Žene pitaju, muškarci odgovaraju III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako devojka u svojim 20-im izricito odbija da se zabavlja ili cak uda za razvedenog muskarca sa decom, da li to moze da joj se vrati kroz 10 godina kad realno svi slobodni budu takvi pa ne bude imala drugog izbora, tj.imala bi a to je da ostane sama, ili svako ima pravo na svoje kriterijume a ovaj je jedan od opravdanih?

Ima puno pravo da postavlja sebi kriterijume koje želi u životu i odlučuje po istim. Zamisli tek tragediju da bude nekome maćeha a mrzi to.
Što bi joj se to vraćalo,ne čini je to automatski lošom osobom?

Ok,postujem tvoje misljenje,ali pomalo je nametanje stavova i predrasuda.
Mene da neko pita za savet,ne bih rekao ni jedno ni drugo,iskreno,svako sam odlucuje o svom zivotu...
Pišem ono što mislim....a ne da bih bio neutralan, građ. korektan tip...mogu da izaberu i tvoje nametanje o harmoničnom životu nekoga ko se ostvario kao roditelj , propalim brakom iza sebe i nekog ko tek počinje da upoznaje ozbiljnije ljude i ko treba tek da stasa. To su dva sveta, među tim ljudima.

Pišem ono što mislim....a ne da bih bio neutralan, građ. korektan tip...mogu da izaberu i tvoje nametanje o harmoničnom životu nekoga ko se ostvario kao roditelj , propalim brakom iza sebe i nekog ko tek počinje da upoznaje ozbiljnije ljude i ko treba tek da stasa. To su dva sveta, među tim ljudima.
Ovo je bilo pitanje na forumu,mozda sa razlogom mozda pro forma.
Da mi se bilo ko obrati za savet,naravno da ne bih nametao ni jedno resenje,kazem ti,trudim se da se u takve stvari ne mesam ni mom detetu,svako sebi bira put.
Ne kazem da nisi u pravu,to sto ja znam nekoliko primera,ne mora da znaci da su svi takvi parovi srecni,naprotiv,samo pokusavam da kazem da nije sve totalno negativno...

Ovo je bilo pitanje na forumu,mozda sa razlogom mozda pro forma.
Da mi se bilo ko obrati za savet,naravno da ne bih nametao ni jedno resenje,kazem ti,trudim se da se u takve stvari ne mesam ni mom detetu,svako sebi bira put.
Ne kazem da nisi u pravu,to sto ja znam nekoliko primera,ne mora da znaci da su svi takvi parovi srecni,naprotiv,samo pokusavam da kazem da nije sve totalno negativno...
Okej je i da ljudi imaju različite stavove, al recimo da sam eto ja ovde isključiv, a ti ne. Ja se ne mešam dok me neko ne pita...kad ima potrebe da pribegnem diplomatskom odgovoru, peibegnem, al ovde sam vrlo decidan i ne bi trebalo da imaš problem sa tim...ti mene ubeđuješ, ne ja tebe

Ima puno pravo da postavlja sebi kriterijume koje želi u životu i odlučuje po istim. Zamisli tek tragediju da bude nekome maćeha a mrzi to.
Što bi joj se to vraćalo,ne čini je to automatski lošom osobom?
Naravno da je ne cini losom osobom, nego sam vise mislila u smislu od toga sad bezis a kasnije ima to da te stigne, kao, coveku se ostvaruju najveci strahovi.

Ima primera gde su takvi brakovi potpuno funkcionalni i dobri,srecni i odrastaju zdrava i srecna deca.
Nema veze sta ko ima za sobom i sa sobom,nego kakvi su ljudi koji stupaju u odnose i brakove...
Meni je ovde vise bio akcenat na zeni, kroz sta je sve morala da prodje, sta je sve morala da proguta i da li je sve bilo vredno tog braka.
Cesto procitam na forumima za zenu koja se uda za razvedenog najcesce od zena da je ona lako zamenljiva, da nema prava da se buni, da mora da se prilagodjava muskarcu i njegovom detetu, da se ona tu nista ne pita.

Meni je ovde vise bio akcenat na zeni, kroz sta je sve morala da prodje, sta je sve morala da proguta i da li je sve bilo vredno tog braka.
Cesto procitam na forumima za zenu koja se uda za razvedenog najcesce od zena da je ona lako zamenljiva, da nema prava da se buni, da mora da se prilagodjava muskarcu i njegovom detetu, da se ona tu nista ne pita.
To je toliko malogradjansko razmisljanje da nemam reci.
U braku bi trebali da se oboje prilagodjavaju jedno drugom,ako su tu deca otac bi treba da se potrudi da i oni shvate situaciju...
To da se samo zena prilagodjava muzu i njegovoj deci je razmisljanje iz 19 veka...

Ja znam za izreku 'prvu ženu ljubiš u obraz, drugu ljubiš u dupe'
Postoji taj obrazac da se druga žena bolje pazi, jer ako te i ona ostavi to znači da si ti uzrok. Niko neće da te trpi.

Pročitala sam naslov teme 'žene piju, muškarci ogovaraju'

Vreme mi je za naočare.
za komp :)
1566496251571.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back