Zene pitaju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, koji je realan džeparac za dečaka od 12 godina?
Juče nam je klinac tražio da zarađuje za džeparac, da mu damo neke poslove da radi po kući ili oko kuće, ali mi je to previše poslovan odnos.
Pohvalno je što ne traži da mu padne sa neba pa bih najradije našla neku sredinu. Npr. da dobija džeparac dok je škola ok i završava svoje obaveze.
Šta vi mislite? Volela bih da čujem mišljenje što više ljudi i svaka ideja je dobrodošla.

- - - - - - - - - -

Zaboravih da napišem. Ja sam razmišljala o 1.000 dinara.

Dnevno hiljadu???

sad na raspustu mu dajedmo po 200, 300 din uvece da ima za kafic.
Aha, kad negde ide pa namenski za taj dan, nikad nema više od toga kod sebe. To mi je logičnije.

Ne znam šta je ovog malog uhvatilo. Mi ga pitamo za čega mu trebaju pare, on kaže da može nekad sebi nešto da kupi, da ode na sladoled ili neku džidža-bidžu kad vidi.
Ja se samo bojim ako mu dam više odjednom da ga ne provale u školi ili na ulici pa da mu nešto ne uvale ili da ga još ne pretuku zbog para. :think:

- - - - - - - - - -

Dnevno hiljadu???
Jao Smoki. U moje vreme se džeparac davao mesečno.
Kako si ti davala kada su bili malci? Dnevno kao Kvinsi?

- - - - - - - - - -

Ja inače nikad nisam imala džeparac i nisam ga ni tražila.
To su imala samo buržujska deca. Ali mi klinja kaže da njegovi drugovi imaju džeparac još od pre neku godinu.
Ja u svemu kasnim sa mojom decom, svega se plašim, totalna sam konzerva. I telefon je dobio smart tek u petom razredu, njegovo društvo ih je imalo već u drugom-trećem.

Aha, kad negde ide pa namenski za taj dan, nikad nema više od toga kod sebe. To mi je logičnije.

Ne znam šta je ovog malog uhvatilo. Mi ga pitamo za čega mu trebaju pare, on kaže da može nekad sebi nešto da kupi, da ode na sladoled ili neku džidža-bidžu kad vidi.
Ja se samo bojim ako mu dam više odjednom da ga ne provale u školi ili na ulici pa da mu nešto ne uvale ili da ga još ne pretuku zbog para. :think:

- - - - - - - - - -

Jao Smoki. U moje vreme se džeparac davao mesečno.
Kako si ti davala kada su bili malci? Dnevno kao Kvinsi?

- - - - - - - - - -

Ja inače nikad nisam imala džeparac i nisam ga ni tražila.
To su imala samo buržujska deca. Ali mi klinja kaže da njegovi drugovi imaju džeparac još od pre neku godinu.
Ja u svemu kasnim sa mojom decom, svega se plašim, totalna sam konzerva. I telefon je dobio smart tek u petom razredu, njegovo društvo ih je imalo već u drugom-trećem.

mesečno soma?

Pa ja za sat vremena fizikalisanja plaćam studente preko uz 2 soma...pošalji ga ti kod mene..briše vrata..nosi đubre..daću mu i to za soma dnevo

A kako kad ide na rođendan..u bioskop...

Moj stariji sin je dobijao 500 dinara nedeljno za užinu. I uvek je od toga uspevao da uštedi, da pozajmi drugovima, da kupi sebi nešto. On je oduvek umeo s parama. Mleđi je nosio užinu od kuće, nije hteo da kupuje. :roll: Ali im nikada nismo davali pare za nešto što nam pomognu u kući, dvorištu, na njivi...Nekako se podrazumevalo da nam pomažu.

Nego, da vas pitam nešto drugo. Imam na stopalu nešto kao tvrdi žulj. Neko zadebljanje kože, koje u sredini ima kao zenicu. Kada to pokušam da iščupam, boli me. Ali mi posle bude lakše, nego se ono napravi ponovo. I onda me boli kada hodam, pa pokušavam da izvadim, pa boli, pa prestane da boli, pa se napravi opet, i tako u krug.
Ko rešava takve probleme? Pedikir?

Slažem se, ali ne bih baš ono da napravim cenovnik. Nekako mi je to kao da plaćam radnika.
Možda grešim, zato i pitam za mišljenje.
Interesuje me svako viđenje na tu temu. Možda se i predomislim i lakše odlučim.

Meni je bas lepo to sto hoce da radi i mislim da je super za njega da stvori radne navike. Sto mladji to bolji, to je moje misljenje.
Dodaj mu preko plate neki bonus i ekstra parice ali mislim da nema nista lose u tome. Kapiram zasto se tako osecas kao mama, ali recimo iz mog ugla to je za njegovo dobro

- - - - - - - - - -

Moj stariji sin je dobijao 500 dinara nedeljno za užinu. I uvek je od toga uspevao da uštedi, da pozajmi drugovima, da kupi sebi nešto. On je oduvek umeo s parama. Ali im nikada nismo davali pare za nešto što nam pomognu u kući, dvorištu, na njivi...Nekako se podrazumevalo da nam pomažu.

Nego, da vas pitam nešto drugo. Imam na stopalu nešto kao tvrdi žulj. Neko zadebljanje kože, koje u sredini ima kao zenicu. Kada to pokušam da iščupam, boli me. Ali mi posle bude lakše, nego se ono napravi ponovo. I onda me boli kada hodam, pa pokušavam da izvadim, pa boli, pa prestane da boli, pa se napravi opet, i tako u krug.

To je kurje oko, ima da se kupe flasteri da izvuku taj trn

- - - - - - - - - -

I dobro bi bilo da promenis obucu od koje ti se to pravi

Nisam imo džeparac, imao sam nagrade za uspeh u školi i uvek kod sebe kintu, a kad nisam imao, tržio sam..a dobro, ja sam babino unuče i tetkino i ujino, i babatetkino, one šo je bila posebno osetljiva na mene...pa kad sam violinista..tanana dooša

Moj stariji sin je dobijao 500 dinara nedeljno za užinu. I uvek je od toga uspevao da uštedi, da pozajmi drugovima, da kupi sebi nešto. On je oduvek umeo s parama. Mleđi je nosio užinu od kuće, nije hteo da kupuje. :roll: Ali im nikada nismo davali pare za nešto što nam pomognu u kući, dvorištu, na njivi...Nekako se podrazumevalo da nam pomažu.

Ovo boldovano mi je poenta. Ne želim da misli da treba da ga plaćamo da radi nešto što se podrazumeva.
Užinu nosi od kuće tako da mu za to ne dajemo pare jer smo se davno dogovorili da ne treba da jede đubre. Kući ima neke grickalice koje smo se dogovorili da su ok i to jedu kući.

Pedikir sve rešava. Kada imaš problem tražiš medicinski pedikir.
Zato ni ne rade svi kozmetičari pedikir jer tu znaju da budu ozbiljni problemi.

Nisam imo džeparac, imao sam nagrade za uspeh u školi i uvek kod sebe kintu, a kad nisam imao, tržio sam..a dobro, ja sam babino unuče i tetkino i ujino, i babatetkino, one šo je bila posebno osetljiva na mene...pa kad sam violinista..tanana dooša
Tako je i on do sada. Veći novac je dobijao za rođendan i na kraju škole za uspeh.
Sve između kada baš namenski nešto želi mi mu kupimo. Za sladoled dobijaju on i brat svaki dan.
Za čega njemu treba lova, to mene muči.

Alisa,
Klinja je. Moj uopšte nije hteo da nosi novac sa sobom, muke smo mučili. Ali vidi, ja sam sa 12 imao devojčicu, pa sam je ponekad vodio na koka kolu i picu..6.razred...
Na tvom mestu bih ga nagradio. Na primer, pedagoški...pošto nečeš da kao bude rob, najamni radnik, neka on bude koristan, dobar..pa da mu za to daš po 200,300 dindži...spontano..tako će da nauči..vrednovanje...

Ljudi, koji je realan džeparac za dečaka od 12 godina?
Juče nam je klinac tražio da zarađuje za džeparac, da mu damo neke poslove da radi po kući ili oko kuće, ali mi je to previše poslovan odnos.
Pohvalno je što ne traži da mu padne sa neba pa bih najradije našla neku sredinu. Npr. da dobija džeparac dok je škola ok i završava svoje obaveze.
Šta vi mislite? Volela bih da čujem mišljenje što više ljudi i svaka ideja je dobrodošla.

- - - - - - - - - -

Zaboravih da napišem. Ja sam razmišljala o 1.000 dinara.

Hiljadu mesecno za neke sitne poslove ..ako je pomoc kod krupnijih poslova u pitanju tipa krecenje,....hiljadu nakon zavrsenog posla...

Alisa,
Klinja je. Moj uopšte nije hteo da nosi novac sa sobom, muke smo mučili. Ali vidi, ja sam sa 12 imao devojčicu, pa sam je ponekad vodio na koka kolu i picu..6.razred...
Na tvom mestu bih ga nagradio. Na primer, pedagoški...pošto nečeš da kao bude rob, najamni radnik, neka on bude koristan, dobar..pa da mu za to daš po 200,300 dindži...spontano..tako će da nauči..vrednovanje...
Ovo mi se sviđa. Tako nešto sam i ja mislila.
Neću da mu dajem mesečno nego povremeno.
Tako je i do sada dobijao, ali namenski kada kaže za šta mu treba. Sada samo treba da promenim koncept pa da mu dam kada mislim da je zaslužio.
Mada bih mu ja onda stalno davala jer ga obožavam i mislim da je najbolje dete na svetu.
Možda ću ipak to prepustiti mm, on je tvrđeg srca od mene. :D

- - - - - - - - - -

Hiljadu mesecno za neke sitne poslove ..ako je pomoc kod krupnijih poslova u pitanju tipa krecenje,....hiljadu nakon zavrsenog posla...
Ovo je mali predložio. Npr. za košenje trave da mu damo neku veću sumu.
To je do sada radio mm, ali mu niko nije plaćao za košenje. :lol:
Ali mislim da će mm rado platiti klincu. Do sada ga nismo plaćali, ali možda bi i mogli.
Baš ću pitati komšinicu da li ona njenom klincu daje pare kada pokosi.

Ja ne želim deci da plaćam ni što uče, ni što nam pomažu po kući ili oko nje. Kod mene se to nekako podrazumeva. Kad je škola ili ide negde, ok mi je oko 100-tinak dinara, uglavnom, nekad više, nekad manje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back