USER UNFRIENDLY:
Recimo da imamo neku kocku, pritom mislim na fizicko telo, znaci neku kocku koju mozemo da dodirnemo, cija je ivica duzine svega 10 santimetara.
Postavlja se pitanje: da li postoje tacke unutar te kocke?
Naravno da postoje.
Zenon je smislčio filozofiju "polovina" iz koje sledi zaključak da "kretanje nije moguće". Šopenhauer je smislio filozofiju zvanu "svet je moja predstava", iz koje sledi zaključak da realnog sveta nema. Ti sada smišljaš nekakvu filozofiju "tačkica" sa zaključkom da tačkica ima.
Naravno da nema. U stvarnosti nema nikakvih tačaka. Ako je reč o prostoru kao praznini, on nije sastavljen ni od kakvih tačaka i samo možemo da zamišljamo da ih ima. A ako je reč o fizičkom, tj. prostoru, ispunjenom materijom, ni tu nema nikakvih tačaka, već samo izmišljenih. Da ih zaista nema, pozivam se na fiziku koja, analizirajući materiju do samo kraja, sa ciljem da pronađe najsitniju česticu, tj. "tačku" od koje se materija sastoji, ustanovila je da materije i nema, već samo energija. Koja se ne sastoji ni od kakvih tačaka, već polja koja vibriraju. I koja fizički postoje samo dok vibriraju. A nestaju kad prestanu da vibriraju.
Na kraju, postavlja se pitanje šta bi se promenilo u vezi poimanja istine o postojanju materije, života i prirode, ako bi saznali da li se sastoje od tačaka ili ne? Ne bi se promenilo ništa. I dalje ne bi znali ništa u vezi postojanja materije, života i prirode, kao što iače ne znamo. Kao što ne znamo ni posle Zenona koji je "dokazao" da kretanja "nema" ili posle Šopenhauera koji je "dokazao" da stvarnost postoji samo kao "predstava" u njegovoj i Ozimanovoj glavi i ni u jednoj drugoj. Tako je isto i sa "tačkicama". Bezvredna filozofija. Bespotrebno zamaranje Uma i gubljenje vremena.
Nego, ako zaista želimo da saznamo Istinu o postojanju materije, života i prirode, ne treba da se bavimi ni prostorom, ni vremenom, ni tačkicama, ni polovinama pređenog puta, ni svetom kao predstavom, niti bilo čim drugim što NE POSTOJI, već ćemo da se bavimo samo onim za šta smo 100% sigurni DA UISTUNU POSTOJI.
Šta je to u šta smo 100% sigurni da uistinu postoji.
Jedino u šta možemo 100% da budemo sigurni da uistinu postoji je ono što zovemo imenom "JA". Svako naše JA čak uopšte ne može ni da sumnja da postoji, jer i samom svojom sumnjom dokazuje sebi da postoji.
I na kraju, ako smo načisto stim da smo 100% sigurni da JA POSTOJI, sledeće pitanje na koje treba da se odgovori da bi se znala istina o postojanju, glasi: KAKO JA POSTOJI?
Ni na ovo pitanje nije teško da se odgovori jer svako JA zna odgovor na pitanje KAKO POSTOJI. Logično je da zna, jer da ne zna, ne bi ga ni bilo. Ono zna da postoji samo po sebi, kao svoj uzrok i posledica, uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji (naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja), pomoću kojih se uvek iznova pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja. I to je CELA ISTINA u vezi postojanja našeg JA.
A ako želimo da saznamo Istinu o posatojanju ostatka sveta koji egzistira izvan našeg JA. ni to nije teško, sada kad znamo način na koji mi sami postojimo i koji sebe zovemo imenom "JA. Nije teško zato što mi danas, na nivou razvoja prirodnih nauka i psihologije, znamo da je ostatak sveta koji se nalazi izvan našeg JA, sagrađen od istog MATERIJALA, od kojeg je sagrađeno i naše Ja. Iz čega automatski sledi zaključak da je sve što postopji, za sebe i u sebi JA i da postoji isto kao i naše ja, uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, po načinu pretakanja kroz svoja tri prirodna oblika i stanja. Ovo čak više ne mora dalje ni da se dokazuje, jer u prirodnim naukama i psihologije već postoji obilje dokaza da sve što postoji raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji i pomoću njih sve postoji po načinu večitog ponavljanja, tj. pretakanja kroz svoja tri prirdna oblika i stanja.
I to je SVE. To je KONAČNA ISTINA o postojanjau materije života i proirode. Nema dalje. To je PRAVA FILOZOFIJA, odnosno, logika po kojoj sve postoji.
A to o "svetu kao mojoj predstavi", zatim o nepostojanju kretanja, o prostoru i vremenu, kao i to o tačkicama i još o kojećemu drugom, manimo se toga. To ničemu ne vodi. Razmišljajući o tome ne postajemo pametniji, već gluplji. Uostalom o tome nema šta da se razmišlja ili raspravlja. Pojmovi "prostor", "vreme", "kretanje", "predstave" u vidu iskustva, tj. znanja, odnosno "informacije", "brojevi" i matematičke formule, "tačke" itd - sve su to samo mišljeni. logički pojmovi sa značenjem istina koje se podrazumevaju same posebi, koje nam samo pmažu da lakše razumemo ono što uistinu POSTOJI, tj. ono što zovemo imenom "materija", "život" i "priroda", odnosno, imenom "JA" ili "SVEST".