Живети с женом/мужем, а...

Ја и не примећујем нешто да људи бирају најпоштенија решења...
По мом искуству, обично не бирају.
Човек може донекле да овлада сваком својом страшћу и да је усмерава како њему одговара, али само донекле.
Битно је познавати себе и знати носити се са самим собом...
Ја лично не верујем да су те везице које се понекад десе нешто штетно и опасно по својој природи.
Нити да треба да угрозе љубав, брак, породицу...
Приметио сам да највише "полуде" они који се годинама спречавају и покушавају да обуздају... Избегавају и флерт, а кад пукне... Код њих настају ситуације с тешко сагледивим последицама...
За разлику од њих, код ових других су то поприлично контролисане ситуације...

U potpunosti se slažem. :)

sve je moguce, pa cak i prva cura ili decko i da sa njim budemo do kraja zivota i ima dosta takvih partnera...i mislim da su oni srecniji od onih koji menjaju partnere

Овде причамо о људима који нас окружују и којима сами припадамо.
Ужа група су корисници интернета.
Наравно да је могуће, у Џибутију рецимо, или негде другде, али ја те средине не познајем па о њима и не говорим.

...doktorka, sad sam duboko dirnut i moratju da se malo iskontrolishem u ovoj osetljivoj situaciji, ne bih sebi nikada oprostijo takav chin koji bi' jednoj dami naterao suze na ochi...:idea:
a025.gif

Ја и не примећујем нешто да људи бирају најпоштенија решења...
По мом искуству, обично не бирају.
Човек може донекле да овлада сваком својом страшћу и да је усмерава како њему одговара, али само донекле.
Битно је познавати себе и знати носити се са самим собом...
Ја лично не верујем да су те везице које се понекад десе нешто штетно и опасно по својој природи.
Нити да треба да угрозе љубав, брак, породицу...
Приметио сам да највише "полуде" они који се годинама спречавају и покушавају да обуздају... Избегавају и флерт, а кад пукне... Код њих настају ситуације с тешко сагледивим последицама...
За разлику од њих, код ових других су то поприлично контролисане ситуације...

Meni je isto "vezica" ili "vezurina" i to ne prolazi...to ugrozava vezu.
Ostalo je tacno, verno preslikano iz zivota...

Jeste, lepi moj Dacho, ali dokle tako?
Čak i kada misliš da si našao ljubav svog života (ako tako nešto uopšte postoji), prevara (i ovo je pod znakom pitanja) je moguća, dešava se, trenutak slabosti, strasti, ne znam ni ja čega, ali dešava se.
Možda se nekome i ne desi, možda neko nikada ne sazna, ali mislim da ne treba tek tako ostaviti sve iza sebe, ostaviti tu osobu, mislim da tu onda ljubavi nema, to samo sujeta radi...
Moje skromno mišljenje.
:cmok:

Kad dodje do toga da nema ljubavi ne treba mrcvariti tog koga vise ne volimo...trenutak slabosti je moguc, ali treba znati snositi posledice, ziveti nakon tog trenutka kao da se nista nije desilo po meni je OUT, casnije je poceti ponovo s novim nego nanositi nekom bol...

Meni je isto "vezica" ili "vezurina" i to ne prolazi...to ugrozava vezu.
Ostalo je tacno, verno preslikano iz zivota...

Не мора да значи.
Људи не схватају да је то категорија која везе нема (звучи ли ово као игра речи :think:) с регуларном везом (ово регуларном - условно).
Ја сам у мом комшилуку имао ситацију где су двоје били љубавници годинама, 30, можда и више година, а да то није угрожавало њихове бракове.
Тај човек (нека вас не буни то што је човек од преко 60 година имао поверење у клинца од 26, специфична је ситуација) ми је рекао да они знају да њихова веза формалног типа никад не би могла да опстане али да их то што имају чини бољим људима...

Наравно да је могуће, у Џибутију рецимо, или негде другде, али ја те средине не познајем па о њима и не говорим.

Hm... onda ja licno poznajem dva para iz Dzibutija :roll:

не варати је/га...
Мислите ли да сте у стању па проведете цео живот с једном особом, а да никад ништа не покушате код неке друге?

Kada kazem da...jednom...to cu reci samo osobi sa kojom sam sigurna da mogu provesti citav zivot..bez da svrljam..i tako to..:cool:

Kod nas u Džibutiju život je težak. Imamo pune ruke posla da preživimo još jedan dan. A sledećeg dana svane još jedan dan. Tako da nam ne ostaje vremena ni energije da se vrtimo u krug.
E sad, jasno je da bi svako u Džibutiju promenio ženu. Recimo jednu od 40 za dve od 20, ali to ne radimo. Radije promenimo samu ženu i održavamo je koliko možemo. Tu i tamo je ofarbamo, redovno menjamo ulje i pazimo da je ne preopteretimo, da je ne startujemo na hladno i tako to. I žene nam tako traju duže od nas samih. :D

Napisala sam ovo milion puta do sada, ali nema veze, svi znamo da monogamija nije u prirodi čoveka već je to društveno prihvaćeni obrazac radi održanja porodice.
Negde sam pročitala da je monogamija socijalno rešenje u suštini biološkog problema. Vekovima se morališe, a gde smo stigli, ljudi i dalje imaju potrebu da menjaju partnere, danas se zaklinju na vernost, sutra im već to izgleda prilično naivno...
Svi se borimo sa nekim društvenim i socijalnim normama, ali u najvećem broju slučajeva - ova borba ima neizvestan ishod. :)
Eh sad sta je vrednije, šta je važnije, očuvati brak/vezu ili slediti svoje instinkte, kada postoji očigledan konflikt izmedju moralnih vrednosti i ljudske prirode?
Sve je relativno, garancija nema, to zavisi od pojedinca, to je izbor, naša slobodna volja.
Uf, svašta sam napisala, a na pitanje nisam odgovorila, ali ja na tvoje pitanje ne mogu da odgovorim sa da ili ne, čitava ta koncepcija monogamije mi zvuči kao utopija, ali ajde... :)

Ohohoho vidi ti ovu devojčicu. :super:
:bye:

Nemojte, doktorka, sad sam se postidela. :rumenko: Pa moram malo da se zabavim, inače se vraćam kod onog opasnog dase doktora ali u jako lošem stanju. Ali to je :tajna:

Nego, nešto se preslišavam, a pritom sam i naletela na onaj kalendarčić koji svaka devojčica treba da ima od prve mece, i znate li da je tačno, prevara je uslovljena hormonima. Čak i razmišljanje o istoj. Ja sam danas totalno prolupala, a ustvari upravo jedna jajna ćelija propada, neiskorišćena, niz moj levi jajovod. Možda još noćas ima nade za nju ali... :(

A kako hormoni utiču? Pa jednostavno. Podstiču genetsku varijabilnost u okviru jedne vrste. Ostatak ciklusa je rezervisan za monogamiju ali u toku ovulacije žen(k)e dobiju poriv da prevare svog stalnog partnera i time spreče da se ista eventualna greška iz iste kombinacije gena prenese više puta.

Poslednja izmena:
Не мора да значи.
Људи не схватају да је то категорија која везе нема (звучи ли ово као игра речи :think:) с регуларном везом (ово регуларном - условно).
Ја сам у мом комшилуку имао ситацију где су двоје били љубавници годинама, 30, можда и више година, а да то није угрожавало њихове бракове.
Тај човек (нека вас не буни то што је човек од преко 60 година имао поверење у клинца од 26, специфична је ситуација) ми је рекао да они знају да њихова веза формалног типа никад не би могла да опстане али да их то што имају чини бољим људима...

To je sto je, sto rekose pre mene - individualno, ali mislim da vecina nas zivi ili bi zelela da zivi u vezama iz Dzibutija, na to sam mislio kada sam rekao "to ne prolazi"...:)

Pa, moze se sresti i u Beogradu, samo treba dobro gledati

Back