Живети с женом/мужем, а...

Mislim na samo razmisljanje o prevari. Ako je nekome zelja da prevari zenu/supruga, samo je pitanje dana i spleta okolnosti kad ce to i uciniti.
Ne mora da znači. Želja uopšte ne mora da se obistini, upravo zbog spleta okolnosti. Ako je, npr, taj objekat konkretan (drugi muškarac ili druga žena), onda zavisi i od njega.
A da li prevara podrazumeva i erotske fantazije o nekom sasvim neodređenom liku?

To ne mora da znaci. Ali, kazem, prevara u srcu je vec prakticno ostvarena prevara, to je po meni sasvim jasno. Ne znam kako neko ko je zadovoljan u vezi/braku, a jos i ima decu, moze da se odluci za prevaru. Ipak je to veliki greh.

Cao Borchi:bye:

evo odgovora OMEN
Ma kakav grijeh?!?!
Zar nije recimo moja supruga seksajuci se sa mnom pomislila na nekog drugog ili da slucajno ja nisam pomislio na neku drugu?
Po tvojoj logici - svi bi isli u pakao, ali bas svi !

To ne mora da znaci. Ali, kazem, prevara u srcu je vec prakticno ostvarena prevara, to je po meni sasvim jasno. Ne znam kako neko ko je zadovoljan u vezi/braku, a jos i ima decu, moze da se odluci za prevaru. Ipak je to veliki greh.

Ja bih pre upotrebila neku drugu reč nego "greh". Ali, ajde...:)
Ne verujem da se neko, ko je zadovoljan u vezi/braku (a još ima decu) ODLUČUJE na prevaru. Pre bih rekla da to dođe spontano. Misliš da se ljudi, samim tim što su u vezi ili braku, više nikad ne zaljubljuju?
Samo je pitanje da li će se na vreme udariti po prstima, ili će se prepustiti.

Po tvojoj logici - svi bi isli u pakao, ali bas svi !
Cuo si za pokajanje. E to je potrebno za ljude koji naprave neki greh, ali iskreno pokajanje. Svaka zdravorazumna osoba ce reci da je upravo prevara supruge/muza greh, a to valjda sama savest kaze, ali je problem sto nas ljude najcesce vodi strast/nagon, pa nam je ona preovladjujuca u odnosu na razum.

Ja bih pre upotrebila neku drugu reč nego "greh". Ali, ajde...:)
Ne verujem da se neko, ko je zadovoljan u vezi/braku (a još ima decu) ODLUČUJE na prevaru. Pre bih rekla da to dođe spontano. Misliš da se ljudi, samim tim što su u vezi ili braku, više nikad ne zaljubljuju?
Samo je pitanje da li će se na vreme udariti po prstima, ili će se prepustiti.

To se kaze greh i nikako drugacije. Mozes ga ti nazvati i drugacije, ali je sustina jasna. Nista divnije od skladnog braka. Znam to po tome sto moji roditelji tako zive. Sve je moguce kad se nesto/neko iskreno, svim bicem voli. Danas su ljudi postali otudjeni, sebicni i nemaju vremena jedni za druge, a ljubav bogami trazi odricanje i na neki nacin zrtvu, ma kako na to gledali.

Cuo si za pokajanje. E to je potrebno za ljude koji naprave neki greh, ali iskreno pokajanje. Svaka zdravorazumna osoba ce reci da je upravo prevara supruge/muza greh, a to valjda sama savest kaze, ali je problem sto nas ljude najcesce vodi strast/nagon, pa nam je ona preovladjujuca u odnosu na razum.
Na FILOZOFIJI , cini mi se otvorih temu 10 Bozxjih Zapovesti (sa anketom) u kojoj sam bio vrlo iskren . Mislim da je pitanje za anketu bilo "Koje od ovih zapovijsti krsite?"

Lijepo sam priznao na onoj zapovijesti - NE POZELI STO JE TUDJE - da sam gresan.
Ja vrlo cesto pozelim i tudju zenu i tudju djevojku, da se razumijemo. Valjda nisi ni ti izuzetak ?

Na FILOZOFIJI , cini mi se otvorih temu 10 Bozxjih Zapovesti (sa anketom) u kojoj sam bio vrlo iskren . Mislim da je pitanje za anketu bilo "Koje od ovih zapovijsti krsite?"

Lijepo sam priznao na onoj zapovijesti - NE POZELI STO JE TUDJE - da sam gresan.
Ja vrlo cesto pozelim i tudju zenu i tudju djevojku, da se razumijemo. Valjda nisi ni ti izuzetak ?
Izuzetno postujem iskrenost kod ljudi i s takvima volim da se druzim, pa i kad se ne slazem puno. Ta osobina mi se svidja i kod tebe :ok:
Nisam ja ono napisao zato sto sam pokusao sebe da izuzmem na bilo koji nacin, vec samo kazem nesto sto istinski mislim da je pravilno i moralno. Niko od nas nije savrsen, bez greha, ali nam je zadatak da se stalno pokajemo, iskreno, zbog svega loseg sto napravimo u zivotu. Prevara je ruzna pojava i svi moramo da se trudimo da je sto manje bude.

Izuzetno postujem iskrenost kod ljudi i s takvima volim da se druzim, pa i kad se ne slazem puno. Ta osobina mi se svidja i kod tebe :ok:
Nisam ja ono napisao zato sto sam pokusao sebe da izuzmem na bilo koji nacin, vec samo kazem nesto sto istinski mislim da je pravilno i moralno. Niko od nas nije savrsen, bez greha, ali nam je zadatak da se stalno pokajemo, iskreno, zbog svega loseg sto napravimo u zivotu. Prevara je ruzna pojava i svi moramo da se trudimo da je sto manje bude.

Ma ti si u pravu, omen. Ne sporim to. Ali život nije pravolinijski, nego je cik-cak linija. Ljudski je grešiti, kao što je ljudski i praštati. A povrh svega - ljudski je voleti.;)

@ Ćao, Čizmiceeee! :D

Pazi...
osoba sa kojom si prevario svoju suprugu (supruga) je sigurno gajila prema tebi izvjesne simpatije isto kao i ti prema njoj. Znaci, fluid medju vama je ipak postojao i sto rece Borac ...samo je pitanje vremena da li zelimo i hocemo da se zaustavimo.
Ja bih, cini mi se, prevario suprugu bar 100 puta dnevno, ako ne i vise! ;) Ej a znas sto ona meni kaze... kaze:"Samo ti to radi - ali da ja ne znam. Slobodno. Koliko hoces. Ali ako ja saznam....
vio (1).gif
vio (8).gif
vio (41).gif
vio (13).gif
vio (12).gif
" Eto, tako ti je to...

Шта је морал?
Узрок или последица нашег начина живљења?
Ако морамо да се трудимо да не буде те "ружне појаве" (ја иначе не верујем да превара посотји као категорија) зашто је склоност ка истој у нашој природи?
@чизмице
Нема тога ко не жели туђе.
Свака изјава тог типа је више него фолирање.
Верност није ствар избора јер они који се заљубљују и препуштају новим партнерима нису свесно донели одлуку на почетку везе, брака да ће то радити...
Умире ли део човека ступањем у брак?

не варати је/га...
Мислите ли да сте у стању па проведете цео живот с једном особом, а да никад ништа не покушате код неке друге?
Napisala sam ovo milion puta do sada, ali nema veze, svi znamo da monogamija nije u prirodi čoveka već je to društveno prihvaćeni obrazac radi održanja porodice.
Negde sam pročitala da je monogamija socijalno rešenje u suštini biološkog problema. Vekovima se morališe, a gde smo stigli, ljudi i dalje imaju potrebu da menjaju partnere, danas se zaklinju na vernost, sutra im već to izgleda prilično naivno...
Svi se borimo sa nekim društvenim i socijalnim normama, ali u najvećem broju slučajeva - ova borba ima neizvestan ishod. :)
Eh sad sta je vrednije, šta je važnije, očuvati brak/vezu ili slediti svoje instinkte, kada postoji očigledan konflikt izmedju moralnih vrednosti i ljudske prirode?
Sve je relativno, garancija nema, to zavisi od pojedinca, to je izbor, naša slobodna volja.
Uf, svašta sam napisala, a na pitanje nisam odgovorila, ali ja na tvoje pitanje ne mogu da odgovorim sa da ili ne, čitava ta koncepcija monogamije mi zvuči kao utopija, ali ajde... :)
Pa ja mislim da se ona ne ljuti na njega, jel tako Čizmice?
Ja pretpostavljam da ne bih prevarila m's d ali nikad ne reci nikad. Mislim, šta, dođe Čizmica na moto skup u KV i mi se tu sretnemo i... Diskutujemo o smislu života? ;) (Uh, sad će da mi se naljuti Final Fantasy, on mora da čeka... :rumenko: )
Ohohoho vidi ti ovu devojčicu. :super:
:bye:

Zasto ovo pitas? Zato jer si sigurno pristalica ne stupanja u brak, jer zelis malo vise komformizam.

Питам зато што је питање морала осетљиво питање.
Друго птиање прецизира проблем јер став према моралу одрежује му првостепену вредност или пак, неку нижу позицију.
Колико су јака морална начела ако треба властито дете да осудимо на смрт.
Где је ту онтологија морала (ако је неко изабере као такву).
Ја веујем у брак, али проблем је у томе што се већина данашњих бракова заснива не неискрености, а један део и на лажи.
Ја имам одговоре на сва постављена питања, али моји одговори важе само за мене...

Back