sagradi isti takav Univerzum i život u njemu.

Poslednja izmena:

Back