USER UNFRIENDLY:
Ne mozemo da idemo dalje zato sto ti nisi odgovorio na moju primedbu. Potrebno je stvarno da odgovoris na nju a ne samo da zamisljas ili da se pretvaras da si odgovorio na nju.
OK, odgovoriću ti. Tvoja primedba je glasila:
"Dakle, ako ne znamo Istinu o postojanju JA+7, ne mozemo da znamo koje boje je kosa Donalda Trampa".
Ako ne znaš ISTINU o JA + 7 možeš da znaš kakve je boje kosa Donalda Trampa, ali ne možeš znati ISTINU ni o Trampu, ni njegovoj kosi, ni boji njegove kose. Ti si ovde pokazao da ne znaš kada i gde može da se upotrebi reč
"ISTINAa". Zato što se do saznanja ISTINE o bilo čemu, pa ni boji kose Donalda Trampa, ne dolazi gledanjem, brojanjem dlaka, ni eksperimentisanjem, već OBJAŠNJAVANJM I RAZUMEVANJEM.
To i jeste glavna razlika između prirodnih nauka i filozofije, što u nauci pokušavaju da do Istine u vezi postojanja stvarnosti dođu opažanjem, brojanje, merenjem i eksperimentisanjem, a u filozofiji se pokušava OBJASNITI i RAZUMETI kako je MOGUĆE da stvarnost uopšte POSTOJI.
To je osnovni razlog što ti mene i ne razumeš, što si i ti ubeđen da se do Istine o stvarnosti dolazi gledanjem, merenjem i brojanjem. Ti čak i o prostoru želiš da saznaš istinu na taj način što bi ga merio i delio na tačkice, pa onda te tačkice brojao, što je čista nebuloza. To možeš da radiš na forumu "Nauka", a ovde na forumu "filozofija" to ne pije vode. Ovde pokušavamo da objasnimo i razumemo postojeću stvarnost i odgovorimo na pitajie "KAKO JE STVARNOST UOPŠTE MOGUĆA"? I ma o čemu da je reč, pa i boji Trampove kose, odgovor će uvek da bude
"JA + 7"
"JA + 7" je jedino moguće i univerzalno rešenje, pomoću kojega se OBJAŠNJAVA I RAZUMEVA celokupna stvarnost. Zato što, da bi objasnili i razumeli stvarnost, nemamo drugod izbora već da je podelimo na DVOJE - na TVORCA i TVOREVINU, odnosno, na UZROK i POSLEDICU, tj. na KRETAČA I KRETANJE. Pa se onda damo na traženje objašnjenja o tome kako je mogće da postoji TVORAC, sa značenjem UZROKA i KRETAČA, zato što sve doke ne saznamo kako je moguće da postoji Tvorac, kao Kretač i Uzrok, nema nikakve šanse da saznamo kako je moguće da postoji Tvorevina, kao Kretanje i Posledica. A ta ISTINA o TVORCU, UZROKU i KRETAČU uvek i počinje i završava sa
JA + 7
Ova Istina o Tvorcu, Uzroku i Kretaču, u sabi sadrži i Istinu o Tvorevini, kao Kretanju i Posledici i upravo zato je "JA + 7" univerzalno OBJAŠNJENJE pomoću kojega može da se objasni i razume APSOLUTZNO SVE, pa i boja kose Donalda Trampa. A to što ćeš ti da pomoću opažanja da saznaš da je kosa Donalda Trampa plava, riđa, bela, smeđa ili crna, to nije nikakva ni filozofija, ni ISTINA. To mogu da saznaju i mali pačići i mačići, je i oni mogu da opažaju. Ljudi žele da saznaju malo više od toga. Pa i ono najviše, ako je moguće - KO je Tvorac stvarnosti, KAKO ON postoji i ZAŠTO je stvorio stvarnost. To možemo da znamo samo ako poznajemo logiku "JA +7" i nikako drugačije.
I to je Prava FILOZOFIJA i Pravo ZNANJE o kojem treba da se raspravlja i zna, a ne o glupostima koje nikakve veze sa stvarnošću nemaju i od kojih niko nikave koristi nema, poput maloumnog Zenonovog paradoksa ili jalovih rasprava o pojmovima "prostor" i "vreme", koji su čisto mišljeni, logički pojmovi, koji kao takvi su isto što i NIŠTA, koji kao takvi se raumeju sami po sebi i o kojima kao takvim nema šta da se rapravlja.