- Poruka
- 14.243
Otprati temu.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Када би неко одлучио да ради и живи у Русији, под претпоставком да је мотив зарада, који су послови које би препоручио (у контексту да их је лакше добити и да је солидна зарада)?У Русији је јако лако наћи посао. Средња плата је нешто мало већа од 1000$. Двочлана породица може живети са 500$ без проблема, ако нису подстанари.
Ово је уопштено јер је велика разлика у платама и трошковима у Москви, Санкт Петербургу и другим градовима. Такође, рад на далеком истоку је добро плаћен али су и услови тежи.
То значи да дођеш, рецимо, туристички, а онда одлучиш да останеш неко време с намером да се запослиш?Сем тога, Срби лако могу добити држављанство, ако желе. За рад у Русији, ако немаш радну дозволу на основу позива неке компаније, имаш два вида за боравак. Први је тзв "РВП" (разрешение на временное проживание - решење за привремени боравак) и он важи само за област у коме је издат. Ако ти је издат у Москви, можеш са њим тражити посао само у Московској области али не и ван ње.
За ово је, претпостављам, потребно да живиш и радиш одређено време како би аплицирао (то је као трајни боравак код нас)?Следећи степен је "Вид на житељство" (вид на жительство - боравишна карта) која ти омогућава сва права као и руском грађанину сем права на учешћу у изборима, узимању кредита и слично.
Који су услови за руско држављанство и након којег периода можеш да аплицираш за њега?На крају остаје држављанство. Руси Србима дозвољавају двојно. Ја имам и руско уз наше.
Ух, то је мало теже рећи јер је земља тако велика да се услови и зараде мењају од места до места. Генерално, све услужне делатности, које ти омогућавају да покренеш сопствени бизнис омогућава ти велику зараду.Када би неко одлучио да ради и живи у Русији, под претпоставком да је мотив зарада, који су послови које би препоручио (у контексту да их је лакше добити и да је солидна зарада)?
Туристички имаш право на безвизни боравак од 30 дана, и у том року можеш предати захтев за РВП. Гугл преводилац прилично добро преводи па се да све разумети шта је потребно за РВП. Он је први степеник у процедуриТо значи да дођеш, рецимо, туристички, а онда одлучиш да останеш неко време с намером да се запослиш?
Овде имаш услове за стицање држављанства.За ово је, претпостављам, потребно да живиш и радиш одређено време како би аплицирао (то је као трајни боравак код нас)?
Који су услови за руско држављанство и након којег периода можеш да аплицираш за њега?
Bio je forumas prije desetak godina na FHR, Legolas, iz Republike Srpske je bio i stalno je sanjao otici u Rusiju, sjecam se da sam mu govorio kako to nije za njega.
Na kraju je otisao i nakon sto je prvotno odusevljenje splasnulo, postao veci protivnik Rusije od bilo kojeg drugog forumasa.
Не, ти не тролујеш, ти си Војводи92 конкретно одговорио на питање?
Onda mi trolujemo i rusofobi smo.
Ako trolujem ok, ali nisam rusofob. Samo se poklopilo pitanje sa trenutnom situacijom da vise Rusa zeli ovde da dodje nego nasi tamo da idu kao ranije.Не, ти не тролујеш, ти си Војводи92 конкретно одговорио на питање?
Тачно си га упутио на процедуру, дао смернице шта и како у Русији или мислиш да си духовит и да је питање човека за спрдњу?
hm...koliko kilometara od fronta...Живео и радио у Белорусији а путовао и у Русију све зависи шта очекујеш...
....а сада можеш и радити као уговорац и добити држављанство кроз 6 месеци...
...ако преживиш...
Држављанство се не може добити за шест месеци. То је просто немогуће. Окачио сам званичне услове за стицање држављанства тако да нема потребе за коментарима који не одговарају истини....Живео и радио у Белорусији а путовао и у Русију све зависи шта очекујеш...
....а сада можеш и радити као уговорац и добити држављанство кроз 6 месеци...
...ако преживиш...
Ne znam kakav je zivot u Rusiji al ti jedino mogu dati savet: sto dalje od zemalja "kolektivnog zapada", posebno, bezi sto dalje od anglo-amerike.Занима ме какав је живот у Русији. Какви су услови, потребе и трошкови живота. Каква је атмосфера за посао тамо и слично? Био бих захвалан људима који су упознати са тим да пишу.
drugim recima... gore nego u Srbiji!Занемари ове идиотске коментаре изнад. Они говоре о њима а не о томе што питаш.
За разлику од њих, ја живим у Русији и могу ти рећи конкретно све што те интересује.
У Русији је јако лако наћи посао. Средња плата је нешто мало већа од 1000$. Двочлана породица може живети са 500$ без проблема, ако нису подстанари.
Ово је уопштено јер је велика разлика у платама и трошковима у Москви, Санкт Петербургу и другим градовима. Такође, рад на далеком истоку је добро плаћен али су и услови тежи.
Руси су по менталитету другачији од нас али Србе поштују. За више од 10 година живота у Русији нисам доживео ни једну непријатност.
Сем тога, Срби лако могу добити држављанство, ако желе. За рад у Русији, ако немаш радну дозволу на основу позива неке компаније, имаш два вида за боравак. Први је тзв "РВП" (разрешение на временное проживание - решење за привремени боравак) и он важи само за област у коме је издат. Ако ти је издат у Москви, можеш са њим тражити посао само у Московској области али не и ван ње. Следећи степен је "Вид на житељство" (вид на жительство - боравишна карта) која ти омогућава сва права као и руском грађанину сем права на учешћу у изборима, узимању кредита и слично.
На крају остаје држављанство. Руси Србима дозвољавају двојно. Ја имам и руско уз наше.
Храна је као у Србији, нешто јефтиније а нешто скупље. Зато је енергија јефтина. Цена бензина није мењана веч пуне три године, и она је око 50 рубљи, по данашњем курсу 93 динара.
Најбоље је да ми поставиш конкретно питање па да ти одговорим. Пиши на ПП јер је овде немогућа конверзација од болесних русофоба и сендвичара који само тролују.
Чему идиотски коментари. Немаш појма, немаш било какву информацију али имаш патолошку потребу да фекалишеш.drugim recima... gore nego u Srbiji!
kako nemam informaciju? pa tvoj izvestaj sa lica mesta mi je informacija...Чему идиотски коментари. Немаш појма, немаш било какву информацију али имаш патолошку потребу да фекалишеш.
Kontinent? E svasta...Ljudi sa Balkana o Rusiji ne znaju skoro nista.Prvo Ukrajina nije u ratu sa zemljom.Nego sa Kontinentom.Rusija je kontinent i svijet za sebe o kome mi nista ne znamo.I vi mnogi ne razumijete da ako imate cinjenicu da se rat odvija u grapdovima Ukrajine kao npr Kijev,Herson...
Ako gledate to kroz kilometrazu.Postoje gradovi kao sto su npr Lisabon,Madrid koji su krajnji jugo zapad Evrope.Oni su jako daleko kilometarski od npr gradova Ukrajine gdje se vode sukobi.E sada treba da budete svjesni cinjenice da u Rusiji postoje gradovi koji su kilometarski udaljeniji Kijevu,Hersonu itd nego jedan npr Lisabon i Madrid.A mi mislimo pa taj sukob se tamo negdje desava.E sada zamislite sa kim Ukrajinci vode sukob.Na kraju krajeva Jekaterinburg je dalji Kijevu kilometarski nego 90 posto gradova Evrope.A jedan Vladivostok je udaljeniji nego svi gradovi Evrope samom Kijevu.I sada znate li koliko onoga iz Jekaterinburga,Novosibirska tangira rat u Ukrajini ama ni 2 posto.Oni su hiljadama kilometara udaljeniji od Ukrajine npr.Vise to nas na Balkanu tangira.Tek da ne pricam o million drugih stvari koje mi o Rusiji ne znamo i mozemo samo da nagadjamo.
A da ja vas sve pitam kome je ovaj sukob bllizi Rusima ili npr nama tu po Evropi zamislitie se.
Da Kontinent.Formalno nije.Al sustinski jeste.Rusija ima 17 miliona kvadratnih kilometara.Ima 12 casovnih zona.Kontinent? E svasta...
Пошто паметујеш, у којој то земљи можешkako nemam informaciju? pa tvoj izvestaj sa lica mesta mi je informacija...
kazes 1000$ plata, a troskovi 500$ bez stana. kad pogledam stanove, za dvoje neke rupetine kostaju 400-500€:
https://www.cian.ru/cat.php?deal_ty...gion=1&room2=1&sort=price_object_order&type=4
da ne pricam o lepsim stanovima, a kamoli o tome kada imas porodicu!
mislim da Rusija definitivno nije obecana zemlja... ali ko voli nek ide, nemam nista protiv!
jeftino ne mozes nigde, ali da odnos plate i iznajmljenog stana bude bolji, svakako mozes...Пошто паметујеш, у којој то земљи можеш
јефтино изнајмити стан а имати високу плату?
Конкретно?
У опште није тачно!jeftino ne mozes nigde, ali da odnos plate i iznajmljenog stana bude bolji, svakako mozes...
evo ti poredjenje:
https://livingcost.org/cost/russia/serbia
...Ту информацију сам чуо од Берића познатог снајперисте који ратује на Донбасу (имаш његов ју тубе канал), добије се ако ратујеш као добровољац на страни Русије...Држављанство се не може добити за шест месеци. То је просто немогуће. Окачио сам званичне услове за стицање држављанства тако да нема потребе за коментарима који не одговарају истини.
Велика је разлика радити и ратовати! Ти си написао, ако радиш као уговорац. На то сам написао реплику. За ратовање прича је другачија али ти ниси спомињао ту опцију, одлазак у добровољце....Ту информацију сам чуо од Берића познатог снајперисте који ратује на Донбасу (имаш његов ју тубе канал), добије се ако ратујеш као добровољац на страни Русије...
...ако он лаже онда и ја лажем,знам добро руски језик и могу увек прочитати шта пише на њиховим званичним сајтовима...
Jeste,sad ko se prijavi kao ugovorac,posle 6 meseci moze da dobije drzavljanstvo...i naravno da ce ga kao ugovorca poslati na front. Pozdrav iz KazanjaВелика је разлика радити и ратовати! Ти си написао, ако радиш као уговорац. На то сам написао реплику. За ратовање прича је другачија али ти ниси спомињао ту опцију, одлазак у добровољце.
Чисто да разјаснимо.