gost 4554
Buduća legenda
- Poruka
- 39.135
Ја нисам чуо за тај сукоб са њима, осим ако ти не намераваш да поведеш неки крсташки рат. У том случају бих био на његовој страни.
Krstaški rat...

Iz kog si ti filma...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ја нисам чуо за тај сукоб са њима, осим ако ти не намераваш да поведеш неки крсташки рат. У том случају бих био на његовој страни.
Krstaški rat...
Iz kog si ti filma...![]()
Па тако ми делујеш, као интернет крсташ, напао си човека из чиста мира и оптужио га за раздор у СПЦ, за који тек сада од тебе чујем. Ако имаш неки линк, дај га, ако не, престани да смараш човека.
Izvini ako sam neupucen ali kako ce se sazvati Vaseljenski sabor (ko ce ga u opste sazvati) i ko ce prisustvovati saboru. Zadnji Sabor,ako se ne varam, je bio pre konacnog raskola Istocne i Zapadne hriscanske crkve. A posto je vaseljenski, po nekoj logici to bi ukljucilo i danasnje sekte?
usput: Cini mi se da je greska (ne znaci da je progresno ,ali gramaticki na neki nacin jeste) Hriscansku crkvu deliti na pravoslavnu i katolicku ,jer "catolicos" ili tako nesto znaci "pravoslavan".Znaci imamo 2 pravoslavne crkve (katolicku i pravoslavnu) samo sto je jedna na grckom, a druga ,ako se ne varam, na latinskom.Ispravno bi bilo Istocna i Zapadna.
Бог ти помогао, брате!Помаже Бог, браћо и сестре православни и остали људи добре воље!
Nisam ni ja za ujedinjenje sa RK Crkvom, nisam cak ni za zblizavanje sa njima ali...Sta da radimo sa svakodnevnim opadanjem broja hriscanskih vernika a naglim porastom muslimana u svetu a i u Evropi sve vise? Nemam zaista nista protiv muslimana ali da nama hriscanima preti potpuni nestanak to je cinjenica. Kako da se odupremo tome ako ne slogom?
Sa druge strane ponekad razmisljam da sad, posle ovoliko krvi izmedju istoka i zapada ( ovo je najblazi izraz za sve one zrtve koje smo dali jer smo tu stajali) kasno je za ujedinjenje i to ujedinjenje bi bilo na nasu stetu kao i sve drugo do sada...
E zato ne znam sta da mislim ni o SPC ni o Zilotima ni o svemu drugom sto potresa pravoslavlje u poslednje vreme.
Па тако ми делујеш, као интернет крсташ, напао си човека из чиста мира и оптужио га за раздор у СПЦ, за који тек сада од тебе чујем. Ако имаш неки линк, дај га, ако не, престани да смараш човека.
Apsolutno te razumem..Sto vise tragas vise se covek zbunjuje,,ali stvar je po meni... Ja uvek samo ovde izlazem svoje vidjenje stvari. To sto mislis na odliv hriscanskih vernika prosto to nisu vernici jer da jesu bili bi verni!!! Kada udjes u kanone i citas odluke Sabora.Jos vise se moze covek zbuniti...Sta da mislis,pa stvar je prosta.Ako si vernik u Hrista Boga...Svatices kad stavri izmaknu kontroli.To jes na veliko...Mnogi e ne slazu sa Vladikama SPC...Videcemo koji ce poteze napraviti SPC.ja se nadam da ce poreci i odreci od SSC...i Ekumenizama..
A o broju muslimana i njihovom porastu smo krivi mi sami..Muslimani postuju kuran..A on im izmedju mnogo toga kaze i ovo sto se poklapa i sa nasom Biblijom..Mnozite se i ovladajte zemljom...Oni to i postuju..
A mi narocito::kad zagusti..Pa evo prostog primera sem junastva koje posedujemo posedujemo i kotradiktornu mudrost...Kazemo komunizam nas je unazadio ko su bili ti komunisti ,,pali sa Marsa..ne bili su Srbi..krecili crkve.od crkve pravili konjusnice a o progonu samim sebe hriscana u tom kratkom periodu smo najaci bili..Recimo o bosnjacima..Ko su dosli .....odnekle..neeeee i oni su srbi.Uzevsi islam kao svoju veru postali su najveci fundamentalisti na balkanu...Ko su najakrvavije ustase bili u hrvatskoj..Srbi hercegovci.
Elem ako je neprijateljska ruka protiv nas bila krvava..Srpska koja je izdajnicka je bila krvava do lakta...Od te kuge komunizma mi se jedini nismo toliko spasili..
A to da ce muslimani da zajedno krenu na napad hriscana..nema od toga nista..Pa ni oni nisu ujedinjeni. Dele se na posovaoce serijata..na site site...Muslimani sem Muslimana ne priznaju nikoga i svi su za njih nevernici..Ako i bude neceg pa tu je Amerika Japan kina.Ali od toga nece biti nista...
Svaka čast, ti si pametniji od Episkopa svih pravoslavnih Crkava!
Čast mi je da polemišem sa takvim umom..![]()
Пре свега треба да знамо да Аналитичар (који себе лажно назива православцем) признаје римског папу за свог врховног верског поглавара (то је писао на темама више пута, погледајте тему "Папизам") и самим тиме он не може бити православац већ унијата (православни који признају римског папу за свог поглавара) или прикривени римокатолик. Такође, Аналитичар верује да постоје две Цркве (православна и римокатоличка) а ми православци верујемо (како и пише у Символу вере) у Једну, Свету, Саборну и Апостолску Цркву, дакле у једну Христову Цркву, и верујемо да је то наша Црква православна. Остало нису Цркве него јереси осуђене и анатемисане на Васељенским саборима православне Цркве кроз векове.
Онај ко признаје римског папу за свог верског поглавара, потчинио се римокатолицима, и ако је био православан постао је унијат или римокатолик, и он се не може сматрати православним.
Зар ћете веровати Аналитичару и његовом одређивању ко је православан а ко није, када Аналитичар и на овом форуму јавно признаје римског папу за свог поглавара? Такође, Аналатичар је користио доста Хрватских речи на другим темама (сада их је смањио да се прикрије) и када сам ја то приметио он је одговорио да говори језиком средине у којој је одрастао (значи одрастао је са Хрватима и римокатолицима) и ја разумем његову љубав према римокатолицима и римском папи (уз чији благослов су нас православне Србе клале усташе у Јасеновцу, покатоличавали нас кроз векове, а римски папа је усташког злочинца кардинала Степинца прогласио за свеца, итд.) али подсећам Аналитичара да је ово ипак тема "Православље" а не "Римокатоличнаство" или "Унијатство", нити је ово тема за духовна чеда римског папе.
Ово је тема за православне и људе добре воље који хоће да науче нешто о православљу, а у истраживању православља и доказивању православности свога исповедања служе Свети канони (правила) која су донели Свети православни оци православне Цркве на седам Васељенских сабора, на свеправославним и помесним Саборима. Дакле, у православљу није мерило вере римски папа, нити било који православни патријарх, већ су најмеродавнији и најзначајнији канони (верска правила) Сабора које су Свети оци донели уз призив и садејство Светога Духа, баш као и Апостоли на Апостолском Сабору који је описан у књизи Новога завета "Дела апостолска".
Дакле, у доказивању православности вашег исповедања молим вас да говорите у смирењу, да наводите каноне (правила) Сабора (Сабори су највише тело, орган у православној Цркви), поуке Светих отаца (Светитеља, Светаца) и ваше смирено расуђивање. Добродошли су зато и сви који хоће да продубе своје знање о православљу а нису добродошли они који хоће да се свађају и који траже да се закључа тема, као што Аналатичар ради.
Аналитичару отвори тему за такозване "православне" који признају римског папу за свога поглавара, или отвори било коју другу тему ако хоћеш а немој мене православца и друге православне да прогониш, нити да тражиш да се затвори ова тема под именом "Православље" јер је то грех на твоју душу.
Очигледно да ти не може да поднесеш ниједног православца који не признаје римског папу за свог поглавара, односно не подносиш никога ко још није покатоличен као ти. За римокатолике је најважније да признају римског папу за свог поглавара и самим тим признавањем човек је ма у шта веровао добар римокатолик потчињен римском папи и "латинској јереси" или "папској јереси" (како је зове наш љубљени Свети Сава Србски у свом делу црквених и државних правила "Законоправило" (које се још зове и "Номоканон" или "Крмчија")).
Такође, Аналитичар је недавно написао на овом форуму да не признаје ни Светог владику Николаја Србског (Велимировића) јер је, по Аналитичару, сарађивао са фашистима и пише још Аналаитичар да је Свети Николај Србски исто што и зликовац кардинал Степинац римокатолички који је благосиљао и подстицао насилно покатоличавање и убијање православних Срба у Другом светском рату. Каже још Аналитичар (у подфоруму "Култне ствари" на теми "Рејинбов гетеринг" писано енглеским) да никада не целива иконе Светог владике Николаја Србског. А сваки православац зна да Свети владика Николај није сарађивао са фашистима већ био њихов заробљеник у концентрационом логору "Дахау" (заједно са патријархом Гаврилом Дожићем) у коме је и написао књигу "Кроз тамнички прозор".
Ето, толико о томе колики је Аналитичар православац. И он по форуму одређује ко је православан а ко не.
Такво лажно православље, браћо и сестре, нам није потребно. Држимо се нашег Светога Саве и канона (правила) Сабора православних Светих отаца које нам оставише кроз векове да се њима руководи Црква православна која је једина истинита Христова Црква а остало нису Цркве већ секте јеретика (лажних хришћана) који искривљују Христово учење.
Свако добро, браћо и сестре.
Проучавајте православље да вас неби завели лажни учитељи које и Господ наш Исус Христос назива "вуци у јагњећој кожи" и које су Свети оци и Свети Дух на Саборима одавно осудили и одбацили као лажљивце, јеретике (лажне духовне учитеље које је завео зли дух па погрешно, неправославно верују).
Ја тебе не вређам по верској и националној основи. Све што сам написао за тебе су чињенице и истине које си сам написао (признао) на форуму и лично сам их прочитао и навео где могу да се прочитају.
А ти имаш право да отвориш (као што сам и написао) било коју тему дакле и тему "Римокатоличанство", "Римски папа", "Хрватска вера" или слично, нико ти не брани, па тамо пиши до миле воље а немој да прогониш православце као римокатоличка инквизиција у средњем веку и да водиш римокатоличке агресивне крсташке ратове као што неко написа овде. Човече, постао си досадан са тим прогонитељским духом. Пиши на темама које ти се свиђају. Ова тема ионако нема везе са тобом јер ти ниси православан.
Дакле, отвори тему по твојој мери и пиши на њој слободно. На овом форуму има места за све религије и нације јер је форум под називом "Религија" (дакле за сваку религију и веру). Па изволи. Нема потребе мене и друге православце да прогониш. То није у складу са верском толеранцијом. Јеси ли ти за толеранцију или ниси? Ако си за толеранцију онда буди толерантан и имај разумевања за друге.
Извукао сам из контекста?
Па зар ниси на теми "Папизам" и "Реинбов гетеринг" (у подфоруму "Култне ствари") написао да ти је римски папа врховни верски поглавар кога признајеш?
Јеси ли променио мишљење? Хајде кажи онда сад:
Јел признајеш римског папу као врховног верског поглавара или не?
Kao i svi pravoslaavni patrijarsi priznajem mu samo počasno prvenstvo, ne i vlast i primat!
Извукао сам из контекста?
Па зар ниси на теми "Папизам" и "Реинбов гетеринг" (у подфоруму "Култне ствари") написао да ти је римски папа врховни верски поглавар кога признајеш?
Јеси ли променио мишљење? Хајде кажи онда сад:
Јел признајеш римског папу као врховног верског поглавара или не?
Ево овде си признао папу
http://forum.krstarica.com/threads/235785
Какво почасно првенство можеш да признајеш јеретику који се оделио и одвојио од Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве православне још 1054. и отада увео безброј јереси у римокатоличку веру. Увео је додатак и Символ вере и због тога је анатемисан, прогласио је себе за заменика Сина Божијег (Христа) на земљи (а то није ниједан човек већ Свети Дух и Сабори Цркве), прогласио је себе непогрешивим по питањима вере (а непогрешив је само Бог), прогласио је учење о безгрешном зачећу Богородице (што би испало да Бог нема само Сина већ и Ћерку а лепо у Библији пише да је Син јединородни), благосиљао је инквизицију и крсташке ратове који су пљачкали и православну Србију, Византију, итд., увео је опраштање грехова за новац (индулгенција), благосиљао је усташке кољаче православних Срба и њихове деце (чак су и римокатолички свештеници лично убијали Србе), прогласио злочинца кардинала Степинца и усташког вођу Ивана Мерца за блажене свеце, сарађује са масонеријом (најгором антихришћанском сектом), итд. итд.
И за све те јереси (лажна учења), грехе и злочине ниједан римски папа се није покајао до сада.
Према томе, какву почаст или још горе "почасно првенство" можемо ми православни дати, указати римском папи?![]()