Nisam ni ja za ujedinjenje sa RK Crkvom, nisam cak ni za zblizavanje sa njima ali...Sta da radimo sa svakodnevnim opadanjem broja hriscanskih vernika a naglim porastom muslimana u svetu a i u Evropi sve vise? Nemam zaista nista protiv muslimana ali da nama hriscanima preti potpuni nestanak to je cinjenica. Kako da se odupremo tome ako ne slogom?
Sa druge strane ponekad razmisljam da sad, posle ovoliko krvi izmedju istoka i zapada ( ovo je najblazi izraz za sve one zrtve koje smo dali jer smo tu stajali) kasno je za ujedinjenje i to ujedinjenje bi bilo na nasu stetu kao i sve drugo do sada...
E zato ne znam sta da mislim ni o SPC ni o Zilotima ni o svemu drugom sto potresa pravoslavlje u poslednje vreme.
Evo reci cu ti moje misljenje...
O ideji ujedinjenja mislim ima vise varijanti..Sama Amrerika je izjavila da joj je Pravoslavlje najveci neprijatelj..Kao prepreka ka ostvarenju svojih ideala..(NEW AGE)
http://www.srpskapolitika.com/Tekstovi/Komentari/2006/201.html
Zar da budem topovsko meso nekih koji su do juce ubijali nase Srbe..ITD sto i sama znas..
Nemoguce je ujedinjenje svih vera...Jer svaka vera ne priznaje drugu.To jest ucenje..Znaci mora se izabrati vrhovni Poglavar.Ko ce to biti???
Po nasem Svetom Pismu Jovanovo Otkrovenje..Se ovaj dogadjaj mnogo podudara sa prorocanstvom.
Ali sta je jos bitno Vaseljenski sabor je sve te ocepljene od pravog hriscansta proglasilo za jeres.
Vaseljenski sabor kada zaseda svaki put mora prvo da potvrdi sve odluke predhodih sabora pa tek onda dati novi proglas zavisi ko je i kada i zbog cega sazvao..Samim tim Anatemisao je sve koji su istupili iz Pravoslavlja-hriscanstva
Lepo je to da se ujedinmo protih opasnosti koja nadolazi...Ali to ne mora biti i na verskoj osnovi...Vec moze na vojnoj..Kao sto jec i bilo 1 svetski 2 svetski..
SPC je prekrsila kanone donete od Vaseljenskog sabora i sam pala pod tu Istu Anatemu..I ne samo srpska..U grckoj je pocelo tako sto su i kalendar promenili..Sto otvara dublju temu..
Kao i uvek politika se umesal.U sve svere..Na zalost nisu nas mogli vekovima preobratiti,sad ce uz pomoc nasih pojedinih velikana Pavoslavlja.Polako uspevaju..
Problem sa Zilotima nastaje mnogo ranije.Jer oni nisu pristali ni na kakve promene.Ni kalendara ni na menjanje kanona.A kada je Varnava odrzao liturgiju sa Papom.Koja isto nije dozvoljena jer je Zapadna crkva drugog svatanja hriscastva.To jest izmenjenog i prepravljenog.Odbili su da ga spominju na liturgiji..Tada on salje grcku policiju na njih ne bi li ih isterao sa Svete gore...Priznati Zilote kao Prave istinite hriscane..Dovodi u pitanje sve njihove odluke..A to je i sama mislim da znas vrlo tesko.Mnogi imaju zavidne imetke,firme,kafice od tih nazovimo PSC.
A mnogi su i u Masonskim lozama pa cak su neki i slikani na grobove Masona.
Pa cak su usli i u Savez Svestih Crkava gde ima oko 250 verskih zajednica PSC je jedan od potpisnika.
Borba protiv tih i takvih koji su obrukali i oskrnavili SPC je nemoguca jer su u glavnom na vrhovnim polozajima...
Pa stim u vezi napad na Zilote..Jer im smetaju isnoseci istinu i na svaku njihovu jeres Ziloti im samo pokazu pismene dokaze.
Sve ovo mozes i sama naci na internetu..Samo ako te interesuje..