USER UNFRIANDLY:

Prvo trebas da razumes sta se pojmom tacka oznacava a zatim trebas da proveris da li postoje pojave koje se mogu oznaciti tim pojmom.

Ali pre nego znaš šta se pojmom 
"tačka" označava, moraš da znaš šta se pojmom 
"postojanje" označava. Da bi tek onda shvatio da se pojam 
"tačka" ne može označiti pojmom 
"postojanje". Ti se često pozivaš na 
"srpski jezik", a s obzirom da je "postojanje" srpska reč, trebalo bi da razumeš i šta ta reč znači i u kom slučaju ona može jedino da se uupotrebi. Ja sam to već nekoliko puta u ovoj temi objašnjavao, kao i u svim drugim temama, ali ko mene i moja objašnjenja šiša. Svi i dalje teraju po svom, a mene smatraju budalom. Zato ću sada ponovo da objasnim šta reč "postojanje" znači i u kom slučaju ona može da se upotrebi. Ali ovog puta ću u pomoć da pozovem svetskog  logičara br. 1. Hegela, da čujete šta on o pojmu "postojanje" kaže.
Hegel kaže: Ako iz nešto koje POSTOJI kao PRVO, nastaje nešto DRUGO, tada to DRUGO i NE POSTOJI, već i dalje POSTOJI to PRVO, koje je samo promenilo svoj oblik ili ušlo u neko sveoje drugo stanje, pa sada samo izgleda da se pojavilo i da POSTOJI nešto DRUGO.
I sada, da bi znali kada reč "postojanje" može da se upotrebi, ne preostaje nam drugo nego da otkrijemo ŠTA je to PRVO koje postoji, iz čega nastaje sve DRUGO.
To PRVO je 
"JA +7" i ničeg drugog u stvarnosti nema za šta bi mogli da kažemo da POSTOJI ka PRVO. Sve DRUGO što mislimo da postoji - i tačka i jednorog i ružičasti slon i prostor i vreme i ljudski organizam, kao i ceo materijalni univerzum i život u njemu, imaju značenje DRUGOG i zato se za sve to ne može reći da POSTOJI. Već uvek i samo POSTOJI JA+7 kao PRVO koje se fizički manifestuje kao sve DRUGO, pa mi sada samo mislimo da i nešto DRUGO postoji.
Uzmi za primer tu tvoju "tačku" koju si kredom nacrtao i pokazhuješ mi kao dokaz da "tačka postoji". Nije tačno da POSTOJI. Ti si je izmislio i nacrtao i kažeš da POSTOJI, a ja uvek mogu da je izbrišem i pokažem ti da NE POSTOJI. Na isti način kao što si nacrtao tačku i ubeđuješ me da postoji, možeš da nacrtaš i jednoroga ili ružičastog slona i pokažeš mi da POSTOJI. Možeš da uzmeš i časovnik i pokažeš mi kako se skazaljke kreću i ubeđuješ me da i vreme POSTOJI. Možeš da uzmeš i kartonsku kutiju i pokažeš mi njenu unutrašnjost i ubeđuješ me da i prostor u kutiji POSTOJI. Ali uzalud, Sve to postoji samo kao nešto DRUGO, a to je isto kao i da NE POSTOJI, zato jer bilo šta što je DRUGO, može da postoji samo ako postoji ono PRVO, a to je uvek 
"JA +7" koje će uz pomoć tih svojih "7", od sebe samog, da kreirai to DRUGO, pa će tako i dalje da postoji to PRVO, a samo će da izgleda kao da se pojavilo i da postoji nešto DRUGO.  
Naravno, mi možemo da tvrdimo da postoji i sve ono što ima značenje DRUGOG, kao što su vreme i prostor, jednorog i ružičasti slon ili ljudski organizam i materijalni univerzum kao celina, ali moramo da znamo da sve to POSTOJI SAMO RELATIVNO, a to je isto kao i da NE POSTOJI, zato jer ništa od toga ne postoji SAMO PO SEBI, sve dok ga to PRVO KOJE POSTOJI - a to je uvek i samo ono što zovemo imenom "JA" ili "SVEST" - ne napravi od samoga sebe, uz pomoć svoji 7 sposobnosti.
Veoma je važno da znamo da reč "POSTOJANJE" može da se upotrebi isključivo i samo kada govorimo o Svesti i njenih sedam sposobnosti, iz razloga što KONAČNU ISTINU o postojanju stvarnosti, tj. o postojanju materije, života i Univerzuma, možemo da saznamo tek ako znamo konačnu Istinu o POSTOJANJU SVESTI I NJENIH 7 SPOSOBNOSTI kao BOGU UZROKU i  KREATORU svega toga - i tačke i prostora i vremena i jednoroga i ružičastog slona i čoveka i celog Univerzuma. Dakle, samo ako postoji Svest + 7 kao Prvo, biće moguće da postoji i sve Drugo, pa čak i jednorog i ružičasti slon, zašto da ne. Genetičarima danas ne predstavlja nikakav problem da iz gena dvorogog jarca, odstrane gen jednog roga i tako umesto dvorogog jarca naprave jednorogog. Isto kao što su po istoj mogućnosti i na isti način u prirodi napravljene zmije kao beznoga bića, ljudi kao dvonoga, konji kao četvoronoga, a stnoge kao stonoga bića.
U mojoj knjizi "Zakon postojanja" i u mom videu na Youtube, ja sve ovo objašnjavam kada govorim o razlici između pomova 
"sposobnosti" i "mogućnosti", ,  kada kažem da sposobnosti ima samo 7, a da su mogućnosti šta sve može da se kreira uz pomoć ovih 7 sposobnosti bezbrojne. Uz pomoć ovih 7 sposobnosti sve je MOGUĆE i ništa nije NEMOGUĆE, ni tačka, ni vreme, ni prostor, ni jednorog, ni čovek, ni ceo Univerzum. 
Ja sam već nekoliko godina na ovom forumu i još uvek ne uspevam nikome da objasnim razliku između pojmova "SPOSOBNOSTI" I "MOGUĆNOSTI". Mogu da navedem imena svih sa kojima sam do sada diskutovao - i tebe i pokojnog Dragoljuba, i Hakim Beja, i Ristoba i JAKOJI JESAM i svih ostalih - koji ni do danas nisu uspeli da razumeju u čemu je razlika između pojmova "Sposobnosti", koje moraju da postoje kao nešto PRVO, koje su uslov da bi se stvorile MOGUĆNOSTI za postojanje bilo čega DRUGOG. 
Pre naše civilizacije postojale su naprednije civilizacije koje su znale kada i u kojem samo slučaju reč "POSTOJANJE" može da se upotrebi, tj. koje su znale razliku između pojmova "SPOPSOBNOSTI" koje moraju da postoje kao PRVO i koje su uslov i uzrok da bi mogle da se stvore "MOGUĆNOSTI" da iz tog PRVOG  nastane i nešto DRUGO. To davno poznato znanje o Prvom i Drugom, tj. znanje o SPOSOBNOSDTIMA I MODUĆNOSDTIMA se nazire u nekoliko svetskih religija i njovom verovanju u TROJEDNOG BOGA. Tako, na primer u hinduizmu imamo tri boga, Višnua, Bramu i Šivu. Višnu je PRVI bog i za njega kažu da je SVEDRŽITELJ. A za druga dva boga, za Bramu kao stvoritelja i Šivu kao rušitelja kažu da oni ne mogu da postoje bez Višnua Svedržitelja, i da ova DRUGA dva boga proizilaze iz Prvog boga. Konkretno, ova tri božanstva mogu da se objasne na primeru "jaje,pile, koka". Jaje je bog SVEDRŽITELJ, jer to je ono PRVO i temeljno što POSTOJI. To je ona tvar (Svest/Jastvo) koja raspolaže sa 7 sposobnosti i potrebnim znanjem, pomoću kojih će od sebe same da napravi i pile i koku kao nešto DRUGO. Kja će kroz pile koje se razvija da se manifestuje kao bog STVORITELJ, a kasnije kroz koku, koja stari umire, raspada se i ruši, kao bog RUŠITELJ.
Isto je i sa hrišćanskom dogmom o trojednom bogu Ocu, Sinu i Svetom Duhu. Od kojih je Sveti duh bog Svedržitelj, jer on sa svojih 7 sposobnosti postoji kao PRVO, da bi iz njega kasnioje proizašla druga dva boga, Sin i Otac (jaje/koka) kao nešto DRUGO.
Ti se USERU UNFRENDLY, buniš što ja na svakoj temi potežem to "JA +7". Ovde kažeš, ovo je tema o Zenonovom paradoksu, a ne o JA+7. Tačno, ali, postavljam ti pitanje, kako bi mogao da razumeš Zenonov paradoks, kao izmišljotinu i kao nešto što NE POSOJI, ako ne razumeš da je ta izmišljotina nastala uz pomoć onog PRVOG što postoji i njegovih "7"?. To važi za svaku temu koja god da se na ovom forumu postavi, jer svaka tema se uvek bavi nečim DRUGIM što postoji, koje se ne može objasniti bez onog PRVOG što postoji, koje se uz pomoć svojih 7 manifestuje kao nešto DRUGO. To važi i za tvoju TAČKU za koju tvrdiš da POSTOJI, a ne uviđaš da te tačke nigde nema i da je nikada ne bi moglo da bude da nije tvoga JA koje će tu tačku uz pomoć svojih 7 da odredi i nacrta.
Jeste da je ovaj moj post podugačak, ali potrudise da ga pažljivo pročitaš i razumeš, da ubuduće ne grešiš, kada želiš da kažeš da nešto POSTOJI ili NE POSTOJI.
Ovo je link intervjua Semira Osmanagića, na "Balkaninfo", koji preporučujem da se pažljivo presluša, po meni, izuzetno inteligentnog i obrazovanog čoveka, po zanimanju arheologa, čiji su shvatanja o životu i svetu mnogo šira i seobuhvatnija od onih koje nam kroz obrazovanje i medije nude svetske religije, filozofije, ideologije, pa i svtska nauka. Mislim da iz ovog intervjua svako može nešto novo i vredno da nauči.