zboras
Primećen član
- Poruka
- 792
Svaka čast, ti si pametniji od Episkopa svih pravoslavnih Crkava!
Čast mi je da polemišem sa takvim umom..![]()
Нећу сас твоим Папом из Српског ината

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svaka čast, ti si pametniji od Episkopa svih pravoslavnih Crkava!
Čast mi je da polemišem sa takvim umom..![]()

Ево, ко хоће основно да прочита о разликама између православља, римокатолицизма и протестантизма (као и доказивање из Светога писма о заблудама римокатолика и протестаната). Текст није дугачак а јако је користан.
Ma hajde malo da se i nasmejemo..
Hoces da kazes "dodatak u Simvol vere", a ne "i" .Cisto da dopunim kad sam vec napravio odgovor da se se crkve podelile i po poimanju Svetog trojstva.Ево овде си признао папу
http://forum.krstarica.com/threads/235785
Какво почасно првенство можеш да признајеш јеретику који се оделио и одвојио од Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве православне још 1054. и отада увео безброј јереси у римокатоличку веру. Увео је додатак и Символ вере
И за све те јереси (лажна учења), грехе и злочине ниједан римски папа се није покајао до сада.
Према томе, какву почаст или још горе "почасно првенство" можемо ми православни дати, указати римском папи?![]()
NIsam trazio da mi pojasnite sta je Vaseljenski sabor vec da pitam kad je ono bio Vaseljenski sabor Pravoslavne crkve ko sto kaze Vladimir, Vlada, iz Beograda na #61.Zadnji vaseljenski sabor je bio pre raskola na Zapadnu i istocnu crkvu, ako sam nesto propustio, obavezno javite!
То вероватно фали Господ Исус Христос кога ниси бројао и који долази на крају набрајања.PRAVOslavlje ili ne
Niko mi dosad nije odgovorio?Možda neko od PRAVOslavca može?
Za Hrišćane imam pitanje (ako može?)
Ev.Po Mateju 1:17 Koliko naraštaja Piše ?
3x14 zar ne?
Ev.Po Mateju 1:1-16 Pa izbrojimo ih tamo jedan fali ! ZAŠTO?
Било је седам Васељенских Сабора а касније 1054. се римски папа одвојио и на њега су православни бацили анатему (одлучили га од православне Цркве) а и он је урадио то исто, анатемисао је православне.NIsam trazio da mi pojasnite sta je Vaseljenski sabor vec da pitam kad je ono bio Vaseljenski sabor Pravoslavne crkve ko sto kaze Vladimir, Vlada, iz Beograda na #61.Zadnji vaseljenski sabor je bio pre raskola na Zapadnu i istocnu crkvu, ako sam nesto propustio, obavezno javite!
Помаже Бог људи, као што рекох у неколико наврата..ови што себе зову "истинском" боље речено лажном - Православном Црквом, или ти у нашем народу познати као акакијевци или матејевци или ко зна која секта, јесу у ствари веееееелика секта, јер су гори од свих, ови други се бар не крију иза имена СПЦ, већ отворено кажу ко су и шта, а ови "истински" варају народ и одводе народ од Бога у провалију, цепају Цркву и наносе ране телу Господњем...
СПЦ и све друге КАНОНСКИ признате Православне Цркве су их изопштиле, једино их признају Мирашеви скташи, папа и "македонска" расколничка Црква..
То вероватно фали Господ Исус Христос кога ниси бројао и који долази на крају набрајања.
Papa ih priznade, a oni pljuju po njemu kao po diviziji....Valjda da ostave utisak pravoslavnosti....![]()
Помаже Бог људи, као што рекох у неколико наврата..ови што себе зову "истинском" боље речено лажном - Православном Црквом, или ти у нашем народу познати као акакијевци или матејевци или ко зна која секта, јесу у ствари веееееелика секта, јер су гори од свих, ови други се бар не крију иза имена СПЦ, већ отворено кажу ко су и шта, а ови "истински" варају народ и одводе народ од Бога у провалију, цепају Цркву и наносе ране телу Господњем...
СПЦ и све друге КАНОНСКИ признате Православне Цркве су их изопштиле, једино их признају Мирашеви скташи, папа и "македонска" расколничка Црква..
Форум www.ihtus.us је форум православних ревнитеља у СПЦ који посебно поштују владике рашкопризренског Артемија, канадског Георгија, бањалучког Јефрема, итд. и све оне владике који се одупиру римском папи и утицају римокатоличанства на СПЦ и православље. Људи са овог форума владике СПЦ који раде на унијаћењу и покатоличавању Срба називају "Ватиканском хунтом". Овај сајт (форум) је против Акакијевих зилота и њих са овога форума банују чим почну да ревнују по свом.човек шта је написао и лагао на Епископе је чиста лаж....
Пропаганда ових акакијевих језуита, који су поборници папе!
РЕЧЕ И ОСТА ЖИВ!!!
........

....
Форум www.ihtus.us је форум православних ревнитеља у СПЦ који посебно поштују владике рашкопризренског Артемија, канадског Георгија, бањалучког Јефрема, итд. и све оне владике који се одупиру римском папи и утицају римокатоличанства на СПЦ и православље. Људи са овог форума владике СПЦ који раде на унијаћењу и покатоличавању Срба називају "Ватиканском хунтом". Овај сајт (форум) је против Акакијевих зилота и њих са овога форума банују чим почну да ревнују по свом.
Акакијеви зилоти (флоринци) немају свој сајт. Једини зилотски сајт на српском језику који за сада постоји је www.pravoverje.com и ту су текстови (старији и новији) зилота матејеваца. Колико се зилоти противе утицају римског папе то свако ко се распитао добро зна. Па управо су зилотски монаси манастира Есфигмен са Свете Горе престали на литургијама да помињу свог Васељенског патријарха зато што се моли са римским папом због чега им Васељенска патријаршија на манастир већ неколико година шаље грчку полицију и војску са намером да их истера из манастира.

А колико секти има у Светском савету Цркава са којима се моли и општи званична СПЦ? Има их преко 250.Koliko vrsta zilota....množite se ko amebe....geometrijskom progresijom...![]()

Поред расправе о канонима, каноничности и православности "ових и оних" хтео бих да пишете и о другим темама које су например ове:
1.) Да ли сте за брак или монаштво? Како гледате на православни брак? Како се одлучити да ли у брак или у монаштво? Да ли сте размишљали о томе? Како засновати добар православни брак или где отићи и замонашити се, у који манастир, код ког духовника? Како наћи себи одговарајућег православног брачног друга?
2.) За брак је потребно имати и материјалне услове, тј. имати посао и довољно зарађивати, али посао доноси искушења, проблеме са колегама, шефовима, газдом. Како зарађивати а остати православан верник? Како зарађивати довољно а не огрешити своју душу? Које су основе православне економије јер Бог је највећи Економ (домаћин)? Како се сачувати од шиканирања, малтретирања, малверзација, поткрадања фирме од сране радника и малтретирања радника и закидања на плати и слободним данима од стране газде или шефа, како се сачувати мита и корупције и других кривичних дела који су чести данас у домаћем пословању у Србији или другде у свету?
3.) Који је по вама од Бога благословени државни поредак (моархија или теократија)? Која је по вама правослана политика? Има ли је на домаћој српској политичкој сцени?
Шта мислите о овим питањима???![]()

Ovo nije podforum Socijalne studije ili Politika, već podforum Religija...![]()