Život posle smrti

Ili ce sve ponovo da se skupi u singularitet u kojem ce da bude pristuna beskonacna gustina i zapremina energije koja ce ponovo da eksplodira, a iz koje ce da pukne veliki prasak, kao i pre 14 milijardi godina i ajmo sve ponovo

Ništa se ne skuplja.
Materija je hologram.
Dakle, projekcija.
Da li si ikada čuo ili svjedočio da se projekcija filma skupi s površine filmskog platna ili s monotora nazad u singularitet, nazad u CD?

Ili ce sve ponovo da se skupi u singularitet u kojem ce da bude pristuna beskonacna gustina i zapremina energije koja ce ponovo da eksplodira, a iz koje ce da pukne veliki prasak, kao i pre 14 milijardi godina i ajmo sve ponovo

Veliki prasak će se desiti samo u tvojoj glavi... hahaha
Takvo nešto nikada nije bilo.
Univerzum je bezvremen, besprostoran.
Ljudsko shvatanje univerzuma je razumsko, stoga prostorno-vremenska interpretacija.

Da.
Na "kosmičkom platnu" stojaće zračenje.
Ja mislim kada poslednje čestice ispare, da će vreme i prostor da se sažmu zajedno sa tom čistom energijom poz.zračenja i da će se stari kosmos prevrnuti u novi sa novim big-bengom

Ne ide to tako.
Univerzum je bezvremena eminacija suštine.... i ne zahtijeva nikakvo sakupljanje niti eksplozije.
Sve to su samo fantazme ljudskog razuma.

Da.
Na "kosmičkom platnu" stojaće zračenje.
Ja mislim kada poslednje čestice ispare, da će vreme i prostor da se sažmu zajedno sa tom čistom energijom poz.zračenja i da će se stari kosmos prevrnuti u novi sa novim big-bengom

Hajde recimo da čestice mogu da ispare...
Gdje će to da ispare, u šta?
U neki drugi prostor?

Vrijeme i prostor su posledice dimenzionalne projekcije a ne nešto što postoji.

Taj točak je samo u tvojoj glavi.
Inače nigdje drugdje ne postoji.
Ali recimo da je točak vječni proces... da li to znači da je proces postojan?
Da li proces postoji?
Šta je postojano?
Šta postoji?

Naravno, ovo sto ti pricas nije u tvojoj glavi no je prafundamentalna sustina supstancijalne ravni univerzuma i njegovog prauzroka. Al zato je ovo sto ja pricam samo u mojoj glagi, logicno jelte.

Back