Žene pitaju, muškarci odgovaraju.....

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
to se ne radi svesno nego nesvesno, kako mislis da ti neko kaze "da, ja zelim da mi zena bude verna kopija mame" sa svim sto to implicira? sustinske stvari koje izviru iz arhaicnog prodju kroz sto slojeva i filtera pre nego sto ih ljudi primene na svet oko sebe. da ne pominjemo da svesno dovodjenje u istu ravan majke i zene izaziva nelagodnost zbog edipa pa ga ljudi izbacuju iz sebe ili guraju pod tepih.
ne zvuci to nakaradno, tj ocigledno zvuci tebi cim imas potrebu da se ogradis ali sabloni nauceni u primarnoj porodici su mehanizmi koje svako ljudsko bice primenjuje automatski - ne da ima primera takvih nego to radis i ti i svako drugi. treba da postoji svest o tome da ti odnosi nisu bili dobri da bi covek voljno i namerno poceo da se ponasa drugacije, a i onda ostaju tragovi. ne moze taj program da se izbrise tek tako i ne postoji osoba koja stvara ni iz cega odnos sa partnerom... uvek postoji osnova.

Pod pretpostavkom, ide da ostvari nov i bolji i lepsi zivot, a ne u rat... A prilagodjavanje drugim ljudima pa uvek ce ga biti, na poslu, u prodavnici, cak i sa svojom porodicom... Sve je to zivot i stvar je samo kako ces nesto u zivotu shvatiti. Uvek moras da se prilagodjavas, taj/ta ko ne radi to, obicno tone...

Drugo je posao, ili neka organizacija kojoj pristupaš.

Da li je tacna teza da trazite svesno ili ne, zene koje mozete porediti sa svojim majkama? Tipa kuvanje, ponasanje prema vasem ocu itd...
Zvuci nakaradno, ali me zanima, jer ima primera i takvih.
ne znam za druge ali nikad nisam TRAZIO vec mi se desilo
Jedete li limun?
ne bas
Da li imate mob za koji vasa okolina (narocito devojka) ne zna, a sluzi vam za muvanje devojaka sa neta?

jok i za nju je taj za net:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back