Žig zveri

Glasnik ZAISTA TI KAžEM DANAS, BIćeš Sa mnom U RAJU.
Luka 23,43.
Isus samo naglasava da će to tako i biti i da je to receno danas istina.
Opet ću doći i uzecu vas k sebi da i vi budete gde sam ja.
Jovan 14,3.
Ocigledno da verni nisu sa Isusom tamo gde je on nego će biti tek tada kada DRUGI put dodje.
Pogresna verovanja i tumacenja dolaze u sukob sa mnostvom Isusovih izjava i ucenja Svetoga pisma.
Toga DANAS je razbojnik bio jedini koji prihvata Iusa , svi ostali su ga odbacili.
Ali Isus mu toga dana daje obecanje da će nekada sigurno biti sa njime u raju.

Nije tacno da su ga svi odbacili.Marija Magdalina,Marija Kleopova i Njegova majka Marija Presveta Bogorodica,i najmladji učenik Jovan Bogoslov,su ostali do Njegove smrti na krstu.ostali apostoli se razbežali,jer se uplasili,Petar ga se 3 triput odrekao,ali se gorko pokajao i zaplakao,.ima jos ljudi ,recimo Josif Arimatejski sa Nikodimom,u čijoj grobnici je i polozeno Gospodnje telo.On je bio tajni učenik Hristov,vidjen čovek,i bogat,kasnije je i Jevandjelje propovedao ,i čak zatvaran u tamnici, od strane Jevreja i bio proteran od njih.

Glasnik. :
28.01.2012. 19:34
4. Cinjenica.
On nikava zla nije učinio kaže razbojnik. I rece Isusu opomeni me se Gospode ! Kada dodjes u CARSTVO svoje.
Luka 23,41.42.
Razbojnik ne pokazuje ni traga verovanja o odlasku u raj kroz smrt.On je sigurno mogao da cuje mnoga ucenja Isuova o vaskrsenju u poslednji dan.
Jovan 6,39,44,45.
Mogao je i da cuje Isuovo ucenje o nagradi koju će pokajani gresnici primiti kada Isus bude osnovao svoje carstvo, drugim dolaskom tek.
Matej 25, 31-46.
Mogao je da cuje kada isus kaže, moje carstvo nije od ovga sveta.
Molba razbojnika se oslanjala na ta obecanja i on ju je veoma pravilno formulisao KADA, a nije tražio ODMAH, jer u tako nešto gledano iz njegovih reci i onoga sto je Isus ucio nije verovao.

Ovo nista ne pokazuje zato sto pokajani razbojnik Diomaz,nije ni poznavao Pisma,pa čak i Jevreji su slabo poznavali ,iako su ga čitali ,pogotovo sekta Sadukeja,koji nisu ni verovali u vaskrsenje.a i ovi ostali ucenjaci su ga većinom odbacili,sto zbog tvrdoće srca,sto zbog straha od iskljucenja iz sinedriona i sinagoge.

I plus Diomaz je bio razbojnik skoro celoga zivota,on nije isao da slusa Isusovo ucenje.i da je cak i isao da slusa ,pitanje je sta i koliko bi mogao da razume,zato sto ni apostoli jos uvek nisu imali dar Svetoga Duha da sve razumeju,dosta ucenika ga je i napustilo,zato sto je to bila tvrda nauka za njih,to u Pismu stoji to nije nikakva pretpostavka.i Diomaz cak nije bio ni krsten,a eto usao je u raj.

- - - - - - - - - -

Diomaz je cuo za Isusa.i ne samo da ga je cuo nego i video kada je jos beba bio Gospod.i tada mu je poštedeo zivot,i bio zadivljen Njegovom pojavom,eto sta je pokajanje ,jace od svakog zakona.to sve stoji u predanju.

I da znate jednu stvar,kada se samo linkovi "bacaju" na postu,garant ,to skoro niko i ne čita,zato postujem da se vidi,nekada ispadaju duzi postovi,mada ne volim te dugacke postove,nego jednostavno mora tako.
E sada što mi se nekada desi da preskocim da ubacim link,mada ove linkove sam i pre ubacio ,doduse ne svuda,uglavnom sto se tiče poslednjih par strana,to su većinom ta 2 linka.

Poslednja izmena:
Проблем у стиху; Заиста ти кажем: данас ћеш бити са мном у рају.; постоји само ако се о божанском бићу имају погрешне представе па онда Морамо да натежемо овај стих да би подупро наше предрасуде. Ако знамо како је устројено Божанско биће онда тај проблем не постоји и ми јасно разумемо шта Христос говори.
Овако ћемо:
Христос је ум Божији. Божији Логос. А ми сми уди његовог тела. Данас би Павле рекао ћелије његовог тела али у оно време то не би имало смисла, јер није постојала свест о ћелијама. Наука је помогла да се то разјасни.
Дакле; када смо ми ћелије његовог тела,а Он је ум Божији то смо ми онда умови његовог ума.
И пошто смо и ми по образу Божјем, то значи да је Божаски ум подељен на много малих умова које су његове ћелије.
Да је то тако потврдиће нам и наш мозак који је слика Божанског ума. Свака наша ћелија је мали ум. Значи наш ум је такође подељен на много мањих умова. Не каже се Џабе; спознај себе па ћеш спознати и Бога.
Сада, даље проучавајући свој ум ми можемо видети још неке ствари у погледу Христовог ума.
Христос каже да је царство Божије ту у нама, свет наших мисли, онда нећемо погрешити ако закључимо да је и пакао део нашег ума. Бар судећи по томе да имамо мисли које су јако паклене.
Ако је наш ум тако подељен онда је и Христов ум исто тако подељен.
Дакле ми кад завршимо овај живот на земљи идемо у рај или пакао зависи од тога какав нам је карактер.
Да би разумели шта значи; бићеш са мном у рају, биће боље да прво објаснимо какво је место пакао.
И поново идемо до нашег ума да то појаснимо на нама самима, тако је разумљивије.
Ми који умемо да се користимо слободном вољом и знамо у чему се она огледа, знамо да својом вољом бирамо којим ћемо мислима посветити нашу пажњу. Оне мисли које добијају нашу пажњу се множе у нашем уму а оне које не добијају вену ко биљке без сунчеве светлости. Дакле наша пажња је извор живота за наше мисли. извор светлости.
Пакао је место у нашем уму где ми не посвећујемо своју пажњу, где не боравимо својом пажњом.
Е такав је и пакао Христовог ума где ће неки од нас отићи. То је тамница ума, место где Христос не борави својом пажњом.
Сада се већ може наслутити какво је место рај. То је место где Христос радо борави својом пажњом.
Дакле не борави Христос у свом уму да би био са нама телом већ борави у свом уму својом пажњом, као и ми што боравимо у свом уму својом пажњом посвећујући своју пажњу мислима. Јер наше мисли су жива бића нашег ума.
Сада можемо видети да ће разбојник бити у рају Христовог ума а да ће Христос бити са њим кроз пажњу коју ће му посвећивати, као што посвећује пажњу одабраним мислима. Јер мудар човек бира мисли којима ће да посвећује пажњу а глуп иде за сваком својом мишљу не разликујући добре од лоших.
Ми смо за наше мисли Бог са неба као што је и Христос за нас Бог са неба. Он је сишао са неба међу бића свог ума да им каже нова правила по којима ће моћи да заузму своје место у Његовом уму.
Он је својим телом у коме је био на земљи био погребен у гроб а разбојник је био са њим у рају његовог ума.
Не постоји сметња која каже да Христос није могао да буде заједно са разбојником јер је био у гробу. Јер он је телом био угробу а његов ум на небу је жив и он је тамо био тај дан са разбојником. Телом у гробу а пажњом са разбојником.
http://forum.krstarica.com/entry.php/45452-Заиста-ти-кажем-данас-ћеш-бити-са-мном-у-рају

Pre 7 godina smo već vodili raspravu o hilijazmu, pa svim istinoljubivim čitaocima ostavljam linkove gde smo naveli stavove svih svetitelja i pre i tokom i posle Drugog vaseljenskog sabora i gde smo crno na belo dokazali da biblijski hilijazam nikada nije osuđen, niti će ikada i biti, jer je to učenje Svetoga Pisma, učenje Boga živoga, Boga Avramovog, Isakovog i Jakovljevog koji će osuditi sve one koji po rečima proroka Isaije od crnog prave belo i od belog crno, od gorkog slatko i od slatkog gorko:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/235778-Зилоти?p=9546460&viewfull=1#post9546460

http://forum.krstarica.com/showthread.php/235778-Зилоти?p=9549665&viewfull=1#post9549665

http://forum.krstarica.com/showthread.php/235778-Зилоти?p=9556902#post9556902

http://forum.krstarica.com/showthread.php/235778-Зилоти?p=9558272#post9558272

http://forum.krstarica.com/showthread.php/235778-Зилоти?p=9569016#post9569016

"Ko ima oči da vidi neka vidi i ko ima uši da čuje neka čuje!".
Bogu slava za sve!

Poslednja izmena:
Нађох ово пост 5717
Црква то јасно дефинише као "Хилијастичка јерес" и тиме дефинитивно отпада теорија о постојању 1000 година након смрти Антихриста до Другог доласка Христовог.
Ако се не варам СДГ и Гласник уче да са другим доласком Исуса Христа почиње Његово хиљадугодишње царство. Тако сам и ја схватио откровење.
Где си ти нашао да они исповедају хилијалистичку јерес.
Нађох и ово у истом посту:
Вера у обновљење свог човечанства у новој свеобједињујућој цркви даје екуменизму карактер хилијастичке јереси. Кроз екуменистичке покушаје да обједине све, не разликујући истину од заблуда, и стремљења да саздају не само нову цркву, него и нови свет, хилијазам се пројављује све више и јасније. Проповедници те јереси неће да верују у то да ће сва земља и сва дела што су на њој сагорети, небеса спалити и раскопати а стихије од ватре растопити (2 Петар 3,10-12).
Они заборављају да ће се након тога, ново небо и нова земља, на коме ће обитавати правда, образовати створитељским чудом Божјим, а не напорима људске организације. Православни Хришћани не треба да се труде да их изграде, него да кроз благочестиво живљење у јединој и истинитој Цркви постану причасници нове земље и новог неба после Страшног Суда Божијег.
У међувремену, покушаји стварања Царства Божјег на земљи, кроз лажно уједињавање разних конфесија а заборављајући на истину, која је сачувана једино у Предању Свете Православне Цркве, одвели би нас од Царства Божијег у царство антихристово.
Ми који чекамо Његов други долазак кроз веру, кад Он буде дошао ћемо се преобразити и нећемо изгорети у огњу у коме ће изгорети сва дела што су на земљи.
Започећемо један нови живот, на новој земљи. и цароваћемо са Христом хиљаду година.
Колико сам схватио то би тако некако требало да буде.

Poslednja izmena:
Pre 7 godina smo već vodili raspravu o hilijazmu, pa svim istinoljubivim čitaocima ostavljam linkove gde smo naveli stavove svih svetitelja i pre i tokom i posle Drugog vaseljenskog sabora i gde smo crno na belo dokazali da biblijski hilijazam nikada nije osuđen, niti će ikada i biti, jer je to učenje Svetoga Pisma, učenje Boga živoga, Boga Avramovog, Isakovog i Jakovljevog koji će osuditi sve one koji po rečima proroka Isaije od crnog prave belo i od belog crno, od gorkog slatko i od slatkog gorko:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/235778-Зилоти?p=9546460&viewfull=1#post9546460

http://forum.krstarica.com/showthread.php/235778-Зилоти?p=9549665&viewfull=1#post9549665

http://forum.krstarica.com/showthread.php/235778-Зилоти?p=9556902#post9556902

http://forum.krstarica.com/showthread.php/235778-Зилоти?p=9558272#post9558272

http://forum.krstarica.com/showthread.php/235778-Зилоти?p=9569016#post9569016

"Ko ima oči da vidi neka vidi i ko ima uši da čuje neka čuje!".
Bogu slava za sve!
Занима ме како линкујеш странице да кад кликнем на линк он ме одведе баш до поста који си линковао, не отвара страницу од почетка?

Занима ме како линкујеш странице да кад кликнем на линк он ме одведе баш до поста који си линковао, не отвара страницу од почетка?

U gornjem desnom uglu svakog posta je broj posta (kome prethodi znak "#"). Samo klikneš na to i onda prekopiraš link na vrhu otvorene stranice odakle uvek kopiraš. Onda samo postaviš link gde želiš.

Što se tiče "telesnog obrezanja", "dela zakona" i drugih izraza i to smo već pisali na ovom forumu šta ostaje u Novom Zavetu, a šta ne. Ostaviću ovde i link ka tekstu koji jasno govori o značenju pojedinih izraza i sl.:
http://putgospodnji.com/vera-dela-spasenje/vera-jeste-delo.html
Ostavljao sam ranije i link koji jasno govori da sedmi dan u sedmici i dalje ostaje dan odmora i u Novom Zavetu:
http://putgospodnji.com/subota/novi-zavet-i-subota.html
Naravno ovo je za istinoljubive čitaoce, a ko neće istinu, neka ide svojim putem ("Ostavite ih", reče Gospod), a svako će u svoje vreme požnjeti plodove svoje setve.

Zig zveri jos ne postoji.
On tek dolazi.

Kazi nam ti sta je zig zveri i ko je zver.
Na osnovu biblie.

zver tamani koga hoce i ko joj se prohte..
I dano joj bi da se bije sa svetima, i da ih pobedi; i dana joj bi oblast nad svakim kolenom i narodom i jezikom i plemenom...e to je zver..politicki sistem koji razvaljuje..:D

I dano joj bi da se bije sa svetima, i da ih pobedi; i dana joj bi oblast nad svakim kolenom i narodom i jezikom i plemenom...e to je zver..politicki sistem koji razvaljuje..:D

To ce biti polticko religiozni sistem ne samo politicki.

A koja religija je danas i politicka i religiozna organizacija?

Biblija kaze da ta zver nije nova.
Ona je stara sila i u proslisti je vec delovala.
Radila je te stvari koje ju cine da bude zver i trenutno ne radi vise ali ce opet dobiti silu pa ce ponovo raditi.

Da kazem tebi ili bilo kome, tesko, ne zna se to jos ali prati znakove vremena, a ko je zver je suvise glupo da ti odgovaram to znas i sam.

Pa jos nemamo zig zveri.
Ali moramo znati unapred pre nego bude.
Jer kako ce mo odbiti kada bude ako neznamo.
Zato je vazno prvo ustanoviti ko ce biti zver.

Jos nesto. U otkrivenju vidimo da istpvremeno verni primaju pecat bozji dok zver zigose.
To nam pokazuje da zig zveri moze da bude samo nesto religiozno sto se protivi Bogu i njegovom zakonu.
Da nije tako zig zveri ne bi bio onda nikakav problem.
Jer nas biblija poziva da postujemo vlast sve dok nam ne namece pravila koja bi nas ucinila destruktivnima protiv Boga.

Zver i zig zveri ce na povrsinu izvesti kriza i katastrofe.

Druga stvar.

Mi ovde govorimo samo o zigu zveri.
Ali ima jos par stvari uz zug zveri koje su na istom nivou vaznosti a koje ce se traziti od ljudi.

Ko ne prihvati zig zveri trazice se da prihvati nesto drugo.
To svi zanemarujemo u diskusiji.

A to je vazno i pomaze nam da bolje razumemo tematiku i bolje shvatimo sta je zig zveri.

Koje su to druge stvari pored ziga zveri?

I zasto imamo i druge zahteve ne samo zig zveri?

Poslednja izmena:

Tako je. Zvijerka je odavno žigovala ljude i žiguje ih još. To je počelo u doba kad je se zvijerka pojavila, u 20 vjeku. Bar kod kupovine i prodaje.
Ali žig imaju samo oni koji podupiru zvijerku tako što glasaju, podupiru politiku, klanjaju se zvijeri radi bolje ekonomske budučnosti, i tako dalje.
To je žig zvijeri. I na sceni je od kako je i same zvjerke. Jer žig označava robovanje i podršku tome. Kao stoku kad žiguju:zper:. Ta stoka pripada vlasniku koji je stavio žig na njih. Tako ljudi večina idu u stadima za politikom koja im obečava bolju budučnost i tako dobijaju žig.
Mislim da ovo ima smisla. Ako ima neko bolje objašnjenje u redu :super:

Vi definitivno ne verujete Bogu na reč.

Zar se danas ne donose zakoni protiv terorizma?

(da li ste videli zakon koji je donesen u Francuskoj po pitanju nadgledanja građana)

Da li u slučaju III Svetskog rata (6. truba iz Otkrivenje) mislite da će da radi internet?

Zar ne vidite da Sotona završava svoje delo kontrole nad planetom?

Tako je. Zig zveri nema nikakve veze sa cipom ili nekim implatnom, tako nema veze nisa el.novcem. Zig zvjeri je prihvatanje koncepta satanizma, dobrovoljno, i pored brojnih osvjedocenja o Istini. Zapazite da u Otkrivenju pise "Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima ZIG, ili IME zveri, ili BROJ imena njenog.". Plasticno bi to izgledalo ovako. Ako ja znam da je Suboa 7 dan, a svetkuejm 1 dan u sedmici (nedelju), bez obizira sta ja vjerovao u sebi ja imam ZIG zvjeri jer ja prihvatam autoritet sotone a ne Boziji autoritet ciji je Subota pecat. Ja ne moram primiti zig zvjeri da bi bio osudjen na propast, dovoljno je da imam IME zvjeri ili BROJ imena njenog sto me takodje vodi u ognjeno jezero na kraju istorije.

Tako je. Zig zveri nema nikakve veze sa cipom ili nekim implatnom, tako nema veze nisa el.novcem. Zig zvjeri je prihvatanje koncepta satanizma, dobrovoljno, i pored brojnih osvjedocenja o Istini. Zapazite da u Otkrivenju pise "Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima ZIG, ili IME zveri, ili BROJ imena njenog.". Plasticno bi to izgledalo ovako. Ako ja znam da je Suboa 7 dan, a svetkuejm 1 dan u sedmici (nedelju), bez obizira sta ja vjerovao u sebi ja imam ZIG zvjeri jer ja prihvatam autoritet sotone a ne Boziji autoritet ciji je Subota pecat. Ja ne moram primiti zig zvjeri da bi bio osudjen na propast, dovoljno je da imam IME zvjeri ili BROJ imena njenog sto me takodje vodi u ognjeno jezero na kraju istorije.

A ti nemoj svetkovati nedelju i problem sa zverima rešen.
Jbt, k'o da vas neko bičem tera koji dan da svetkujete.
Koja paranoja od običnog dana u sedmici kod ovih subotara. :lol:
Svi se boje nekih realnih životnih opasnosti, a oni nedelje. :mrgreen:

A ti nemoj svetkovati nedelju i problem sa zverima rešen.
Jbt, k'o da vas neko bičem tera koji dan da svetkujete.
Koja paranoja od običnog dana u sedmici kod ovih subotara. :lol:
Svi se boje nekih realnih životnih opasnosti, a oni nedelje. :mrgreen:

Sacekaj dok izadje Nedeljni zakon...sjetices se nas "subotara" kad nas budu ubijali i na svaki drugi moguci nacin prisiljavali da se poklonimo papi i njegovom gazdi sotoni. Samo nemoj s pjsemom na rostilj.

A koja religija je danas i politicka i religiozna organizacija?

Ислам? Ислам је религија и политика у исто време. Ислам је теократска религија, јер тежи и ка духовној и ка световној власти. Поред духовних, он намеће и политичке и државне законе. Ислам је од оснивања а и данас верска организација (,,ума", тј. ,,заједница верника") и политичка организација (,,халифат" тј. држава, заснована на исламском закону шарији или шеријату).

Да ли ти хоћеш да кажеш да је Ислам звер?

Sacekaj dok izadje Nedeljni zakon...sjetices se nas "subotara" kad nas budu ubijali i na svaki drugi moguci nacin prisiljavali da se poklonimo papi i njegovom gazdi sotoni. Samo nemoj s pjsemom na rostilj.

Ти стварно верујеш да Ватикан има моћ да наметне целом свету недеље као закон? Дај, човече, уозбиљи се.

Tako je. Zvijerka je odavno žigovala ljude i žiguje ih još. To je počelo u doba kad je se zvijerka pojavila, u 20 vjeku. Bar kod kupovine i prodaje.
Ali žig imaju samo oni koji podupiru zvijerku tako što glasaju, podupiru politiku, klanjaju se zvijeri radi bolje ekonomske budučnosti, i tako dalje.
To je žig zvijeri. I na sceni je od kako je i same zvjerke. Jer žig označava robovanje i podršku tome. Kao stoku kad žiguju:zper:. Ta stoka pripada vlasniku koji je stavio žig na njih. Tako ljudi večina idu u stadima za politikom koja im obečava bolju budučnost i tako dobijaju žig.
Mislim da ovo ima smisla. Ako ima neko bolje objašnjenje u redu :super:

robovanje stvarima,parama.statusu...apsolutno tu nema mesta za veru i duha...overen covek..a i proveren..slobodnjak stvarno nema sta da trazi u takvoj civilizaciji..on je jedna velika nula..:D

Back