Žig zveri

vrati se ti rodjo u pravo slavlje,posto čitam da si nekada bio naše vere.batali taj kult,sto ti ljudi kazu,ima Bog da te prihvati samo tako,velika će radost biti na Nebu,to je prijateljski savet.na tvojem mestu bih dobro razmislio sta i kako,onako total nepristrasno.sve bih ispitao.

A sto se ti ne vratis da cujemo?

- - - - - - - - - -

10.01.2016. 15:24

bas me zanima odgovor adventista u vezi ovoga,gde mu Gospod kaze danas ćeš biti sa mnom u raju,znači DANAS MU kaze ,ne sutra,ne za hiljade godina.a razbojnik mu kaže pomeni me se,seti me se,budućnost,ali Gospod ga je preduhitrio,i kaze zaista,On ga uvera ,DANAS ,ćes biti sa MNOM U RAJU, ..tvoja dusa neće da spava,da bude u nekom limbu,nego ćeš da se nasladjujes rajskim blazenstvima.

Pa dok cekas evo ti biblijski odgovor.
Da ne bi na sudu bozjem posle rekao da nisi znao:

Razbojnik na krstu.
Danas ti kazem, bices samnom u raju.

http://forum.krstarica.com/entry.php/29833-Razbojnik-na-krstu-i-duse-pod-oltarom

ТУМАЧЕЊЕ ОТКРИВЕЊА

ПРЕДГОВОР

I
1. поглавље - Откривење Исуса Христа о будућим догађајима
2. поглавље - Виђење у којем му се указао Господ одевен у подир (дугачку одежду) и усред седам златних свећњака
3. поглавље - О ономе што је откривено ангелу Ефеске Цркве

II
4. поглавље - О ономе шта је откривено ангелу Смирнске Цркве
5. поглавље - О ономе шта је откривено ангелу Пергамске Цркве
6. поглавље - О ономе шта је откривено ангелу Тијатирске Цркве

III
7. поглавље - О ономе шта је откривено ангелу Сардске цркве
8. поглавље - О ономе шта је откривено ангелу Филаделфијске цркве
9. поглавље - О ономе шта је откривено ангелу Лаодикијске Цркве

IV
10. поглавље - О виђењу врата на небу, двадесет четири старешине и др.
11. поглавље - О књизи запечаћеној са седам печата, коју није могао отворити нико од сазданих бића (природа)
12. поглавље - О виђењу онога шта је посред престола и четири жива бића; књигу отвара Јагње са седам рогова

V
13. поглавље - Отварање првог печата које означава апостолско учење
14.поглавље - Отварање другог печата које означава битку неверника против верујућих
15. поглавље - Отварање трећег печата, које означава отпадање од Христа оних који нису чврсто поверовали у Њега

VI
16. поглавље - Отварање четвртог печата које показује зла послата на безбожнике
17. поглавље - Отварање петог печата које показује вапај светих душа ка Господу за свршетком света
18. поглавље - Отварање шестог печата и зла која ће се дешавати на свршетку света

VII
19. поглавље - О сто четрдесет четири хиљаде људи којима нису нашкодила зла четири ангела
20. поглавље - О безбројном народу у светлим хаљинама, потеклом од незнабожаца
21. поглавље - Отварање седмог печата које показује да молитве светих ангели приносе Богу као тамјан

VIII
22. поглавље - О седморици ангела и о томе да је, када је затрубио први од њих, на земљу пао град, огањ и крв
23. поглавље - О другом ангелу и пропасти оних што живе у мору
24. поглавље - О трећем ангелу и о горчини речних вода

IX
25. поглавље - О четвртом ангелу и помрачењу светила
26. поглавље - О петом ангелу, духовним скакавцима и њиховом разноликом изгледу
27. поглавље - О шестом ангелу и ангелима одрешеним на Еуфрату

X
28. поглавље - О ангелу одевеном у облак и дугу, који наговештава крај
29. поглавље - О томе како је Еванђелист од ангела добио књижицу
30. поглавље - О Еноху и Илији

XI
31. поглавље - О томе како ће васкрснути два пророка, која је убио антихрист
32. поглавље - О седмој труби и о Светима који прослављају Бога Суда који ће наступити
33. поглавље - О некадашњим прогонима Цркве и о онима у доба антихриста

XII
34. поглавље - О бици ангела и демона и о збацивању сатане
35. поглавље - О томе да аждаја не престаје да прогони Цркву
36. поглавље - О седмоглавој и десеторогој звери

...

...

XIII
37. поглавље - О лажном пророку
38. поглавље - О нечистом имену антихристовом
39. поглавље - О Јагњету и сто четрдесет четири хиљаде оних који са Њим стоје на Сионској гори

XIV
40. поглавље - О ангелима који показују близину будућег Суда
41. поглавље - О ангелу који наговештава пад Вавилона
42. поглавље - О трећем ангелу који упозорава верне да не прихвате антихриста

XV
43. поглавље - О томе да Онај што седи на облаку српом жање изданке земаљске
44. поглавље - О ангелу који орезује лозу
45. поглавље - О седам ангела који пред свршетак света наводе зла на људе и о стакленом мору виђеном у откривењу

XVI
46. поглавље - О томе да су се по изливању прве чаше на отпадницима
појавиле љуте ране
47. поглавље - О изливању друге чаше на оне који се налазе на мору
48. поглавље - О томе да се од трећег зла реке претварају у крв

XVII
49. поглавље - О томе да од четвртог зла људи бивају спаљени жегом
50. поглавље - О томе да се петим злом помрачује царство звери
51. поглавље - О томе да сe изливањeм шесте чаше источним царевима отвара пут преко Еуфрата

XVIII
52. поглавље - О томе да ће као седмо зло људе задесити град и земљотреси
53. поглавље - О једном од седморице светих ангела који показује блаженом Јовану разарање града – блуднице и о седам глава и десет рогова
54. поглавље - О томе како је ангео протумачио виђену тајну св. Јовану

XIX
55. поглавље - О другом ангелу који оглашава пад Вавилона и небеском гласу који заповеда да се бежи из градова и напусте угодности у којима се уживало
56. поглавље - О песмопојању светих и тројаком „алилуја“ које они певају приликом разарања Вавилона
57. поглавље - О тајинственој свадби и вечери Јагњетовој

XX
58. поглавље - О томе како је Еванђелист видео Христа на белом коњу у пратњи ангелских сила
59. поглавље - О антихристу и онима који су заједно са њим бачени у геену
60. поглавље - О томе да је сатана од распећа Христовог свезан до свршетка света и о хиљаду година

XXI
61. поглавље - О престолима за оне који су непоколебиво одржали исповедање Христово
62. поглавље - О томе шта је прво васкрсење, а шта друга смрт
63. поглавље - О Гогу и Магогу

XXII
64. поглавље - О Оном који седи на престолу, општем васкрсењу и Суду
65. поглавље - О новом небу, новој земљи и новом Јерусалиму
66. поглавље - О томе шта је рекао Онај Што седи на престолу

XXIII
67. поглавље - О ангелу који показује град светих и мери његове зидине и врата
68. поглавље - О чистој реци која извире од престола
69. поглавље - O томе да је Христос Бог пророка и Владика ангела

XXIV
70. поглавље - О веродостојности онога што је показао ангео
71. поглавље - О заповести да се откривење не запечати него да се проповеда
72. поглавље - О томе да Црква и Дух који у њој обитава очекују долазак Христов и о проклетству коме ће бити изложени они који буду немарни према овој књизи

Pasted from
https://svetosavlje.org/tumacenje-otkrivenja/

Da,to gore tumačenje sto ste ubacili je pravoslavno i sa pravog sajta je ubačeno,odatle sam i na starije postove stavljao.to je i potvrdjeno i od strane Avakuma,koji je čitao to.izvinjavam se,sto nisam samo link postavio.

- - - - - - - - - -

Ustvari,postavio sam link ,nego niko to nije registrovao,i posle sam samo postovao ,pre postova je postavljen link.

- - - - - - - - - -

Razbojnik na krstu.

http://forum.krstarica.com/entry.php/29833-Razbojnik-na-krstu-i-duse-pod-oltarom

43.I reče mu Isus: zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju.

Prevod Vuka Karadžića koji vi koristite takodje.

- - - - - - - - - -

Luke 23:43 King James Version (KJV)
43 And Jesus said unto him, Verily I say unto thee, Today shalt thou be with me in paradise.

Prevod KJV .

- - - - - - - - - -

http://biblehub.com/interlinear/luke/23-43.htm

interpunkcija postoji u originalu.

- - - - - - - - - -

LUKE 23:43-"Truly I tell you today,You will be with me in Paradise"(NWT)-

ovo je sektaški prevod jehovini svedoci.

Glasnik. :
јuče 19:11
Re: Da niko ne može ni kupiti ni prodati sem onoga ko ima žig, ime zveri ili broj nje
Original postavioRocknrollsores
vrati se ti rodjo u pravo slavlje,posto čitam da si nekada bio naše vere.batali taj kult,sto ti ljudi kazu,ima Bog da te prihvati samo tako,velika će radost biti na Nebu,to je prijateljski savet.na tvojem mestu bih dobro razmislio sta i kako,onako total nepristrasno.sve bih ispitao.

QUOTE Ja ne moram nigde ni da se vraćam,u Pravoslavlju sam oDUvEK bio ,u Pravoslavlju ću i do kRaja da ostanem.AMIN
ne razumem te na sta mislis,ako mislis na lazno ekumenisticko pravoslavlje,što se sada promovise ,ja član toga nikada nisam ni bio,niti me to jeretičko ucenje zanima,a nisam ni ziLOT,idem srednjim putem.

Da li mogu da Vas zamolim da ispravite poruku kada vidite da nije dobro citiran tekst koji citirate.

Pitam se da li namerno uklanjate citat da se ne bi videlo koga citirate? To bi bilo lukavo i to nije dostojno hrišćanina. Verujem da se ne služite takvim metodama.

Šta je onda problem?

Nije Vam valjda problem da ispravite svoju poruku?

I ako možete da iskopirate broj poruke koji stoji sa desne strane da bismo svi mogli da znamo odakle je citat. Ova tema ima već sada 76 stranica i teško da mogu da prelazim sve stranice da bih shvatio odakle ste citirali i šta je bio kontekst tih poruka.

Zato ako Vam nije problem usvojite ove molbe Vaših sagovornika, da bismo nastavili diskusiju u redu, miru, ljubavi.

: )

nikakav citat nisam uklonio!jedino da mi je neko prijavio post,pa onda,sad ću da proverim,nadam se da mislite na zadnje postove.

The later Jewish eschatology which was written during the time of the apostles and the early church is far more sensualistic than that which precedes. Baruch is especially typical of this sensualistic coloring. He speaks of the destruction of the enemies at Christ’s coming. After the evil forces are subdued there will follow a period of prosperity and great joy. It is said that a vine will then have a thousand branches, every branch a thousand clusters and every cluster a thousand grapes, etc. We also read, “In those days reapers will not have to exert themselves, and those that build will not have to toil, for of themselves all work will have progress together with those who labor thereon.”
The Jewish Talmud, which is of later origin, tells us that the promised Messiah will destroy the fourth world kingdom which is predicted by Daniel. Israel will be redeemed from the ******* and be gathered from the dispersion to their own land. The Messiah will raise the dead. Jerusalem and the temple will be rebuilt, law and ceremony restored and the kingdom of glory established. During this time the Gentiles shall live in servitude to Israel and the kings of the world will honor the Messiah with costly gifts and sacrifices.

http://www.the-highway.com/chiliasm_Masselink.html

evo odakle potiče izvor hilijazma.

- - - - - - - - - -

Razbojnik na krstu.

http://forum.sektolomac.net/forum/viewtopic.php?p=31696&sid=a5ea737806c5c27a29632446fdd351d2

evo sa ovog foruma jedan brat je dao dobro objasnjenje.

- - - - - - - - - -

Re: Bices samnom u raju Luka 23,43
Izneću svoj kratak stav na ovu temu, a prepustiću drugim ljudima koji su stručniji od mene u pogledu lingvistike-jezika da kažu šta imaju ( pre svega Lara, kojoj delimično Sale odgovara u ovom postu), drugim rečima nisam kompetentan za takvu vrstu rasprave.
Da vidimo mi šta ima da nam saopšti Sveto Pismo za ovaj slučaj...
Isus Hristos u raznim svojim besedama je znao često da koristi izraz:" Zaista vam kažem "vidi: ( Mt. 5.26 ; 6.2,5,16 ; 8.10 ; 10.15,23,42, itd.), ali šta je ovde za nas zanimljivo? Zanimljivo je to što nikada, ni na jednom mestu u Bibliji, nije tom izrazu dodao i reč"danas". Nikada On to nije rekao, dakle : "zaista kažem vam danas ", a prosto zato što se ono "danas" podrazumeva. Pošto je svako kome je Hristos govorio je video i znao da mu Hristos govori "danas", tj. tog trenutka, a ne " sutra ", ili " prekosutra ". Zato nije bilo nikakve potrebe da on to " danas " naglašava ni kada je dao obećanje pokajanom razbojniku. Dakle krajnje jednostavno, ali ljudi čak i od ovakvih stvari prave nauku, a pogotovo kada im se stihovi ne uklapaju u dogmu, pa onda se misle da li da zarez stave iza ili ispred i sl. mahinacije. Po tebi brate Sale bi najbolje bilo da je Isus rekao "zaista ti kažem juče", ali šta da radimo, pismo je jasno i u ovom pogledu

http://biblehub.com/luke/23-43.htm

evo,svi ovi prevodi ,govore isto,i sada se nasli jehovini svedoci,da menjaju Pismo?!nemojte adventisti,mislim da medju vama ima iskrenih ljudi,i vernika,..

evo par primera,ovaj brat sto je gore napisao,kako se Isus obraćao ljudima,i kako je naglasavao ZAISTA,a ne kaze DANAS.

- - - - - - - - - -

26.Zaista ti kažem: nećeš izaći odande dok ne daš do pošljednjega dinara. 2.Sol. 1,

- - - - - - - - - -

10.A kad ču Isus, udivi se i reče onima što iđahu za njim: zaista vam kažem: ni u Izrailju tolike vjere ne nađoh.

- - - - - - - - - -

15.Zaisto vam kažem: lakše će biti zemlji Sodomskoj i Gomorskoj u dan strašnoga suda nego li gradu onome. Mar. 7, 27.

- - - - - - - - - -

36.Zaista vam kažem da će ovo sve doći na rod ovaj. Mat. 24, 34.
Ovo je iz Mateja.par primera.

22.A ja vam kažem da će svaki koji se gnjevi na brata svojega ni za što, biti kriv sudu; a ako li ko reče bratu svojemu: raka! biće kriv skupštini; a ko reče: budalo! biće kriv paklu ognjenom. 1.Jov. 3, 15.
23.Zato dakle ako prineseš dar svoj k oltaru, i ondje se opomeneš da brat tvoj ima nešto na te,
24.Ostavi ondje dar svoj pred oltarom, i idi prije te se pomiri s bratom svojijem, pa onda dođi i prinesi dar svoj. Jov 42, 8. 1.Pet. 3, 7.
25.Miri se sa suparnikom svojijem brzo, dok si na putu s njim, da te suparnik ne preda sudiji, a sudija da te ne preda sluzi i u tamnicu da te ne vrgnu. Jov 22, 21. Psal. 32, 6. Prič. 25, 8. Isa. 55, 6. Luka 12, 58. Luka 14, 32. Jevr. 3, 7.
26.Zaista ti kažem: nećeš izaći odande dok ne daš do pošljednjega dinara.

A evo šta kaze Gospod ,da prastamo ako imamo protiv nekoga nesto,inače neće da primi naše molitve,nase priloge hramu,to su ti darovi.znaci milosti hoću ,a ne žrtvoprinošenje,ovde Gospod kaže da će biti u pakLu ognjenOM.
Kaze Gospod da se mirimo sa suparnikom svojim,On ne kaze neprijatelj,NE,jer nama ljudi nisu pravi neprijatelji,nego je djavo nama glavni neprijatelj,a i naše telo,strasti,navike.
Ko je sudija ovde?Pa Bog ,samo On sudi svima,a ko je sluga,to su zli demoni.a sta je tamnica.to je pakao ,gde će biti večnog mučenja u vekove vekova.

Vidite šta je Bozja premudrost.jos kaze ako nas brat ima nesto protiv nas,da mi odemo da trazimo oproštaj od njega,iako čak i nismo ni krivi,to nije ni bitno ,eto to je veće od bilo kakvog priloga,pred Bozjim očima.kaze nam uradite prvo to ,pa mi onda saljite darove,koje ću da prihvatim.

- - - - - - - - - -

I ovde da dodam,protivnik,je takodje i naša savest koja nas razobličava zbog greha,.

Glasnik. :
28.01.2012. 19:33
2 Cinjenica.
Gde vodi verovanje da je Isus toga dana kada je smrcu platio cenu za naše grehe, ustvari izbegao smrt i svojom nepopstojecom dusom , samo nestao ispred vidljivosi i umesto u grobu proveo sve vreme do vaskrsenja u Raju povevsi sa sobom čak i pokajanog razbojnika gde im je sigurno bilo lepo?
Na krstu Golote Isus je potpuno doslovno, zaista bez ikakve sumnje umro, otisavsi u grob je lezao tu do casa vaskrsenja.
Kada je vaskrsao tada je ustao iz tog groba u kome je dotle lezao.

Ovo nista ne valja ,sto si napisao.i to ću ti dokazati ,kroz stih,a ovo za dusu ,uopste nije vredno komentara.

Luke 24 King James Version (KJV)
24 Now upon the first day of the week, very early in the morning, they came unto the sepulchre, bringing the spices which they had prepared, and certain others with them.
2 And they found the stone rolled away from the sepulchre.
3 And they entered in, and found not the body of the Lord Jesus.

1.A u prvi dan nedjeljni dođoše vrlo rano na grob, i donesoše mirise što pripraviše, i neke druge žene s njima; Mat. 28, 1. Mar. 16, 1. Luka 23, 56. Luka 24, 22. Jovan 20, 1.
2.Ali nađoše kamen odvaljen od groba. Jovan 11, 38.
3.I ušavši ne nađoše tijela Gospoda Isusa. Mar. 16, 5.
4.I kad se one čuđahu tome, gle, dva čovjeka staše pred njima u sjajnijem haljinama; 1.Moj. 18, 2. Mat. 28, 2. Mar. 16, 5. Jovan 20, 12. Dela. 1, 10.
5.A kad se one uplašiše i oboriše lica k zemlji, rekoše im: što tražite živoga među mrtvima?
6.Nije ovdje; nego ustade; opomenite se kako vam kaza kad bješe još u Galileji, Mat. 16, 21. Mar. 8, 31. Luka 9, 22.
7.Govoreći da sin čovječij treba da se preda u ruke ljudi grješnika i da se razapne i treći dan da ustane. Dela. 8, 35.
8.I opomenuše se riječi njegovijeh. Jovan 2, 22. Jovan 14, 26.

2 coveka u sjajnim haljinama su 2 andjela Božija.znam sta je vaš problem u vezi vaseg učenja ,a to je pogresno shvaćen stih kada je Isus rekao da devojcica nije umrla,nego da spava.
Telo moze da spava,telo moze da umre,dusa ne umire,dusa ne spava ,dusa ide ili u pakao ili u raj.ali poenta je u tome sto vi ne znate ni za dusu ,ni za raj ni za pakao.

Glasnik Izvestaji andjela su savrseno tačni.
Isus je bio odvojen od Oca kada je uzviknuo (ELI ELI LAMA SAVAHTANI) oce , moj oce moj zašto si me ostavio, i polozen u grob bez ikakvih tragova zivota u njegovoj ljudksoj prirodi.
odvojen od Oca jer je morao sam da palti bez icije pomoći cenu koju je greh tražio.
OTAC JE STAO PO STRANI za kratko JER ON NEMA Ništa SA SMRCU KOJA NIJE PRELAZAK U ZIVOT VEC U NEPOSTOJANJE.

Ovo nije hrisćansko učenje,već budustičko,NIRVANA."JER NEĆEŠ DATI DA SVETAC TVOJ VIDI TRULJENJA U PAKLU"Psalmi Davidovi
"1.Uzvišivaću te, Gospode, jer si me oteo, i nijesi dao neprijateljima mojim da mi se svete. Psal. 102, 10.
2.Gospode, Bože moj! zavikah k tebi, i iscijelio si me. Psal. 6, 2.
3.Gospode! izveo si iz pakla dušu moju, i oživio si me da ne siđem u grob. Psal. 40, 1.
4.Pojte Gospodu, sveci njegovi, i slavite sveto ime njegovo.
5.Gnjev je njegov za trenuće oka, a do života milost njegova, večerom dolazi plač, a jutrom radost. Psal. 5, 3. Psal. 16, 11. Psal. 103, 9. Otkr. 22, 17.
6.I ja rekoh u dobru svom: neću posrnuti dovijeka. Jov 29, 18.
7.Ti šćaše, Gospode, te gora moja stajaše tvrdo. Ti odvrati lice svoje, i ja se smetoh. Psal. 104, 29.

- - - - - - - - - -

ovo je izvor odakle citiram,Glasnik mi je to odgovorio na moj post.

Glasnik I kada vam reku: pitajte vrace i gatare, koji sapcu i mrmljaju; recite; ne treba li narod da pita Boga svojega? ili će pitati mrtve mesto živih?
Isaija 8,19.
Isaija ocigledno kaže da mrtvi nisu živi kako možeš mrtve pitati trebaš žive da pitas nevredi mrtve oni nepostoje vise.
A ako se mrtvi jvaljaju nekome to onda sigurno nisu mrtvi koji sada nedge žive, već lično demoni da bi prevarili kao recimo Mihailova koji veruje zabludu jer je navodno imao kontakta sa mrtvima i to je njegova potvrda te nauke.
Ocigledno su svi biblijski pisci staroga zaveta tako i verovali kako ih je Bog ucio:
Jer mrtvi ne spominju tebe; u grobu ko će te slavit?
Psalam 6,5.

34I odgovarajući Isus reče im: Deca ovog sveta žene se i udaju;
35A koji se udostoje dobiti onaj svet i vaskrsenje iz mrtvih niti će se ženiti ni udavati;
2 Sol. 1:5, Otk. 3:4
36Jer više ne mogu umreti; jer su kao anđeli; i sinovi su Božiji kad su sinovi vaskrsenja.
Mt. 22:30, Mk. 12:25, Rim. 8:23, 1 Kor. 15:42, 1 Kor. 15:49, 1 Kor. 15:52, 1 Jn. 3:2, Otk. 7:9
37A da mrtvi ustaju, i Mojsije pokaza kod kupine gde naziva Gospoda Boga Avraamovog i Boga Isakovog i Boga Jakovljevog.
2 Moj. 3:6, Dela 7:32
38A Bog nije Bog mrtvih nego živih; jer su Njemu svi živi.
Ps. 16:5, Mk. 12:26, Mk. 12:27, Rim. 4:17, Rim. 6:10, Rim. 14:7, 1 Kor. 13:4, Kol. 3:3, Jev. 11:16
39A neki od književnika odgovarajući rekoše: Učitelju! Dobro si kazao.

Back