Zene pitaju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, koji je realan džeparac za dečaka od 12 godina?
Juče nam je klinac tražio da zarađuje za džeparac, da mu damo neke poslove da radi po kući ili oko kuće, ali mi je to previše poslovan odnos.
Pohvalno je što ne traži da mu padne sa neba pa bih najradije našla neku sredinu. Npr. da dobija džeparac dok je škola ok i završava svoje obaveze.
Šta vi mislite? Volela bih da čujem mišljenje što više ljudi i svaka ideja je dobrodošla.

- - - - - - - - - -

Zaboravih da napišem. Ja sam razmišljala o 1.000 dinara.

Zavisi za šta. Mislim, da li sa tim ide i u pozorište, bioskop, bazen,... Ili onako, da mu se nađe.

Moj zna gde su svi novci. I ono što se štedi i ono što je za trošenje. Nikada mu ne dajem, ima slobodu da sam uzme, ali i da prijavi za šta mu treba. Često vikendom nisam kod kuće, prosto mora da ima komociju da mu ne fali.
Mada, on je takvo dete da jaaako malo troši i ima skromne želje. Moram da ga bukvalno teram da nešto kupi. Osim kada odu na klopu, u bioskop,... Bitno mi je da bude galantan sa devojkama. Ništa odvratnije nema od stisnutog muškarca, i žene. I da je drugarski raspoložen, da se tu ne steže.
Dok je tako, ovako ćemo funkcionisati.
Ako bih uočila sklonost ka porocima, kladionici ( dobro, ništa odvratnije od muškaraca kom ispadaju tiketi iz džepova )bilo bi Hasan seckati!:evil:

Plaćati što pomaže oko kuće za moj pojam nije pedagoški ni ispravno. To je i njegova kuća i treba da razvija brigu o njoj sam po sebi. Da bi kasnije brinuo i o porodici koju sam napravi kako treba.

Za posao neki je mali. Prosto mu treba staviti do znanja da još roditelji brinu o njegovim potrebama i razvijati želju za samostalnošću koja je za svaku pohvalu. Biće to pravi muškarac jednoga dana, Alisa :)

Zavisi za šta. Mislim, da li sa tim ide i u pozorište, bioskop, bazen,... Ili onako, da mu se nađe.

Moj zna gde su svi novci. I ono što se štedi i ono što je za trošenje. Nikada mu ne dajem, ima slobodu da sam uzme, ali i da prijavi za šta mu treba. Često vikendom nisam kod kuće, prosto mora da ima komociju da mu ne fali.
Mada, on je takvo dete da jaaako malo troši i ima skromne želje. Moram da ga bukvalno teram da nešto kupi. Osim kada odu na klopu, u bioskop,... Bitno mi je da bude galantan sa devojkama. Ništa odvratnije nema od stisnutog muškarca, i žene. I da je drugarski raspoložen, da se tu ne steže.
Dok je tako, ovako ćemo funkcionisati.
Ako bih uočila sklonost ka porocima, kladionici ( dobro, ništa odvratnije od muškaraca kom ispadaju tiketi iz džepova )bilo bi Hasan seckati!:evil:

Plaćati što pomaže oko kuće za moj pojam nije pedagoški ni ispravno. To je i njegova kuća i treba da razvija brigu o njoj sam po sebi. Da bi kasnije brinuo i o porodici koju sam napravi kako treba.

Za posao neki je mali. Prosto mu treba staviti do znanja da još roditelji brinu o njegovim potrebama i razvijati želju za samostalnošću koja je za svaku pohvalu. Biće to pravi muškarac jednoga dana, Alisa :)
Gde nalazis takve sto im tiketi ispadaju iz dzepova u ovoj IT eri, pa danas se kocka onlajn. :))))

Ljudi, koji je realan džeparac za dečaka od 12 godina?
Juče nam je klinac tražio da zarađuje za džeparac, da mu damo neke poslove da radi po kući ili oko kuće, ali mi je to previše poslovan odnos.
Pohvalno je što ne traži da mu padne sa neba pa bih najradije našla neku sredinu. Npr. da dobija džeparac dok je škola ok i završava svoje obaveze.
Šta vi mislite? Volela bih da čujem mišljenje što više ljudi i svaka ideja je dobrodošla.

- - - - - - - - - -

Zaboravih da napišem. Ja sam razmišljala o 1.000 dinara.
Sto poslovno?! Jesi luda?!
Daj mu da pere ves, siri, slaze, pegla, usisava, postavlja i sklanja sto, brise prasinu...
Mislim pare ces mu svakako dati, bolje da ih zaradi nego da ih dobije bez rada

Ja jedva cekam moji da porastu

Ako nema plaćenu užinu u školi, 100 je malo.

Šta za to može da kupi?

Ako se ovo na mene odnosilo, ima užinu u školi, to mu je za drugi odmor ili posle škole, da kupi šta želi, sok, sladoled, čips... Kad nema užinu, onda oko 100 za sendvič ili slično, plus nešto preko. Nekad traži za celu nedelju, pa kupi u radnji za sve pare, onda to nosi...

smokvo, jel otisla snajka u emirate?

Nije,a juce mi je rekla da ne zna ni dal ce ici.imala je dva razgovora preko skajpa,jyce su joj javili da je dobila posao,da se ide u septembru i da ce joj sve detaljno reci
Ali aplicirale su jos dve drugarice,ako one idu,ide i ona.nece sama
Sa druge strane,dobila je posao u kaficu,negde blizu koto,radi tri puta nedeljno i razbija sa baksisom.a i gazde su joj super.pocela je i da trenira
Videce sta ce

- - - - - - - - - -

Ona ima jos sest ispita da diplomira,a ne zna dal bi diplomirala,pa upisala drugi,oli razvlacila,zato sto do 26 god dobija ocevu penziju

bolje da upise drugi, ako vec nece da radi nakon zvarsenog faksa, nego da odugovlaci. ond izgubi volju, ulenji se i bog te pita kad zavrsi

Ona je zbog bolesti i smrti oca i posle zbog bolesti majke morala da napusti faks.kasni dve godine za generacijom.sada zavrsava visu ekonomsku,ali ce upisati cetvrtu godinu verovatno na tehnickom.posle ce videti sta ce

Munjo, on u septembru puni 12 godina. Ne treba mu neka velika lova.

Моја има 11 година, и последње две године добија два пута месечно по 500 динара.

Паре за ужину су плус, ово је стварно џепарац, да купи себи неку ситницу кад жели, и баш је срећна кад каже Купила сам од својих пара :lol:

Доста и штеди, накрпила је она тако пар хиљада, па смо јој заменили у евре.

Sto poslovno?! Jesi luda?!
Daj mu da pere ves, siri, slaze, pegla, usisava, postavlja i sklanja sto, brise prasinu...
Mislim pare ces mu svakako dati, bolje da ih zaradi nego da ih dobije bez rada

Ja jedva cekam moji da porastu

On većinu toga već radi besplatno. Kao i mm i ja.
To se zove porodica.
Ako krenem da mu plaćam onda to više neće biti njegovo učestvovanje u porodičnom životu nego posao.
Dok dobija pare ima interes da opere sudove i sredi svoju sobu, kad prestane da stiže lova on će biti gost u kući.
A to ne može.

Ja bih odredila spram godina zadatke, da ima osećaj doma, možda samo da drži svoju sobu urednom, da mi pomogne da sredimo nered zajedno, posadimo cveće, umesimo kolač, izbacimo smeće a odredila bih mu nedeljni džeparac, koji može da dobije ili da štedi za igračku, po izboru. I nagradila bih isto tako svaki lepši školski uspeh ili pohvalu.
Mozda se to u stručnim krugovima ne smatra pedagoski ispravnom taktikom ali ja smatram da odrasli podrazumevaju da dobra deca budu dobra. Ponekad je lepo reći - častim te zato što si dobar. Volim da dam do znanja kako cenim ono što se ne mora, nije njegova obaveza da bude dobar već želja. To želim da primetim.
Spram godina i zadatak, nisam za ta pranja, ribanja...bolje je da vreme iskoristi produktivnije, da ide na sport, na primer.

Tako da, ja sam mama štreberka i kazala bih - dok imaš (odličan uspeh, sve petice, vrlo dobar, nebitno, spram deteta, maniri i ponašanje se podrazumevaju) dobijaćes nedeljno 1000din. Trgovina školom...pa jeste...ali sam makar iskrena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back